Kasvonaamiot ihon kaikkiin tarpeisiin

Tämän päivän aiheena ovat ihonhoidon täsmätuotteet eli kasvonaamiot.

Itse aloin jo vuosia sitten käyttää erilaisia savinaamioita, mutta viime aikoina olen skarpannut ja niinpä ihonhoitorutiiniini ovat kuuluneet myös mm. kankaiset kasvonaamiot ja jopa revittävä kasvonaamio.

kasvonaamiot

Kasvonaamioilla onkin valtavasti annettavaa, ja koska minulla on ollut kasvonaamiot testissä, jaan mielelläni tietoa ja kokemuksiani aiheesta.

Miksi käyttää naamioita ja miten kasvonaamio toimii?

Naamioita ei valita ihotyypin vaan ihon kulloisenkin tarpeen mukaan. Kasvonaamio vastaa juuri niihin iho-ongelmiin, joita itsellä on, olivat ne ongelmat sitten vuosia jatkuvia (esim. epäpuhtaudet, laajentuneet ihohuokoset jne.) tai hetkellisempiä, kuten ihon kuivuminen/ärtyminen äkillisen ympäristönvaihdoksen takia.

Kasvonaamio tehostaa kasvojenhoitoa silloin kun iho kaipaa peruspuhdistuksen ja -kosteutuksen lisäksi erityistä hoitoa, kuten rauhoitusta, syväpuhdistusta, tehokosteutusta, viilennystä tai juonteiden häivytystä.

Kasvonaamioita käytetään aina puhdistetulle iholle, jolle naamioiden vaikuttavat aineet imeytyvät parhaiten. Naamiot sisältävät usein enemmän aktiiviaineita kuin vaikkapa kasvovoiteet, jotka eivät myöskään ehdi tehdä taikojaan hetkessä, vaan vaativat pidemmän vaikutusajan.

Esim. hyvin kuivaa ihoa ei välttämättä ehdi kosteuttaa kasvovoiteella 10–15 minuutissa tarpeeksi niin, että se näyttäisi meikin alla kimmoisalta ja sileältä, kun taas samassa ajassa käytettävä, kosteuttava kasvonaamio voi hyvinkin yltää tuohon tavoitteeseen.

Kasvonaamiot vangitsevat sisältämänsä aktiiviaineet iholle tiivistetyssä ja runsaassa muodossa, mikä mahdollistaa niiden imeytymisen ihoon lyhyessä ajassa.

Naamioiden käyttöön liittyy oleellisesti myös rentoutuminen ja itsensä hemmottelu; kasvonaamioita ei siis kannata käyttää kiireessä, vaan vaikkapa kerran viikossa osana omaa rauhoittumishetkeä.

Monia naamioita käytetään iltaisin, mutta tietyt sopivat ihanteellisesti myös päiväsaikaan käytettäväksi, kun haluaa kasvojen ihon näyttävän ekstrahyvältä. Ennen tärkeää tapahtumaa esim. samealle iholle sopii kirkastava naamio, herkälle iholle rauhoittava ja rasvaiselle iholle mattapinnan jättävä naamio.

Kasvonaamioiden koko pointin voi kiteyttää näin: intensiivistä ihonhoitoa murto-osalla siitä hinnasta, mitä ammattilaisen tekemä kasvohoito maksaisi. Ammattilaisten tykönä kannattaa toki käydä aina budjetin salliessa, mutta monella on toiveissa nimenomaan kasvonaamio kotona.

Kalvonaamio papaijauutteella. Oli hauska pelotella miestä tällä! :D Hiuksia tarttui naamioon vain yksi, ja irrottaminen kävi muutenkin paljon helpommin ja tyydyttävämmin kuin olin ennakkoon ajatellut. Iho jäi puhtaaksi, raikkaaksi ja sileäksi.

Parhaat kasvonaamiot netistä

Tutustutaan vihdoin runsaaseen valikoimaan, josta löytyy apu kaikille ja kaikkiin iho-ongelmiin.

Syväpuhdistava kasvonaamio

 • yksi kysytyimmistä naamiotyypeistä
 • irrottaa epäpuhtauksia, imee ihon pintarasvaisuutta, minimoi ihohuokosten näkymistä ja tuo mattapintaa
 • voi sisältää mm. hiiltä, savea ja/tai salisyylihappoa, joka kuorii kuollutta ihosolukkoa ja auttaa avaamaan tukkeutuneita ihohuokosia
syväpuhdistava kasvonaamio
Esimerkkejä syväpuhdistavista kasvonaamioista, joista osa pestään vaikutusajan jälkeen pois kasvoilta, osa puolestaan on iholta irrotettavia kalvonaamioita.

Kertakäyttö-kasvonaamio

 • voi olla minkä tyyppinen tahansa: geelimäinen, kalvo- tai kangasnaamio
 • omat naamiot eri tarpeisiin: alla esim. puhdistava ja virkistävä naamio, kosteuttava, silottava ja viilentävä naamio, ravitseva ja elvyttävä naamio sekä hoitava naamio ikääntymisen merkkejä vastaan
 • kätevä esim. matkalle mukaan tai laiskalle käyttäjälle, joka kaipaa naamioiden tuomia hyötyjä mutta ei jaksa käyttää niitä säännöllisesti

kertakäyttö kasvonaamio

Kangas-kasvonaamio, tavallisemmin kangasnaamio

 • kertakäyttöinen
 • voi olla mihin iho-ongelmaan tai tarpeeseen tahansa; alla esim. ilmansaasteilta suojaava kangasnaamio, mustapäitä puhdistava kuplakangasnaamio ja kirkastava kangasnaamio erityisesti samealle iholle
 • ei-kiristävä, miellyttävä käyttää; kasvoja ei välttämättä enää pestä kangasnaamion käytön jälkeen, vaan mahdollinen, jäljellä oleva koostumus hierotaan iholle, joka jää huippuhoidetun tuntuiseksi

kangas kasvonaamio

Revittävä naamio, peel off -naamio eli kalvonaamio

 • monen mielestä tyydyttävin kasvonaamiotyyppi; on hauskaa voida kuoria kasvoilta kerros pois
 • eri tarkoituksiin: alla esimerkit kirkastavasta, kohottavasta ja elvyttävästä kasvonaamiosta
 • ei miellyttävin eikä hemmottelevin kasvonaamio: naamio alkaa kuivuessaan kiristää ihoa jähmettäen käyttäjän lopulta kivikasvoksi; kalvonaamiota ei kannata käyttää lempikomediasarjaa katsottaessa!

*

Nyt kun kasvonaamioiden tyypit on käyty läpi, käsitellään vielä niiden käyttöä ja kohdeyleisöä.

kasvonaamio miehelle

Viimeistään nyt se on varmaa: kasvonaamio miehelle ei ole hatusta vedetty käsite! Juuri tässä, tykätyssä ja rauhoittavassa Planet Spa -kasvonaamiossa on intialaista kurkumaa ja kookosmaitoa.

Jos hakusessa on kasvonaamio lapselle, mikä vain kaikenikäisille merkitty naamio on sopiva, myös kalvo- ja savinaamiot, mikäli kiristävä tunne ei häiritse lasta (muutoin kannattaa valita geelimäisenä pysyvä koostumus).

Lapsethan eivät kasvonaamioita tarvitse eivätkä sinällään hyödy esim. huokosten puhdistamisesta tai ”nuorekkaammasta ilmeestä”, mutta jos lapsi haluaa vaikka kaverinsa kanssa yökyläilyn aikana kasvonaamiot, siihen kyllä löytyy monta vaihtoehtoa sekä tuubiin että yksittäispakatuista naamioista.

kasvonaamio lapselle

Kasvonaamion käyttö riippuu tuotteen tyypistä. Poishuuhdeltavien käyttöohje on usein seuraavanlainen: ”Levitä runsas kerros puhtaalle iholle, anna vaikuttaa X minuuttia ja huuhtele sitten iho puhtaaksi. Käytä 1–2 kertaa viikossa.”

Kangas- ja kalvonaamioiden käytön jälkeen kasvoja ei usein enää pestä, mutta kasvonaamio-pakkaus kyllä kertoo, miten tuotetta kuuluu käyttää.

Esim. viimeisin kangasnaamion tyyppinen tuote, jota itse käytin, oli jaettu kahteen osaan, mikä helpotti naamion asettelua kasvoille entisestään:

Kasvonaamion käyttö: Taita naamio auki ja irrota kalvo. Aseta naamion ala- ja yläosa puhtaalle iholle ja anna vaikuttaa 15 minuuttia.

Saako kasvonaamion kanssa mennä saunaan?

Saunominen ei ole kiellettyä, mutta höyry ja hikoilu voivat ”sulattaa” kasvonaamion ennen aikojaan pois, jolloin siitä ei saa kaikkea hyötyä irti. Yhdenkään tässä esittelemäni kasvonaamion kohdalla ei suositella saunomista naamion käytön aikana.

Voiko kasvonaamion jättää yöksi?

Useimpien kasvonaamioiden vaikutusaika on 5–20 minuuttia, mutta on olemassa myös yön yli käytettäviä naamioita, joista on esimerkki alla (kuvan ylin naamio).

Lopuksi

Toivon, että jos kasvonaamiot ovat kiinnostaneet ja/tai niiden ideaa on joskus ihmetellyt, tästä kirjoituksesta sai kaipaamiaan vastauksia! 😊

Kaikki erilaiset naamiotyypit löytyvät verkkokaupasta:

Yli 50 €:n tilauksiin ilmainen toimitus kaikkialle Suomeen! (Lisää tietoa verkkokaupasta täällä.)

Onko lukijoissa kasvonaamioiden ystäviä tai epäsäännöllisempiä käyttäjiä?

2 vastausta artikkeliin “Kasvonaamiot ihon kaikkiin tarpeisiin

 1. oho! olipa juttu.kivan näköistä touhua ja myös vähän pelottavaa… tuli mieleen se kauhupätkä scream niistä kuvista missä nainen poistaa maskeja.kaikkea sitä onkin .

  Tykkää

  1. Heh, naamiot ovat kieltämättä aika hurjia! Kalvonaamiot ovat kaikista pelottavimmat, koska ne lisäksi jähmettävät kasvot niin, ettei edes omia kasvoja tunnistaisi ellei niitä muutoin tietäisi omiksi. 😄 Mukavaa silti, että kasvonaamioiden käyttö yleisesti näyttää mielestäsi kivalta; sitä se minustakin on! 😍

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s