Parhaat lahjaideat (2022)

Kevään lähestyvä juhlakausi innoitti minua kokoamaan yhteen lahjaideoita, joista voi kiperän paikan tullen olla apua ympäri vuoden.

Listaan tähän nimenomaan sellaiset lahjaideat, jotka ovat varteenotettavia milloin tahansa. (Joululahjoista löytyy oma kirjoituksensa: Joululahjaideat)

Vaikka kevät on täynnä valmistujaisia ja kesä puolestaan häitä, meidän suvussa suurin osa merkkipäivistä sattuu osumaan syyskauteen; siksikin lähtökohtani oli luoda ympärivuotinen lahjaopas.

parhaat lahjaideat

Päivitän tämän julkaisun tuotteisiin vievät linkit joka kampanja eli kuukausi, ja niinpä täältä löytyykin aina ajantasaisimmat, kulloiseenkin sesonkiin sopivat lahjaideat.

Ei siis muuta kuin asiaan ja parhaat lahjaideat käsittelyyn!

Lahjaideat naiselle / äidille / ystävälle

1. Hajuvesi tai tuoksusetti

Suosituimmat lahjaideat naisille sisältävät aina hajuvesiä ja niiden ympärille rakennettuja settejä: kun tietää lahjansaajan käyttävän hajuvesiä, uudella tuoksulla on lähes mahdotonta mennä vikaan.

Koska hajuvedet ovat hupenevia käyttötuotteita, niille on eri tavalla tarvetta kuin erilaisille kertahankinnoille. Lisäksi eri vuodenaikoihin, tilaisuuksiin ja fiiliksiin sopivat eri hajuvedet, joten hajuvesifaneilla on harvoin liikaa tuoksuja.

suosituimmat lahjaideat naisille

Tuoksusetin voi halutessaan koota itse, mutta myös valmiista kokoonpanoista löytyy eri vaihtoehtoja, jos haluaa täysikokoisen hajuveden kyljessä esim. minihajuveden ennemmin kuin antiperspirantti-deodorantin tai toisin päin.

Ostoksille:

2. Luomiväripaletti ja/tai meikkisetti

Kun puhutaan meikeistä ja meikkaavasta lahjansaajasta, kauniit ja kiinnostavat luomiväripaletit vievät herkästi voiton. Lahjansaaja ei välttämättä itse raaskisi tiettyjä luomivärejä ostaa tai osata perustella itselleen niiden hankintaa, mutta lahjaksi saadessaan nauttii niistä.

Esim. meikkivoiteet ja vastaavat ovat oikean sävyn takia huomattavasti vaikeampia lahjaideoita eivätkä näytä tuubeissaan läheskään yhtä houkuttelevilta.

lahjaideat ystävälle

Meikeistä on helppo koota yhtenäinen setti vaikkapa silmille tai huulille, mutta näitäkin lahjaideoita helpottaa valmiit setit, joista osa on myös valmiiksi lahjapakkauksissa.

Ostoksille:

Jos mietinnässä ovat sopivat lahjaideat ystävälle, meikit voivat silloinkin olla ihanteellisia mm. budjetin ja läheisen suhteen ansiosta (eli koska tietää, miten ystävä tykkää meikata).

lahjaidea naiselle
Luomiväripaletiksi voi valita esim. ajattoman klassikon tai viimeisimmän sesongin trendisävyt.

3. Huonetuoksu ja/tai tuoksukynttilä

Siinä missä kynttilät mielletään kuuluvan pimeämpään vuodenaikaan, tuoksukynttilät sopivat laajempaan käyttöön puhumattakaan huonetuoksuista, jotka ovat täydellisiä lahjaideoita vuoden ympäri.

Olen itse suorastaan hamstrannut huonetuoksuja ihastuttuani niihin, ja annan niistä pian yhden tupaantuliaislahjaksi, toisen syntymäpäivälahjaksi ja kolmannen viemisenä, kun näen pitkästä aikaa vanhan ystävän.

Kotoilu on niin suosittua ja laajamittaista nykyään, että huonetuoksu sopii lähes kenelle tahansa. Ainoastaan tuoksuherkille en niitä suosittele.

Huonetuoksuja myydään sekä yksittäin että seteissä. Seteissä voi olla sekä huonetuoksu että tuoksukynttilöitä tai pelkästään useita huonetuoksuja.

Ostoksille:

4. Koru tai korusetti

Lahjaksi saatu koru on usein mieleinen, kunhan lahjansaaja ylipäänsä käyttää koruja. Toki auttaa, jos tuntee toisen maun edes pääpiirteittäin, niin osaa valita esim. tyylikästä, hillittyä, värikästä tai näyttävää.

Koruissa ilahduttaa myös niiden pieni koko: koti ei täyty turhalla krääsällä, vaikka korukokoelma olisi isokin.

Korun voi hyvin yhdistää myös esim. tuoksusettiin niin kuin alla, etenkin jos ne sopivat tyylillisesti yhteen:

Ihastuin itse aidoilla korukivillä somistettuun kaulakoruun, jonka yhdistin hajuveden ja voiteiden kanssa. Sekä korua että tuoksua käytetään kaulalla, mikä on sekin mukava yhdistävä tekijä lahjassa.

Ostoksille:

5. Kello

Joku voi ajatella rannekellojen kuuluvan nykyään menneisyyteen, mutta todellisuudessa niillä on yhä paljon tarjottavaa: useimmissa naisten kelloissa on jokin muukin juju kuin pelkkä ajannäyttö.

Tavallisimmin kello käy myös korusta sen tyylin takia, toisista taas tulee monikäyttöisempiä vaihdettavan rannekkeen ansiosta.

Ostoksille:

6. Mekko

Mekot eivät ole helpoimpia lahjoja, mutta kun suhde lahjansaajaan on tarpeeksi läheinen ja tietää hänen rakastavan mekkoja, mekko voi olla yksi ihanimpia ja mieleenpainuvimpia lahjoja.

Itse sain aikoinaan äidiltä mitä upeimpia mekkoja lahjaksi, joista lähes kaikki olivat todellisia hittejä (koska hän tiesi makuni, tyylini ja kokoni niin hyvin).

Ostoksille:

7. Ihonhoitosetti kasvoille tai vartalolle

Ihonhoitosettien mahtavuus perustuu pariin asiaan: jos tietää, että lahjansaaja ei (juurikaan) meikkaa tai käytä hajuvesiä, on todennäköistä, että hän kuitenkin hoitaa ihoaan.

Jopa moni sellainen, joka ei muutoin välittäisi hoitaa ihoaan, joutuu niin tekemään, koska iho muuten esim. kiristää kuivuuttaan, alkaa rypistyä ennen aikojaan tai pukkaa yllättäen näppylöitä.

Toinen ihonhoitosettien mahtavuus liittyy lahjanantajan budjettiin: vartalonhoito on paljon kasvoja edullisempaa, joten mietityn näköisen setin/lahjan voi saada jopa alle 10 eurolla, kuten alla.

Jos lahjansaaja puolestaan on läheisempi ja hänelle haluaa antaa arvokkaamman täsmälahjan, kasvojenhoitosettiin seerumeineen saa helposti kulumaan yli 50 euroa.

Vartalonhoitosetit ovat kauniita, hyödyllisiä ja halpoja lahjaideoita: nämä setit maksoivat viime kuun kampanjassa 12,95 ja 7,55 euroa.

Ostoksille:

8. Pakkaus + sisältö (esim. laukku täynnä yllätyksiä, meikkiteline täynnä meikkejä ja siveltimiä)

Tällainen lahja on kalliimpi, koska lahjat tavallaan pakataan toisen lahjan sisään. Samalla se on hienompi lahja vaikka omalle aikuistuneelle lapselle, joka muuttaa pois lapsuudenkodista.

Tai maailmalle lähtijälle, kotiin palaavalle tai kaikille, joilla on pieni kylpyhuone ja/tai vessa, sillä fiksut säilytysratkaisut säästävät tilaa.

Sisältöä muokkaamalla lahjasta saa juuri niin runsaan ja arvokkaan kuin haluaa:

Ostoksille:

9. Hiustenhoitotuotteet ja kampausvälineet

Tunnen monia kaltaisiani hiustumpeloita, joilla on aina sama ponnari tai hiukset auki (kuulun itse jälkimmäiseen porukkaan) ja jotka toivoisivat edes vähän vaihtelua. Olisi upeaa osata tehdä helposti ja nopeasti muutama erilainen (arki)kampaus.

Jos itse saisin lahjan, toivoisin kampaustarvikkeita sellaiselta henkilöltä, joka samalla opastaisi, miten niitä käytetään. Lahjaan kuuluisi vaikka ”lahjakortilla” lupaus parista oppitunnista.

Miten ihana ja vuosikausiksi iloa tuova lahja sellainen olisikaan! (Ja mahtava lahjaidea ihmiseltä, joka osaa kampausten salat.)

Ostoksille:

10. Kynsilakka

Jos lahjansaaja vähääkään panostaa kynsiinsä, on todennäköistä, että kynsilakka menee silloin oikeaan osoitteeseen.

Värivalikoima on niin laaja, että ajattomista klassikoista ja viimeisimmistä trendisävyistä löytyy taatusti sopivat.

Kynsilakoista on lisäksi helppo luoda omaan budjettiin ja lahjanantotilanteeseen sopiva setti hankkimalla esim. 3 tai 5 keskenään yhteensopivaa väriä.

Ostoksille:

11. Jalkojenhoitosetti

Siinä missä meikkaaminen on useimmille laittautumista päivän menoja varten, jalkojen hoito on vapaa-ajalla tapahtuvaa hemmottelua itseä varten.

Jos saa jalkojenhoitotuotteita lahjaksi, se viestii, että voisi tehdä hyvää ottaa välillä rennommin. Siksi onkin herttainen ele, jos antaa jalkojenhoitosetin lahjaksi esim. stressaantuneelle, seisomatyöläiselle tai paljon liikkuvalle.

Kaikki pedikyyriin tarvittava löytyy virkistävine jalkageeleineen, jalkakylpyvateineen ja silikonisine kantapääsukkineen.

Ostoksille:

Hauskat lahjaideat

Entä jos haluaa, että lahjassa olisi jokin hauska elementti tai ulottuvuus?

Verkkokaupassani on pääosin käyttötuotteita, jotka aikanaan kuluvat loppuun (juuri se onkin aina puhutellut minua erilaisten turhakkeiden myymisen sijasta), mutta muutamissa tuotteissa on silti enemmän hauskuutta kuin toisissa.

Ja kun käytännöllisyys sekä hauskuus yhdistyvät samassa tuotteessa, niin sehän on ehdoton voitto!

12. Kalvonaamio

hauskat lahjaideat

On hauskaa ja tyydyttävää, kun voi kuoria kasvoilta kerroksen pois. Naamio on levitettäessä nestemäisessä muodossa ja kuivuu 15–20 minuutissa irrotettavaksi naamariksi.

Kalvonaamio on luonnollisesti mieluinen ja ylellinen lahjaidea naiselle, mutta toimisi varmasti kauhuelementtinäkin tietyissä yhteyksissä, kuten naamiaisissa tai polttaripilan osana.

Ostoksille:

13. Tupsullinen panta tai meikkilaukku

Kuka olisikaan arvannut, kuinka hauskoja yksinkertaiset tupsut voivat olla?

Kuvan pandapannalla hiukset saa pois naamalta kasvojenpesun ja -hoidon ajaksi sekä meikatessa. Kankaisena se ei myöskään napsahda keskeltä poikki siten kuin muovisille pannoille välillä käy.

Ostoksille:

14. Hauska hajuvesi

Hajuvettä ei useinkaan tule ajateltua hauskana, vaan enemmänkin klassisena ja nappivarmana valintana monille ihmisille.

Jos hauskuus kuitenkin on tärkeä ominaisuus lahjanantajalle ja/tai -saajalle, myös hajuvesistä löytyy perinteisiä hauskempia ja suloisempia versioita:

Niin söpöt ja kivat, että näistä tulee heti pirteälle tuulelle! Tuoksunuotitkin toki houkuttelevat: keltaisessa pomeloappelsiinin kukinnot ja hunajanektarisointu, punaisessa puolestaan kirsikkajälkiruoka, lumme ja vanilja.

Ostoksille:

15. Muki

Muki on käyttökelpoinen lahja, jonka voi täyttää esim. makeisilla tai vaikka tee- tai kaakaoaineksilla, mutta lahjasta tulee hauskempi, kun mukin eri kohdat vaihtavat väriä tai siinä oleva hahmo avaa/sulkee silmät, kun mukiin kaataa kuumaa juotavaa.

Kaikille valikoiman mukeille on yhteistä keraamisuus: käytetty materiaali on joko dolomiitti tai posliini.

Ostoksille:

Lahjaideat miehelle / poikaystävälle / isälle

16. Miesten hajuvesi tai hajustesetti

Hajuvesi on yhtä varma valinta miehelle kuin naiselle, jos tietää lahjansaajan käyttävän hajusteita.

parhaat lahjaideat miehelle

Hajuvesilahjoissa on sekin etu, että jos ostaa miehelle, joka asuu samassa huushollissa ja jonka tuoksuja on itse haistelemassa, voi hankkia sellaisen, josta myös itse lahjanantajana tykkää.

Parhaat lahjaideat miehelle ovatkin niitä, jotka miellyttävät myös kanssaeläjiä (nimimerkillä ”Edellisessä elämässä sotapelien mökään kyllästynyt”).

Ostoksille:

17. Parranajokone, nenäkarvatrimmeri tai toilettilaukku (täynnä tuotteita)

Nämä sopivat (paristokäyttöisinä) ihanteellisesti niin kotiin kuin matkoillekin.

Ostoksille:

18. Herkullista sisältöä toilettilaukkuun

Vastikään uudistetut miesten suihkutuotteet hivelevät aisteja.

19. Kello

Miehet käyttävät enemmän kelloja kuin naiset, joten se on käypä lahjaidea suhteessa useammalle kuin naisten puolella.

lahjaidea miehelle

Isäni käytti työelämänsä aikana aina kelloa, jonka riisui vain lenkille, saunan ajaksi ja yöksi, mutta työelämän jätettyään hän lopetti kellon käytön tyystin. Kello on siis mahdollisesti kelpo lahjaidea miehelle, mutta ei välttämättä eläkeläiselle!

Ostoksille:

Lahjaideat lapselle

Lapsille on usein helppo ostaa lahjoja, joista lelut, pelit ja elektroniikka lienevät halutuimpia.

Jos kuitenkin haluaa antaa lapselle jotain muuta (taaskin käytännöllisiä tuotteita, joista riittää hupia ja jotka on selvästi lapsille tarkoitettu), alta löytyy muutamia vaihtoehtoja.

20. Laama-aiheinen tuoteperhe

Tytöille ja pojille sopivat, mansikkaiset laamatuotteet näyttävät erityisen eloisilta yhdessä eivätkä tyhjennä lompakkoa, vaikka ostaisi kaikki viisi tuotetta eli kylpyvaahdon, suihkugeelin, käsisaippuan, käsivoiteen ja tuoksusuihkeen.

lahjaideat lapselle

21. Frozen-tuoksut

Frozen-tuoksut ovat saaneet kehuja mietoudestaan ja siten sopivuudestaan lapsille, yhden arvostelijan mukaan tuoksu ei ollut astmaatikollekaan liikaa.

Ostoksille:

22. Frozen-hygieniatuotteet

Prinsessateema saa jatkoa huulivoiteella, shampoolla ja hoitoaineella, selvityssuihkeella, vartalon pesunesteellä ja tuoksusuihkeella.

23. Hiusharja

Takkujen selvittämisestä tulee kivempaa söpöllä hiusharjalla. Kun takut on selätetty, hiiripussukkaan voi kerätä tärkeimmät pikkuaarteet.

24. Pyjama

3–10-vuotiaille lapsille löytyy tietyistä kampanjoista iloisia pyjamia, jotka ovat aina 100-prosenttista puuvillaa.

Ostoksille:

Lopuksi

Jos mielii ostaa lahjat netistä, toivon, että täältä sai vähintäänkin inspiraatiota tai jopa omaan tilanteeseen sopivia, toteutuskelpoisia ideoita.

Jos haluaa nähdä kaikki parhaat lahjaideat yhdellä kertaa samoissa kansissa, se onnistuu uusimman kuvaston kautta.

Yli 50 €:n tilauksiin ilmainen toimitus kaikkialle Suomeen! (Lisää tietoa verkkokaupasta täällä.)

4 vastausta artikkeliin “Parhaat lahjaideat (2022)

 1. Hei kiitos tästä! Ihan mahtavia ideoita! Mä kuulun juuri niihin, jotka aina rupeavat miettimään lahjoja liian myöhään. Sitten ottaa päähän, kun ei oikein kerkeä kunnolla miettimään, mistä lahjan saaja mahtaisi oikeasti tykätä, vaan usein tulee hankittua jotain sellaista, mihin ei ole itse oikein tyytyväinen. Sitten päätän, että ensi kerralla kyllä olen ajoissa jne. jne., kunnes seuraavalla kerralla edessä on taas sama rumba. :-D

  Laitan tämän kirjanmerkkeihin. <3

  Tykkää

  1. Kiitos Satu, onpa kiva kuulla, että pidät ideoista! ❤😊 Tänne voi tosiaan olla mukava palata myöhemminkin, koska päivitän linkit joka kuukausi. :)

   On varmasti monia, jotka samastuvat kokemuksiisi lahjojen hankinnasta; tavallaan onnistunut lahja onkin lahja sekä saajalle että antajalle, koska siitä saa niin hyvän mielen. Olisi hienoa, jos kunnollisilla lahjaideoilla saisi vältettyä viime tipan tyytymättömyyttä aiheuttavat lahjahankinnat!

   Itse tiedän myös ihmisiä, jotka eivät kummemmin innostu oikein mistään lahjasta, mutta joilla on tavallaan käänteinen toivelista eli tavaroita, joita he EIVÄT missään nimessä halua (yleensä siksi, että turhaa krääsää on niin runsaasti jo muutenkin, ja koko koti olisi kipeästi konmarituksen tarpeessa). Siksikin erilaiset kulutus- ja käyttölahjat ovat arvossaan, koska ne kunnioittavat lahjansaajan toivetta siitä, etteivät kodin nurkat täyttyisi kaikenlaisella roinalla.

   Ihanaa, jos saat täältä sopivia ideoita tuleviin lahjanantohetkiin! 💟

   Tykkää

 2. ai miten ihania juttuja sulla on myynnissä,se pöllömuki varsinkin on lutunen,plussaa upeista kuvista! ai niin kun oon vähän hitaanpuoleinen niin voitko kertoa mikä ero on huonetuoksulla ja tuoksukynttilällä?

  Tykkää

  1. Kiitos, niin mukava kuulla, että pidät ideoista ja myös kuvista! ❤💜 Pöllömuki on tosiaan suloinen; olen aika varma, että valikoimaan saadaan taas mukeja viimeistään syksymmällä. 😊

   Huonetuoksut eivät ole monelle muullekaan tuttuja, joten kysymys on varsin ymmärrettävä. :) Huonetuoksu koostuu astiasta, puisista tuoksutikuista ja tuoksuöljystä, joka imeytyy tikkuihin. Niinpä tikuista vapautuu miellyttävää tuoksua huoneeseen esim. 10 viikon ajan, minkä jälkeen kaikki tuoksuaines on haihtunut.

   Tuoksukynttilöissä on täsmälleen samoja tuoksuaineita, mutta tuoksu vapautuu palaessa, ja kynttilää pitää vahtia toisin kuin huonetuoksua, joka on koko ajan ”päällä”. Tuoksukynttilät eivät ole läheskään yhtä pitkäkestoisia kuin huonetuoksut, mutta tarjoavat toki tuoksun lisäksi tunnelmallista liekin loimua.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s