Silmänympärysvoiteella 52 % vähemmän ryppyjä! (2023)

Olet ehkä joskus kuullut, että monet silmänympärysvoiteet ovat kalliimpia ja vetisempiä versioita samojen merkkien kosteusvoiteista.

Noin nimittäin tosiaan voi olla!

Vaikka juuri tuo tieto olisi jäänyt kuulematta, moni on miettinyt vähintäänkin, mitä silmänympärysvoide tekee ja tarvitseeko sellaista käyttää.

Vastataan tänään noihin kysymyksiin ja selvitetään, minkälaiseen silmänympärysvoiteeseen omat rahat tulisi laittaa vai tulisiko mihinkään.

Jos haluat tietää, millä ihotautilääkärin tutkimalla uutuusvoiteella silmänalusihon rypyt vähenevät jopa 52 %, kannattaa jatkaa lukemista!

Paras silmänympärysvoide rypyille

Kannattaako käyttää silmänympärysvoidetta?

Useat silmänympärysvoiteita käsittelevät tekstit alkavat tällaisilla väitteillä: ”Herkkä ja ohut silmänympärysiho vaatii TÄYSIN erilaisen tuotteen kuin muu kasvojen iho” ja ”kasvoille tarkoitetut voiteet ovat liian tuhteja silmänympärysiholle”.

Pahimmassa tapauksessa noissa teksteissä lukee myös, ettei silmänalusiholla ole karvatuppia eikä siten talirauhasiakaan, mikä on väärää tietoa.

Silmänalusiho on kuin muukin iho, mutta koska se on ohuempaa ja siinä on vähemmän talirauhasia ja kollageenia kuin muualla ihossa, ikääntymisen merkit, kuten juonteet ja rypyt, alkavat herkimmin näkyä juuri silmänympärysiholla.

Iho myös rypistyy silmien alueella paljon enemmän kuin vaikkapa reidessä läpi elämän (hymyily, nauraminen, silmien siristys auringossa jne.).

Kuvan testihenkilö on 56-vuotias; VISIA-ihoanalyysi osoitti hänen silmänympärystensä juonteiden ja ryppyjen vähentyneen 27 % seitsemässä päivässä Renewal Power -silmänympärysvoiteen käytön jälkeen.

Tarvitseeko ihminen silmänympärysvoidetta? Jos silmänympärysiholle kaipaa vain kosteutusta/ravitsevuutta niin kuin muullekin iholle, silloin ei välttämättä ole yhtäkään syytä ostaa erillistä silmänympärysvoidetta.

Jos käyttää kasvoillaan esim. sellaisia happoja sisältäviä voiteita, jotka voivat ärsyttää silmiä, niitä ei toki kannata silmänympärysiholla käyttää, mutta kaikki perusvoiteet käyvät myös silmänympärysiholle. Mikäli ne tuntuvat liian paksuilta ja/tai täyteläisiltä omalle silmänympärysiholle, niitä voi levittää vedellä kostutetulla sormella.

On kuitenkin myös sellaisia silmänympärysvoiteita, joista on muutakin hyötyä kuin ihon kosteutus/ravitseminen.

Mitä hyötyä on silmänympärysvoiteesta?

Esittelen alla kolme eri silmänympärysvoidetta, joista jokainen keskittyy erityisesti tiettyyn ongelmakohtaan:

 • silmäpussien napakoittamiseen
 • tummien silmänalusten häivyttämiseen
 • juonteiden ja ryppyjen vähentämiseen

Näihin vaivoihin on olemassa aidosti toimivia tuotteita. Parhaiten kyseisiin vaivoihin tehoavia aineita/keinoja ovat mm. kofeiini (paikallisesti käytettynä, ei juotuna), retinoli (A-vitamiini) ja kylmähoito (nesteestä johtuvan turvotuksen madaltamiseen).

Pureudutaan ainesosiin tarkemmin alla kunkin silmänympärysvoiteen yhteydessä.

Missä vaiheessa silmänympärysvoidetta kannattaa alkaa käyttää? Mitä nuorempana, sitä parempi: alla näkyvä testihenkilö on 36-vuotias, ja hänen silmänympärysihonsa juonteet ja rypyt vähenivät 37 % viikossa, eli tulos on vaikuttavampi kuin 56-vuotiaalla testihenkilöllä yllä.

Vielä nuorempi eli 25-vuotias testiin osallistuja sai tulokseksi 44 %:n juonteiden ja ryppyjen vähenemisen, joten silmänympärysvoiteen käytön voi perustellusti ja halutessaan aloittaa jo hyvin nuorena.

Juonteet ja rypyt vähenivät 37 % seitsemässä päivässä Renewal Power -silmänympärysvoiteella; kliininen tutkimus, 32 osallistujaa.

Paras silmänympärysvoide silmäpusseille

Kofeiini on iholle levitettynä verisuonia supistavaa (vasokonstriktio), minkä ansiosta silmänympärysiho kiinteytyy eikä sille pääse virtaamaan yhtä paljon verta, mikä auttaa häivyttämään myös tummia silmänalusia.

Paras silmänympärysvoide turvotukseen? Kofeiinia käytetään silmänympärysvoiteissa turvotuksen laskemiseen, mutta se tepsii myös tummiin silmänalusiin etenkin silloin, kun ne johtuvat unen puutteesta, allergioista ja/tai edellisiltana syödyistä ruoista.

Toinen kiinteyttävä ainesosa on kalvonmuodostaja PVP (polyvinyylipyrrolidoni, jota saa käyttää lisäaineena myös ruoassa Suomessa). Äärimmäisen pienikin määrä PVP:tä auttaa tekemään ihosta kiinteämmän näköisen, ja alla olevassa Lifting Dual System with Protinol™ -silmänympäryshoidossa kyseinen raaka-aine on peräti neljäntenä INCI-listalla.

Paras silmänympärysvoide ikääntyvälle iholle
Mikä on hyvä silmänympärysvoide? Bestselleriksi noussut Lifting Dual System with Protinol™ -silmänympäryshoito on satojen arvostelijoiden mukaan markkinoiden paras silmänympärysvoide.

Silottava, kiinteyttävä ja turvotusta vähentävä Lifting-voide on Avonin kaikkien aikojen suosituin kaksiosainen silmänympärysvoide. Siihen on lisätty kollageenin muodostumista tehostavaa Protinolia. Iho näyttää kiinteämmältä ja kimmoisammalta jo 2 päivän käytön jälkeen kuluttajatutkimuksen mukaan, jossa oli 99 osallistujaa.

Suosio on helppo ymmärtää, sillä voide sisältää kofeiinia, PVP:tä, leväuutteita, antioksidantteja ja Protinolia kosteuttavien aineiden lisäksi. Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin markkinoilla voide on saanut asiakkailta 4,6 tähteä, ja se on bestseller myös Suomessa.

Yksi tehokkaimmista kiinteyttäjistä ja ryppyjen silottajista on retinoli. Se on kuitenkin monien mielestä liian vahvaa ja ärsyttävää silmänympärysiholle, ja vaatii useamman viikon totuttelun ennen kuin iho alkaa sietää sitä. Retinoli myös herkistää ihoa UV-säteille, eli käytön kanssa joutuu kikkailemaan etenkin kesäaikaan.

Avonin vastaus retinoliin silmänympärystuotteissa on palkittu ja patentoitu Protinol, joka tehostaa kahdentyyppisen kollageenin (tyypin I ja tyypin III) muodostumista, mistä seuraa sileämpi, kimmoisampi ja kiinteämpi iho, jossa on vähemmän ryppyjä. Sitä on myös turvallista käyttää vuoden ympäri.

mihin kohtaan silmänympärysvoide

Kenelle Lifting-voide on paras? Jos omalla silmänympärysiholla on turvotusta, tummia varjoja ja/tai ryppyjä tai hakusessa on muutoin ollut silmänympärysvoide anti-age-ominaisuuksilla, Lifting Dual System with Protinol™ -silmänympäryshoito on silloin oiva valinta.

Etenkin, jos toiveissa on ollut löytää paras silmänympärysvoide 50-vuotiaalle, tätä kannattaa harkita, sillä se on koko valikoiman napakoittavin veltostuneelle iholle.

Paras silmänympärysvoide tummille silmänalusille

Itselläni oli etsinnässä paras silmänympärysvoide 30v-tyyppinen ratkaisu, koska kuulun kyseiseen ikäluokkaan enkä ole kokenut vielä tarvitsevani yllä esiteltyä, kaikkein tehokkainta tuotetta.

Niinpä minulla on kokemusta sarjan toisesta, erityisesti tummille silmänalusille ja varjoille tarkoitetusta Brightening Dual System with Protinol™ -silmänympäryshoidosta. Olen käyttänyt loppuun parin purkillisen verran lokeron vaaleampaa voidetta, joka on päiviin suunnattua, tasoittavaa CC-voidetta.

silmänympärysvoide tummille silmänalusille

Yöksi tarkoitettua neutraloivaa geeliä en ole käyttänyt yhtä paljon, vaan omaksi suosikikseni muodostui värillinen silmänympärysvoide eli heleyttävä CC-voide. Se on kevyttä, ei kerry juonteisiin päivän mittaan ja kirkastaa näkyvästi ilmettä. Tykkään sen tuomasta luonnollisesta freesiydestä.

Vihreässä, geelimäisessä voiteessa on monia samoja ainesosia kuin kiinteyttävässä Lifting-voiteessa (PVP:tä, leväuutteita, antioksidantteja ja Protinolia kosteuttavien aineiden lisäksi), mutta ei kofeiinia, joka auttaa tutkimusten mukaan turvotuksen lisäksi myös tummiin silmänalusiin.

Koska Lifting-silmänympärysvoiteessa on myös kofeiinia, en ihmettele, miksi kirkastava Brightening-voide on jäänyt sen jalkoihin.

Objektiivisesti arvioituna ja asiakkaiden mielipiteiden mukaan kiinteyttävä Lifting-voide on siis kiistaton voittaja, jota itsekin todennäköisesti alan ilolla käyttää tulevina vuosina, mutta tyhjät purkin puolikkaat kertovat, että olen henkilökohtaisesti kuitenkin pitänyt Brightening-voiteesta.

Tämä kliinisessä tutkimuksessa hienosti pärjännyt voide lanseerattiin toukokuussa 2023.

Paras silmänympärysvoide rypyille

Kun vastikään lanseerattiin uusi silmänympärysvoide, jota Avonin ulkopuolinen ihotautilääkäri kehui tekemänsä kliinisen tutkimuksen perusteella, pakkohan minun oli se hankkia.

Voiteella luvataan tuloksia 1 viikossa välittömän vaikutuksen lisäksi. En usein näe yhtiöiden tarjoamissa ennen ja jälkeen -kuvissa mitään eroa, joten päätin testata voidetta itse niin, että laitan sitä vain toisen silmän alle, mutta toisen jätän paljaaksi.

Yllätyinkin paljon enemmän kuin olisin osannut odottaa nähdessäni voiteettoman puolen silmänalusiholla selvät kaksi juonnetta siinä missä voiteellinen puoli on sileä ja heleä!

Kai se siis on uskottava, että myös minä voin saada sellaisia tuloksia kuin kliiniseen tutkimukseen osallistuneet!

Koska myös tämä voide

 • heleyttää
 • häivyttää juonteita
 • silottaa
 • vähentää turvotusta
 • ja luo välittömästi nuorekkaampaa ilmettä,

miten se eroaa 2 muusta, yllä esitellystä voiteesta?

Uusi Renewal Power -silmänympärysvoide ei sisällä napakoittavia kalvonmuodostajia, joten veltostunut iho hyötyy edelleen eniten Lifting-voiteesta.

Samaten uusi voide ei kohdistu yhtä suuresti tummien silmänalusten hoitoon kuin Brightening-voide, joten jos omassa silmälookissa korostuu erityisesti varjot silmien alla eikä moni muu ongelma, silloin voi hyötyä enemmän kirkastavasta voiteesta.

Tutkimuksen suorittanut ihotautilääkäri esittelee tuloksia alla olevalla videolla vihreillä viivoilla ja ilman niitä, jotta eron voi nähdä parhaiten.

Suurimman vähennyksen (52 %) juonteissa ja rypyissä sai yksi tutkimukseen osallistuneista miehistä, joten jos kukaan oman lähipiirin mies on ikinä kysynyt, voisiko myös hän käyttää jotain voidetta, nyt on löytynyt todistetusti myös mainio silmänympärysvoide miehille! 

Lopuksi

Nyt sen tiedämme: silmänympärysvoidetta ei ole pakko käyttää niin kuin ei monia muitakaan voiteita, mutta ihonhoidon laiminlyönti kyllä näkyy yhä selvemmin juonteina ja ryppyinä etenkin iän karttuessa.

Olen itse toistaiseksi korvannut Brightening-voiteen uutuusvoiteella, koska sain heti niin vakuuttavia tuloksia ja koska arvostettu sekä itsenäinen (ei Avonilla työskentelevä) ihotautilääkäri antoi sille niin hyvät pisteet kliinisen tutkimuksensa perusteella.

Mikäli kirjoituksessa esitellyt silmänympärysvoiteet kiinnostavat, ne löytyvät verkkokaupasta:

Yli 50 €:n tilauksiin ilmainen toimitus kaikkialle Suomeen! (Lisää tietoa verkkokaupasta täällä.)

Lähteet:

Lehdistötiedotteet

Ihotautilääkäri kertoo Renewal Power -voiteen tuomista tuloksista

4 vastausta artikkeliin “Silmänympärysvoiteella 52 % vähemmän ryppyjä! (2023)

 1. moi!oon lukenu sun juttuja ennenkin,mut tää silmänympäristöstä kertova on kylä hyvä.kaikkee sä tiedätkin,no mut kofeiinia voiteessa,ei ois uskonu! ite tykkään kyllä saada sen ihan kahvini kautta.mut kyl mä voisin ostaa sen protinolin.heippa ja hyvää uutta vuotta!

  Tykkää

  1. Kiitos kommentistasi, on aina yhtä ihana kuulla jo pitempään lukeneista! Mukavaa on myös se, että tykkäsit tekstistä ja että sait uutta tietoa. Kofeiini tosiaan vaikuttaa paikallisesti ihan eri tavalla kuin juotuna, mutta onneksi siinä on monia muita etuja juotunakin. 😉 Liilaetikettinen voide sisältää kofeiinia, vihreä- puolestaan ei, mutta Protinolia on molemmissa, eli toivottavasti löydät oman suosikin; saan toki lähetettyä ilmaisia näytteitäkin!

   Hyvää uutta vuotta myös sinulle! 😍

   Tykkää

 2. Kiitos tästä, olen viime aikoina lukenut silmänympäryvoiteista enemmän, ja harvoin tulee vastaan näin kunnollista tietoa sisältävää kirjoitusta! ❤️ Erityisesti tuo kalvonmuodostus ja ihon napakoituminen silmien alla on mietityttänyt, koska en voinut sietää sellaisia voiteita nuorempana mutta nyt tuntuu, että tarvitsen juuri sellaisen! En siis todellakaan vain jotain kosteuttavaa tai ravitsevaakaan voidetta vaan sellaisen, joka näkyvästi vähentää ryppyjä. Kävin jo lukemassa muualtakin tuon Lifting-voiteen arvosteluja, ja vaikuttaa kyllä huippuhyvältä! Kiitos siis vielä! ❤️

  Tykkää

  1. Kiitos ihanasta palautteestasi, mukavaa että tekstistä on hyötyä! 💜

   Mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän sitä tosiaan kaipaa muiden ominaisuuksien lisäksi napakoittavuutta ja silmänalusihon täyteläistymistä, jotta rypyt voivat aidosti häivyttyä tai jopa lähes kadota voiteen käytön ajaksi. Liila Lifting-voide on niin kova suosikki, että tartun siihen itsekin viimeistään 40-kymppisenä. Aika näyttää, pitääkö tarttua jo aiemmin! 😄

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s