Silmänympärysvoide kaikkiin tarpeisiin (2022)

Tämän päivän aiheena on silmänympärysvoide etenkin seuraavista näkökulmista: mitä silmänympärysvoide tekee, kannattaako sellaista käyttää ja mikäli kyllä, miten löytää itselle paras tuote.

Lisäksi esittelen viisi eri silmänympärysvoidetta.

Niistä kaksi on bestsellereitä, joista toinen silottaa ja kiinteyttää, toinen puolestaan kirkastaa tummia silmänalusia.

Loput kolme mm. kosteuttavat ja vähentävät turvotusta.

Silmänympärysvoiteisiin liittyy paljon myyttejä ja suoranaista väärää tietoa, joten käydään alla läpi, mihin silmänympärysvoide auttaa ja milloin käyttää silmänympärysvoidetta (mikäli koskaan!).

Kannattaako silmänympärysvoide?

Lähes kaikki silmänympärysvoiteita käsittelevät tekstit alkavat tällaisilla väitteillä: ”Herkkä ja ohut silmänympärysiho vaatii TÄYSIN erilaisen tuotteen kuin muu kasvojen iho” ja ”kasvoille tarkoitetut voiteet ovat liian tuhteja silmänympärysiholle”.

Pahimmassa tapauksessa noissa teksteissä lukee myös, ettei silmänalusiholla ole karvatuppia eikä siten talirauhasiakaan, mikä on väärää tietoa.

Silmänalusiho on kuin muukin iho, mutta koska se on ohuempaa ja siinä on vähemmän talirauhasia ja kollageenia kuin muualla ihossa, ikääntymisen merkit, kuten juonteet ja rypyt, alkavat herkimmin näkyä juuri silmänympärysiholla. Iho myös rypistyy silmien alueella paljon enemmän kuin vaikkapa reidessä läpi elämän (hymyily, nauraminen, silmien siristys auringossa jne.).

Onko silmänympärysvoide tarpeellinen? Jos silmänympärysiholle kaipaa vain kosteutusta/ravitsevuutta niin kuin muullekin iholle, silloin ei välttämättä ole yhtäkään syytä ostaa erillistä silmänympärysvoidetta.

Jos käyttää kasvoillaan esim. sellaisia happoja sisältäviä voiteita, jotka voivat ärsyttää silmiä, niitä ei toki kannata silmänympärysiholla käyttää, mutta kaikki perusvoiteet käyvät myös silmänympärysiholle. Mikäli ne tuntuvat liian paksuilta ja/tai täyteläisiltä omalle silmänympärysiholle, niitä voi levittää vedellä kostutetulla sormella.

Jotkin silmänympärysvoiteet nimittäin ovat vain kalliita kosteusvoiteita, sillä ne myydään noin viisi kertaa pienemmässä tuubissa kuin saman merkin päivävoide, niissä on pitkälti samat ainesosat kuin saman merkin päivävoiteessa mutta vetisempinä, ja hinta on silti moninkertainen.

On kuitenkin myös sellaisia silmänympärysvoiteita, joista on muutakin hyötyä kuin ihon kosteutus/ravitseminen. Jos siis haluaa käyttää erillistä silmänympärysvoidetta, voi olla mielekästä hankkia sellainen voide, joka vastaa juuri niihin ongelmakohtiin, joita ihmisen silmänympärysiholla on.

Silmänympärysihon hoito käy kätevästi kaksoishoidoilla, joissa on oma voiteensa ja -geelinsä joko eri ihoalueille tai päiviksi ja öiksi. Silmänympärysvoide – käyttö: Levitä pieni määrä tuotetta iholle (geeliä silmäluomille, voidetta silmänalusille) ja taputtele se hellävaroen ihoon nimettömällä. Vihreä versio: Levitys hellävaroen sormenpäillä; käytä heleyttävää voidetta aamuisin puhdistetulle iholle ja neutraloivaa geeliä iltaisin meikinpoiston jälkeen.

Mitä hyötyä on silmänympärysvoiteesta?

Jos haluaa

 • häivyttää tummia silmänalusia,
 • silottaa juonteita ja/tai ryppyjä,
 • saada kiinteämmän silmänympärysihon
 • tai vähentää turvotusta ja/tai silmäpusseja,

näihin vaivoihin on olemassa aidosti toimivia tuotteita. Parhaiten kyseisiin vaivoihin tehoavia aineita/keinoja ovat mm. kofeiini (paikallisesti käytettynä, ei juotuna), retinoli (A-vitamiini) ja kylmähoito (nesteestä johtuvan turvotuksen madaltamiseen).

Jos on koskaan miettinyt, missä vaiheessa silmänympärysvoide olisi syytä ottaa osaksi omaa ihonhoitorutiinia, ei kannata ajatella mitään maagista ikää, vaan mennä sen mukaan, mitä oma silmänympärysiho tuntuu kaipaavan. Pelkkää kosteutusta vai sen lisäksi silotusta, kiinteytystä ja/tai tummien silmänalusten kirkastusta?

Näistä vaihtoehdoista löytyy sopiva silmänympärysvoide herkälle iholle kuin myös silmänympärysvoide miehille: ne vähentävät turvotusta ja silmien pöhöttynyttä ilmettä, kosteuttavat sekä rauhoittavat herkkää silmänympärysihoa. Esittelen reunimmaiset tuotteet laajemmin alempana; keskimmäinen, miehellekin sopiva musta tuubi sisältää mm. kaviaariuutetta ja hyaluronihappoa.

Miten kiinteyttää silmänympärysihoa?

Kofeiini on iholle levitettynä verisuonia supistavaa (vasokonstriktio), minkä ansiosta silmänympärysiho kiinteytyy eikä sille pääse virtaamaan yhtä paljon verta, mikä auttaa häivyttämään myös tummia silmänalusia.

Kofeiini sisältää myös antioksidantteja, joista voi olla apua. Kofeiinia käytetään silmänympärysvoiteissa turvotuksen laskemiseen, mutta se tepsii myös tummiin silmänalusiin etenkin silloin, kun ne johtuvat unen puutteesta, allergioista ja/tai edellisiltana syödyistä ruoista.

Toinen kiinteyttävä ainesosa on kalvonmuodostaja PVP (polyvinyylipyrrolidoni, jota saa käyttää lisäaineena myös ruoassa Suomessa). Äärimmäisen pienikin määrä PVP:tä auttaa tekemään ihosta kiinteämmän näköisen, ja esittelemissäni Anew-silmänympärysvoiteissa kyseinen raaka-aine on peräti neljäntenä INCI-listalla.

paras silmänympärysvoide
Mikä on hyvä silmänympärysvoide? Bestselleriksi noussut Lifting Dual System with Protinol™ -silmänympäryshoito on satojen arvostelijoiden mukaan markkinoiden paras silmänympärysvoide.

Avonin suosituin silmänympärysvoide onkin Anew-merkin silottava, kiinteyttävä ja turvotusta vähentävä Lifting Dual System with Protinol™ -silmänympäryshoito. Siihen on lisätty kollageenin muodostumista tehostavaa Protinolia. Iho näyttää kiinteämmältä ja kimmoisammalta jo 2 päivän käytön jälkeen (!) kuluttajatutkimuksen mukaan, jossa oli 99 osallistujaa.

Suosio on helppo ymmärtää, sillä voide on ainesosiltaan valikoiman vakuuttavin (sisältää kofeiinia, PVP:tä, leväuutteita, antioksidantteja ja Protinolia kosteuttavien aineiden lisäksi). Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin markkinoilla voide on saanut asiakkailta 4,6 tähteä, ja se on bestseller myös Suomessa.

Yksi tehokkaimmista kiinteyttäjistä ja ryppyjen silottajista on retinoli. Se on kuitenkin monien mielestä liian vahvaa ja ärsyttävää silmänympärysiholle, ja vaatii useamman viikon totuttelun ennen kuin iho alkaa sietää sitä. Retinoli myös herkistää ihoa UV-säteille, eli käytön kanssa joutuu kikkailemaan etenkin kesäaikaan.

Avonin vastaus retinoliin silmänympärystuotteissa on palkittu ja patentoitu Protinol, joka tehostaa kahdentyyppisen kollageenin (tyypin I ja tyypin III) muodostumista, mistä seuraa sileämpi, kimmoisampi ja kiinteämpi iho, jossa on vähemmän ryppyjä. Sitä on myös turvallista käyttää vuoden ympäri.

mihin kohtaan silmänympärysvoide

Mikäli on koskaan aprikoinut, mihin kohtaan silmänympärysvoide laitetaan, yllä oleva kuva auttaa siinäkin pulmassa.

Yhteenveto: Jos omalla silmänympärysiholla on turvotusta, tummia varjoja ja/tai ryppyjä tai hakusessa on muutoin ollut silmänympärysvoide anti-age-ominaisuuksilla, Lifting Dual System with Protinol™ -silmänympäryshoito voi herkästi olla paras silmänympärysvoide 2022.

Etenkin, jos toiveissa on ollut löytää paras silmänympärysvoide 50-vuotiaalle, tätä kannattaa ehdottomasti harkita, koska se on koko valikoiman vaikuttavin, tehokkain ja tykätyin.

(Lifting-voiteen käytön voi aloittaa jo reilusti nuorempana, mutta sen vaikutus näkyy ja tuntuu sitä laajemmin, mitä enemmän silmänympärysiholla on ikääntymisen merkkejä.)

Silmänympärysvoide tummille silmänalusille

Itselläni oli etsinnässä paras silmänympärysvoide 30v-tyyppinen ratkaisu, koska kuulun kyseiseen ikäluokkaan enkä siksi koe vielä tarvitsevani yllä esiteltyä, kaikkein tehokkainta tuotetta.

Niinpä minulla on kokemusta sarjan toisesta, erityisesti tummille silmänalusille tarkoitetusta Brightening Dual System with Protinol™ -silmänympäryshoidosta. Olen käyttänyt loppuun nykyisen purkkini vaaleamman voiteen, joka on päiviin suunnattua, tasoittavaa CC-voidetta.

silmänympärysvoide tummille silmänalusille

Yöksi tarkoitettua neutraloivaa geeliä en ole käyttänyt yhtä paljon, vaan omaksi suosikikseni on muodostunut värillinen silmänympärysvoide eli heleyttävä CC-voide. Se on kevyttä eikä kerry juonteisiin päivän mittaan, kun sen aamulla kunnolla taputtelee silmänalusiholle, mutta silti se kirkastaa näkyvästi ilmettä. Tykkään sen tuomasta luonnollisesta freesiydestä.

Vihreässä, geelimäisessä voiteessa on monia samoja ainesosia kuin kiinteyttävässä Lifting-voiteessa (PVP:tä, leväuutteita, antioksidantteja ja Protinolia kosteuttavien aineiden lisäksi), mutta ei kofeiinia, joka auttaa tutkimusten mukaan turvotuksen lisäksi myös tummiin silmänalusiin.

Koska Lifting-silmänympärysvoiteessa on myös kofeiinia, en ihmettele, miksi kirkastava Brightening-voide on jäänyt sen jalkoihin.

Objektiivisesti arvioituna ja asiakkaiden mielipiteiden mukaan kiinteyttävä Lifting-voide on siis kiistaton voittaja, jota itsekin todennäköisesti alan ilolla käyttää tulevina vuosina, mutta tyhjä purkin puolikas kertoo, että olen henkilökohtaisesti kuitenkin pitänyt Brightening-voiteesta. Oli mukava päästä korkkaamaan uusi purkillinen!

Turvotusta vähentävä ja kosteuttava silmänympärysvoide

Jos ei kaipaa silmänympärysvoiteelta kiinteyttäviä, kohottavia anti-age-vaikutuksia eikä silmänalusihon napakoittavia kalvoja, niin tässä tulee virkistävä, viilentävä ja turvotusta vähentävä (oranssi) sekä kosteuttava ja silottava (turkoosi) vaihtoehto: The Energise Ritual -silmänympärysgeeli ja Greek Seas -silottava kosteusgeeli silmänympäryksille.

Olen itse tykännyt molemmista: oranssissa tuubissa on myös kofeiinia vihreän teen muodossa, mikä lisää sen tehoa, ja yhden turkoosin tuubin puolestaan käytin jo loppuun ja ostin uuden.

Jos epäilee tavallisten kosteusvoiteiden olevan liian tuhteja silmänympärysiholle niin kuin monet aihetta käsittelevät tekstit pelottelevat, öljytön silmänympärysvoide eli kevyt geelikoostumus ei ainakaan ole liikaa kenenkään iholle.

Silmänympärysgeeleissäkin on kosteuttavaa glyserolia ja ravitsevia uutteita, mutta ei juuri muita hoitavia/vaikuttavia aineita (paitsi teen sisältämää kofeiinia oranssissa tuubissa).

Kevyt silmänympärysgeeli sopii ihanteellisesti myös kylmähoitoon, mikäli kärsii silmäpusseista, jotka johtuvat nesteen kertymisestä silmänalusiholle. Sellaiset silmäpussit hälvenevät painovoiman ansiosta myös itsestään päivän mittaan, mutta nesteen poistoa voi tehostaa kylmillä silmälapuilla/silmänalusnaamioilla tai käyttämällä omaa lempisilmänympärysvoidetta, jota säilyttää jääkaapissa.

Geeli voi tuntua helposti vielä viilentävämmältä ja siten stimuloivammalta kuin voide ja olla kelpo vaihtoehto, jos ei kaipaa muita silmänympärysvoiteiden ominaisuuksia, kuten ryppyjen hälventymistä.

Lopuksi

Mikäli etsinnässä on ollut itselle sopiva silmänympärysvoide tai -geeli, toivottavasti tästä kirjoituksesta oli apua!

Tuotteet löytyvät verkkokaupasta:

Yli 50 €:n tilauksiin ilmainen toimitus kaikkialle Suomeen! (Lisää tietoa verkkokaupasta täällä.)

Jos voideasiat jäävät mieleen hautumaan ja haluaisi kokeilla ennen ostopäätöstä, saan liitettyä tilauksiin ilmaisen näytteen kummasta vain silmänympäryshoidosta tai vaikka molemmista.

Kirjoitus päivitetty kokonaisuudessaan 22.5.2022.

4 vastausta artikkeliin “Silmänympärysvoide kaikkiin tarpeisiin (2022)

 1. moi!oon lukenu sun juttuja ennenkin,mut tää silmänympäristöstä kertova on kylä hyvä.kaikkee sä tiedätkin,no mut kofeiinia voiteessa,ei ois uskonu! ite tykkään kyllä saada sen ihan kahvini kautta.mut kyl mä voisin ostaa sen protinolin.heippa ja hyvää uutta vuotta!

  Tykkää

  1. Kiitos kommentistasi, on aina yhtä ihana kuulla jo pitempään lukeneista! Mukavaa on myös se, että tykkäsit tekstistä ja että sait uutta tietoa. Kofeiini tosiaan vaikuttaa paikallisesti ihan eri tavalla kuin juotuna, mutta onneksi siinä on monia muita etuja juotunakin. 😉 Liilaetikettinen voide sisältää kofeiinia, vihreä- puolestaan ei, mutta Protinolia on molemmissa, eli toivottavasti löydät oman suosikin; saan toki lähetettyä ilmaisia näytteitäkin!

   Hyvää uutta vuotta myös sinulle! 😍

   Tykkää

 2. Kiitos tästä, olen viime aikoina lukenut silmänympäryvoiteista enemmän, ja harvoin tulee vastaan näin kunnollista tietoa sisältävää kirjoitusta! ❤️ Erityisesti tuo kalvonmuodostus ja ihon napakoituminen silmien alla on mietityttänyt, koska en voinut sietää sellaisia voiteita nuorempana mutta nyt tuntuu, että tarvitsen juuri sellaisen! En siis todellakaan vain jotain kosteuttavaa tai ravitsevaakaan voidetta vaan sellaisen, joka näkyvästi vähentää ryppyjä. Kävin jo lukemassa muualtakin tuon Lifting-voiteen arvosteluja, ja vaikuttaa kyllä huippuhyvältä! Kiitos siis vielä! ❤️

  Tykkää

  1. Kiitos ihanasta palautteestasi, mukavaa että tekstistä on hyötyä! 💜

   Mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän sitä tosiaan kaipaa muiden ominaisuuksien lisäksi napakoittavuutta ja silmänalusihon täyteläistymistä, jotta rypyt voivat aidosti häivyttyä tai jopa lähes kadota voiteen käytön ajaksi. Liila Lifting-voide on niin kova suosikki, että tartun siihen itsekin viimeistään 40-kymppisenä. Aika näyttää, pitääkö tarttua jo aiemmin! 😄

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s