Pihasaunan rakentaminen

Viime kesän suurin aikasyöppö palkkatyön lisäksi oli ehdottomasti netistä tilaamani pihasaunan kokoaminen ja rakentaminen.

Saunan rakentamiseen kaikkine työvaiheineen meni tuskastuttavan kauan aikaa, ja nilkkanikin muljahti saunan ulkokattoa tehdessä. Silti saunan rakentaminen oli kaiken vaivan arvoista. Nilkkavamma parani itsestään muutamassa viikossa, ja nyt meillä on sauna tuleviksi vuosikymmeniksi.

Miksi rakentaa pihasauna tai ulkosauna?

Esittelen alla koko projektin etenemisen alusta loppuun, mutta sitä ennen kerron, miksi ylipäänsä halusimme uuden saunan ja miten päädyimme valitsemaamme malliin.

Taloomme ei kuulu saunaa, ja koska tontilla on hurjasti tilaa, pihasauna oli kelpo vaihtoehto. Lisäksi pidin ajatuksesta, että saunan lämmittämiseen tarkoitetut polttopuut, risut ja kaarnat löytyisivät aina omalta tontilta. Tontilla oli jo ennestään kaksikin saunaa, toinen kenties 1950-luvulta ja toinen 10-20 vuotta nuorempi sauna, mutta vuosikymmenten käyttämättömyyden vuoksi ne olivat huonossa kunnossa.

Toisessa oli aivan mätä lattia, toisessa puolestaan oli seinässä aukkoja ja ikkunalasitkin tippuneet. En saanut itseäni innostumaan kummankaan remontoimisesta, vaikka kuinka yritin herätellä remonttihalujani ja vaikka remontoin edellisessä asunnossani reippaasti niin katot kuin lattiankin. Luulenkin, että vanhojen saunojen remontointi ei lopulta kiinnostanut minua siksi, että ne eivät olleet lainkaan samalla tavalla pelastettavissa kuin edellisen kotini pinnat.

Vanhat saunat eivät onneksi nekään mene hukkaan, sillä niitä käytetään jo nyt mm. puu- ja pihavajoina. Vein juuri valtavan säkillisen lehtiä toisen saunan pukuhuoneeseen lähelle kompostoreita, sillä käytän lehtiä kuivikkeena.

Kuinka paljon pihasauna maksaa?

Pihasaunan hinta riippuu siitä, rakennetaanko se kokonaan itse vai teetetäänkö se muilla. Jos sauna teetetään, hinta voi nousta hyvinkin korkeaksi, moninkertaiseksi saunapaketin myyntihintaan nähden.

Syvennyin uusien pihasaunojen maailmaan netissä ja valitsin lopulta meille sopivimman. Perinteiset pihasaunat ovat markkinoiden edullisimpia siinä missä modernimmat saunat voivat maksaa helposti yli 10 000 euroa. Siitä päästäänkin yhteen tärkeään seikkaan pihasaunaa valittaessa: hinnat, joilla pihasaunoja kaupitellaan, eivät ole saunojen lopullisia hintoja, vaan voivat olla jopa kolminkertaiset.

Taloussanomien artikkelissa Luulit hinnaksi 7 000 euroa – maksoit kolminkertaisesti kerrotaan, että

”Lopulta nettisivuilla mainostetun 7 000 euron saunamökin hinnaksi muodostuu noin 17 500–24 500 euroa, kun kaikki työ teetetään ostopalveluina.”

Jutussa ilmenee sama tosiasia, minkä itsekin huomasin saunamökkejä vertaillessani: 7 000 eurolla saa pelkän puuosatoimituksen, eli hintaan ei sisälly kiuasta, piippua, vesisäiliötä, toisinaan ei lauteitakaan, katetta eli ulkokattomateriaaleja, perustusmateriaaleja eikä välttämättä kuljetustakaan, mikä sekin maksaa halvimmillaan monta sataa euroa. Itsekin yritin ostaa yhden 2 500 euroa maksavan saunan, mutta koska hintaan ei tosiaan kuulunut puoliakaan pakollisista varusteista, hinta nousi kevyesti 5 000 euroon.

Lopulta löysin noin 3 000 eurolla sellaisen pukuhuoneella varustetun saunan, jonka hintaan kuului myös ulkokattomateriaalit, lauteet ja ilmainen kotiinkuljetus. Myös hirsi oli paksumpaa kuin monissa muissa malleissa, mikä tekee saunasta vahvemman ja eristävämmän. Kiuasta, piippua ja vesisäiliötä diiliin ei kuulunut, mutta meillä olikin aikomuksena kunnostaa toisen vanhan saunamme kiuas ja piippu, ja hyvässä kunnossa säilynyt vesisäiliö meiltä jo löytyikin.

Niinpä tein tilauksen. Neuvottelin hinnasta vielä muutaman kympin pois, koska olin tilannut samasta nettikaupasta tuhansien eurojen edestä tavaraa edellisen vuoden syksynä.

Saunan materiaalit saapuivat pihallemme hyvin pakattuna pakettina viime keväänä juuri sopivasti viimeistenkin lumien sulettua. Rakentamisen isäni ja minä aloitimme kesäkuussa. Koko sauna on meidän kahden käsialaa.

Pihasaunan rakentaminen alkaa

Homma alkoi tietysti perustuksista. Niistä vastasin kokonaan itse. Betoniharkot eivät kuuluneet toimitukseen, mutta ovat hyvin edullisia ostaa erikseen mistä tahansa rautakaupasta.

En ollut koskaan ennen tehnyt minkäänlaisia perustuksia, mutta tiesin, että niitä tehdessä tärkein työkalu on vatupassi. Ideana on, että perustuksesta tulee ehdottoman tasainen. Valitsemani rakennuspaikka ei ole tasainen, vaan viettää reilusti alas, mikä on hyvä asia veden valumisen kannalta. Samainen kaltevuus toi kuitenkin omat haasteensa perustuksen luomiseen, mutta onnistuin siinä silti.

Aikaa, tarkkuutta ja vatupassin jatkuvaa käyttöä vaadittiin. Toki oli myös fyysisesti raskasta siirrellä betoniharkkoja ja kärrätä koko alue täyteen soraa, mutta olen tottunut pakertaja.

Betoniharkkojen alla on soraa. Soran alla on suodatinkangas ja paljon syvemmällä sen alla on ammattilaisen tekemä salaoja. Salaojan ansiosta vesi ei vahingossakaan jää mihinkään lillumaan. Vedestä puhuttaessa en tarkoita vain saunan vähäisiä vesiä, vaan juuri tässä kohtaa tonttia virtasi jo ennestään sulamis- ja sadevesien takia.

Yllä näkyvät kyllästetyt, vihreät perustuspuut ja sen verran saunaa kuin ehdimme isäni kanssa kokoamaan yhden päivän aikana. Hirsien pinoaminen oikeassa järjestyksessä päällekkäin on koko rakennusprosessin nopein osa, ja siksi voikin vaikuttaa, että ”koottavan” saunan saa kasaan yllättävänkin nopeasti.

Kokoaminen on kuitenkin vain yksi osa prosessia, ja sen jälkeen saunasta puuttuu vielä kaikkea oleellista, kuten kaikki lattia- ja kattopinnat. Niitä ei koota, vaan materiaalit mitataan, sahataan, naulataan ja/tai ruuvataan.

On silti sanottava, että seinien kokoaminen oli kohtuullisen helppoa, mukavaa ja tyydyttävää, sillä konkreettista tulosta näytti syntyvän niin ripeästi. Kokoaminen nopeutui entisestään seinien yläpäässä, koska seinämateriaalit alkoivat käydä vähiin, eli niiden joukosta oli vaivattomampaa löytää aina oikea hirsi.

Koitti taas uusi työpäivä saunan parissa. Saimme kaikki seinähirret paikoilleen. Lisäksi haimme jo valmiiksi meillä olevaa kivivillaa eristeeksi saunahuoneen sisäkaton ja ulkokaton väliin. Yllä näkyy sauna edestä, alla takaa.

Alla saunassa on jo ruuvattuna ulkokattolaudat, mikä tarkoittaa, että saunahuoneeseen on tehty sisäkatto ja väliin on laitettu eristettä. Isä vastasi kaikista kattolaudoista. Saunan sisäkatto suositeltiin tehtäväksi ennen ulkokattoa, jotta eristeet olisi helppo asetella sisäkaton päälle ulkoa päin.

Joka tapauksessa saunan sisäkatto oli pakko rakentaa alhaalta päin, mikä on raskasta ja hidasta. Juuri silloin sitä viimeistään huomasi, että saunan kokoaminen oli ollut helpohkoa ja nopeaa, mikään muu välttämättä ei olisi.

Isä työn touhussa.

Pihasaunan ulkokaton rakentaminen

Sitten päästään yhteen jännittävimmistä vaiheista: ulkokaton rakentamiseen. Jostain syytä minulle tuli tunne, että minun pitäisi rakentaa se kokonaan itse. Ajattelin, että se homma voisi sopia minulle, vaikka en minkäänlaisia ulkokattoja ollutkaan aiemmin rakentanut.

Isäni rakensi pitkälti yksin kaikki kattopinnat, koska niihin tarvittiin mm. akkuporakonetta ja sirkkeliä, jotka häneltä löytyvät. Ehkä minä siis tekisin yksin ulkokaton, koska bitumista tehdyt kattopalat vaativat tarkkaa leikkaamista ja asettelua, ei sähkökäyttöisiä koneita. Ulkokaton tekeminen on täyttä käsityötä.

Katsoin YouTubesta pari videota bitumipaanujen asennuksesta, jotta en vahingossakaan alkaisi liimata paloja väärin ja naulata niitä huopanauloilla vääristä kohdista tuhoten siten koko katon ja samalla saunan. Työ lähti onneksi rullaamaan niin hyvin, että olin pian luottavainen kykyjeni suhteen.

Olin aivan haltioitunut saavuttamastani lopputuloksesta, joka on kuin kenen tahansa ammattilaisen tekemä, täydellinen katto! Jopa katonharjasta tuli mallikelpoinen (se näkyy parhaiten alempana savupiippukuvien yhteydessä).

Mutta kaikki se, mitä tuo jälki vaati… huh! Tein kattoa kaksi pitkää päivää. Helle teki kattopaanuista liimoineen pahimmillaan sulavaa mössöä, joka alkoi tarttua joka paikkaan ja sotata mielettömästi. Onneksi vain yksi kattopaanu tuhoutui täysin joutuessani repimään sen irti liian pehmenemisen vuoksi.

Keksin nopeasti tavan estää muiden paanujen pehmenemisen: peitin katolla minua odottavat, käyttämättömät paanut isolla valkoisella styroksipalalla, joka sattui lojumaan pihallamme olevassa rakennusjätekasassa. Se esti mustien paanujen pahimman kuumenemisen auringonpaisteessa. Lisäksi pyrin ajoittamaan työni iltapäiviksi ja illoiksi, jolloin pahin paahde oli mennyt ohi.

Voi että olin onnellinen, kun olin mitannut, leikannut, liimannut ja naulannut viimeiset palat katon harjalla! Katto oli nyt kokonaan valmis ja hieno kuin mikä. En ollut aikoihin uurastanut minkään täysin uuden asian eteen niin kovasti.

Pihasaunan lattioiden rakentaminen

Kattotöiden jälkeen oli vuorossa lattiat. Isäni laitteet ja kädet taipuivat niihin parhaiten juuri niin kuin kattolautojenkin kohdalla. Lattioita oli myös paljon helpompi ja turvallisempi tehdä kuin kattoja.

Saunahuoneeseen teimme rakolattian, jotta vesi valuu sieltä vaivatta pois. Lueskelin paljon pihasaunojen eri lattiatyypeistä, joista ränniin kallistuva lattia tuntui tyypillisimmältä. Me emme kuitenkaan sellaista tarvinneet, koska saunaan ”tulee” pelkkä kantovesi, joka saa viimeisimpien ympäristövaatimusten mukaan valua vapaasti maahan, sitä ei siis tarvitse ohjata (erilliseen) viemäriin.

Suomen ympäristökeskus toteaa, että

Termi ”kantovesi” on vakiintunut tarkoittamaan vedenkäyttöä, jossa käytettävä vesi kannetaan ämpärillä käyttökohteeseen, esim. keittiöön tai saunaan. Tällöin käytetyn veden määrä on tyypillisesti vähäinen. Muut kuin vesikäymälän jätevedet voidaan johtaa puhdistamatta maahan, jos niiden määrä on vähäinen eikä niistä aiheudu ympäristön pilaantumisen vaaraa. (Ympäristönsuojelulaki 527/2014 155 §).

Jäteveden maahan johtaminen tarkoittaa yleensä kivipesää tai imeytyskuoppaa. Tarkoituksena on saada jätevesi imeytymään maaperään, jottei vesi keräänny lammikoiksi tai valu suoraan vesistöön. Maaperän tulee olla vettä läpäisevää. Jäteveden maahan johtaminen ei ole varsinaisesti jäteveden käsittelyä. Imeytyskuoppa soveltuu lähinnä vähäisten jätevesien (ns. kantovesien) johtamiseen.

Meidän kantovetemme ovat vähäisiä, ja saunan alla on ammattilaisen tekemä kivipesä salaojasorineen kaikkineen. Lisäksi käytämme saunassa vain ekopesuaineita, vaikka säännökset eivät sitä edellytäkään.

Lauteet, kiuas, piippu ja paloturvallisuus

Alla sauna on saanut jo lauteetkin. Ne tulivat toimituksessa kokonaisina, vain jakkara piti koota itse.

Näyttää jo niin valmiilta, mutta kaikki varsinaiset saunavehkeet, kuten kiuas ja piippu, uupuvat yhä. Seuraavaksi meidän pitikin sahata kattoon reikä piippua varten ja kantaa kiuas sisälle.

Toinen ylpeydenaihe itselleni katon lisäksi on juuri kiuas. Taioin nimittäin vanhasta ruostuneesta kiukaasta tällaisen kaunottaren:

Ero todella on kuin yöllä ja päivällä. (Suosittelen klikkaamaan kuvan isommaksi, mikäli ero ei pienessä kuvassa näy tarpeeksi hyvin.)

Olin kahden vaiheilla siinä, kunnostaako vanha kiuas ja piippu vai ostaako uudet. Vanha kiuas oli aika pahan näköinen, paljon pahemman kuin kuvassa. Kiuas on Harvian ja kuitenkin 2000-luvulta, joten annoin sille mahdollisuuden. Jo pelkkään putsaamiseen ja ruosteen hiomiseen meni paljon aikaa. Kuvassa näette puhdistetun version, mikä selittää, miksi kiuas oli alkujaan vielä pahemman näköinen.

Maalasin kiukaan hommaan tarkoitetulla kuumuutta kestävällä maalilla. Vanha kiuas ja siihen sopiva piippu otettiin toisesta tontin vanhasta saunasta, jota sukulaisemme käyttivät hetken aikaa 2000-luvun alkupuolella. Juuri ne sukulaiset olivat ostaneet saunaan uuden kiukaan, edellinenhän olisi ollut kaiketi alkuperäinen.

Kiuaskivet vaihdoin uusiin, mikä oli paitsi fiksua niin lisäsi myös uutuuden vaikutelmaa. Halusin ennemmin mustat, vulkaniittia olevat kiuaskivet kuin perinteiset harmaat.

Maalasin myös vanhan, todella vahvaa tekoa olevan piipun samaisella maalilla. Täydensimme piippurakennelmaa muutamilla täysin uusilla osilla, jotta saunasta saatiin äärimmäisen paloturvallinen.

Taustalla näkyvät uudet palonsuojalevyt, joiden alla käytimme vanhempia palonsuojalevyjä. Teimme siis kaksinkertaisen suojauksen, jotta kiukaan suojaetäisyydet saatiin pienimmiksi mahdollisiksi. Saunapiireissä tiedetään, että ilman kunnon suojauksia kiuasvalmistajat neuvovat asentamaan kiukaan suurin piirtein keskelle saunaa puolen metrin suojaetäisyysvaatimuksineen.

Myös nämä asiat kartuttavat lopullisen saunan hintaa, sillä palonsuojalevyt on ostettava erikseen, ja niitä todella on pakko käyttää, niin turvallisuuden kuin mukavuudenkin nimissä. Itse käytin noin 100 euroa levyihin, mutta laiska asentaja saa maksaa kiukaan ympärille tulevasta suojaseinästä melkein saman verran kuin itse kiukaasta.

Alla on näkymä katolta. Savupiipunkin kanssa sai painia, mutta asensimme sen yhdessä, ja kunnollinen rakennustelinekin oli tällä kertaa käytössä. Vanha piippu on täyttä rautaa ja nykypiippuja paksumpi, joten jo yksistään sen paino teki asentamisesta haastavaa. Silti piipun paikalleen saaminen oli paljon nopeampaa kuin monet edellä kuvaamani työt.

Ulko-oven ja ikkunan karmeineen asensimme melko loppuvaiheessa, mikä oli kannattavaa, sillä kiuas ja piippu oli helpompi kantaa sisään ilman turhia esteitä. Saunan ovi puolestaan oli pakko asentaa jo rakennusprojektin alkuvaiheessa sen rakenteen vuoksi. Jos ovi olisi unohtunut, sitä ei olisi enää myöhemmin saanut mahtumaan sille tarkoitettuun aukkoon.

Lopputulos

Lopuksi vielä muutamia kuvia sisältä.

Oli kyllä mahtavaa ottaa saunassa ensimmäiset löylyt! Kuuman ja kuivan kesän ansiosta keväällä sahaamani polttopuut olivat rutikuivia ja paloivat roihuten. Pian saunassa olikin 80 astetta lämpöä.

Saunaan ei tule vettä niin kuin yllä kerroin. Sinne ei tule myöskään sähköä. Keksin ostaa saunaan kaksi retkilamppua, jotka toimivat paristoin ja kestävät vettä. Niitä ei toki parane tuoda lauteille kuumuuden takia, mutta ne ovatkin omiaan tuomaan valoa ja tunnelmaa lattianrajasta.

Alla olevassa kuvassa meillä on käytössä vain toinen lampuista, eli jopa yhdellä saa noin mukavasti valoa. Lamppuhankinta on osoittautunut loistavaksi tarpeisiimme.

Saunan maalaamisesta ja muista pintakäsittelyyn liittyvistä asioista voi lukea täällä: Pihasaunan maalaaminen.

Kirjoitus päivitetty viimeksi 23.1.2021.

21 vastausta artikkeliin “Pihasaunan rakentaminen

 1. Nyt täytyy ottaa hattu pois päästä… Huikean työn olette isäsi kanssa tehneet. En minä olis osannut… Ja hurja tuo jalkajuttukin, onneksi parani itsekseen.

  Me oltiin juuri saunassa pitkästä aikaa (vaikka meillä onkin asunnossa oma sauna) ja naureskeltiin tapausta eräältä lomareissulta, kun mökissä menin ukon kanssa illalla saunaan ja tultiin pois ja kehuttiin meidän äidille kuinka oli pehmeät löylyt, kerrankin sauna meidän mieleen. Äiti meni vuorostaan, tuli parin minuutin päästä ulos ja totesi, että eihän se ole edes päällä… :P

  Tykkää

  1. Nauran täällä vedet silmissä tuota tarinaasi! :D Näemmä jotkut arvostavat vielä pehmeämpiä löylyjä kuin toiset. :D Vaikka sauna olikin varmaan jo ehtinyt hieman viiletä teidän ja äitisi käynnin välissä, niin silti tuo kohta ”kerrankin sauna meidän mieleen” kertoo, että ette todellakaan ole mitään hardcore-saunojia! 😂 Itsekin kyllä nautin paljon enemmän pehmeistä, kosteista löylyistä kuin kuivista ja liian ärtsyistä.

   Kiitos ihanasta kommentistasi työmme suhteen! ❤ Saunassa oli niin paljon tekemistä (työ kun ei suinkaan edes loppunut valmiiseen rakennukseen, vaan myös sen maalaaminen oli valtava urakka), että kesän lopulla aloin olla aika poikki. Kuukausien ajan minulla oli melkein joka päivä joko palkkatöitä tai aamusta iltaan rakennus- ja pihatöitä. Nyt syksyn tultua olen saanut levätä, mitä olinkin kovasti odottanut, ja kun jalkakin tosiaan parani, niin nyt kelpaa rentoutua ja saunoa. :)

   Tykkää

 2. Olipas aikamoinen projekti, mutta varmasti sen arvoista. Välillä yksinkertainen on todella kaunista ja käytännöllistä. Iso peukku tekstistä ja kuvista, täytyy miettiä jos mökille väsäisi itse samanlaisen tulevana kesänä.

  Tykkää

  1. Kiitos! Saunan kasaamista voi kyllä suositella, vaikka se vaatiikin paljon enemmän työtä kuin saunapakettien mainospuheet antavat ymmärtää. Lopputulos tuntuu sitä paremmalta, mitä enemmän sen eteen on rehkinyt. Nyt onkin hyvä aika miettiä sauna-asioita, niin materiaalit ehtii halutessaan saada sopivasti kevääksi mökkipihalle.

   Tykkää

 3. Mekin viime kesänä uudisrakensimme pihasaunan. Oli kiva päästä saunomaan kun se oli valmis. Hyvin oot saanut ruostuneesta kiukaasta hyvän näköisen.

  Tykkää

 4. En tiennytkään, ettei saunamökin hintaan välttämättä kuulu edes lauteita. Meillä korjausrakennettiin pihasauna viime vuonna. Joten ei ole itse tullut edes katsottua noita pihasaunojen hintoja.

  Tykkää

  1. Ei tosiaan uskoisi, mitä kaikkea saunapaketeista voikaan puuttua. Sitten sen viimeistään huomaa, kun tutustuu eri vaihtoehtoihin ja vertailee hintoja, mutta onneksi teidän ei tarvinnut hankkia uutta.

   Tykkää

 5. Hei, meillä on saunamökki haussa mökkitontille ja kiinnostaisi tietää mikä oli saunan lopullinen hinta, noin suurinpiirtein? Miltä valmistajalta/hirsiveistämöltä tilasit saunapaketin?

  Tykkää

  1. Lopullista hintaa on vaikea sanoa, koska meillä oli niin monia materiaaleja valmiina, mutta olin toki maksanut niistä aiemmin. Esim. sora saunan alla on yllättävän kallista, mutta koska se oli ylijäämää ja alkujaan tilattu taloamme varten, tavallaan se ei maksanut saunan osalta mitään. (Meillä saunan salaojitus on ammattilaisen tekemä, mutta häntä ei tarvinnut tilata erikseen, koska hän teki samalla talomme pohjatyöt.)

   Meidän tapauksessa saunan lopullinen hinta on melko lähellä saunan ostohintaa, koska juuri tähän malliin sisältyi mm. toimitus, lauteet ja ulkokate ja koska meillä oli jo valmiina esim. piippumateriaaleja, kiuas ja vesisäiliö. Maksoin erikseen lähinnä vain palonsuojalevyistä, kiuaskivistä ja perustuksen betoniharkoista. Kuumuutta kestävää maaliakin kiuasta varten minulla oli jo ennestään. Koska soralle ja työlle ei pysty laskemaan tarkkaa hintaa (tai ne voi laskea talo-, ei saunakuluiksi), sauna maksoi tällöin alle 3 500 euroa kaikkine lisäosineen, joita jouduin ostamaan.

   En nykyään mainosta ilmaiseksi yhtäkään yritystä blogissani, joten lähetin nettikaupan linkin s-postiisi. :)

   Tykkää

 6. Kiva kirjoitus, kiitos. Saunan hankinta mökille meilläkin työn alla, valinta vain on kovin vaikea. Räystäs näissä ei juurikaan seiniä suojaa, kuvittelisin 15-20cm pitemmän räystään sopivan paremmin Suomen sateisiin. Muutoin tämä teidän pihasauna sopisi mainiosti meidänkin tarpeisiin. Jos katsot mahdolliseksi kertoa, mistä tuon hankit, olisin tiedosta kiitollinen ja sähköpostiosoitteenihan tuleekin tässä kyljessä.
  T. Kari Karttunen

  Tykkää

  1. Mukavaa, että pidit tekstistä ja että juuri tämä malli voisi olla hyvä teillekin! Lähetin juuri sähköpostiisi linkin kauppaan, josta tilasin saunan. Räystäät näissä tosiaan ovat melko olemattomia, mutta tämän hintaluokan saunoissa ei taida juuri koskaan olla pidempiä. On sauna onneksi muuten ajanut asiansa!

   Tykkää

   1. aina voi jatkaa lapetta räystäällä kunhan puuta vain nurkissa on mitä käyttää, toki voi pari 2×4 ostaakin jatkoiksi ja lautaa katoksi, ennen kuin katon lopullisesti huopakatat

    Tykkää

 7. Tulipas kivan näköinen pihasauna. Meillekin rakentui mökille uusi sauna tänä syksynä, tosin mökkirakennuksen yhteyteen. Vielä emme kuitenkaan ole päässeet saunomaan, pitää odotella ensin, että asennusvalvonta tulee tekemään lopputarkastukset. Ihmeen edulliset nuo teidän materiaalit kokonaisuudessaan!

  Tykkää

  1. Kiitos! Saunamateriaalit ovat tosiaan edullisimmasta päästä vertailun, selvitystyön ja kierrättämisen ansiosta.

   Mukavaa, että teilläkin on edessä löylyt uudessa saunassa. Toivottavasti ette joudu odottamaan tarkastusta liian kauaa.

   Tykkää

 8. Hei, kiitos upeasta kirjoituksesta taasen 😊 Olisiko minullakin mahdollisuutta saada sähköpostiin saunan toimittajan yhteystiedot? Pihasaunan rakentamista mietitään. Kiitos, jos onnistuisi!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s