Siivouspalvelu tuo tulosta – katso kuvat!

Tällä viikolla vietin kolme päivää siivoten, puunaten ja järjestellen läheisen perimää asuntoa Helsingin keskustan tuntumassa.

Noiden pitkien päivien aikana minulta meinasi välillä usko loppua, mutta lopulta tuloksesta tuli niin hieno, että päätin jakaa tämän onnistumisen blogissakin!

Koti tulee myyntiin, joten sen pitää päästä oikeuksiinsa niin valokuvissa kuin potentiaalisten ostajien silmissä.

Asunto sijaitsee yli 100-vuotiaassa rakennuksessa, joka on koko korttelin vanhin ja kaunein, ja sinne tehtiin muutama vuosi sitten perinteinen putkiremontti, jonka yhteydessä myös keittiö ja kylpyhuone remontoitiin. Asunnossa on paljon muitakin myyntivaltteja, mutta tiesin, ettei niitä saataisi kunnolla näkyviin ilman perinpohjaista siivouspalvelua.

Monien ihmisten katse suuntautuu väkisinkin kirjavaan sisustukseen, muovisiin tekokukkiin, pölypalleroihin, likatahroihin ja ruoan roiskeisiin, ellei kaikkea tuota siivota pois. Vasta sitten asunto pystyy vakuuttamaan niin kuin sen kuuluu!

Lähtötilanne: siivouspalvelu vs. stailaus

Kun asunto päätettiin laittaa myyntiin, useammalta asunnonvälitysfirmalta pyydettiin tarjous. Välittäjien palkkioissa oli valtava ero (yli 13 000 euroa halvimman ja kalleimman välillä!), mikä pani miettimään, mitä enemmällä rahalla saa.

Tuntui, ettei juuri mitään, eli edullisimpaan ja kalleimpaan tarjoukseen vaikutti kuuluvan pitkälti samat asiat. Ainoa ero oli kalliimpien välittäjien tarjoama stailaus.

En ollut moisesta otettu, koska minkäänlainen stailaus ei onnistu peittämään pölyä ja likaa saati liiallisia tavararöykkiöitä. Stailaus voi olla paikallaan viimeisenä silauksena sen jälkeen kun perusta on siisti ja puhdas.

Mitä siis tehdä, kun perusta EI ole siisti ja puhdas, vaan koti vaatii ties minkä tasoista jynssäystä? Joko siivoaa ja järjestää kaiken itse (mikäli ehtii, pystyy ja osaa) tai käyttää siivouspalvelua. Silloin rahalle saa aidosti vastinetta.

Läheinen pyysi minulta ensin apua välittäjän valintaan, ja kun kerroin hänelle näkemykseni, että mahdolliset ostajat kyllä huomaavat asunnon myyntivaltit välittäjän kuin välittäjän huomassa, kunhan koti on ensin kunnolla siivottu ja järjestetty, hän halusi palkata minut siivousurakkaan!

Päätin suostua, koska en itse ole perijänä; en kostu asuntokaupoista millään lailla, joten on vain reilua saada palkka tekemästään työstä.

Mitä siivous maksaa? Kotisiivous Helsingissä maksaa 44,90–65,20 €/h, mistä voi saada jopa 60 prosentin kotitalousvähennyksen. Läheinen palkkasi minut 50 euron tuntipalkalla, mikä sopiikin hyvin annettuun hintahaitariin.

Kannattaako kotisiivous? Se riippuu täysin tapauksesta, mutta ainakin läheiseni tapauksessa ehdottomasti kyllä: hän säästää asunnonvälityskuluissa ja stailauksessa 13 000 euroa ja maksaa siivouksesta 1 000 euroa, joten heikollakin matikalla tuon diilin suloisuus käy heti ilmi!

Mitä kotisiivous sisältää? Halusin tarjota ensiluokkaista palvelua, joten tässä kaikki, mitä itse tein: tavaroiden järjestäminen, raivaaminen ja selvästi arvottomien tavaroiden poisvienti/kierrätys (sellaisten, joita läheinen tai hänen lähipiirinsä eivät halunneet itselleen), kaikkien tasojen tyhjentäminen ja pölyjen pyyhintä/pesu, keittiökaappien ovien puhdistus, seinien ja listojen pyyhintä, imurointi, lattioiden pesu, kylpyhuoneen kaikkien pintojen pesu, lopulta stailaus. Lisäksi oma mies pesi osan ikkunoista ja raijasi jätesäkkejä ulos, mistä oli suuri apu.

Asunto ennen ja jälkeen siivouspalvelun

Yllä näkyy kolme ennen ja jälkeen -kuvavertailua, ensimmäinen olohuoneesta, toinen keittiöstä ja kolmas eteisestä.

Vaikka ennen-kuvat on otettu luonnonvalossa ja jälkeen-kuvat keinovalossa illalla, silti koti näyttää siivouksen jälkeen huomattavasti tilavammalta ja ilmavammalta (mikä onkin erityisen haluttavaa asunnonmyyntikuvissa), ja toki itse puhtaus on kaiken a ja o, vaikka sen kokeekin kauttaaltaan vain paikalla ollessa.

Keittiössä oleellista oli pöydän siirtäminen ikkunan alle ja kaikkien pintojen tyhjennys sekä huolellinen puhdistus. Vanha käytävämatto vaihtui isompaan ja modernimpaan, jonka lainasin läheiselle omistani.

Lähes kaikkien huoneiden seinillä oli paljon synkkäkehyksisiä tauluja, joten piilotin niistä monia kaappeihin ja valitsin raikkaimpia ja/tai muutoin sävymaailmaan parhaiten sopivia joidenkin tilalle.

Yhteen kaappiin ei kuitenkaan kannattanut piilottaa mitään, vaan välittäjää/näytössä kävijöitä paranee suorastaan kannustaa avaamaan ovet: kyseessä on walk-in closet, johon syttyy kaiken lisäksi valot!

Läheinen oli jo tyhjentänyt vaatekaappia ennen oman urakkani alkamista, eli tavaramäärä ei ollut ongelma, mutta koska kaapin lattiatilassa säilytettiin mm. imuria, se tuntui enemmänkin siivouskomerolta kuin kunnon kaapilta, johon kuuluu kävellä ja johon sytytetään valokatkaisimesta valot.

Läheiseni ei ollut edes tiennyt valokatkaisimesta, koska se puoli kaappia oli erilaisten tavaroiden peitossa, mutta nyt kaappi on kutsuva ja mahdollisuuksia täynnä!

Halusin hyödyntää stailauksessa mahdollisimman paljon jo asunnossa olleita tekstiilejä, mutta esim. olohuoneessa yhdistyi niin hirvittävällä tavalla viileä violetti, syvänlämmin oranssi ja valkoinen, että poistin pahimmin silmään käyvät elementit ja toin omista varastoistani sopivat matot ja tyynyt tilalle; niiden avulla ilmeestä tuli yhtenäisempi ja harmonisempi.

Makuuhuoneessa oli vähiten työtä, mutta sieltäkin katosi kaikki krääsä ja koko ilme siistiytyi. Vertailu osoittaa myös taulujen vaikutuksen; aiempi on liian tummanpuhuva ja iso kyseiseen tilaan, kun taas jälkimmäinen on kevyempi, sopii värimaailmaan ja luo tilan tuntua:

Lopuksi

Siivotun jäljen näkeminen on niin tyydyttävää, ettei tarvitse ihmetellä, miksi mm. siivousvideot YouTubessa ja TikTokissa ovat niin suosittuja.

Jos on itse yhtään vastaavassa tilanteessa kuin läheiseni, suosittelen ehdottomasti kodin siivouspalvelua! En näe siinä kuin pelkkiä etuja, joilla voi olla tuntuva vaikutus asuntokaupan onnistumiseen ja jopa hintaan.

Huijareita kannattaa kuitenkin varoa, etenkin jos palkkaa siivoojan ikäihmisen kotiin, sillä edes kotimainen siivouspalvelu ei takaa turvallisuutta: omalta mummoltani varastettiin Mäntsälässä kirjekuori, jossa oli rahaa, mutta hän oli sen verran valpas (joskin liian kiltti pyytääkseen kuorta takaisin), että oman perheeni voimin kuori ja rahat saatiin lopulta takaisin.

Kylpyhuoneesta tuli kauttaaltaan pestynä niin raikas, että teki mieli jättää pytyn kansi auki!

Asunnosta tuli niin upea, että aloin jo tosissani pohtia, olisiko miehen ja minun kannattanut ostaa se! Tulen joka tapauksessa päivittämään tänne myöhemmin, miten asunnon myynti eteni.

Sekin kävi mielessä, että hankkisin Y-tunnuksen ja tarjoaisin siivouspalvelujani myös muille! Palkkatyön ja verkkokaupan ohella en sinällään kaipaa lisätyötä, mutta voisi olla mukavaa erikoistua juuri tällaiseen siivoamiseen kuin tässä (verrattuna arkiseen, jokapäiväiseen siivoamiseen, mistä en ole yhtä kiinnostunut).

Koko kodin muodonmuutos siivoamalla ja järjestämällä on enemmän minun heiniäni, mutta katsotaan nyt! 😉

4 vastausta artikkeliin “Siivouspalvelu tuo tulosta – katso kuvat!

 1. Onhan tuo nyt huikea muodonmuutos; näyttää jälkeen-kuvissa tosiaan paljon tilavammalta. Sait(te) kyllä hienoa jälkeä aikaan. Uskon, että kodista ollaan kiinnostuneita ja toivotaan pikaisia kauppoja!

  Tykkää

  1. Voi kiitos! 😍 Kiva kuulla, että muutos näyttää huikealta; itsekin melkein hihkuin, kun sovitin ennen- ja jälkeen-kuvat yhteen, sillä ero näytti vielä paremmalta kuin olin osannut toivoa. (Siivotessa asunnon ilme kohenee koko ajan mutta pikku hiljaa, joten on helppo unohtaa, miten ”paha” lähtötilanne olikaan, ellei ole ottanut kuvia todisteeksi. 😄)

   Jännittävää nähdä, kuinka kauan asuntokaupoissa menee juuri näinä aikoina, kun puhutaan ostajan markkinoista ja pidentyneistä myyntiajoista; sopiva hintapyyntö on nyt entistäkin tärkeämpi tekijä, mutta avaruus, siisteys ja puhtaus sen sijaan ovat AINA tärkeitä myynnin edistäjiä!

   Kiitos kovasti tsempeistä myyntiin! ❤

   Tykkää

 2. no jo on markkinat! ihan eri kämppä siivouksen jälkeen! tuu munkin luokse siivoamaan,mut rahaa ei kylä oo siit juuri maksaa,kun ei jaksa innostaa siivoaminen ollenkaan,mut kyl on hyvän näköstä! mihin ihmeeseen ne kamat muten häipyi?

  Tykkää

  1. Kiitos, mukavaa että tykkäsit ja että tällainen jälki kelpaisi sinullekin! 😻💚

   Kamaa vietiin aika paljon roskiin/kierrätykseen ja loput piilotettiin kaappeihin kuvaussyistä. Yksi nojatuoli vietiin kellariin, koska se riiteli niin pahasti sisustuksen kanssa. Ideana ei ollut säilöä moniakaan tavaroita, sillä asunto pitää kuitenkin jonkin ajan päästä tyhjentää, mutta pakettiautoa ei kannattanut lainata vielä tässä vaiheessa vain parin huonekalun takia.

   Jos itse innostut myöhemmin siivoilemaan, keskiössä on nimenomaan tavaran määrä; likaisenkin asunnon siivoaminen käy helposti, kun siellä on paljon tilaa siivota, kun taas kunnon järjesteleminenkään ei auta eikä näy missään, jos asunnossa on liikaa tavaraa. 🧹

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s