Joululahjaideat (2022)

Kuulutko sinäkin heihin, jotka joutuvat pähkäilemään joka vuosi, mitä ostaa joululahjaksi kenellekin?

Vai kuulutko heihin, joille joululahjaideat ovat turhia, koska läheisten kanssa on sovittu, ettei mitään hankita? Sitten kuitenkin saat ainakin konvehtirasian ja pörrösukat, mutta menit itse tyhjin käsin joulukylään? Moni tuskin haluaa olla se tyyppi, ja joutuukin siksi miettimään vähintään sitä, mitä pientä joululahjaksi voisi tuoda.

Niinpä esittelyssä onkin tänään joululahjaideat jokaiselle, oli joululahjainto ja budjetti kuinka pieni tahansa! Ostamalla joululahjat netistä säästyy lisäksi kaupoissa pyörimiseltä, ruuhkilta ja stressiltä.

Olen huomannut osan ihmisistä haluavan antaa joululahjaksi jotain jouluista/talvista, kuten lämpimiä vaatteita, kynttilöitä tai muita valonlähteitä, glögiä ja pipareita tai mitä tahansa selvästi jouluteemaista.

Toiset taas ajattelevat, että pian joulun jälkeen on uusi vuosi ja uudet kujeet, ja haluavat lahjojen olevan yleisluontoisempia; esim. lumihiutaleilla koristeltu hajuvesipullo ei välttämättä jaksa enää innostaa toukokuussa.

Niinpä esittelen ensin joululahjoja, joista on iloa pitkään joulun jälkeenkin, ja sitten vielä erityisen jouluisia lahjaideoita kaikkien jouluihmisten (jollainen itsekin olen) iloksi!

Joululahjaideat naiselle / äidille / ystävälle

1. Hajuvesi tai valmis tuoksu-lahjapakkaus

Suosituimmat lahjaideat naisille sisältävät aina hajuvesiä ja niiden ympärille rakennettuja settejä: kun tietää lahjansaajan käyttävän hajuvesiä, uudella tuoksulla on lähes mahdotonta mennä vikaan.

Koska hajuvedet ovat hupenevia käyttötuotteita, niille on eri tavalla tarvetta kuin erilaisille kertahankinnoille. Lisäksi eri vuodenaikoihin, tilaisuuksiin ja fiiliksiin sopivat eri hajuvedet, joten hajuvesifaneilla on harvoin liikaa tuoksuja.

suosituimmat lahjaideat naisille

Joulun alla valikoimissa on valtavasti valmiita lahjapakkauksia, joissa on esim. saman merkin hajuvesi, vartaloemulsio ja deodorantti, mikä tekee lahjahankinnoista superhelppoa ja kätevää: pakkaukset ovat lisäksi niin tyylikkäitä ja peittäviä, että niitä ei tarvitse edes paketoida ellei välttämättä halua!

2. Luomiväripaletti ja/tai meikkisetti

Kun puhutaan meikeistä ja meikkaavasta lahjansaajasta, kauniit ja kiinnostavat luomiväripaletit vievät herkästi voiton. Lahjansaaja ei välttämättä itse raaskisi tiettyjä luomivärejä ostaa tai osata perustella itselleen niiden hankintaa, mutta lahjaksi saadessaan nauttii niistä.

Esim. meikkivoiteet ja vastaavat ovat oikean sävyn takia huomattavasti vaikeampia lahjaideoita eivätkä näytä tuubeissaan läheskään yhtä houkuttelevilta.

lahjaideat ystävälle

Joulun alla myös meikkiaiheisten lahjojen antaminen on tehty helpoksi valmiilla lahjapakkauksilla, joissa on kolme keskenään saumattomasti yhteen sopivaa tuotetta, kuten ripsiväri, silmänrajauskynä ja meikinpoistoaine.

3. Huonetuoksu ja/tai tuoksukynttilä

Siinä missä kynttilät mielletään kuuluvan pimeämpään vuodenaikaan, tuoksukynttilät sopivat laajempaan käyttöön puhumattakaan huonetuoksuista, jotka ovat täydellisiä lahjaideoita vuoden ympäri.

Olen itse suorastaan hamstrannut huonetuoksuja ihastuttuani niihin, ja olen antanut niitä tupaantuliaislahjaksi, syntymäpäivälahjaksi ja pian joululahjaksi.

Kotoilu on niin suosittua ja laajamittaista nykyään, että huonetuoksu sopii lähes kenelle tahansa. Ainoastaan tuoksuherkille en niitä suosittele.

Huonetuoksuja myydään sekä yksittäin että seteissä, ja valikoimasta löytyy sekä jouluisia että ei-jouluisia tuoksuja (esittelen jouluiset alempana).

4. Koru tai korusetti

Lahjaksi saatu koru on usein mieleinen, kunhan lahjansaaja ylipäänsä käyttää koruja. Toki auttaa, jos tuntee toisen maun edes pääpiirteittäin, niin osaa valita esim. tyylikästä, hillittyä, värikästä tai näyttävää.

Koruissa ilahduttaa myös niiden pieni koko: koti ei täyty turhalla krääsällä, vaikka korukokoelma olisi isokin.

Korun voi hyvin yhdistää myös esim. tuoksusettiin niin kuin alla, etenkin jos ne sopivat tyylillisesti yhteen:

Ihastuin itse aidoilla korukivillä somistettuun kaulakoruun, jonka yhdistin hajuveden ja voiteiden kanssa. Sekä korua että tuoksua käytetään kaulalla, mikä on sekin mukava yhdistävä tekijä lahjassa.

5. Kello

Joku voi ajatella rannekellojen kuuluvan nykyään menneisyyteen, mutta todellisuudessa niillä on yhä paljon tarjottavaa: useimmissa naisten kelloissa on jokin muukin juju kuin pelkkä ajannäyttö.

Tavallisimmin kello käy myös korusta sen tyylin takia, toisista taas tulee monikäyttöisempiä vaihdettavan rannekkeen ansiosta.

6. Mekko

Mekot eivät ole helpoimpia lahjoja, mutta kun suhde lahjansaajaan on tarpeeksi läheinen ja tietää hänen rakastavan mekkoja, mekko voi olla yksi ihanimpia ja mieleenpainuvimpia lahjoja.

Itse sain aikoinaan äidiltä mitä upeimpia mekkoja lahjaksi, joista lähes kaikki olivat todellisia hittejä (koska hän tiesi makuni, tyylini ja kokoni niin hyvin).

7. Ihonhoitosetti kasvoille tai vartalolle

Ihonhoitosettien mahtavuus perustuu pariin asiaan: jos tietää, että lahjansaaja ei (juurikaan) meikkaa tai käytä hajuvesiä, on todennäköistä, että hän kuitenkin hoitaa ihoaan.

Jopa moni sellainen, joka ei muutoin välittäisi hoitaa ihoaan, joutuu niin tekemään, koska iho muuten esim. kiristää kuivuuttaan, alkaa rypistyä ennen aikojaan tai pukkaa yllättäen näppylöitä.

Toinen ihonhoitosettien mahtavuus liittyy lahjanantajan budjettiin: vartalonhoito on paljon kasvoja edullisempaa, joten mietityn näköisen setin/lahjan voi saada jopa alle 10 eurolla, kuten alla.

Jos lahjansaaja puolestaan on läheisempi ja hänelle haluaa antaa arvokkaamman täsmälahjan, kasvojenhoitosettiin seerumeineen saa helposti kulumaan yli 50 euroa.

Vartalonhoitosetit ovat kauniita, hyödyllisiä ja halpoja lahjaideoita.

8. Pakkaus + sisältö (esim. laukku täynnä yllätyksiä, meikkiteline täynnä meikkejä ja siveltimiä)

Tällainen lahja on kalliimpi, koska lahjat tavallaan pakataan toisen lahjan sisään. Samalla se on hienompi lahja vaikka omalle aikuistuneelle lapselle, joka muuttaa pois lapsuudenkodista.

Tai maailmalle lähtijälle, kotiin palaavalle tai kaikille, joilla on pieni kylpyhuone ja/tai vessa, sillä fiksut säilytysratkaisut säästävät tilaa.

Sisältöä muokkaamalla lahjasta saa juuri niin runsaan ja arvokkaan kuin haluaa:

9. Hiustenhoitotuotteet ja kampausvälineet

Tunnen monia kaltaisiani hiustumpeloita, joilla on aina sama ponnari tai hiukset auki (kuulun itse jälkimmäiseen porukkaan) ja jotka toivoisivat edes vähän vaihtelua. Olisi upeaa osata tehdä helposti ja nopeasti muutama erilainen (arki)kampaus.

Jos itse saisin hiusaiheisen lahjan, toivoisin kampaustarvikkeita sellaiselta henkilöltä, joka samalla opastaisi, miten niitä käytetään. Lahjaan kuuluisi vaikka ”lahjakortilla” lupaus parista oppitunnista.

Miten mainio ja vuosikausiksi iloa tuova lahja sellainen olisikaan! (Ja mahtava lahjaidea ihmiseltä, joka osaa kampausten salat.)

10. Kynsilakka

Jos lahjansaaja vähääkään panostaa kynsiinsä, on todennäköistä, että kynsilakka menee silloin oikeaan osoitteeseen.

Värivalikoima on niin laaja, että ajattomista klassikoista ja viimeisimmistä trendisävyistä löytyy taatusti sopivat.

Kynsilakoista on lisäksi helppo luoda omaan budjettiin ja lahjanantotilanteeseen sopiva setti hankkimalla esim. 3 tai 5 keskenään yhteensopivaa väriä.

11. Jalkojenhoitosetti

Siinä missä meikkaaminen on useimmille laittautumista päivän menoja varten, jalkojen hoito on vapaa-ajalla tapahtuvaa hemmottelua itseä varten.

Jos saa jalkojenhoitotuotteita lahjaksi, se viestii, että voisi tehdä hyvää ottaa välillä rennommin. Siksi onkin herttainen ele, jos antaa jalkojenhoitosetin lahjaksi esim. stressaantuneelle, seisomatyöläiselle tai paljon liikkuvalle.

Kaikki pedikyyriin tarvittava löytyy virkistävine jalkageeleineen, jalkakylpyvateineen ja silikonisine kantapääsukkineen.

Jouluiset joululahjaideat

Niin kuin kirjoituksen alummassa kerroin, halusin erottaa yleisluontoisemmat joululahjat erityisen jouluisista/talvisista joululahjoista, jotka ihastuttavat vähintäänkin kaikkia jouluintoilijoita.

Mitä siis antaa kaikille joulufiilistelijöille sukupuolesta riippumatta?

12. Jouluinen huonetuoksu ja/tai tuoksukynttilä

Harva asia tuoksuu yhtä ihanalle joulunaikaan kuin mausteneilikka ja tuore appelsiini. Ostin jo itselleni saman tuoksuperheen tuoksuöljyn, jota olen käyttänyt diffuusorissa ja nauttinut tuoksusta suunnattomasti työpäivien jälkeen.

13. Valoa, valoa, valoa

Erilaiset valonlähteet luovat tunnelmaa talven pimeyden keskelle. Moderneissa valonlähteissä voi olla myös esim. kaiutin musiikille niin kuin kuvassa yllä.

14. Jouluiset ihonhoitotuotteet

Nämä ovat edullisia ja suloisia käyttötuotteita, joita on helppo antaa yhdelle jos toiselle tai ostaa itselle.

Niin söpöt ja kivat, että näistä tulee heti pirteälle ja jouluiselle tuulelle! Tuoksuina esim. piparia, granaattiomenaa, kaakaovoita ja jasmiinia.

15. Joulusukat

Sukat voi täyttää vaikka makeisilla, kosmetiikalla tms., ja omat löytyy niin lapsille, naisille kuin miehillekin; mukava, pieni lahja ystävälle tai kenelle tahansa muulle sellaisenaan tai täydentämässä isompaa lahjaa.

16. Jouluinen muki

Muki on käyttökelpoinen lahja, jonka voi täyttää esim. karkeilla tai vaikka tee- tai kaakaoaineksilla, mutta lahjasta tulee hauskempi, kun mukin eri kohdat vaihtavat väriä tai siinä oleva hahmo avaa/sulkee silmät, kun mukiin kaataa kuumaa juotavaa.

Kaikille valikoiman mukeille on yhteistä keraamisuus: käytetty materiaali on joko dolomiitti tai posliini.

17. Lämpimät asusteet

Neulotut asusteet sopivat kiistatta talveen eivätkä täytä kaappeja turhalla krääsällä. Tupsut ovat tällä hetkellä muodissa, ja kuvan kaulaliinassa on hauskasti taskut myös käsille!

18. Jouluiset korut

Koruistakin on olemassa erityisen jouluisia versioita, jotka sopivat hienosti myös pikkujoulukauteen.

Korvakoruseteistä tykkää myös moni lapsi, minkä olen huomannut oman sukulaistytön kohdalla. (Hänellä on sopivasti synttärit marras-joulukuun vaihteessa, joten hankin hänelle jo korujoulukalenterin lahjaksi.)

Joululahjaideat miehelle / poikaystävälle / isälle

19. Miesten hajuvesi tai lahjapakkaus

Hajuvesi on yhtä varma valinta miehelle kuin naiselle, jos tietää lahjansaajan käyttävän hajusteita.

parhaat lahjaideat miehelle

Hajuvesilahjoissa on sekin etu, että jos ostaa miehelle, joka asuu samassa huushollissa ja jonka tuoksuja on itse haistelemassa, voi hankkia sellaisen, josta myös itse lahjanantajana tykkää.

20. Parranajokone, nenäkarvatrimmeri tai toilettilaukku (täynnä tuotteita)

Nämä sopivat (paristokäyttöisinä) ihanteellisesti niin kotiin kuin matkoillekin.

21. Herkullista sisältöä toilettilaukkuun

Tänä vuonna uudistetut miesten suihkutuotteet hivelevät aisteja.

22. Kello

Miehet käyttävät enemmän kelloja kuin naiset, joten se on käypä lahjaidea suhteessa useammalle kuin naisten puolella.

lahjaidea miehelle

Isäni käytti työelämänsä aikana aina kelloa, jonka riisui vain lenkille, saunan ajaksi ja yöksi, mutta työelämän jätettyään hän lopetti kellon käytön tyystin. Kello on siis kelpo lahjaidea miehelle, mutta ei välttämättä eläkeläiselle!

23. Tech-kynä

Monitoimikynä on näppärä pikkulahja kenelle tahansa miehelle: ei edes tarvitse olla minkään sortin nikkaroija tai puuhastelija, vaan tämä sopii älypuhelimen selaajallekin mm. kosketusnäyttökynän ja pidikkeen ansiosta.

24. Lompakko

Lompakko on sellaisenaan tarpeellinen lahja monelle, mutta siitä saisi mitä upeimman lahjan lisäämällä sen sisään setelin tai lahjakortin lahjanantajan budjetin mukaisesti. Lahjansaaja yllättyisi taatusti mitä iloisimmin!

Lahjaideat lapselle

Lapsille on usein helppo ostaa lahjoja, joista lelut, pelit ja elektroniikka lienevät halutuimpia.

Jos kuitenkin haluaa antaa lapselle jotain muuta (käytännöllisiä tuotteita, joista riittää hupia ja jotka on selvästi lapsille tarkoitettu), alta löytyy muutamia vaihtoehtoja.

25. Laama-aiheinen tuoteperhe

Tytöille ja pojille sopivat, mansikkaiset laamatuotteet näyttävät erityisen eloisilta yhdessä eivätkä tyhjennä kukkaroa, vaikka ostaisi kaikki viisi tuotetta eli kylpyvaahdon, suihkugeelin, käsisaippuan, käsivoiteen ja tuoksusuihkeen.

lahjaideat lapselle

26. Frozen-tuoksut

Frozen-tuoksut ovat saaneet kehuja mietoudestaan ja siten sopivuudestaan lapsille, yhden arvostelijan mukaan tuoksu ei ollut astmaatikollekaan liikaa.

27. Frozen-hygieniatuotteet

Prinsessateema saa jatkoa huulivoiteella, shampoolla ja hoitoaineella, selvityssuihkeella, vartalon pesunesteellä ja tuoksusuihkeella.

28. Hiusharja

Takkujen selvittämisestä tulee kivempaa söpöllä hiusharjalla. Kun takut on selätetty, pieneen pussukkaan voi kerätä tärkeimmät aarteet.

29. Pyjama

3–10-vuotiaille lapsille löytyy iloisia pyjamia, jotka ovat 100-prosenttista puuvillaa.

30. Puhuva pingviini

Jos ei halua antaa käytännöllistä lahjaa, vaan lempilahjoihin kuuluvan lelun, mikäpä päihittäisi puhuvan pehmopingviinin?

(Tulee myyntiin joulukuussa, jolloin valikoimassa on myös teemaan sopiva pingviinimuki.)

Lopuksi + kaupanpäällinen

Jos mielii ostaa joululahjat 2022 netistä, toivon, että täältä sai inspiraatiota ja omaan tilanteeseen sopivia, toteutuskelpoisia ideoita.

Mikäli haluaa nähdä kaikki parhaat joululahjaideat yhdellä kertaa samoissa kansissa, se onnistuu uusimman kuvaston kautta. Linkistä löytyy myös jouluinen minikuvasto.

Yli 50 €:n tilauksiin ilmainen toimitus kaikkialle Suomeen! (Lisää tietoa verkkokaupasta täällä.)

Lisäksi yli 50 eurolla tilaavat saavat valita kaupan päälle joko suihkugeelin, käsivoiteen, huulivoiteen tai kylpyvaahdon tarjoamastani valikoimasta! (Vaihtoehdot näkyvät lähettämässäni tilausvahvistuksessa.)

Sujuvaa ja stressitöntä lahjakautta kaikille! ♥🎅🎁

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s