Miesten hajuvedet

Muistan yhä, kuinka yllättynyt olin, kun sain verkkokauppiaaksi ryhdyttyäni ensimmäisen miesasiakkaan. Epäilin jopa kyseessä olevan jonkin sortin pila, tilaussummakin kun oli paljon suurempi kuin millä moni muu tilaa.

Asiakas ja tilaus paljastuivat kuitenkin oikeiksi, enkä vielä silloin tiennyt, mitä tulisin tulevina kuukausina huomaamaan: melkein puolet asiakkaistani ovat miehiä!

Miksi se sitten on niin ihmeellistä? Ei sen tulisi olla, sillä verkkokaupassani on kokonaan oma osastonsa erilaisille miesten tuotteille miesten hajuvedet mukaan lukien (ja toki on monia tuotteita, jotka yleensäkin sopivat kaikille sukupuoleen katsomatta).

Kai sitä silti yleisesti ajatellaan tilastoihinkin nojaten, että naiset ostavat huomattavasti miehiä enemmän hajuvesiä sekä hygienia- ja kasvojenhoitotuotteita (puhumattakaan meikeistä).

Minun kaupassani tilastot eivät kuitenkaan toistaiseksi ole pitäneet paikkaansa, ja miesten ostamien tuotteiden ja niiden määrien perusteella olen päätellyt niiden tulevan (yritys)lahjoiksi, miehille itselleen ja toisinaan koko perheelle.

Yllättävästi miehet ovat myös ostaneet enemmän miesten hajuvesiä kuin naiset naisten hajuvesiä! Miehet ovat myös yleisesti olleet parempia hajuvesiasiakkaita kuin naiset; hajuvedethän ovat mainioita lahjaideoita eli niitä ei välttämättä osteta itselle.

Niinpä tämä kirjoitus onkin miesasiakkaiden innoittama; vaikka sivusin miesten tuoksuja myös tekstissäni Hajuvesi: kattava opas ”sen oikean” löytämiseen, on korkea aika sukeltaa syvemmälle miesten hajuvesien salaperäiseen maailmaan.

Parhaat miesten hajuvedet

Kun mietitään, mikä on hyvä hajuvesi miehelle, vastaus selviää rankkaamalla miesten tuoksut paremmuusjärjestykseen suosion ja myydyimpien tuotteiden pohjalta.

Olen koostanut alla olevan TOP 10 -listan myyntilukujen ja 6 161 arvion perusteella sekä täydentänyt kirjoitusta sitten vielä niillä Suomen bestsellereillä, jotka jäivät nippa nappa listan ulkopuolelle.

Miten löytää sopiva hajuvesi? Tsekkaamalla tämä listaus!

Miesten hajuvedet TOP 10

1. Full Speed Eau de Toilette

Rohkea, energisoiva ja aidosti maskuliininen tuoksu

 • kategoria: sitrus-vihreä
 • päätuoksunuotit: kataja, sypressi, myski

Tämä voittaja saa arvostelijoilta 9,6/10 pistettä.

Tuoksun räjähtävät alkusoinnut tuoksuvat kuin jääkylmältä, vahvalta drinkiltä katajanmarjan raikkaiden, vihreiden nuottien kera. Tuoksun kuuma, elinvoimainen sydän yhdistää energisiä, raikkaita sitruksia ripaukseen kardemummaa ja sypressiä. Koko yhdistelmä lepää miellyttävällä, hieman rauhallisemmalla myskipohjalla.

Jos on pohtinut, mikä tuoksu nuorelle miehelle voisi sopia, vastaus on silloinkin helposti Full Speed, sillä tuoksu on extreme-urheilun synnyttämän adrenaliinin inspiroima: sen hetken, kun painaa kaasupolkimen pohjaan ja ajaa sata lasissa täyttä vauhtia eteenpäin…

2. Wild Country Eau de Toilette

Huoleton ja voimakas tuoksu miehelle isolla M:llä

 • kategoria: itämais-fougère
 • päätuoksunuotit: korianteri, leveälehtilaventeli, nahka

Mikä hajuvesi miehelle? Wild Country Eau de Toilette, jota myydään volyymilla mitattuna 1 pullo 20 sekunnin välein!

Tämä huippusuosikki vavahduttaa seuraavilla ainesosilla:

 • Ensituoksu: kypsä sitruuna, raparperi, korianteri
 • Sydäntuoksu: mustapippuri, laventeli, Cowboy-henki
 • Pohjatuoksu: vetiveriaheinä, nahka, meripihka

Täyteläinen tuoksu omien sääntöjensä mukaan elävälle.

3. Maxime Eau de Toilette

Mahtipontinen miesten hajuvesi, joka tavoittelee jumalallisuutta

 • kategoria: metsäis-aromaattinen
 • päätuoksunuotit: mandariinin lehdet, rautapuusointu, olibaanihartsi

Riuskassa tuoksussa erottuvat alkukantainen olibaanihartsi, mandariinin lehtien raikastava henkäys, merisuola sekä rikkomaton rauta ja rautapuiden metsäinen voima.

Kun miesten tuoksut olivat keskustelun aiheena, ja yli 200 hajuvesi-intoilijalta kysyttiin mielipiteitä sokkotestissä, 87 % heistä piti Maxime-tuoksusta yhtä paljon kuin Paco Rabanne Invictus -luksustuoksusta.

4. Attraction for Him Eau de Toilette

Vetovoimainen ja pitkäkestoinen tuoksu

 • kategoria: metsäis-meripihkainen
 • päätuoksunuotit: inkivääri, puoleensavetävä myski, savuiset metsät

Houkutteleva ja seksikäs tuoksu kestää koko päivän.

Koko Attraction-tuoksuperhe on täynnä kutkuttavia bestsellereitä (sekä naisten että miesten tuoksuissa), joten ei ihmekään, että miesten original-versio on näin korkealla listassa.

5. Luck for Him Eau de Toilette

 • kategoria: metsäis-aromaattis-pihkainen
 • päätuoksunuotit: rosépippuri, muskotti, Cistus Labdanum

Hienostunut ja aromaattinen muskotti kietoutuu rosépippuriin ja kiehtovaan Cistus Labdanum -pihkaan muodostaen täydellisen yhdistelmän tuoreutta ja maskuliinista, mausteista lämpöä.

Sinivihreä versio on sekin pidetty, mausteinen ja energinen tuoksu Timur-mustapippurilla, rosmariinilla ja meripihkalla.

6. Elite Gentleman Eau de Toilette

Hajuvesi modernille herrasmiehelle, joka arvostaa vain parasta

 • kategoria: itämais-metsäinen
 • päätuoksunuotit: rautayrtti, kardemumma, setripuu

Ainutlaatuinen yhdistelmä stimuloivaa rautayrtin raikkautta, kardemumman houkuttelevuutta sekä setripuun huumaa.

Kolmella sanalla: hienostunut, vaativa, miehekäs

7. Black Suede Eau de Toilette

Ajaton ja vastustamaton tuoksu

 • kategoria: itämais-nahkainen
 • päätuoksunuotit: raikas vihreä, lämpimät puusävyt, nahka

Mikä on hyvä miesten tuoksu? Satojen arvostelujen perusteella Black Suede: se on paras miesten hajuvesi naisten mielestä kuin myös miesten itsensä kestosuosikki.

Klassikkosekoitus tyyliä omaavalle miehelle; lämpimiä puutuoksuja ja raikasta vihreää, joita hienostuneet ja vastustamattomat nahkavivahteet täydentävät.

8. Musk Instinct

 • kategoria: metsäis-raikas
 • päätuoksunuotit: sademetsäsointu, setrin lehti, patsuli

Asteikolla 1–5 Musk Instinct on saanut arvostelijoilta 4,37 pistettä. Kesyttämätön ja suomalaiseen makuun trooppinen tuoksu on luotu syventämään luontosuhdetta.

Raikkaassa ensituoksussa tuntuvat setrin lehti, vihreä omena ja sitruuna sydämen sykkiessä vihreää metsäisyyttä sekä pohjan koostuessa puisista tuoksuista ja myskistä.

9. TTA for Him Eau de Toilette

Kiehtova tuoksusinfonia, joka juhlii erityisesti rakkautta

 • kategoria: metsäis-kukkainen
 • päätuoksunuotit: pomeranssi, vanilja, valkohankajäkälä

Luksuksen tuoksu avautuu hienostuneella pomeranssilla, jota ympäröi bergamotin ja laventelin raikkaus. Huomaamatta hajuvesi muuttuu lämpimän vaniljaiseksi, ja pohjalla tuoksun viimeistelee haitilainen vetiveriaheinä sekä valkohankajäkälän multaiset vivahteet.

Kaikista listan hajuvesistä tämä kallistuu arvostelijoiden mukaan eniten unisex-tuoksun puolelle ollen siten myös monien naisten mieleen.

10. Individual Blue Eau de Toilette

Miesten tuoksu itsenäiselle individualistille, joka tuntee arvonsa

 • kategoria: raikas-aromaattinen
 • päätuoksunuotit: greippi, laventeli, rosmariini

Intensiivisen greipin avaama Individual Blue muuttuu rysäyksellä ytyisiksi pippuri-yrttisiksi tuoksusoinnuiksi. Tuoksun kruunaavat rauhoittavan ja tunnistettavan santelipuun sekä hienostuneen myskin vivahteet.

Monikäyttöinen hajuvesi päiviin ja iltoihin.

Lopuksi + kaupanpäällinen

Miten valita oikea hajuvesi? TOP 10 -lista auttaa valinnassa, kun etsii mieluista tuoksua itselle ja etenkin silloin kun miettii sopivaa lahjaa jollekulle. Itselle ostettaessa kannattaa muistella omia lempituoksuja ja/tai kokeilla tuoksunäytteitä.

UUTTA: Tilaa tuoksunäytteet kätevästi ja edullisesti suoraan kotiin: Hajuvesinäytteet

Mihin kohtaan miehet laittaa hajuvettä
Miten miesten hajuvettä käytetään? Samoin kuin hajuvesiä yleensäkin eli suihkutetaan iholle. Mihin kohtaan miehet laittaa hajuvettä? Esim. kaulalle niin kuin kuvassa. Lisäksi rintakehälle, korvien taakse tai ranteisiin voi laittaa hajuvettä kuin myös kamman kautta aavistuksen verran hiuksiin.

Mikä ero on Eau de Parfum ja Eau de Toilette -tuoksuilla? Ensimmäisten tuoksuöljypitoisuus on korkeampi kuin jälkimmäisten, mutta sillä ei miesten hajuvesien kohdalla ole senkään vertaa merkitystä kuin naisten, sillä lähes kaikki miesten tuoksut ovat Eau de Toilette -vahvuisia. Niissä tuoksut ovat ihanteellisessa tasapainossa.

Vaikka miesten hajuvesissä selvästi suositaan mm. mausteisia, raikkaita, metsäisiä ja (sitrus)hedelmäisiä tuoksunuotteja, niistä löytyy kuitenkin riittävästi eroja, jotka tuovat tuoksulle kuin tuoksulle oman luonteensa.

Yksi Suomen bestsellereistä: Scent Mix Men Masculine Woody EDT on täydellisen eheä hajuvesi päätuoksunuotteinaan anis, teelehdet ja metsäiset vetiverian soinnut.

Aloitin tämän kirjoituksen ihastuneella yllättymisellä siitä, että miesasiakkaita on ollut paljon enemmän kuin olin osannut odottaa.

Koska olen kirjoittanut mm. saunan rakentamisesta ja hiiriverkon asentamisesta, eli aiheista, joista miehet lukevat naisia enemmän, suunnittelin jo verkkokauppataipaleen alussa blogin nykyisen bannerin myös miesasiakkaat mielessä; siksi siinä on mukana myös useita miesten tuotteita.

Siltikään en oikeasti ajatellut, että moisella olisi mitään vaikutusta tai että miehet voisivat olla varteenotettavaa asiakaskuntaa. Mutta niinpä vain ovat! 💙

Salvialla maustettu sitrus-metsäinen miesten Perceive-tuoksu on sekin Suomen bestseller-listalla.

Miesten hajuvedet löytyvät verkkokaupasta:

Yli 50 €:n tilauksiin ilmainen toimitus kaikkialle Suomeen! (Lisää tietoa verkkokaupasta täällä.)

Lisäksi yli 50 eurolla tilaavat saavat valita kaupan päälle joko shampoon, suihkugeelin tai käsivoiteen tarjoamastani valikoimasta! (Vaihtoehdot näkyvät lähettämässäni tilausvahvistuksessa.)

Lähteet:

Parhaat miesten tuoksut 2022:

19 markkina-alueen myyntiluvut Keski-Euroopassa

6 161 nettiarvostelua

avon.uk.com

fragrantica.com

6 vastausta artikkeliin “Miesten hajuvedet

 1. No jopas! En olisi minäkään arvannut miesten ostavan netistä kosmetiikaa, etenkään hajuvesiä. Jotenkin kuva mielessä on sellainen, että mies nappaa supermarketin hyllyltä sen ”luottoputelin” sen kummempia miettimättä. Samalla lailla kuin hammastahnan.

  Ja toinen mielenkiintoinen kysymys on, että mitä kautta miehet päätyvät noille verkkosivuille? Naiset lukevat blogeista, naistenlehdistä jne. juttuja tuoksuista ja niiden perusteella ehkä saavat myös kohdennettuja mainoksia netissä, mutta entäs miehet?

  Jännä juttu.

  Tykkää

  1. Niinpä, sitä tosiaan yhdistää jonkin tietyntyyppisen ostokäyttäytymisen, kuten marketista aina saman hajuveden ja hammastahnan ostamisen, koskemaan lähes kaikkia miehiä (varsinkin jos itse tuntee näin toimivia miehiä). Samalla toki ymmärtää, että se on vain yksi tapa/kanava ostaa ja että jotkut miehet eivät osta hajuvesiä koskaan mistään (itselleen tai muille).

   Totta, on mielenkiintoista pohtia, miten sana tuotteista saadaan kulloisenkin mahdollisen asiakkaan eteen, ja mm. juuri kohdennetulla mainonnalla on siinä valtava rooli. Omaan blogiini/kauppaani päädytään eniten tekemäni sisältömarkkinoinnin ansiosta, kun itsehän en ole lainkaan somessa, eli en edes voisi tehdä somemarkkinointia ja saada sitä kautta asiakkaita.

   On ollut kiinnostavaa seurata viime aikoina myös vielä kohtalaisen tuoretta ilmiötä, jossa yritykset jättävät somen; niin ei varmasti tehtäisi, mikäli somessa oleminen kannattaisi. Jos tykkäykset, sydämet ja kaikki keskustelu eivät oikein missään vaiheessa käänny maksaviksi asiakkaiksi, niin yritysten lähteminen somesta on helppo ymmärtää, ja toisillehan se on muutenkin enemmän asiakaspalvelu- ja tiedotuskanava kuin tapa löytää asiakkaita.

   Tykkää

 2. tää oli hyvä juttu, kun ikää tulee mittariin niin sitä haluais haista, sorry tuoksua joskus jollekkin muulle kuin omalle myskintuoksulle.mutta kattohommissa tulee välillä hiki se kuuluu hommaan.vapaa on eri juttu ja se metsäinen tuoksu puun vuosirenkaineen on kyllä saatava,tilaan kunhan saan apua vaimolta tilauksen tekemiseen.on muuten hyvät kuvat pulloista!

  Tykkää

  1. Kiitos, kiva jos täältä löytyi heti mieluinen tuoksu! Metsäiset ja puiset tuoksut ovat omiakin suosikkejani, oli sitten kyseessä miesten tai naisten hajuvesi. Tilaaminen on onneksi helppoa ja onnistuu parilla klikkauksella. :)

   Tuoksut tosiaan sopivat pelkkään vapaa-aikaankin, mikäli niitä ei erilaisten hommien aikana halua käyttää. Itse usein suihkautan jotain tuoksua lenkillekin, jos vain muistan, mutta tuntuu, että tuoksut haihtuvat nopeammin hikoillessa. Tuoksumuistojenkin kannalta on mukavaa, jos jokin hajuvesi liittyy vain vapaa-aikaan, niin ei ainakaan tule kattohommat mieleen tuoksun haistaessaan! 😄

   Tykkää

 3. Tilaan näytteet noista suositummista näytteistä. En osaa varmaksi kertoa mikä olisi oikea mutta ehkä jokin sporttinen/metsäinen.. Onnistuiko siis tästä tilata näytteet?

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s