Mekot netistä

Tänään pääsen esittelemään lempivaatteitani eli mekkoja.

Mekot ovat jo parikymmentä vuotta olleet suosikkejani, ja siitä jänniä, että vaikka niitä usein markkinoidaan helppoina vaatteina, joilla saa peittoon jopa isot muhkurat ja makkarat, itse olen aina kokenut monet mekot melko vaateliaina.

Toisin sanoen, jotta mekko voi tuntua mukavalta päältä ja samalla näyttää imartelevalta, kroppa ei ainakaan itselläni voi olla missä kunnossa tahansa. Jotkin mekot ovat jopa niin vaativia, ettei niitä mielellään käytä edes omissa ihannemitoissa, jos tiedossa on runsas illallinen.

naisten mekot

Myös ”seisomamekot” ovat joillekin tuttuja, eli mekot, jotka näyttävät hyviltä vain seistessä, mutta jotka istuessa paljastavat rasvakertymät, pienimmätkin ihopoimut ja totta kai alusvaatteiden saumat.

Toki myös aidosti helpompia mekkoja löytyy kaikille vartalotyypeille: siinä missä kynä- tai kotelomekko ei välttämättä ole ihanteellinen päärynänmalliselle vartalolle, kellohelmainen mekko näyttää upealta ja korostaa kapeampaa vyötäröä.

Vatsakkaammalle puolestaan sopivat hyvin mekot, joissa kapein ja samalla joustava kohta on heti rintojen alla, josta reilu määrä (paksua) kangasta laskostuu kauniisti alas.

kukkamekko
Paras mekkolöytö vuosiin! Olin niin tohkeissani, kun tämä kukkamekko tuli valikoimaan. Edessä on muotoilevat leikkaukset ja vyötärön alapuolella taskut.

Itse huomasin, että en viihtynyt mekoissa silloin kun olin runsaammassa kunnossa. Kun onnistuin palaamaan hoikempiin mittoihin, aloin tarttua mekkoihin yhä useammin aivan niin kuin entisessäkin elämässä. Tuntui jopa, että lihomisen myötä olin menettänyt osan identiteettiäni, koska en voinut vuosiin käyttää liian tiukoiksi jääneitä mekkojani (enkä ollut valmis uudistamaan koko vaatevarastoani lihomisen tähden).

Tavallaan juhlistankin mekoilla onnistunutta elämäntapamuutostani sen lisäksi, että ne yleensäkin ovat lempivaatteitani.

Omasta verkkokaupastani annan itselleni luvan ostaa minua eniten puhuttelevat mekot, ja ovathan ne myös osa työtäni (tätäkään kirjoitusta ei syntyisi, ellei minulla olisi omakohtaista kokemusta myymistäni mekoista).

pilkullinen mekko
Pilkullinen puuvillamekko, josta tulee mieleen dalmatialaisen turkki!

En onneksi ole mennyt liiallisuuksiin, vaan ostanut kolme mekkoa reilussa vuodessa, vaikka valikoima mahdollistaisi parhaimmillaan kolmen uuden/eri mekon hankinnan kuukaudessa.

Siispä vilkaistaan tuota valikoimaa, johon ei kuulu seisomamekkoja, vaan ilahduttavan usein sekä miellyttävän tuntuisia että hyvännäköisiä mekkoja!

Naisten mekot netistä

Osaan mekoista pätee sama kuin rintaliiveihin, eli kun kerran löytää mieleisensä mallin/koon tai useamman, tulevaisuudessa on mahdollista ostaa sama mekko mutta eri kuosilla.

Silloin mekon pituus ja jopa materiaalien suhde on sama, eli mm. tietyissä kietaisumekoissa on aina sama malli ja materiaalit (viskoosia, hieman elastaania).

mekot netistä

Esim. yllä olevassa punasävyisessä mekossa on täsmälleen sama malli, pituus ja materiaalit kuin ostamassani kukkamekossa, josta niin kovasti tykkään. Jos siis punainen, kirjava mekko olisi kuosina makuuni, voisin olla jo ennen ostamista varma, että mekko on taatusti mieleinen!

vihreä mekko

Yllä oleva vihreä mekko on esimerkki äsken kertomastani kietaisumekosta. Ostin aiemmin tänä vuonna juuri saman mekon, mutta fuksian sävyisenä. Niinpä tiedän, että kyseisen mekon pituus on omaan pituuteeni nähden/makuuni liian pitkä, eli kuosin/värin täytyy tehdä välitön vaikutus, jotta jaksan itse ommella mekon lyhyemmäksi.

Mekkojen tietoja siis voi ja kannattaakin käyttää hyödyksi myös toiseen suuntaan: jos ei koskaan ompele/muokkaa vaatteita edes irronneen napin osalta, ja mekon tietää liian pitkäksi/lyhyeksi tms., silloin ostos kannattaa jättää tekemättä, vaikka kuosi/väri ja mekon malli muutoin olisi kuinka ihana.

Niin kätevää ja hyödyllistä; yleensä mekkoja (jo olemassa olevia ja tulevia) ei pysty vertailemaan näin suoraan, koska ne ovat keskenään täysin erilaisia, eri merkkisiä, -kokoisia ja -tuntuisia, mutta minun verkkokaupassani on toisin!

juhlamekko

Yllä kollaasissa näkyy lisää ”samaa” kietaisumekkoa, mutta eri kuoseilla ja tyyleillä; pilkullinen versio tummansinisellä pohjalla voisi olla jopa juhlamekko aivan kuin kuvan mallilla.

Kollaasin muut mekot ovat erimallisia, ja esim. sinivihreä, vyöllinen versio olisi sekin sopiva mekko juhliin. Tummansininen mekko alalaidassa on malliltaan kolmas mekko, jonka olen itse ostanut, mutta omani on punainen:

punainen mekko

Omaan makuuni tämä punainen mekko on oikein kauniin ja ajattoman mallinen sekä värinen! Se on tehty laadukkaan tuntuisesta, melko paksusta kankaasta, ja vaikuttaa siksi pysyvän siistinä pitkään.

Tämäkin sopii juhliin tai hienommaksi arkiasuksi silloin kun haluaa tälläytyä. Itse olen käyttänyt mekkoa sekä kyläillessä, kestittäessä että muutamissa menoissa.

mekko häihin ja mekot arkeen

Yllä on kukallisia vaihtoehtoja, joista ensimmäinen voisi olla ihanteellinen mekko häihin tai muihin juhliin erityisesti kevät- ja kesäaikaan. Toinen mekko puolestaan on arkisempi ja pidemmillä hihoilla syksyisempi, vaikkakin muuten klassisen ajaton.

Alla on selviä kesämekkoja:

kesämekko

Kesämekko ja maksimekko samassa paketissa = aina toimiva yhtälö. Näissä on sitä mukavuutta ja imartelevuutta, mitä soisi mekkojen omaavan laajemminkin.

Alla on näkyvästi syksyisempiä mekkoja:

pitkähihainen mekko ja käännettävä mekko

Pitkähihainen mekko sopii mainiosti kylmempiin vuodenaikoihin. Käännettävä mekko puolestaan on monikäyttöinen ja sopii lukuisiin tilanteisiin. Se olisi jopa käypä mekko ristiäisiin, sillä niiden pukukoodina on siisti, mieluusti tumma asu, jonka ei tulisi olla liian juhlava.

Lopuksi kokoelma sinisiä mekkoja:

Ensimmäinen on malliltaan suorempi ja väljempi, ei siis sellainen vaatelias mekko, johon viittasin kirjoituksen alussa ja jollainen kollaasin kolmas, muotoileva mekko on! Minusta kolmas mekko on superkaunis ja -imarteleva, mutta vaatii kropalta melkoisesti, jotta näyttäisi samalta kuin mallilla.

sininen mekko

Ihailin mekkoa heti sen nähdessäni, mutta koska sävy ei ollut minulle ihan paras, ja mekko oli myynnissä juuri silloin kun vasta aloitin uuden työni näiden tuotteiden parissa, en ollut vielä valmis ostopäätökseen.

Juuri tuota mekkoa ei sittemmin ole ollut myynnissä, eikä myöskään mitään sen kaltaista; valikoimassa on siis suosittujen klassikkomallien lisäksi myös uniikimpia mekkoja!

Lopuksi

Kaikki mekot eivät ole myynnissä samaan aikaan eli samassa kampanjassa, joten päivitän alle aina kulloisenkin kuukauden uutuudet/valikoiman.

Mekot alessa? Tasaisin väliajoin mekkoja on myös alessa; lisään tänne aina suorat linkit silloin kun ale on ajankohtainen.

Mekot 2022 – tässä kuussa valikoimaan kuuluvat:

Yli 50 €:n tilauksiin ilmainen toimitus kaikkialle Suomeen! (Lisää tietoa verkkokaupasta täällä.)

Millainen suhde sinulla on mekkoihin, millaisista pidät eniten ja ostatko yleensä/koskaan mekkoja netistä?

2 vastausta artikkeliin “Mekot netistä

 1. Onpa monipuolinen valikoima, etenkin kun samalla mallilla on monta eri kuosia! Tuota ideaa olen käyttänyt itsekin; ostin netistä ihanan kesäisen maksimekon ja sen avulla olen itse ommellut kaksi samanlaista mutta eri kuosista mekkoa.

  Mulle sopii parhaiten kellohelmamekot, jotka tasapainottavat kropan yläpainotteisuutta. Kotelomekossa puolestaan näytän muodottomalta möykyltä. Mulla on muuten melkein samannäköinen keltainen kellohelmamekko kuin sulla tuossa kuvassa tuo punainen.

  Tykkää

  1. Valikoima on tosiaan mukavan monipuolinen etenkin kun ottaa huomioon, että kuukausitasolla myytävänä on aina vain valittuja mekkoja. :)

   Onpa hienoa, että kaltaisesi käsityöihminen saa taiottua yhdestä ostomekosta useamman erilaisen omissa käsissä! Olen joskus itsekin kokeillut ommella jotain oman lempivaatteen pohjalta, mutta yhdenkin mekon kohdalla kangas oli niin erilaista ja joustavaa, että mekosta tuli hyvin erimallinen ja -tyylinen, mutta silti onneksi kiva ja sellainen, jota olen käyttänyt vuosien saatossa reilusti.

   Hyvä, että kellohelmaisista mekoista on löytynyt mieleisiä; ne ovat kyllä universaalin kauniita, ja keltainen mekko tuon minun punaisen tyylisenä kuulostaa ihanalta. Muistelen, että olet blogissasi näyttänyt hyvältä monenlaisissa mekoissa, kuten juhlamekossa Kreikassa! 😍

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s