Aknen hoito helpoksi

Tänään esittelen kaksi tuotetta, joiden avulla vähintäänkin lievän aknen hoito on tehokasta, helppoa ja lisäksi uskomattoman edullista!

Kerron myös aknen hoidon kannalta tärkeistä ainesosista, sillä jos/kun jokin tuote oikeastikin tuo tuloksia, sen täytyy perustua johonkin.

Meneekö akne itsestään ohi? Oma ihoni ei murrosiän jälkeen koskaan ”tasaantunut” odottelusta huolimatta, eli vaikka en kärsinyt vakavasta aknesta, kasvoilla oli lähes aina ainakin muutama näppy ja 100-prosenttisen varmasti mustapäitä ja valkopäitä. Kun yksi finni oli vihdoin kuivunut ja hälventynyt, iholle oli siihen mennessä muodostunut vähintään kaksi uutta.

Tilanteeni ei ollut yli 20 vuodessa merkittävästi muuttunut, joten ehdin siksi testata lukuisia akneiholle tarkoitettuja tuotteita aikojen kuluessa. Teinin eli nuoren aknen hoito ei kohdallani eronnutkaan lainkaan siitä, mitä toimia aikuisiän aknen hoito ja hormonaalisen aknen hoito aikuisena minulta vaativat.

Ennen en useinkaan pitänyt aknen hoitoon tarkoitetuista tuotteista: ne olivat joko aivan liian kuivattavia ja/tai tehottomia, ja mikä harmillisinta, en päässyt epäpuhtauksista eroon enkä huomannut muitakaan suotuisia vaikutuksia iholla.

Ihoni nykyinen kunto näkyy parhaiten tässä kuvavertailussa (ennen-kuvassa), joka on BB-voidetekstistä. Iho on akneen taipuvaiseksi tässä sen verran hyväkuntoinen, että en edes sanoisi tätä akneihoksi, mutta saankin nykyään enimmät finnit kaulalle leuan alle!

Iho saattoi jopa näyttää entistä huonommalta, koska finnejä pukkasi niin kuin ennenkin, mutta meikki ei asettunut kauniisti erilaisilla aknetuotteilla kuivatetulle ja ärsytetylle iholle.

Nyt olen kuitenkin käyttänyt yli vuoden ajan Clearskin-tuotteita ja vakuuttunut niiden tehosta, hellävaraisuudesta ja hinta-laatusuhteesta: hoitovoiteesta löytyy kaikki raaka-aineet ja ominaisuudet, mitä voi toivoa, pikageeli finneille puolestaan pienentää finnien kokoa vain 3 tunnissa (!) ja onkin tykätty bestseller myös Suomessa.

Tutustutaan siis tarkemmin juuri noihin tuotteisiin!

Aknen hoito yksinkertaiseksi

Ennen kuin löysin Clearskin-merkin, omalla kohdallani aknen hoidon teki hankalaksi ristiriitaiset ohjeet ja tyhjät lupaukset.

Miten aknen saa pois? Toisaalla korostettiin liiallisen talin haitallista vaikutusta ja tarjottiin kuivattavia tuotteita, toisaalla taas vakuuteltiin, kuinka akneiho kaipaa kosteutusta ja jopa puhdasta öljyä, kun kolmas taho taas väitti, että vain antibiooteilla ja muilla lääkkeillä voi saada tulosta.

Joissain lähteissä luki ruokavalion vaikutuksesta akneen, kun toiset lähteet puolestaan lyttäsivät kyseiset väitteet. Itse en koskaan huomannut ihon kunnossa eroa, vaikka ehdin olla vuosia sekasyöjä ennen nykyistä, yli 13 vuotta kestänyttä kasvissyöntiä, johon on kuulunut myös sokerittomia ja tiukan vegaanisia jaksoja.

Noiden ristiriitaisuuksien keskellä onneksi tajusin, mikä aknen hoitoon tarvitaan omalla kohdallani:

 • haluan iholle jätettävän tuotteen (pesuaine ei ehdi vaikuttaa iholla juuri lainkaan, joten sillä on huomattavasti merkittävämpi rooli, mitä iholle levittää ja jättää vaikuttamaan)
 • luvattujen vaikutusten on mahduttava samaan tuubiin (en halua pesun jälkeen ensin kuivattaa ihoa jollain tuotteella ja sitten kosteuttaa eri tuotteella)
 • en kaipaa kuureja, joiden loppumisen jälkeen finnit palaavat, vaan jatkuvaa hoitoa (hoidon on siis oltava tehokasta, mutta samalla koko ajan hellävaraista ja sellaista, josta iho aidosti hyötyy)
 • en halua akneen lääkettä haittavaikutusten ja muiden harmitusten tähden (esim. bentsoyyliperoksidia sisältävät voiteet, joita apteekki tarjoaa, pilasivat useat vaatteeni ja lakanat viemällä niistä värit; finnit kuitenkin aina palasivat, vaikka vaatteet olivat pysyvästi pilalla)
 • päätin alkaa keskittyä aknen hoidossa vain kasvoihin ja hyväksyä sen, että akne selässä olisi minulle pysyvä riesa (selän aknen hoitoon kokeilin jopa lääkärin määräämiä litkuja, mutta en saanut finnejä pois edes hoitojen aikana saati että tulokset olisivat kestäneet, lisäksi kaikkialle yläselkään on vaikea ylettyä, eli hoitotuotteiden levittäminen oli vaivalloista; nyt selkä on ollut lähes finnitön jo pari vuotta, eli vaiva parantui itsestään, mutta siinä kesti noin 20 vuotta!)

Onnekseni epäpuhtauksia poistava ja ihoa tasoittava Blemish Clearing AHA -hoitovoide vastaa kaikkiin kasvojeni vaatimuksiin!

Yläpuolella näkyvä hoitovoide on tarkoitettu päivittäiseen käyttöön ja sisältää maitohappoa, salisyylihappoa ja rohtosammakonputkea sekä kolloidista kauraa eli kaurasilkkiä, joista kaikki lukeutuvat iholle parhaisiin mahdollisiin ainesosiin.

Maitohappo

 • kuuluu AHA-happoihin eli alfahydroksihappoihin
 • saadaan uutettua maidosta, mutta on kosmetiikassa useimmiten synteettisesti tuotettua mm. tasalaatuisuuden takia
 • kuorii hellävaraisesti ihoa
 • kosteuttaa, vahvistaa ihon suojamuuria, tukee ihon omaa keramidien muodostusta
 • suotuisa vaikutus ihon mikrobiomiin
 • hajottaa kuollutta ihosolukkoa
 • kirkastaa epätasaista, sameaa ihoa

Salisyylihappo

 • toiselta nimeltään BHA-happo eli betahydroksihappo
 • suosituimpia ja tehokkaimpia kosmetiikassa käytettyjä ainesosia aknea ja epäpuhtauksia vastaan
 • kuorii ihoa ja hoitaa aknea
 • hajottaa kuolleita ihosoluja nuorelle iholle ominaisella tavalla
 • pääsee ihohuokosiin, minkä vuoksi auttaa avaamaan tukkeumia
 • vähentää finnejä, valkopäitä ja mustapäitä
 • tasoittaa epätasaista, sameaa ihoa ja hoitaa ikääntymisen merkkejä
 • vaikka salisyylihappo on kuoriva ainesosa, se on samalla kosteuttava, mikä korostaa sen etuja: ihosta tulee paitsi tasaisempi myös sileämpi ja pehmeämpi
 • rauhoittaa ihoa ja ärtyneitä ihoalueita
 • aknearpien hoito: yksi parhaista ainesosista aknearpien hoitoon
 • turvallinen ainesosa kaikille ihonsävyille

Salisyylihaposta hyötyy myös ikääntyvä iho, eli aikuisiän aknesta kärsivä saa tuplaedut: tuote on samalla aknevoide ja anti-age-voide!

Blemish Clearing AHA -hoitovoiteessa on vain parhaita ainesosia. Lähde: Ingredient Dictionary

Rohtosammakonputki

 • toiselta nimeltään ”cica”, joka on lyhenne latinalaisesta nimestä Centella Asiatica
 • rauhoittava, tulehdusta vastaan taisteleva ainesosa
 • sisältää runsaasti antioksidantteja ja aminohappoja
 • käytetään lääkekasvina Aasiassa ja toimii myös juomien sekä ruokien raaka-aineena
 • kosteuttaa, rauhoittaa ärtynyttä ihoa
 • hoitaa ihon suojamuuria, mistä seuraa sileä ja eheä iho

Kolloidinen kaura eli kaurasilkki

 • saadaan hienoksi jauhetusta kaurasta, joka keitetään
 • sisältää runsaasti antioksidantteja
 • ennen kaikkea rauhoittava ja ihoa suojaava ainesosa

Voiteen luvataan palauttavan iholle tasapainoa vain 3 päivässä (lähde: kuluttajatutkimus, jossa 150 osallistujaa).

Ja kyllä, itse koen, että iho saa kaiken tarvitsemansa, mitä hoitotuotteelta voi toivoa (ei siis esim. aurinkosuojaa päiviksi, mutta se lieneekin ainoa puute, eikä iltoihin tarkoitetuissa tuotteissa muutenkaan koskaan ole aurinkosuojaa).

Voiteessa on emulsiomainen koostumus, joka levittyy hetkessä, sekä raikas ja puhdas tuoksu, joka ei ole liian voimakas.

Voide ei ole lainkaan kuivattava, mikä ei yllätä sen sisältäessä niin monia kosteuttavia ainesosia aknea vastaan taistelevien ominaisuuksien lisäksi. Tuote tuntuu myös hyvin hellävaraiselta, mikä sekin oli odotettavissa lukuisten rauhoittavien ainesosien johdosta. Tällä on vaikea kuvitella saavansa pientäkään kihelmöintiä, vaikka iho olisi ärtyneempi kuin omani. Iho todella tuntuu tasaiselta ja sileältä.

Miten akne hoidetaan? Täsmähoidolla!

Akneiholle riittää puhdistuksen jälkeen vain yksi sille sopiva hoitovoide, mutta pahimmille finneille voi haluta käyttää täsmähoitoa, joka sisältää suurimman määrän tehokasta salisyylihappoa, mitä kosmetiikkatuotteille sallitaan eli 2 %.

Tässä esittelemäni Blemish Clearing Spot On -pikageeli finneille sisältää runsaasti salisyylihappoa, vehnäuutetta ja hoitavaa A-vitamiinia ja tekee selvää finneistä vain 3 tunnissa (!) (lähde: 6 tunnin kliininen tutkimus, jossa 29 osallistujaa).

Tehokoostumus käytettynä suoraan hoitoa tarvitseville kohdille poistaa finnejä ja mustapäitä. Ihosta tulee terveen ja raikkaan näköinen.

Finnigeeli pienentää nopeasti ja tehokkaasti aknevaurioita. Koostumuksen salisyylihapolla on antibakteerisia ominaisuuksia, mutta sen intensiivisiä, desinfioivia vaikutuksia on tasapainotettu hoitavalla vehnäuutteella sekä ärsytyksiä rauhoittavalla A-vitamiinilla, joka myös ennaltaehkäisee pigmenttiläiskien muodostumista.

Käyttö: Levitä suoraan finneille. Aloita yhdellä käyttökerralla ja nosta niitä 2–3 kertaan päivässä riippuen ihon tarpeista.

Salisyylihapon pitoisuudella on väliä! Ihotautilääkärin vastaanotolla salisyylihapolla saadaan poistettua jopa syyliä; kosmetiikkatuotteissa on aina vähemmän salisyylihappoa, mutta pitoisuuksissa on silti tuntuvia eroja, jotka näkyvät tehokkuudessa tai sen puutteessa.

Blemish Clearing -pikageelissä salisyylihappoa on 2 %, minkä vuoksi se on jo kolmantena ainesosalistalla. Ennen tämän tuotteen löytämistä käytin Yves Rocher’n vastaavaa täsmähoitoa finnejä ja epäpuhtauksia vastaan, mutta sen tuubi on pienempi, hinta paljon kalliimpi ja aknen kannalta vaikuttavin aine eli juurikin salisyylihappo on vasta yhdeksäntenä ainesosalistalla.

Huomasinkin selvän eron tuotteiden tehossa, ja käytän vahvempaa pikageeliä nykyään päivittäin kaulalla. Saan kukistettua finnit paljon aiempaa nopeammin ja koska käytän tuotetta myös ennaltaehkäisevästi, finnejä syntyy kaikkiaan vähemmän kuin ennen.

Lopuksi

Toivon, että tästä kirjoituksesta on saanut selvyyttä siihen, miten aknen hoito käy tehokkaasti, helposti ja myös aikaa ja rahaa säästäen.

Isoa purkkiarmeijaa ei tarvita, vaan laadukkailla ainesosilla akneiho saa jopa vain yhdestä tuubista kaiken, mitä se hoitotuotteelta tarvitsee. Pahimmille finneille voi haluta käyttää kaikista tehokkaimpia täsmähoitoja.

Kunnollinen ja nykypäiväinen, varsinkin iholle jätettävä aknetuote vähentää finnien määrää ja tasoittaa ihoa, mutta myös kosteuttaa, rauhoittaa ja suojaa. Vähempään ei kannata tyytyä, koska noin laadukkaan voiteen saa vieläpä edullisesti.

Tässä kirjoituksessa esitellyt Clearskin-tuotteet voi ostaa suorin linkein:

Yli 50 €:n tilauksiin ilmainen toimitus kaikkialle Suomeen! (Lisää tietoa verkkokaupasta täällä.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s