Paras itseruskettava (+ ei hinnalla pilattu!)

Kesäisin monella on toiveissa kauniin päivettynyt iho.

Auringon ottaminen kuitenkin vaurioittaa ja vanhentaa ihoa sekä aiheuttaa pigmenttiläiskiä ja pahimmillaan ihosyöpää. Lääkärit sanovatkin, että ”terveellistä rusketusta” ei ole olemassa, ellei se tule purkista.

Itseruskettava tulee silloin apuun! Valittavana on niin voiteita, suihkeita, tippoja kuin vaahtojakin.

Tarjontaa on kuitenkin liikaa, ja kalleimmat itseruskettavat maksavat yli 50 euroa, vaikka tuotteiden ylivoimaisuudesta ei ole mitään näyttöä. Miten siis löytää aidosti paras itseruskettava (kasvoille ja/tai vartalolle) maksamatta itseään kipeäksi?

Vastaus on arvostelut; niistä saa väkisinkin osviittaa parhaita tuotteita etsiessä etenkin silloin, kun arvosteluja on satoja. Suomessa moni ei kuitenkaan viitsi arvosteluja jättää, joten joskus niitä joutuu etsimään kauempaa.

Tein itse tarvittavan selvitystyön, joten esittelen alla suurimman arvostelumenestyksen, josta myös itse olen kovasti tykännyt, ja sen lisäksi toisen pidetyn, perinteisemmän vaihtoehdon.

Kyseessä ovat itseruskettava suihke (vartalolle) ja itseruskettava kasvoille emulsion muodossa.

paras itseruskettava

Miten itseruskettava toimii?

Mitä itseruskettava tekee?

Nykyajan itseruskettavien yleisin ruskettava yhdiste on dihydroksiasetoni (DHA), joka tuo ihoon ruskeaa sävyä, kun se reagoi ihon keratiiniproteiinin aminohappojen kanssa.

Värjäytyminen tapahtuu vain ihon pinnassa, ja siksi sävy kuluu pois ihon luonnollisen kuoriutumisen johdosta.

Kun siis mietitään, voiko itseruskettavan päälle laittaa itseruskettavaa, vastaus on kyllä; jos tuotetta ei lisää tai käytä säännöllisesti, sävy ei viivy kauaa iholla.

Onko itseruskettava vaarallista?

Itseruskettavien vaikuttavaa ainetta DHA:ta on tutkittu paljon, ja sitä pidetään tiedeyhteisössä turvallisimpana tapana saada ruskettuneen näköinen iho (verrattuna muihin vastaaviin aineisiin tai UV-säteilyyn, oli se sitten luonnollista tai solariumista saatua).

DHA:n hengittäminen suihkurusketuskäsittelyn aikana voi olla haitallista, mutta kotikäytössä ja ihon ulkoisessa käytössä tätä mahdollista haittaa ei ole.

Miten pitkään itseruskettava kestää?

Merkistä ja tuotteesta riippuen perinteisimmin 3–10 päivää. Itse tein omalla suosikillani, jonka esittelen heti alla, testiläiskän toisen käsivarren vaalealle sisäpinnalle 9 päivää sitten, ja sävyero näkyy hennosti yhä.

Entä miten saada itseruskettava pois? Itseruskettavan kulumista voi nopeuttaa kuorimalla ihoa (hapoilla), mutta helpointa on vain malttaa muutama päivä, niin se haalistuu itsestään.

Paras itseruskettava kasvoille

Oma valintani kasvoille on SUN+ Bronze -itseruskettava voide (kullanruskea pullo useimmissa kuvissa). Se sisältää kookos- ja manteliöljyjä, imeytyy nopeasti ja luo luonnolliselta näyttävän sekä tasaisen rusketuksen vain 3 tunnissa (kuluttajien arviointikysely, 98 osallistujaa).

Tuote sopii kaikille ihotyypeille ja on tarkoitettu kasvojen lisäksi koko vartalolle. Itse en kuitenkaan saanut sillä vartalolle läheskään yhtä tasaisen kaunista päivetystä kuin alla esittelemälläni suihkeella, kun taas kasvoille saan täysin tasaisen, läikättömän ja kauniin kullanhohtoisen päivetyksen ilman pienintäkään oranssisuutta.

SUN+ Bronze -itseruskettava voide ja asteittain päivettävä suihke.

Miten käyttää itseruskettavaa? Itseruskettavan levitys:

1. Valmistele iho hyvissä ajoin jo ennen itseruskettavan levitystä esim. kuorimalla ja rasvaamalla iho tai vähintäänkin kosteuttamalla kuivemmat alueet, jotta ne eivät ime enemmän itseruskettavaa ja tummu siksi enemmän.

2. Käytä hanskoja, jos et halua kämmeniin väriä; huolellinenkaan käsienpesu itseruskettavan käytön jälkeen ei välttämättä riitä estämään sävyn muodostumista.

3. Levitä itseruskettavaa tasaisesti iholle pyörivin liikkein. Anna vaikuttaa, kunnes tuote on kokonaan imeytynyt. Käy huolellisesti kaikki haluamasi ihoalueet läpi. Nilkkoihin, polviin ja kyynärpäihin kannattaa levittää vähemmän tuotetta; niistä voi muutoin tulla läiskikkäät/tummemmat kuin muusta ihosta.

Yllä olevat ohjeet jo itsessään viittaavat siihen, että parhaallakaan itseruskettavalla ei välttämättä ole lasten leikkiä saada hyvää ja tasaista tulosta. Mikä siis avuksi, jos pelkää saavansa liian tumman, oranssin ja/tai epätasaisen lopputuloksen tai ei vain muuten luota levitystaitoihinsa?

Silloin paras valinta on se arvostelumenestys, josta kerroin alussa ja jonka esittelen alla. Kyseessä oleva suihke on asteittain päivettävä; sillä on miltei mahdoton mennä vikaan, koska sävyä muodostuu vähemmän kerralla. Myös aikaa ja kärsivällisyyttä tarvitaan huomattavasti vähemmän kuin perinteisillä itseruskettavilla.

Tätä voidetta käyttää mielellään ja luottavaisin mielin kasvoille, suihketta puolestaan vartalolle!

Paras itseruskettava (vartalolle): itseruskettava suihke

Lempituotteeni vartalolle on huipputykätty kestosuosikki Skin So Soft Enhance & Glow -päivettävä suihke.

Varma valinta aurinkoa välttelevälle mutta silti kaunista päivetystä kaipaavalle, joka ei jaksa olla turhan tarkka levityksessä! Onkin siksi herkästi myös paras itseruskettava aloittelijalle.

Päivettävä suihke on saanut mahtavat pisteet sadoilta arvostelijoilta. Lähde: Avon UK

Plussat

  • luo iholle tasaista hehkua ja auringon päivettämää ilmettä, joka vahvistuu vaiheittain jokaisella käyttökerralla
  • helppo ja nopea käyttää; silti siisti ja hyvännäköinen lopputulos
  • ei jätä iholle viiruja, laikkuja tai oransseja värjäymiä
  • tahmaamaton, kevyt ja nopeasti imeytyvä koostumus
  • sisältää jojobaöljyä ja soveltuu kaikille ihotyypeille

Ainoa miinus

  • ei voi käyttää heti karvanajon jälkeen (tai voi, mutta pistelee aikamoisesti, joten ei kannata!)

Käyttö:

Pitele pulloa noin 15 cm:n etäisyydellä ihosta. Suihkuta tasaisesti juuri puhdistetulle ja täysin kuivalle iholle. Suihkuta vain vähän nilkoille, polville ja kyynärpäille. Levitä tasaisesti iholle käsiä käyttämällä. Pese kädet käytön jälkeen.

Tätä päivettävää suihketta ei kielletä käyttämästä myös kasvoilla, ja joillekuille se onkin arvosteluiden perusteella kuin itseruskettava kasvovesi. Suihkeessa on kuitenkin sen verran alkoholia, että se tuskin sopii herkälle tai kuivalle kasvojen iholle.

Itse olen käyttänyt tuotetta jopa kulmakarvojen värjäämiseen; se ei toki todellisuudessa värjää kulmakarvoja niin kuin ei kuulukaan, mutta koska iho karvojen alla päivettyy, kulmiin syntyy useita päiviä kestävä ja luonnollinen kestovärjäys!

Edellinen onnistuu suihkuttamalla suihketta jollekin astialle ja kastamalla nesteeseen pumpulipuikon, jolla kulmat sivellään pariin kertaan.

Lopuksi

Jos paras itseruskettava on ollut hakusessa, se voi erittäin todennäköisesti olla yllä esittelemäni, päivettävä suihke. Kaiken lisäksi se on turvallinen ja edullinen valinta myös niille, joita perinteisten itseruskettavien levitys epäilyttää.

Eikä sitä onneksi tarvitse tilata tullimaksuineen Briteistä, vaan se löytyy kotimaisesta verkkokaupasta:

Jos puolestaan pitää enemmän voiteesta, johon myös omat levitystaidot riittävät, kategorian suosituin kuin myös oma suosikkini voiteiden puolelta on postauksessa esitelty emulsio:

Yli 50 €:n tilauksiin ilmainen toimitus kaikkialle Suomeen! (Lisää tietoa verkkokaupasta täällä.)

Tässä vielä kiteytettynä itseruskettavien plussat:

🌞 turvallinen tapa nauttia päivettyneen näköisestä ihosta

🌞 ihanteellisia etenkin kesän alkuun/talven keskelle etelän lomalle, jos tykkää sääret paljaaksi jättävistä vaatteista, mutta ei halua näyttäytyä ”liian” valkoisin koivin

🌞 mahdollistavat aidon rusketuksen korjailun/parantelun tai rusketusraitojen tasapainottamisen; jos on käyttänyt esim. t-paitaa, ja valkoiset olkapäät häiritsevät päivettyneiden käsivarsien jatkumona, itseruskettavalla voi käsitellä vain vaaleammat alueet

Voiko ottaa aurinkoa jos on itseruskettavaa? Mitkään itseruskettavat eivät suojaa UV-säteilyltä elleivät ne ole suojakertoimellisia, joten muista aina huolehtia riittävästä aurinkosuojasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s