Luomiväripaletti joka lähtöön

Tänään on luvassa värikylläisyydessään piristävä kirjoitus suosituksi nousseesta aiheesta eli luomiväreistä.

Siinä missä yksittäiset luomivärit olivat joskus halutumpia, nykyään monella meikkaavalla on hakusessa luomiväripaletti usealla (yhteensopivalla) sävyllä.

Syitä luomiväripalettien suosioon lienee monia: ne mahdollistavat helposti lukuisat lookit sekä erilaiset meikkikokeilut ja väri-ilottelun. Joillekuille silmäluomet ovat funktionsa lisäksi itseilmaisun kanava ja kuin kanvaasi, jolle voi luoda näkyvää taidetta aina kun huvittaa.

Vaikka media ja some ovat täynnä upeita meikkikuvia ja hienoja 20–50 sävyn luomiväripaletteja, moni perusmeikkaaja etsii jotain yksinkertaisempaa ja on jopa saattanut luulla, että vain himomeikkaajan kannattaa hankkia luomiväripaletti.

Suurin harhakäsitys luomiväripalettien kohdalla onkin, että niissä on aina liikaa sävyjä, joita ei tule käytettyä tai joita ei edes osaisi käyttää imartelevasti, koska palettien mukana ei tule ohjeita.

Todellisuudessa suosituimpia paletteja ovat monesti esim. ”vain” 4-sävyiset luomiväripaletit, joissa on ajattomia väriyhdistelmiä ja jopa levitysohjeet!

Esittelen tässä tekstissä 3-, 4-, 6- ja 10-sävyisiä kokonaisuuksia, joista löytyy paras luomiväripaletti niin harvemmin ja/tai arkisemmin meikkaavalle kuin myös innokkaalle väriseikkailijalle.

Paras pieni luomiväripaletti: 4 sävyä

Alla näkyvän bestseller-luomiväripaletin värisävyt pysyvät vivahteikkaina koko päivän, ja silkkisen pehmeä koostumus tekee levittämisestä vaivatonta.

Ihanteellinen helppoon ja nopeaan, ammattimaiseen silmämeikkiin; sävyt on numeroitu, jotta imarteleva meikki syntyy mutkattomasti vaihe vaiheelta.

True Perfect Wear -luomiväripaletti: neljä saumattomasti yhteensopivaa ja kestävää sävyä lukuisiin lookeihin.

Luomivärin levitys: Seuraa numeroita luodaksesi ammattimaisen lopputuloksen tai sekoita sävyjä oman mielesi mukaan. Levitykseen sopii joko luomivärisivellin tai paletin mukana tuleva applikaattori.

1 – Silmän sisänurkkaan ja kulmien alle
2 – Liikkuvalle yläluomelle ja luomivakoon
3 – Lähemmäs silmän ulkonurkkaa
4 – Ala- ja yläripsirajaa pitkin sekä silmän ulkonurkkaan

Mikäli on joskus miettinyt, onko luomivärin pohjustus välttämätöntä tai harkinnut luomivärin pohjustusvoidetta, paletin vaaleinta sävyä voi käyttää myös pohjustukseen.

Alta löytyy reilun minuutin pituinen luomiväri-tutorial juuri tämän paletin käyttöön:

Samaa luomiväri-tutoriaalia voi toki soveltaa kaikkiin muihinkin sävyihin ja luomiväripaletteihin; luomivärin laitto voi tosiaan olla noin helppoa!

6-sävyinen luomiväripaletti

Myös 6-sävyinen paletti on riittävän pieni perusmeikkaajallekin, mutta tarjoaa silti enemmän valinnanvaraa.

Palettia ei toki aina tule valittua pelkästään sopivien sävyjen määrän perusteella, vaan vähän isompikin määrä menee, jos sävykokonaisuus puhuttelee erityisesti.

Tämänkin kokoisissa luomiväripaleteissa sävyt tavallisimmin sointuvat täydellisesti toisiinsa:

Yllä oleva kuvakollaasi osoittaa, että silmämeikistä ei tarvitse erottua 6 erilaista sävyä, ellei niin halua, vaan luomiväripaleteilla voi luoda yksinkertaisen kauniita ja moniin tilaisuuksiin sopivia lookeja.

Kun pohditaan, mitkä sävyt sopivat kenellekin, yleensä ruskeasilmäisille käyvät kaikki sävyt.

Mikä väri korostaa sinisiä silmiä? Klassisin vastaus on lämpimän oranssit ja ruskeat sävyt (kupari, koralli ja pronssi), jotka kirkastavat sinisilmäisen ilmettä. Jos puolestaan kaipaa intensiivisempää lookia, kylmemmät sävyt, kuten sininen, turkoosi, harmaa ja hopea, ovat oivia vaihtoehtoja sinisilmäisille.

Entä mikä luomiväri sopii vihreisiin silmiin? Vihreitä silmiä korostavat erityisesti punaiset sävyt (punaruskea, korallinpunainen ja vaaleanpunaiseen taittava punainen) ja violetit sävyt. Myös ruusukulta ja kupariset sävyt toimivat hyvin.

Ei kuitenkaan kannata jämähtää pelkkään silmien väriin, sillä todellisuudessa oma ihon sävy ja varsinkin pohjasävy vaikuttavat siihen, mitkä luomivärit näyttävät parhailta.

Esim. itselleni kyllä sopivat ruskeiden silmien puolesta oikeastaan mitkä tahansa luomivärisävyt, mutta koska ihoni pohjasävy on viileä, lämpimät sävyt eivät koskaan näytä minulla parhailta, vaikka värit muuten miellyttäisivät.

Lisäksi hiusten harmaantuminen voi vaikuttaa; se viilentää jopa sellaista henkilöä, jolle on aiemmin sopinut lämpimät sävyt (silmien ja ihon sävystä riippumatta).

Liian vakavia asioita nämä eivät onneksi ole, ja ihoa saa toki meikillä lämpimämmäksi/viileämmäksi, mikäli omat lempiluomivärisävyt eivät istu täydellisesti omaan, paljaaseen ihoon.

Viimeistään kokeilemalla sitä paitsi usein löytyy sellaiset luomivärisävyt, joista sekä mieli että ihon sävy tykkäävät!

Paras isompi luomiväripaletti: 10 sävyä

10 sävyn luomiväripaletilla saa toteutettua reilummatkin meikkikokeilut, mutta määrä ei silti mene liiallisuuksiin edes perusmeikkaajan kohdalla, mikäli sävymaailma todella iskee.

Näissäkin sävyt on tarkasti valittu, ne sopivat hienosti yhteen ja niiden takana on usein jokin tietty teema/vuodenaika/muu innoittaja.

Kun hankkii 10-sävyisen luomiväripaletin, saa mattavärien lisäksi useita metallisia ja/tai kimaltavia shimmer-sävyjä. Niillä meikkiin saa enemmän ulottuvuutta ja vivahteita, ja arkimeikki kääntyy illan tullen helposti juhla- tai bilemeikiksi.

Muodikas luomiväripaletti sinisille silmille tai vihreille.

Kuvan violetti luomiväripaletti on jalokivien innoittama ja pukee erinomaisesti sini- ja vihreäsilmäisiä.

Värikäs luomiväripaletti sopii myös kokeilunhaluisemmille meikkaajille.

Kun sävyjä on niinkin monta kuin 10, niihin voi kuulua enemmän vaihtelua kuten yllä (vaikkakin sävyt silti sopivat mainiosti yhteen), tai ne voivat olla yhdenmukaisempia ja esim. kullanhohtoisia kuten alla:

Miten tehdä hyvä luomiväri-look? Useilla mieleisillä sävyillä! Upea kullanhohtoinen luomiväripaletti vihreille silmille tai sinisille; lämpimät sävyt tavallisimmin joko korostavat tai kirkastavat vihreä- ja sinisilmäisten ilmettä.

Glitter-luomiväripaletti

Näytän vielä yhden tavan tuoda meikkiin kuin meikkiin kaunista kimmellystä.

Glitter-luomivärit toimivat joko yksinään tai luomivärien ja/tai silmänrajauskynien päälle levitettynä riippuen siitä, haluaako hienoista hehkua vai voimakasta säihkettä.

Glitter luomiväripaletti

Kimmellys ei aina välity kuvista lainkaan siten kuin tosielämässä, joten loin alla näkyvän asetelman.

Käytin geelirajauskynää luomivärikynänä kolmessa eri sävyssä ensin yksinään ja sitten taputin sormella niiden päälle glitter-luomiväripaletin kimmeltäviä sävyjä.

(Glitteriset tuotteet yleensä kehotetaan levittämään sormenpäällä; niin tuloksesta tulee intensiivisin ja tuotetta varisee vähemmän muualle.)

Aikamoista säihkettä aivan niin kuin väitteet lupasivatkin!

Ennen kuin kokeilin glitter-luomiväripalettia, pidin sitä tämän tekstin ”erikoisimpana” ja monikäyttöisen vastakohtana, eli lähinnä bilemeikkinä, jolle minulla on nykyelämässä harvoin käyttöä, mutta kokeiltuani olenkin tykästynyt eniten juuri näihin glitter-luomiväreihin!

Siihen on lopulta montakin syytä:

  • nämä eivät vaadi häivytystä, kerrostusta tai muutakaan kikkailua
  • käyttöön tarvitaan vähiten taitoa, joten levitys käy supernopeasti
  • vaikka työtä kysytään niin vähän, lopputuloksesta tulee silti kirkastava/kaunis/näyttävä

Ei siis hassumpaa!

Vasemmalla 10-sävyisen, kullanhohtoisen paletin sävyjä ja oikealla glitter-luomiväriä, jonka alla on ”luomivärikynänä” käytettyä silmänrajauskynää.

Lopuksi

Kirjoituksesta tuli kattavampi kuin olin alkuun suunnitellut, joten toivottavasti tästä on iloa kaikille, joilla on ollut harkinnassa tai etsinnässä itselle paras luomiväripaletti! 👀🎨

Uutuudet ja klassikot löytyvät verkkokaupasta:

Yli 50 €:n tilauksiin ilmainen toimitus kaikkialle Suomeen! (Lisää tietoa verkkokaupasta täällä.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s