Korvakorut

Tänään sukelletaan korvakorujen moninaiseen maailmaan.

Sen jälkeen kun korvakorut ovat tulleet osaksi verkkokauppani valikoimaa, olen kiinnostunut niistä aiempaakin enemmän. Nykyään kiinnitän huomiota siihen, millaisia koruja ihmiset käyttävät ja millaisiin itse ihastun nopeiten/eniten.

On mielenkiintoista, miten iso vaikutus korvakoruilla voi olla ja miten paljon niiden tyyli voi muuttaa ihmisen koko ilmettä: voi valita hienostuneempaa ja tyylikkäämpää tai isoa ja räikeää tai mitä vain niiden väliltä.

Entäpä punaiset sydämet vai mustat pääkallot? Valinnanvaraa on markkinoilla niin runsaasti, että olisi helppo löytää kaksi korvakoruja käyttävää ihmistä, jotka toistensa kokoelman nähdessään eivät mieltyisi yhteenkään korvakorupariin. Niin hassua mutta kiehtovaa!

Korvakorut netistä

Näytän alla, millaisia korvakoruja myyn. Niille kaikille on yhteistä seuraavat seikat:

 • korut on testattu 16 metalliallergeenin varalta, jotta ne ovat mahdollisimman ihoystävällisiä
 • materiaalit ja mitat kerrotaan aina verkkokaupan kuvauksissa
 • yleisimpiä materiaaleja ovat sinkki, (ruostumaton) teräs, messinki, titaani, alumiini, lasi, hartsi, muovi, silikoni, akryyli ja emali
 • jotkin korvakorut on kullattu tai hopeoitu, mikä kerrotaan aina kuvauksissa
 • useimmat korvakorut ovat edullisia; joskus tarjolla on myös laadukkaampia premium-mallistoja, joiden hinta on korkeampi

Olen itse aiemmin ostanut kolme korvakorusettiä ja antanut ne kaikki lahjoiksi muille: alla ihana korujoulukalenteri, jollaisen ostin sukulaistytölle. Sen vieressä on korvakorusetti, joka tämän hetken valikoimassa houkuttaa itseäni eniten, erityisesti nuo kultaiset korvakorut eli 18 karaatin kultapinnoitetut.

Ne ovat ehtineet olla tänä vuonna myynnissä vain pari päivää (koska uusin kampanja vasta alkoi), joten lisään tänne myöhemmin kuvan, mikäli päädyn ostamaan ne niin kuin nyt uumoilen!

Ei näitä voinut vastustaa! Ovat kyllä ihanat ja laadukkaat, ja lisäpisteitä tulee renkaiden kiinnitysmekanismista, joka on helpoin koskaan kohtaamani.

Siirrytään sitten laajemmin valikoiman esittelyyn.

Nappikorvakorut

Suurin osa valikoiman korvakoruista on erilaisia nappikorvakoruja, jotka myydään seteissä, esim. 6 parin tai jopa 25 parin seteissä.

Toisinaan korvakorupari myydään yksittäin tai setissä kaulakorun kanssa.

nappikorvakorut

Usein korvakoruseteissä on myös muita kuin nappikorvakoruja, kuten muutamia korvarenkaita.

Joskus nappikorvakoruissa puolestaan on selvä teema, kuten suloinen eläinaihe, mikä tekee niistä oivat korvakorut lapselle tai yleisesti eläinrakkaille.

Roikkuvat korvakorut

Osa korvakorusettien malleista on usein roikkuvia, mutta niitä saa varsinkin tietyissä kampanjoissa myös erikseen. Esim. alla vasemmalla näkyvät isot korvakorut ovat 8,5 cm pitkät, ja niissä on barokkityylisiä keinohelmiä sekä taottuja metallilaattoja.

roikkuvat korvakorut
Vasemmalla isot statement-korvakorut.

Tiettyihin malleihin on saatavilla myös yhteen sopiva kaulakoru joko erikseen tai yhdessä myytävänä.

Suomalaiset korvakorut

Valikoimassa ei ole Suomessa tehtyjä korvakoruja, mutta kaikkien alla näkyvien korvakorujen koko tuotto (100 %) ohjataan rintasyöpätyöhön Suomessa. Jos kotimaisuus siis kiinnostaa tässä muodossa, on helppo saada kauniit korvakorut ja tehdä samalla hyvää!

suomalaiset korvakorut
Korvakoruja naisille: sinkki/lasi/teräs/hopea-korvakorut lasikivillä, korvakorusetti valkopronssipinnoitteella ja korvarenkaat geometrisella emalikuvioinnilla.

Värikkäät korvakorut

Mikäli korvakorujen tärkein valintakriteeri on värikkyys, joskus valikoimat tarjoavat sopivia myös värinälkäisille.

Värikkäissä korvakoruissa on toisinaan myös kiinnostavia tekstuureja, kuten (raffianiini)hapsuja.

Jos etsii korvakoruja lapsille, värikkäistä nappikorvakoruista voi löytyä vaikkapa mieleiset leppäkertut tai mehiläiset.

värikkäät korvakorut

Korvarenkaat

Korvarenkaat ovat klassikkoja, joita löytyy aina muodossa tai toisessa. Kerrottu koko ja/tai kuva korvarenkaista mallin korvissa antavat realistisen käsityksen renkaiden koosta.

korvarenkaat

Kollaasissa on mukana myös pienet korvakorut; kun pikkuiselle arkille mahtuu 25 paria korvakoruja, silloin on varmaa, että kokoluokka todella on pientä!

Korvarenkaiden ja pienten korvakorujen yhdistelmä on ihanteellinen silloin kun korvareikiä on useita (kuten minulla, jolla on yhteensä 6 korvareikää!).

Lopuksi

Kaikki korvakorut eivät ole myynnissä samaan aikaan eli samassa kampanjassa, joten päivitän alle aina kulloisenkin kuukauden uutuudet/valikoiman.

Korvakorut miehille ja puiset korvakorut olisivat mukava lisä valikoimaan mutta puuttuvat toistaiseksi. Lisään tänne heti sellaisia, jos/kun niitä saadaan.

Tässä kuussa valikoimaan kuuluvat:

Yli 50 €:n tilauksiin ilmainen toimitus kaikkialle Suomeen! (Lisää tietoa verkkokaupasta täällä.)

Millaisista korvakoruista sinä pidät ja kuinka kauan sinulla on ollut korvareiät?

Itse sain ensimmäiset reiät 9-vuotiaana, toiset 14-vuotiaana ja kolmannet 16-vuotiaana. Olen päästänyt kolmannet reiät umpeutumaan enkä tiedä, kuinka kivuliasta ne on tässä vaiheessa avata, mutta joudun ottamaan siitä selvää ihastuttuani taas kunnolla korvakoruihin!

Lisätty myöhemmin: Sain kolmannet korvareikäni auki paljon helpommin ja kivuttomammin kuin olisin ennalta uskonut! (Hullua suorastaan, etteivät reiät umpeudu juuri lainkaan, vaikka en käyttänyt niissä korvakoruja neljään vuoteen.)

Aloin heti ottaa uusvanhoista rei’istä kaiken irti:

Ostin 25 parin korvakorusetin, ja olen ollut hurjan tyytyväinen: setti tuntuu tarjoavan loputtomasti vaihtelua, vaikka korvareikiä on yhteensä kuusi. Seteillä onkin sitä enemmän tarjottavaa, mitä enemmän itsellä on korvareikiä ja/tai mitä enemmän korvakoruja tykkää yleensäkin vaihdella!

2 vastausta artikkeliin “Korvakorut

 1. Onpa todella valikoimaa; luulisi jokaiselle löytyvän jotain. Vaan jäinpä miettimään onko reiättömille korviksia? Jonkun verran niitäkin jo nykyään saa, mutta aika vähän on vielä valikoimaa.

  Tykkää

  1. Mukavaa, että valikoima tuntuu runsaalta. :)

   Kiva, että toit korvakorut ilman reikiä esiin; olin ajatellut kirjoittaa siitä tekstiin, mutta lopulta jätin käsittelemättä, koska niitä ei valikoimissa ole.

   Veikkaan, että klipsikorvakorut alkavat koko ajan enemmän ja enemmän olla taakse jäänyttä elämää, koska kysyntää niille on niin paljon vähemmän kuin reiällisille korvakoruille, ja moni on valmis rei’ittämään myös pienten lasten korvat, jolloin kysyntä laskee entisestään.

   Äitini käytti paljon korvakoruja, vaikka hänellä ei koskaan ollut korvareikiä, ja hänellä oli monia kauniita pareja, joista valita. Jos nyt haluaisi kerätä samanlaisen ja -laajuisen kokoelman, se olisi hankalaa, vaikka on netti apuna. Muistan myös, että jos ennen sai postimyynnissä kaupan päälle korvakorut, ne olivat herkemmin klipsilliset, mutta tänä päivänä vastaavat tilaajalahjat vaativat aina reiät.

   Tiedä sitten, miksi reiälliset mallit ovat niin paljon yleisempiä, sillä olisihan hienoa, jos korvia ei tarvitsisi rei’ittää. Eivätkö klipsit sitten pysy niin ihanteellisesti kuin voisi toivoa? Jos puristusta taas on enemmän, korvakorut saattavat alkaa sattua, jolloin ne on ihana ottaa päivän päätteeksi pois.

   Kiitos hyvästä pohdinnan aiheesta; lisään tänne tiedon klipsillisistä tai muulla tavoin ei reikiä vaativista korvakoruista, jos sellaisia joskus valikoimiin saataisiin!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s