Vetovoiman laki uudelle tasolle

Muistaako moni vielä vetovoiman lain (law of attraction), joka kantautui tuntuvasti Suomeenkin ennen 2010-lukua viimeistään Secret ”vetovoiman laki” -kirjan myötä?

Itse katsoin noina aikoina samannimisen elokuvan ja luin myöhemmin kirjaakin. Ne kieltämättä tekivät nuoreen parikymppiseen minään vaikutuksen. Kiinnostukseni aiheeseen ehti kuitenkin vuosien kuluessa laantua, mutta nyt innostuin siitä taas etenkin ihmisten välisen vetovoiman tiimoilta.

Vetovoiman laki on henkinen oppi, jota on haluttu perustella varsinkin kvanttifysiikalla, mutta erityistä vetovoiman laki -fysiikkaa ei siltikään ole olemassa.

Vetovoiman lailla ei siis ole tieteellistä pohjaa. Mutta miltä kuulostaisi, jos ihmisten välistä vetovoimaa voisi lisätä mitä miellyttävimmällä aineella, jonka toimivuus on kaiken lisäksi tieteellisesti todistettu?

Moni nimittäin soveltaa vetovoiman lakia nimenomaan ihmissuhteisiin ja miettii, miltä seksuaalinen vetovoima tuntuu, onko vetovoima molemminpuolista ja jos ei, voisiko jonkun saada tuntemaan vetovoimaa tai voisiko sitä tehostaa.

Viimeisimmän tiedon mukaan voi!

Keskityn tässä kirjoituksessa enimmäkseen ihmisten vetovoimaan, en siis niinkään esim. aihepiireihin vetovoiman laki ja raha tai oman terveyden hallinta vetovoiman lailla.

Käydään ensin läpi vetovoiman lain periaatteet ja siirrytään sitten ihmisten väliseen vetovoimaan.

Naisen mystinen vetovoima ja sangen innokkaalta vaikuttava kokelas.

Vetovoiman laki

Vetovoiman lain mukaan positiiviset ajatukset tuovat positiivisia asioita ihmisen elämään siinä missä negatiiviset ajatukset tuovat negatiivisia.

Opin taustalla on uskomus siitä, että ajatukset ovat energiaa ja että positiivinen energia vetää puoleensa menestystä kaikilla elämän osa-alueilla, joita ovat juurikin ihmissuhteet, terveys, varallisuus jne.

Vetovoiman lain mukaan ihminen luo oman todellisuutensa. Hän vetää puoleensa sitä, mihin keskittää huomionsa. Toisin sanoen: se mitä hän uskoo tapahtuvan, myös tapahtuu.

Kun uskoo, ettei jokin ole itselle mahdollista (esim. unelmien kumppanin tai työpaikan löytyminen), ihminen luovuttaa/ei tartu tilaisuuteen eikä ota pieniäkään riskejä. Kun taas keskittyy siihen, mitä voisi olla, ihminen ottaa enemmän riskejä ja näkee ympärillään enemmän mahdollisuuksia.

Kun uskoo, ettei ansaitse hyviä asioita, toimii tavoilla, jotka sabotoivat omia mahdollisuuksia onneen.

Vetovoiman laki -harjoitus x 4

1. Kirjoita (kiitollisuus)päiväkirjaa: omia päiväkirjatekstejä lukemalla näkee mm. sen, onko taipuvainen optimismiin vai pessimismiin ja pystyy muuttamaan negatiivisia ajatusmallejaan

2. Visualisoi tavoitteesi tekemällä mood board: se auttaa ylläpitämään positiivista ajattelutapaa, pysymään motivoituneena ja keskittymään omiin tavoitteisiin

3. Keskity asioiden hyviin puoliin harjoittelemalla hyväksymistä: sen sijaan, että keskittyisi siihen, mikä nykyisyydessä on vialla tai mitä on muutettava, asiat kannattaa yrittää hyväksyä sellaisina kuin ne ovat. Nykyhetken hyväksyminen ei tarkoita, etteikö silti voisi tehdä työtä paremman tulevaisuuden eteen.

4. Puhu itsellesi positiiviseen sävyyn: jos liiallinen itsekritiikki meinaa ottaa vallan, koeta puhua itsellesi positiivisesti joka päivä; ajan kuluessa se voi vähentää negatiivista ajattelua

Tekeekö mies oikean siirron vai ei?

Vetovoiman laki -kritiikkiä

Kun käy läpi raportoituja vetovoiman laki -kokemuksia, käy selvästi ilmi, ettei siitä ole ratkaisuksi kaikkeen, mutta se voi auttaa suhtautumaan elämään optimistisemmin. 

Vetovoiman lain suurin virhetulkinta on uskomus siitä, että positiivisista ajatuksista seuraa automaattisesti kaikki, mitä ihminen haluaa, ja tietysti ilman pienintäkään toimintaa.

Optimistinen ajattelu ei itsessään tuo mullistavia tuloksia, mutta se vaikuttaa ihmisen asenteeseen, joka puolestaan johtaa käyttäytymisen muuttumiseen.

Toinen virhetulkinta on se, että negatiivisten asioiden (kuten vakavan sairastumisen, onnettomuuden tai irtisanomisen) ajatellaan johtuvan ihmisen omasta ajattelusta ja tunteista. Ei kannata koskaan syyttää itseään asioista, jotka eivät ole omassa hallinnassa.

Olosuhteita ei aina voi hallita, mutta siihen voi vaikuttaa, miten niihin reagoi.

Hmm, portaikossa säntääminen ja pelaaminen taisi kannattaa!

Ihmisten välisen vetovoiman tieteellisempi puoli

Kun aiheena on vetovoiman laki ja rakkaus, kyseinen laki on tieteellisestikin oikeassa väitteessään samankaltaisuus on puoleensavetävää.

Tutkimuksissa on havaittu, että ihmiset tuntevat vetoa ihmisiin, jotka ovat samankaltaisia kuin he itse.

Klassisessa ”siltatutkimuksessa” puolestaan testattiin miesten tuntemaa vetovoimaa naiseen, jonka he tapasivat sillalla; joko korkealla, epävakaalla ja horjuvalla sillalla tai matalalla ja tukevalla sillalla. Kun miehet ylittivät jompaakumpaa siltaa, heidän tapaamansa naispuolinen testaaja pyysi heitä kertomaan tarinoita monitulkintaisista kuvista.

Nainen antoi miehille puhelinnumeronsa sillä verukkeella, että heille tulisi jotain kysyttävää. Miehet, jotka tapasivat hänet korkealla sillalla, kertoivat sisällöltään seksuaalisempia tarinoita ja soittivat hänelle todennäköisemmin kuin ne miehet, jotka tapasivat hänet matalalla ja tukevalla sillalla. Syyksi on päätelty, että koska jännittävämpi eli horjuva silta kiihottaa mieltä toisin kuin tukeva silta, miehet tulkitsivat tilanteen aiheuttaman innostuksen johtuvan naisesta.

Sekin on havaittu tutkimuksissa, että ihminen tuntee suurempaa vetovoimaa sellaista ihmistä kohtaan, jonka hän voittaa puolelleen kuin sellaiseen henkilöön, joka piti hänestä alun alkaenkin; jos Mikolla siis on ollut negatiivista sanottavaa Marjasta, mutta hän muuttaakin kantaansa positiivisempaan suuntaan, Marja kokee Mikon vetovoimaisempana kuin Matin, joka on koko ajan puhunut Marjasta pelkkää hyvää. Niin tyhmää ja alkeellista mutta ilmeisen totta!

Ulkonäöllä on luonnollisesti suurin vaikutus vetovoimaan, mutta myös ihmisen ääni ja tuoksu ovat merkittävässä roolissa, ja jälkimmäisiin onkin alettu keskittyä tutkimuksissa aiempaa enemmän.

Tuoksun vaikutus vetovoimaan

Ulkonäköä on vaikea muuttaa; ruokavaliolla, treenaamalla ja ehostamalla pääsee vain tiettyyn pisteeseen, mikä osaltaan selittääkin kauneusleikkausten suosiota. Ääntä vasta vaikea onkin muuttaa pysyvästi.

Omaan tuoksuun puolestaan on helppo vaikuttaa! Jos on koskaan halunnut syystä tai toisesta olla vetovoimaisempi, nyt siihen on saatavilla täydellinen ja tieteellisestikin tutkittu tuoksu: Attraction Game.

Kaksi vastustamatonta tuoksua, toinen naisille ja toinen miehille, on luotu monitahoisella ja vetovoimaisella tuoksusoinnulla, joka koostuu useista houkuttelevista ja kiihottavista ainesosista.

Tuoksuille on yhteistä hypnoottinen tuoksusointu, joka on kehitetty stimuloimaan tuntohermosoluja ja toimimaan lemmenrohtona.

(Hajuvesien ainesosia sanotaan tuoksunuoteiksi. Kun vähintään kaksi tuoksunuottia yhdistetään yhdeksi tuoksuksi, syntyy sointu.)

Attraction Game -tuoksut ovat neurotieteellisen teknologian tulosta ja stimuloivat todistetusti mieltä ja saavat aikaan mielihyvää.

Testaukseen osallistuneista 100 %:lla todettiin mielihyvän aktivoituminen aivoissa. Tuoksun vaikutusta aivojen toimintaan testattiin toiminnallisella magneettikuvauksella.

Naisten versio: Raikkaan hedelmäinen ensituoksu saa vastaansa pippurisen aromin kehittyen addiktoivaan tummaan suklaaseen sekä hypnoottiseen tuoksusekoitukseen ennen kuin jättää jälkeensä kestävän metsäis-meripihkaisen vivahteen.

Miesten versio: Ensituoksun lämpimän mausteinen yhdistelmä pippuria ja kardemummaa kehittyy sykkiväksi tumman suklaan ja hypnoottisen tuoksusoinnun liitoksi, kunnes tuoksu huipentuu ylellisillä ja aistikkailla metsäisvivahteilla ja täyteläisellä maidolla.

Lopuksi

Vetovoiman laki on varteenotettava keino vaikuttaa positiivisesti ajatteluun, jolloin sillä on myös stressiä lievittävä vaikutus.

Yksi merkittävä keino vaikuttaa siihen, mitä ja varsinkin ketä vetää puoleensa, on oma tuoksu. Attraction Game -hajuvesi sopii erityisen hyvin yhteen vetovoiman lain kanssa, koska molemmat keskittyvät nimenomaan mielen/ajattelun vetovoimaan.

10 ihmisestä 7 on sitä mieltä, että huono hajuvesivalinta voi latistaa romanttisen tunnelman! Oikealla valinnalla on siis väliä.

Vetovoimaa tehostavat tuoksut löytyvät verkkokaupasta:

Yli 50 €:n tilauksiin ilmainen toimitus kaikkialle Suomeen! (Lisää tietoa verkkokaupasta täällä.)

Onko muilla kiinnostavia kokemuksia vetovoiman laista ja/tai ihmisten välisestä vetovoimasta? Suurta ilotulitusta nykyisen/entisen kumppanin kanssa?

Lähteet:

What Is the Law of Attraction?

Top 5 Classic Studies in the Psychology of Attraction

Attractiveness Is Multimodal: Beauty Is Also in the Nose and Ear of the Beholder

2 vastausta artikkeliin “Vetovoiman laki uudelle tasolle

 1. Mielenkiintoinen juttu! Ukkeli on tykästynyt suklaalle tuoksuviin shampoihin, joten kai siinä suklaantuoksussa joku taika sitten on… Ja minä usein valkkaan suihkusaippuakaupoilla ihanan tuoksuisen saippuan vain huomatakseni pulloa tarkemmin tarkastellessa sen olevan ”for men”. No joo, miehen tuoksu viehättää. :)

  Ja kyllä minä ainakin ajattelen koko ajan (en ehkä tietoisesti) positiivisesti. Esimies sanoi kerran minun olevan täydellinen yhdistelmä suomalaista järjestelmällisyyttä ja leppoisan iloista kanariota.

  Tykkää

  1. Kiitos Menninkäinen, kiva että aihe kiinnostaa! ❤

   Minullakin oli aikoinaan yksi suklainen shampoo, joka oli tuoksunsa puolesta ihana, eli miehesi on täysin oikeilla jäljillä. ;) Heh, tuo onkin kiintoisa seikka, että kun itse naisena viehättyy for men -tuoksusta, niin onko tuoksu kovasti mieleen, koska sen haluaisi haistaa miehellä/omalla miehellä vai koska se voisi olla unisex-tyyppinen tuoksu, joka sopisi hienosti myös itselle?

   Sain siskolta vuosia sitten sellaisen unisex-tuoksun, joka on todella voimakkaasti ”perinteisen” miesten hajuveden tuoksuinen. Olen kyllä tykännyt siitä, ja se tavallaan avasikin väylän miesten tuoksujen maailmaan ja mahdollisuuden käyttää niitä myös naisena. Mutta koska olen haistellut useita varsinaisia miesten tuoksuja, jotka ovat hienostuneemman ja vähemmän väkevän tuoksuisia kuin saamani unisex-tuoksu 😄, siksi minulla on ollut taka-alalla hakusessa aito miesten hajuvesi itselleni! (Taisin kylläkin nyt löytää sen, sillä päätin jo korkata Attraction Gamen täysikokoisen pullon, ja nimenomaan miesten version, se vaan on niin superhoukuttava!)

   Mahtava kehu esimieheltä! Ja hurjan totta myös blogisi perusteella. :) Kun positiivinen ajattelu on noin sopusoinnussa järjestelmällisyyden kanssa (ja järjestelmällisyyteenhän kuuluu oleellisesti myös toiminta), vetovoiman laki on osittain käynnissä kuin automaattisesti!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s