Syväpuhdistava shampoo

Tämän päivän aiheena on odotettu uutuus eli syväpuhdistava shampoo.

Kysyntää todella on, sillä useimmat shampoot eivät ole syväpuhdistavia, ja siksi niitä mainostetaankin jokapäiväiseen käyttöön sopiviksi. Olen aina ihmetellyt, miksi sitä pidetään jonkinlaisena myyntivalttina; kuka varta vasten HALUAA pestä hiuksensa joka ikinen päivä?

Eikö shampoon kuin shampoon tulisi olla vähintään sen verran pesevä, että rasvaisimmatkin hiukset pärjäisivät sen voimin edes kaksi päivää?

Kun kuivahiuksiset voivat kuitenkin aina pidentää pesuväliä ja/tai pestä hiukset pelkällä hoitoaineella, niin miksi heikosti peseviä, jokapäiväiseen käyttöön tarkoitettuja shampoita on kaupat pullollaan?

Eiväthän edes hiusalan asiantuntijat suosittele jokapäiväistä hiustenpesua! Siksikin näitä syväpuhdistavia uutuuksia kelpaa esitellä.

Deeply Purifying -sarjaan kuuluu kolme tuotetta: ennen shampoopesua käytettävä kuorinta, syväpuhdistava shampoo ja hoitoaine.

Olen testannut niitä kaikkia ja huomannut selvän eron; hiuksissa on enemmän kuohkeutta ja raikkautta kuin tavallisen shampoopesun jäljiltä jopa juoksulenkin jälkeen, vaikka pää on hautunut paksun pipon alla!

Käydään alla läpi syväpuhdistavan shampoon hyödyt ja lopulta käyttökokemukset.

Kannattaako käyttää syväpuhdistavaa shampoota?

Syväpuhdistava shampoo on ihanteellinen käytettäväksi silloin kun hiukset ja hiuspohja rasvoittuvat nopeasti, hiukset ovat poikkeuksellisen likaiset ja/tai rasvaiset tai jos on käyttänyt paljon muotoilutuotteita tai hiusöljyjä, jotka voivat kertyä hiuksiin ja tehdä niistä raskaan tuntuiset.

Syväpuhdistava shampoo auttaa poistamaan ylimääräistä talia ja muotoilutuotteiden jäämiä, jotka eivät välttämättä lähde normaalilla shampoolla.

Milloin käyttää syväpuhdistavaa shampoota? Jos päänahka on nopeasti rasvoittuva, syväpuhdistava shampoo voi olla jatkuvassa käytössä 2–3 päivän välein, eikä hoitoainetta ole pakko käyttää ellei sitä aidosti tunne tarvitsevansa.

Jos omat hiukset eivät ole erityisen nopeasti rasvoittuvat, mutta tykkää silti käyttää syväpuhdistavaa shampoota, sillä saa kätevästi pidennettyä pesuväliä jopa 4–5 päivään, mikä on ainakin tietylle käyttäjäkunnalle koko tuotteen suurin etu.

Syväpuhdistavan shampoon idea on tehdä hiuksista raikkaammat ja ilmavammat pidemmäksi aikaa kuin mihin tavallinen shampoo pystyy.

Mikä on paras syväpuhdistava shampoo?

Paras syväpuhdistava shampoo puhdistaa perusteellisesti hiukset ja hiuspohjan irrottaen liiallista talia mutta ei kuitenkaan ole liian kuivattava.

Jotta tuote voi oikeasti toimia, koostumuksessa on oltava tutkitusti puhdistavia aineita, kuten salisyylihappoa ja kaoliinisavea, jotka vähentävät hiusten rasvoittumista kuivattamatta hiuspohjaa tai hiuksia. Silloin hiukset jäävät täydellisen puhtaiksi, ilmaviksi ja terveennäköisiksi.

Syväpuhdistavan shampoon käyttö: Levitä pieni määrä shampoota kosteisiin hiuksiin, hiero hiuspohjaan ja huuhtele lopuksi.

Miten syväpuhdistaa hiukset kotona?

Jos tarkoittaa syväpuhdistuksella muutakin kuin vain shampoon käyttöä, hiusten syväpuhdistus onnistuu mainiosti kotona kuorimalla hiuspohja ennen shampoopesua.

Kuorinta vähentää hiusten liiallista rasvoittumista ja pidentää hiustenpesuväliä.

Deeply Purifying -kuorintahoidon avulla hiuksia ei tarvitse pestä yhtä usein kuin ennen. Siitä pitävät huolen saksanpähkinän kuori, salisyylihappo ja kaoliinisavi, jotka kuorivat kuolleita ihosoluja, irrottavat likaa ja hiustuotteiden jäämiä sekä auttavat vähentämään talin tuotantoa.

Kuorinta pidentää hiusten raikkaana pysymistä 30 %:lla, kun sitä käyttää säännöllisesti 1 kuukauden ajan.

Käyttö: Levitä kuorintaa hiuspohjaan ja hiero sormenpäillä. Tuote on tarkoitettu käytettäväksi ennen hiustenpesua ja sopii hienosti yhteen Deeply Purifying -shampoon kanssa.

Lopuksi + käyttökokemuksia

Yllä näkyy tuotteiden antamat lupaukset ja oma hiuspohjani 1. päivänä ja 3. päivänä pesun jälkeen. Kuvissa olen käyttänyt kaikkia kolmea Deeply Purifying -tuotetta.

Hiukset eivät näytä rasvaisilta tai likaisilta jälkimmäisessäkään kuvassa, ja pesenkin hiukseni mieluiten vasta 4. tai 5. päivänä edellisen pesun jälkeen. Olisi hurjaa pestä ne ”jo” kolmantena päivänä!

Ilman permanenttia minulla olisi täydellinen lättätukka, joten vaikka päänahkani/hiukseni eivät ole erityisen nopeasti rasvoittuvat, hiusten sileys ja päätä myöten valuminen edesauttavat rasvoittumista ja tekevät minusta syväpuhdistavien hiustuotteiden oivaa kohdeyleisöä.

Jos olisin yhä täysin suorahiuksinen, pesisin hiukseni viimeistään 3. päivänä enkä muuta käyttäisikään kuin syväpuhdistavia tuotteita ja hiilisaippuaa. En myöskään koskaan käyttäisi hoitoainetta, koska sileä- ja lättähiuksisena en hyötyisi siitä.

Nyt aina edes osittain kiharahiuksisena käytän kuitenkin aina myös hoitoainetta, ja joskus pesen hiukset pelkästään hoitoaineella; sarjan syväpuhdistava hoitoaine onkin mahtava, kun kaipaa sekä puhdistavuutta että kosteuttavuutta; sillä saa pesevämmän lopputuloksen kuin perinteisillä hoitoaineilla, mutta hiuksiin jää silti enemmän kosteutta kuin shampoopesun jälkeen.

Etenkin treenien jälkeen (oli päässä ollut pipoa tai ei) huomaan tuotteiden tuoman eron, eli hiukset paitsi näyttävät puhtailta pitempään myös tuntuvat raikkaammilta kuin ennen!

Lisäksi kolme eri tuotetta mahdollistaa monipuolisen ja juuri itselle räätälöidyn käytön: joku saa puhtaimman ja kaivatuimman tuloksen kuorinnalla ja shampoolla (ilman hoitoainetta), toinen puolestaan haluaa ainakin latvoille hoitista ja kolmas voi vakuuttua pelkästä hoitoaineesta.

Toisin sanoen syväpuhdistavista tuotteista voi hyötyä moni muukin kuin vain ne, joilla on perinteisimmässä mielessä rasvoittuvat hiukset.

Ja jos omissa toiveissa on ollut hyvä, halpa syväpuhdistava shampoo, silloin varsinkin voi tehdä mieli kokeilla!

Deeply Purifying -sarja löytyy verkkokaupasta:

Yli 50 €:n tilauksiin ilmainen toimitus ja kaupanpäällinen kaikkialle Suomeen! (Lisää tietoa verkkokaupasta täällä.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s