Manifestointi – tee unelmistasi totta

Etenkin vuodenvaihteessa moni tulee kelanneeksi edellisen vuoden tapahtumia ja miettineeksi, mitä kaikkea vuoteen kuuluikaan; oliko se hyvä vai huono vai jotain siltä väliltä, ja johtuiko se omista valinnoista vai asioista, joihin ei itse pystynyt vaikuttamaan.

Joillakuilla uusi vuosi starttaa lupaavasti, toiset taas tuntevat olevansa enemmän tai vähemmän hukassa, tulevaisuus täynnä näköalattomuutta.

Oli oma mielenlaatu mikä tahansa, manifestointi voi auttaa hahmottamaan, mitä elämään kaipaa, tekemään tarvittavat toimet ja saavuttamaan haluamansa asiat.

Manifestointi on monelle tuttu sana, jonka todellinen merkitys on varsinkin Suomessa jäänyt hämärän peittoon. Veikkaankin, että useimmille tulee manifestoinnista mieleen erilaiset huuhaa-opit, toivomiset ja haihattelut, jotka eivät tuota tulosta ja joilla ei ole minkäänlaista tieteellistä pohjaa.

Näin on pitkälti ollutkin, mutta siihen tulee nyt muutos! Tarjoan tässä kirjoituksessa tieteeseen perustuvaa tietoa manifestoinnista, minkä vuoksi tässä jakamani opit myös toimivat.

Sisällysluettelo:

 • Mitä on manifestointi ja mitä se puolestaan EI tarkoita?
 • Miten manifestoida?
 • Miten visualisoida? / Manifestointi-meditaatio
 • Rakkauden, rahan, lottovoiton manifestointi?
 • Lopuksi + manifestointi-kokemuksia

Mitä on manifestointi ja mitä se puolestaan EI tarkoita?

Ytimekkäästi ilmaistuna manifestointi valmistaa mieltä, kehoa ja psyykeä tarttumaan toimeen, jotta ihminen voi saada, mitä hän haluaa.

Manifestoinnin voikin mieltää harjoitteluksi/treeniksi, jota erilaisten unelmien saavuttaminen edellyttää.

Mitä manifestointi EI tarkoita? Sitä, että ajatellaan ajatuksia ja toivotaan, että ne muuttuvat todeksi. Ajatuksista tulee totta vasta kun ne inspiroivat tarttumaan tarvittaviin toimiin.

Manifestointi ei tarkoita toivomista, unelmointia, haaveilua ja haluamista. Vahva ja aito halu on toki kaiken aloituspiste, mutta ei mitään muuta.

Moni sekoittaa manifestoinnin ja toivomisen keskenään; todellisuudessa ne ovat toistensa vastakohtia. Toivomiseen liittyy oletus, että joku tai jokin taho tulee ja ratkoo ongelmat ihmisen puolesta. Kun toivoo jotain, silloin luopuu omasta vaikutusvallastaan. Jos toiveeseen vastattaisiin, se tulisi jostain ulkopuolelta kuin armolahjana, jonka saattaa joskus saada mutta jota paljon tyypillisemmin ei koskaan saa.

Kun manifestointia käytetään oikein, se poistaa kuvitellut esteet, epäilykset, vastustuksen, lamaantumisen tunteen, liiallisen varovaisuuden, pelon ja tekosyyt toiminnan tieltä.

Manifestoinnissa mieli koulutetaan uudelleen ja opitaan uudenlainen ajattelutapa, jolla on suotuisa vaikutus hermostoon ja psyykeen. Oikein tehtynä manifestointi innostaa tarttumaan toimeen ja jatkamaan tarvittavaa toimintaa, jotta voi saada haluamansa asiat.

Manifestaatio alkaa selvittämällä itselle, mitä haluaa, ja jatkuu sitoutumalla siihen, mitä haluaa.

Miten manifestoida?

Kun pohditaan, miten voi manifestoida ja miten aloittaa manifestointi, vaiheet ovat hyvin yksinkertaiset ja toteutuskelpoiset:

1. Unelmoi isosti ja rajoituksetta

2. Visualisoi mielessäsi kaikki askeleet ja vaiheet, joita vaaditaan, jotta voit saavuttaa unelmoimasi asiat. ÄLÄ visualisoi pelkkää lopun tavoitetta.

3. Tunne kehossasi, miltä tuntuu tehdä tarvittava työ eli kaikki edellä visualisoimasi vaiheet

4. Tartu toimeen ja tee tarvittava työ

5. Tunne ylpeyttä ja iloa siitä, että jaksat tehdä tarvittavan työn

Yksi suurimpia virheitä toivomisessa, jota moni on erehtynyt pitämään manifestointina, on hypätä kuvitelmissaan nykytilanteesta suoraan lopun tavoitteeseen. Alla oleva esimerkki osoittaa saman tien, miksei sellainen voi toimia:

Ajatellaan, että aiemmin täysin treenaamaton henkilö haluaa juosta maratonin ja visualisoi itsensä ylittämässä maaliviivan. Millä ilveellä hän voisi koskaan päästä siihen pisteeseen ilman säännöllisiä ja pitkiä lenkkejä, joille pitää lähteä silloinkin kun ei huvittaisi, ulkona sataa ja kuulokkeetkin menivät juuri rikki, ja ajatus 20 kilometrin treenilenkistä ilman musiikkia tuntuu ankeaakin ankeammalta?

Kyseisen henkilön ei kuulu visualisoida maaliviivaa lainkaan, vaan kaikki tuo työ, jota tavoitteeseen pääseminen vaatii. Silloin hän myös huomaa, onko kyseinen halu sittenkään häntä varten (eli onko hän valmis tekemään tarvittavan työn), ja jos kyllä, kaikki valmistautuminen ja työnteko auttaa häntä varautumaan ja kohtamaan mahdolliset takapakit voittajana.

Huippu-urheilijat käyttävät tieteellisesti tutkittua manifestointia huippusuoritusten saamiseksi.

Urheilupsykologit opettavat olympiaurheilijoille mentaaliharjoittelua, jossa koko kilpailu käydään mielessä läpi pala palalta ennen varsinaista koitosta.

Kaikille muille manifestointi tarkoittaa samanlaista mentaalitreeniä ennen ja läpi prosessin, jotta voi saavuttaa unelmoimansa asiat.

Ja niin kuin todettu, tällainen mielen treenaaminen poistaa esteet, pelot, huijarisyndrooman ja erilaiset epäilykset, jotka juuri nyt estävät ihmistä tarttumasta toimeen ja siten saavuttamasta unelmiaan.

Urheilijoille mentaaliharjoittelulla on eniten tarvetta erilaisten vammojen jälkeen, koska niistä toivuttuaan omia kykyjään voi epäillä eniten, ja kaikki se hermostuneisuus estää omassa lajissa menestymisen.

Monella muulla on sama tilanne urheilun ulkopuolella: moni on joskus yrittänyt jotain, mutta vastaan on tullut pettymyksiä ja kielteisiä vastauksia, joten uudestaan yrittäminen hermostuttaa.

Niinpä treenataan mieli, keho ja psyyke, jotta kyetään tekemään tarvittavat toimet. Tällainen harjoittelu johtaa myös siihen, että kun tositilanne vihdoin on päällä, ihminen ei tunne itseään ensikertalaiseksi, vaan hänestä tuntuu kuin hän olisi jo kokenut tapahtuman. Se poistaa hermostuneisuuden ja voimaannuttaa mieltä, mihin manifestoinnin hienous perustuukin.

Miten visualisoida? / Manifestointi-meditaatio

1. Sulje silmät. Kuvittele itsesi tapahtumapaikalle. Kuvaile koko prosessi itsellesi tarkasti vaihe vaiheelta ja kaikin aistein.

Urheilija voisi kuvitella, kuinka hän kantaa surffilautaa kainalossaan, aallot iskeytyvät rantahiekkaan, yleisö taputtaa, tuuli kaataa aurinkovarjon, hänen nimensä huudetaan, on hänen vuoronsa…

Työhaastatteluun menijä voisi puolestaan visualisoinnissaan haistaa kahvin tuoksun, kuulla toimiston ohi ajavat autot, nähdä oranssin neuleen jonkun päällä, tuntea jännityksen vatsassaan… Tämä kaikki valmistaa kehoa koettelemukseen, oli sitten kyseessä urheilusuoritus, haastattelu tai treffit.

Visualisoinnin upeus perustuu siihen, että aivot eivät osaa erottaa, tapahtuvatko yksityiskohtaisesti mielessä kuvaillut tapahtumat kuvitellusti vai oikeasti.

Se voi ensin kuulostaa uskomattomalta, mutta moni on jo kokenut tämän aivojen ominaisuuden elämässään negatiivisesti; jos on esim. saanut jostain päähänsä, että oma puoliso pettää, on helppo kuvitella hänet sänkyyn jonkun toisen kanssa ja kärsiä niistä kuvitelmista aivan kuin ne olisivat tosia.

2. Kuvittele tarkoin myös kaikki ikävät vaiheet, joita voi olla odotettavissa.

Esim. unelmien kotia etsiessä voi kuvitella täydet asuntonäytöt tai että yhtäkään kivaa kotia ei tunnu löytyvän, jollain on aina enemmän rahaa, joten kivat viedään käsistä, eikä itsellä ole varaa maksaa yli pyyntihinnan.

Kaikki tuo kääntyy tosielämään esim. niin, että todellisen helmen tunnistaa sitten kun sen vihdoin löytää. Jokin asunto voi tuntua ensin täydeltä murjulta, mutta manifestoinnin ansiosta ihminen on avoin mahdollisuuksille, ja kaiken tehdyn työn (satojen ilmoitusten lukeminen ja kymmenissä näytöissä käyminen) päätteeksi asuntoa osaa katsoa eri silmin.

Itselleen on voinut sepittää, ettei esim. osaa eikä viitsi remontoida, ja se uskomus estää ostamasta asuntoa, jossa on juuri sellainen pohja, sijainti ja monia muita ominaisuuksia, joista on aina unelmoinut.

Rakkauden, rahan, lottovoiton manifestointi?

Manifestointi on TAITO, jota kannattaa opetella ja jota voi soveltaa mihin tahansa.

Voiko rakkautta manifestoida?

Kyllä voi, se on selvä, ja moni kumppanin löytänyt on voinut niin tehdäkin (tiedostamattaan). Mutta niin kuin yllä on käyty läpi, rakkauden manifestointi ei tarkoita täydellisestä kumppanista unelmointia ja sen toivomista, että hän vain sattuisi tulemaan vastaan jonain päivänä.

Jos toiveissa on sielunkumppanin manifestointi, noudata edellisissä osioissa annettuja ohjeita ja ole valmis altistamaan itsesi (myös ikäville) asioille tavataksesi sopivia ehdokkaita. Se voi tarkoittaa omalta mukavuusalueelta poistumista muodossa tai toisessa.

Ole myös rehellinen itsellesi: jos et ole valmis tapaamaan ihmisiä, käymään treffeillä, sietämään kiusallista hiljaisuutta, kun kumpikaan ei hetkeen keksi mitään sanottavaa, et halua nettideittejä mutta et myöskään käydä missään tapahtumissa, saattaa olla, että et todellisuudessa kaipaakaan ketään rinnallesi. Tai ainakin haluat ennemmin olla yksin kuin tehdä sen työn, jota kumppanin löytäminen toisinaan edellyttää.

Rahan manifestointi / Lottovoiton manifestointi?

Moni unelmoi paljosta rahasta. Siitä, että olisi varaa tehdä, mitä haluaa. Rahaa olisi aina sen verran, ettei siitä koskaan tarvitsisi huolehtia.

Mitä eroa on taloudellisesta riippumattomuudesta unelmoinnilla ja sen manifestoinnilla?

Kun ihminen toivoo vaikkapa lottovoittoa, se kielii rahahuolista. Toivomiseen jo itsessään sanana liittyy puute, ja juuri sellaisia asioita joutuu toivomaan, joihin ei itse pysty vaikuttamaan.

Lottovoiton toivominen ei herätä ihmisessä minkäänlaista inspiraatiota ja voimaantumisen tunnetta, vaan se muistuttaa häntä rahattomuudesta ja kipeästä tarpeesta voittaa lotto.

Myös rahaa voi manifestoida, mutta se harvemmin konkretisoituu yllätysperinnöksi tai loton päävoitoksi, vaan useimpien pitää tehdä työtä rahan eteen.

Fiksumpi tapa manifestoida rahaa on keskittyä miettimään, miten omat taidot kääntyvät parhaiten rahaksi, miten tehdä passiivista tuloa ja/tai opiskella sijoittamista.

Esim. itse olen kielen ammattilainen, ja tiedän monia tuloksellisia kirjoittamisen muotoja, joista vähänkään järkevät yritykset tajuavat maksaa isosti. On kuitenkin vielä paljon enemmän kirjoittamisen muotoja, joista ei makseta juuri mitään, minkä vuoksi suurin osa mm. Suomen tunnetuista kirjailijoista elää köyhyysrajan alapuolella.

Jos siis oma ensisijainen tavoitteeni olisi rahan manifestointi, jättäisin varmasti kokonaan kaiken sellaisen kirjoittamisen, joka ei tuota minulle taloudellisesti mitään, ja keskittyisin yksinomaan mahdollisimman rahakkaisiin hankkeisiin.

Jos taas fiktion kirjoittaminen tekisi minut onnellisimmaksi, hyväksyisin sen mukana tulevan köyhyyden ja jatkuvan apuraharuljanssin (ja yrittäisin samalla keksiä muita tulonlähteitä).

Erilaisten toiveiden manifestointi

Niin kuin yllä käytiin läpi, toivominen on manifestoinnin vastakohta, joten kannattaa luopua ”toivomisesta”, omaksua uudenlainen ajattelutapa eli kouluttaa mieli uudelleen ja alkaa manifestoida oikeaoppisesti, mikäli aihe kiinnostaa.

Toivomiseen keskittyminen vain muistuttaa siitä, ettei ihmisellä ole sitä, mitä hän haluaisi.

 • ”Kunpa löytäisin kumppanin” = tunnen itseni entistä yksinäisemmäksi
 • ”Olisipa kroppa tikissä kunnossa” = se ei nykytilassaan sitä ole
 • ”Voittaisinpa lotossa” = olen niin köyhä
 • ”Kunpa ei tarvitsisi olla töissä tällaisessa paskafirmassa” = olen jumissa enkä löydä parempaa

Toivominen korostaa kaikkea sitä, mistä ihminen ei pidä ja/tai mitä hänellä ei ole.

Manifestoinnissa samoja ajatuksia käytetään yhdessä toiminnan kanssa, jotta unelmien saavuttamisesta tulee mahdollista, ja ne myös muotoillaan mahdollisimman selkeästi ja tarkasti:

 • ”Kunpa löytäisin kumppanin” = Haluan löytää unelmieni kumppanin ja lataan tänään deittisovelluksen/lähden baariin ystävien kanssa/menen juttelemaan naapurille…
 • ”Olisipa kroppa tikissä kunnossa” = Haluan pystyä käsinseisontaan (selkeä tavoite), joten etsin ohjeet netistä/menen kurssille ja teen vaaditut treenit

Lopuksi + manifestointi-kokemuksia

Manifestointi tekee ihmisestä tietoisen ja läsnäolevan ja saa hänet aidosti uskomaan, että hänellä on kyky saavuttaa haluamansa asiat.

Manifestointi ei ole taikakeino, vaan apukeino saada ihminen tarttumaan toimeen ja tekemään tarvittavat asiat, jotta unelmista voi tulla totta.

Manifestointi on TYÖKALU, joka auttaa treenaamaan ja valmistamaan aivoja, hermostoa, mieltä, kehoa ja psyykeä saavuttamaan asiat, joita haluaa.

Pelkät ajatukset eivät auta ihmistä saavuttamaan haluamiaan asioita, vaan niiden välttämättömäksi kaveriksi vaaditaan TOIMINTAA.

Päätetään kirjoitus tutkituilla ja toimivilla manifestointi-kokemuksilla kuvan alla.

Eräässä tutkimuksessa joukko korkeakouluopiskelijoita jaettiin kahteen ryhmään (A ja B).

A-ryhmän osallistujien käskettiin sulkemaan silmänsä ja visualisoimaan mielessään ja tuntemaan kehossaan, kuinka he kävivät kokeessa ja kävelevät myöhemmin ilmoitustaululle, jolla tulokset kerrotaan. Heidän tuli kuvitella löytävänsä sieltä oma nimensä ja arvosana 10 sen vierestä. Heidän tuli siis visualisoida itsensä saavuttamassa, mitä he haluavat (= täyden kympin saaminen kokeesta).

B-ryhmää sen sijaan valmennettiin sulkemaan silmänsä ja visualisoimaan itsensä kävelemään takaisin omaan huoneeseensa, istumaan pöytänsä ääreen ja opiskelemaan myöhään yöhön, harjoittelemaan koetta varten ja valmistautumaan siihen. Heidän tuli siis visualisoida itsensä tekemässä tarvittava työ, jotta he voisivat menestyä kokeessa.

Kumman ryhmän arvelet pärjänneen paremmin kokeessa?

Lähteet:

What is Manifestation? Explained for Beginners

4 Proper Steps to Manifest According to Science

How to Manifest, According to a Neuroscientist

What Is Manifestation? Science-Based Ways to Manifest

 

Niin kuin arvata saattoi, vastaus on totta kai B-ryhmä. Tartu siis sinäkin toimeen, mikäli haluat manifestoida oikein ja toimivalla tavalla, ja saa vahva aloitus vuoteen!

Kirjoitan muutaman viikon sisällä jatko-osan tälle tekstille keskittyen mm. tavallisimpiin virheisiin, joihin moni sortuu yrittäessään manifestoida. Pysy siis kuulolla! 😍

Lue myös: Manifestointi ei toimi? Vältä nämä 7 virhettä

6 vastausta artikkeliin “Manifestointi – tee unelmistasi totta

 1. Mielenkiintoinen kirjoitus ja näkökulma. :) Itse näen manifestoinnin myös niin, että me ihmiset värähtelemme ja universumi vastaa siihen värähtelyyn. Eli todellakin elämäänsä voi manifestata asioita, vaikka ei tekisi kuvailemaasi prosessia. Pitkälti tämä maailma riippuu ajatuksistamme ja uskomuksistamme. Eli ajatuksen voimalla todellakin saa asioita tapahtumaan, koska universumin, Jumalan, voima on niin mieletön.

  Tykkää

  1. Kiitos, kiva että pidit tekstistä! ❤

   Olen paljolti samaa mieltä kanssasi värähtelystä (energiasta) ja siitä, että uskomukset muokkaavat omaa ajatusmaailmaa ja koko maailmankuvaa voimakkaasti, ja usein vielä reilusti enemmän kuin ihminen on valmis myöntämään.

   Tiedän kuitenkin monia, jotka suurin piirtein kavahtaisivat ”värähtelyä” ja vastaavia termejä, joten halusin tähän tekstiin tieteen tukemaa tietoa, josta olikin suomenkielisessä nettimaailmassa valtava puute nimenomaan manifestoinnin kohdalla.

   Tykkää

   1. Joo, ymmärrän. Ehkäpä paras on se, että epäilijät voivat itse kokeilla näitä juttuja omassa elämässään. Sillä tavalla itse ”heräsin”. Hyvää uutta vuotta!

    Tykkää

   2. Kiitos, samoin! 🎉 Niin se tosiaan on, että tällaiset asiat pitää itse kokea ja tuntea omassa elämässään, sillä pelkällä paperilla/ruudulla niiden vaikutus jää hyvin vähäiseksi tai olemattomaksi.

    Tykkää

 2. No tämä oli ihan helmi 😊👍 Tähän näkökulmaan manifestoinnista voin yhtyä täysin. Hämmentävän usein törmää sellaisiin näkemyksiin, että homman tulee tai tulisi olla niin helppoa, että visioidaan pelkkää lopputulosta ja sitten vain istutaan odottamaan niitä kuuluisia hopeisia tarjottimia. Pitäähän sitä nyt vähän väriä ja mutkiakin olla matkalla, ne ovat osa sitä toimimisen osuutta ☺️

  Tykkää

  1. Kiitos Saaga, onpa mukava kuulla, että pidit tekstistä! ❤

   Niinpä, ihmettelen itsekin sitä, miten monen lähteen mukaan manifestointi on vain ajattelua ja tuntemista, minkä jälkeen omat halut ja tavoitteet toteutuvat kuin itsestään. Varsinkin kun meillä kaikilla on niin paljon kokemusta asioista, jotka eivät tapahdu itsestään aina aamurutiineista, kuten hampaiden pesusta ja pukeutumisesta, iltatoimiin asti!

   Kun edes tuollaiset asiat eivät tapahdu itsestään, vaan vaativat toimintaa, miten sitä voisi manifestoida jotain paljon suurempaa ja merkittävämpää tekemättä mitään konkreettista?

   Hyvin sanottu, värit ja mutkat tosiaan kuuluvat elämänpolulle osaksi toimintaa sekä antamaan oppia ja muutenkin rikastuttamaan elämää! 😊

   Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s