Kulmien värjäys (kotona ja helposti + ohjeet!)

Tänään minulla on ilo esitellä kulmien värjäykseen kiva kikka, jota moni ei välttämättä ole tullut edes ajatelleeksi.

Ja mikä parasta, kun kulmat värjää esittelemälläni menetelmällä, saa unohtaa kaiken maailman värin sekoittelut, hapetteet, vanulaput, sotkut ja ympäröivän ihon suojaamisen vaseliinilla. Mitään noista ei tosiaan ole luvassa!

Hypätään siis heti varsinaiseen asiaan.

kulmien värjäys kotona

Kannattaako kulmien värjäys?

Kulmia värjätään useimmiten aiempaa skarpimman, terävämmän, tummemman ja/tai intensiivisemmän lookin aikaansaamiseksi.

Jollakulla voi olla luonnostaan runsaat kulmat, mutta kovin vaaleat; jollain toisella karvat puolestaan ovat niin harvassa, että kulmien värjäys luo illuusion tuuheammista kulmista.

Kun kulmat ovat värjätyt, meikkaaminen nopeutuu, koska kulmille ei tarvitse parhaimmillaan tehdä yhtään mitään.

Kulmien värjäys kosmetologilla voi olla hyvä idea, etenkin jos on tottunut saamaan mieleisen ja kestävän lopputuloksen. Toisille kulmien värjäys kotona tuo paremmat tulokset.

Itse kävin kerran värjäyttämässä kulmani ammattilaisella; valitsemaani pakettiin kuului ripsien ja kulmien värjäys ja muotoilu. Kosmetologi antoi värin vaikuttaa pisimmän mahdollisen ajan, sillä vaikutti, ettei väri muuten tartu juuri minun ripsiini ja kulmiini.

Ripsissä en nähnyt mitään eroa (minulla on jo valmiiksi tummat ripset), mutta kulmat, huh! Lähdin paikasta miltei vitsikkään tummilla, täyteläisillä ja terävästi muotoilluilla kulmilla. Kosmetologi lohdutteli, että ihoon tarttunut väri huuhtoutuu pian pois, jolloin ilmeestä tulee luonnollisempi.

Kauanko kulmien väri kestää? Useimmat lupaavat noin 4–6 viikon keston, mikä on kuitenkin monien kohdalla liioittelua. On myös heitä, joilla väri kestää maksimissaan muutaman päivän. Minä kuulun juuri heihin, eli yllä kuvatusta kosmetologilla käynnistä ei näkynyt jälkeäkään enää parin päivän päästä.

Aika hullua, varsinkin kun ottaa huomioon, millaisilla överikulmilla poistuin paikasta!

Paljonko maksaa kulmien värjäys? Kulmien värjäyksen voi saada 20–25 eurolla siinä missä sekä ripsien että kulmien värjäys maksaa tyypillisesti 35+ euroa.

Minun kohdallani homma ei kannata, koska väri ei pysy. Juuri siksi keksinkin alla esittelemäni menetelmän!

Kulmien värjäys kotona + paras kulmien kestoväri

Millä aineella värjäys sitten onnistuu, jos/kun ei varsinaisella kulmienvärjäysaineella?

No itseruskettavalla!

Värjäykseen sopisi varmasti myös voide tai emulsio, mutta olen tykästynyt eniten aisteittain päivettävään suihkeeseen: sillä voi itse säädellä, kuinka vaalea tai tumma lopputuloksesta tulee.

Oma suosikkini ja samalla tuote, jolla olen saanut alla näkyvän lopputuloksen, on Enhance & Glow -päivettävä suihke:

Kun itseruskettavan sisältämä dihydroksiasetoni (DHA) reagoi ihon keratiiniproteiinin aminohappojen kanssa, se tuo ihoon ruskeaa sävyä.

Ai ihoon, ei siis karvoihin? Kyllä, juuri niin, eli saatu lopputulos on tosiaankin ihon värjääntymisen tulosta, ei karvojen.

Näin se tosin voi olla myös virallisten kulmienvärjäysaineiden kanssa; kun mietitään ihmistä, jonka kulmakarvat ovat harvassa, saako hän runsaamman näköiset kulmat pelkästään karvojen värjäyksellä? Ei, vaan myös iho on värjättävä.

Useissa kulmien meikkituotteissa pätee sama, eli kulmakynillä ja -väreillä täytetään kulmien harvoja kohtia, ja ohuen siveltimen tarkoilla piirroilla voi jäljitellä aitoja kulmakarvoja. Näissäkään tapauksissa itse karvat eivät siis varsinaisesti värjäänny, vaan nimenomaan iho.

Mielestäni suomen kieli on tässä harvinaisen rehellinen; puhutaan kulmien värjäyksestä, ei siis kulmakarvojen värjäyksestä, jota ei ainakaan osalla ihmisistä tapahdu ollenkaan (kuten itselläni), ei edes ammattilaisen käsissä.

Tästä päästäänkin vihdoin kotivärjäyksen tuloksiin!

Kuvan tulos on saavutettu päivettävällä suihkeella; kulmissa ei ole lainkaan meikkiä.

Ohjeet kulmien värjäykseen:

1. Suihkauta Enhance & Glow -päivettävää suihketta yksi painallus tuotteen omaan korkkiin.

2. Kasta vanupuikon pää nesteeseen ja sivele sillä kulmiasi. Toista niin monta kertaa, että kaikki neste on imeytynyt ja sivele kummatkin kulmat yhtä monta kertaa koko niiden pituudelta. Jos kulmissa on harvempia kohtia, voit pyyhkäistä niitä useampaan kertaan juuri kostutetulla vanupuikolla.

3. Siinä se! Älä pese kasvoja/mene suihkuun pian levityksen jälkeen, jotta väri pääsee rauhassa syntymään.

4. Toista niin monta kertaa (eri päivinä), että lopputulos on makuusi riittävän vahva, ja ylläpidä tulosta toistamalla käsittely kerran 3–5 päivän välein.

Neste on täysin kirkasta, eli tulos ei näy heti; jo muutaman tunnin päästä kulmat ovat kuitenkin aavistuksen ryhdikkäämmät, ja jos käsittelyn toistaa parina kolmena päivänä, silloin ero alkaa olla jo todella näkyvä.

Plussat

  • luonnollinen lopputulos, jota on helppo säätää (eli jättää vaaleammaksi tai mennä tummimpaan asti)
  • helppoa, nopeaa, siistiä ja edullista
  • tulos kestää monta päivää (viikonkaan reissulle ei tarvitse ottaa mitään kulmatuotteita mukaan)
  • jos ajatellaan ihonsävyä ja varsinkin ihon pohjasävyä, tämä tuote sopii lämpimänruskeana parhaiten kevät- ja syksyihmisille
  • Kulmien värjäys ja raskaus? Itseruskettavat eivät sisällä vetyperoksidia ja tolueenidiamiinia, joita kulmienvärjäysaineissa ja hapetteissa on ja jotka voivat olla (ihoa) ärsyttäviä ja allergisoivia. Jos kulmia siis haluaa värjätä raskausaikana, sen tekeminen itseruskettavalla on hellävaraisempi valinta.
Kuvassa tuotteen korkki, siinä yksi suihkaus tuotetta ja monesti värjäyksessä käyttämäni vanupuikko; tämä näyttää sävyvaihtelut selvästi, eli tuloksena on joko vaaleampaa tai tummempaa, lämmintä ruskeaa.

Miinukset

  • ei sovi niille, jotka kaipaavat todella tummaa, mustaa, viileää ruskeaa tai harmaampaa lopputulosta; tällä tuotteella saa selvästi lämpimämpää kuin viileämpää sävyä omasta ihon pohjasävystä huolimatta
  • ei sovi niille, jotka kaipaavat teräviä, veistettyjä kulmia; tällä lopputulos on ehdottomasti pyöristetympi ja luonnollisen näköinen

Lopuksi

Jos kulmien värjäys on koskaan kiinnostanut ja/tai on saanut ammattilaiselta muutoin hyvän mutta heti pois kuluvan lopputuloksen, itseruskettavaa voi haluta kokeilla tässä tarkoituksessa.

Omassa ennen ja jälkeen -kuvavertailussa kulmani näyttävät värjäyksen jälkeen tuuheammilta, eloisammilta ja nuorekkaammilta. Katseeseen on tullut mukavasti intensiteettiä.

Minulla on lämpimin mahdollinen ihon pohjasävy (kuin myös lämmintä ruskeaa silmissä), joten lämmin ruskea on juuri sitä, mitä lookiini kaipaan; se automaattisesti piristää kasvoja, joita ympäröi alati harmaantuvampi kuontalo.

Pullo kestää pienen ikuisuuden, eli yhden värjäyskerran hinnaksi tulee muutamia senttejä!

2 vastausta artikkeliin “Kulmien värjäys (kotona ja helposti + ohjeet!)

  1. No onpas ovelaa! Ei olis arvannut ellei olis lukenut ekoja ennen-jälkeen-kuvia pidemmälle, että miten värjäys on tehty.

    Mä en ole ikinä meikannut kulmiani, sillä ne ovat tuuheat ja tummat, joten en näe niiden näpräämisessä logiikkaa. Mutta tiedän heitäkin, joiden kulmat ovat tooooosi vaaleat ja heille tämä on varmasti oivallinen vinkki! Joskus täytyy ajatella ”out of the box”, jotta löytää uusia ratkaisuja.

    Tykkää

    1. Kiitos, kiva että vakuutuit, vaikka et itse tuuhea- ja tummakulmaisena edes kuulu kohdeyleisöön! 😍

      Minullakaan ei ole vaaleimmat ja harvimmat kulmat, mutta etenkin ikääntyessä kasvoihin alkaa kaivata eloa, ja kulmien värjäys tuo juuri sitä + kulmista tulee siistit ja runsaat ja katseesta katoaa tietynlainen valjuus/väsähtäneisyys.

      Totta, toisinaan keksii upeita ratkaisuja, kun ei vain jämähdä johonkin luuloon (kuten ”minun kulmissa ei mikään kestoväri pysy”), vaan alkaa miettiä luovasti! 😊

      P.S. Lisäsin toisen kommenttisi perusteella tähän nimimerkkisi ja blogiosoitteen (kukaan muukaan ei hoksaa avata noita kenttiä, eli saan nykyään vain nimettömiä kommentteja) 😄

      Tykkää

Jätä kommentti