Kaarituettomat rintaliivit

Olen jo jonkin aikaa halunnut esitellä verkkokauppani rintaliivejä, sillä ne ovat tuotekategoriana yksi ilahduttavimpia yllätyksiä, joita olen jälleenmyyjänä kohdannut: niistä löytyy kaikki itseäni puhuttelevat elementit eikä yhtäkään ominaisuutta, joita aina välttelen rintaliiveissä.

Tuo kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen totta, mutta johtuu pitkälti kahdesta sanasta: kaarituettomat rintaliivit. Kaikki kauppani liivit ovat kaarituettomia!

laadukkaat rintaliivit

Koska en jälleenmyyjänä pysty vaikuttamaan siihen, mitä kaikkea valikoimiin kuuluu, en luonnollisesti ihastu kaikkiin tuotekategorioihin samalla lailla: olen esim. jo vuosien ajan käyttänyt pelkästään alumiinittomia deodorantteja, mutta verkkokaupan valikoimassa on vain alumiinilla kyllästettyjä versioita, joten hitti vai huti -vertailussa ne ovat minulle automaattinen huti, vaikka muut vannoisivat niiden nimeen.

Niinpä on ollut ihanaa voida todistaa kampanja kampanjan perään, miten mahtavia liivejä valikoimista löytyy. Rintaliivit sattuvat olemaan juuri sellaisia, jollaisia olen käyttänyt ja etsinyt koko aikuisikäni!

Sopivien, istuvien, tukevien ja miellyttävien rintaliivien löytäminen on ainakin osalle naisista turhankin haasteellista, enkä itse valitettavasti ole ollut poikkeus tuohon sääntöön.

Nyt tuosta voi jo puhua menneessä aikamuodossa; olen nimittäin tilannut jo kahdet rintaliivit, joista kummatkin ovat osoittautuneet täydellisiksi! Ja koska kaikki liivit tehdään samoihin mittoihin (rintaliivit-kokotaulukko löytyy alempaa), voin luottaa siihen, että myös tulevaisuuden yksilöistä löytyy yhtä upeasti istuvia ja mukavan tuntuisia rintaliivejä.

rintaliivit netistä

Edulliset rintaliivit netistä

Millaisia hehkuttamani rintaliivit sitten ovat?

Vaikka valikoimassa on keskenään erityyppisiä, -värisiä ja -tyylisiä liivejä, kaikille on yhteistä seuraavat ominaisuudet:

 • kaarituettomuus
 • ei kuppikokoja, vaan koot S, M, L ja XL
 • hakaskiinnityksen puuttuminen TAI edestä kiinnitys hakasilla
 • edullisuus: hinnat tavallisimmin 18 ja 35 euron välillä

Lisäksi useissa rintaliiveissä on toppaukset, jotka saa monissa muttei kaikissa malleissa poistettua. Myös urheiluliivejä ja rintaliivitoppi-mallisia liivejä löytyy.

neutraalit rintaliivit

Jotkut haluavat kaarituellisia rintaliivejä tietyllä kuppikoolla, mutta toiset haluavat niiden vastakohdan aivan kuten minäkin.

Itse kuulun niihin, joille kaarituelliset ja kuppikoolliset rintaliivit eivät sovi. Minulla ei ole koskaan ollut kaarituellisia ja/tai kuppikoollisia rintaliivejä, jotka olisivat tuntuneet hyviltä ja jotka olisin siksi tiensä päässä halunnut korvata vastaavilla.

Tuskailua rintaliivien kanssa

Oma ”ongelmani” on aina ollut rintakehään nähden pienet rinnat, vaikka rinnat itsessään eivät edes ole pienet. Aina kun sovitan tarkkojen mittojeni mukaan valittuja kuppikoollisia liivejä, puristus rintojen alla ylittää sietokykyni, mutta kupit eivät täyty eivätkä siksi tarjoa minkäänlaista tukea.

Vuosien varrella olen kokeillut mm. rinnakkaiskokoja ja jatkopaloja, joista viimeisimmät ovat kyllä auttaneet pahimpiin puristuksiin, mutta en silti ole päässyt lähellekään unelmieni liivien löytämistä.

mustat rintaliivit
Mustat rintaliivit: avoin selkä yläosasta mahdollistaa monenlaiset asukokonaisuudet liivien näkymättä. Yksissä liiveissä on kultaista kimmellystä. Omakin rintamukseni löytyy tästä kollaasista!

Kun viimeksi marssin rintaliiviostoksille fyysiseen liikkeeseen, olin päättänyt, etten poistu sieltä ilman minulle sopivia kuppikoollisia liivejä; minulla oli tarkat mitat tiedossa elämäntapamuutoksen jäljiltä, ja halusin vielä kerran kieltäytyä uskomasta, että olen rintaliivien suhteen mukamas niin haastava tapaus kuin olen itselleni uskotellut.

Ostoskorini oli täynnä erilaisia liivejä, aina vähintään kahdessa koossa, jotta sopivat varmasti löytyisivät. Ähisin ja puhisin sovituskopissa, ja peilistä heijastui liivit toisensa jälkeen tuttu näky: kiristyksestä makkaralle menevä iho ympärysnauhan kohdalla ja osittain tyhjiksi jäävät kupit, jotka vain lepäävät rintojen päällä toimettomina.

Lopulta menin kassalle urheiluliivit mukanani! Ostin siis taas liivit, joissa ei ole kuppikokoa (eikä kaaritukia), vaikka tarkoitus oli päinvastainen. Urheiluliivit sentään istuivat sekä tuntuivat mukavilta ja tukevilta, mutta eivät kuitenkaan litistäneet liikaa.

rintaliivit edesta kiinnitettavat
Edestä kiinnitettäviä rintaliivejä ja leveäolkaimiset rintaliivit.

Kyllä se vain on uskottava, etteivät kuppikoolliset rintaliivit sovi kaikille. Onhan sille toki järkeenkäypä selityskin: vaikka kahdella ihmisellä olisi täysin sama rinnanympärysmitta, heillä voi olla aivan erikokoiset ja -malliset rinnat. Toisella mittaa kertyy paljon edestä (siis varsinaisista rinnoista), toisella taas laajemmin rintakehästä (ja mahdollisesti selkäläskeistä), jolloin itse rinnat ovat pienemmät.

Kaikki, jotka vähääkään samastuvat rintaliivikokemuksiini, tykkäävät todennäköisesti verkkokauppani liiveistä! Jaan alla kaarituettomat rintaliivit -kokemuksia.

Laadukkaat rintaliivit / kaarituettomat rintaliivit

Tältä ostamani kahdet liivit näyttävät päällä (molemmat koossa S):

Ei siis hassummilta ihmiselle, jolle hyvien rintaliivien löytäminen on normaalisti työn takana! Liivit myös tuntuvat laadukkailta ja ompeleet siisteiltä ja viimeistellyiltä.

Viileän laventelin väriset ovat vohvelineulosta ja erittäin miellyttävät päällä tuoden samalla kuitenkin tukea. Toppaukset saa poistettua.

Marjapuuron väriset rintaliivit puolestaan ovat käännettävät; miten mainiota, että samalla rahalla saa tavallaan kahdet liivit, marjapuuroiset ja mustat! Liivit ovat urheiluliivimäiset sisäänommelluilla toppauksilla. Nämä ovat jämäkämmät kuin edelliset, mutta tuki jakautuu silti mukavan pehmeästi ja tasaisesti koko rintakehälle.

Kuka olisikaan arvannut, että hyvät kaarituettomat rintaliivit löytyvät näin helposti!

Leveäolkaimiset rintaliivit

Huomionarvoista on, miten tuntuvan leveät olkaimet näissä on!

leveäolkaimiset rintaliivit

Molemmissa on yhtä leveät olkaimet niin kuin kuvassa yllä näkyy. Kun niitä vertailee muiden omistamieni rintaliivien olkaimiin, käy vielä selkeämmin ilmi, että tästä eivät olkaimet enää levene.

Leveät olkaimet tuovat lisätukea, jakavat rintamuksen painoa tasaisemmin olille eivätkä pureudu ihoon niin kuin kapeat olkaimet voivat. Itse olen aina suosinut leveäolkaimisia rintaliivejä, mutta harvoin olen löytänyt näin leveäolkaimisia kuin nämä!

Kollaasin viimeisessä kuvassa näkyy myös sivuprofiili; jopa urheilullisemmilla liiveillä voi saada kauniin siluetin.

Läpikuultavat rintaliivit

Kun rintaliivien kohdalla puhutaan läpikuultavuudesta, tarkoitetaan usein pitsirintaliivejä muodossa tai toisessa. Näin imartelevia malleja omassa verkkokaupassani on ollut/on kampanjasta riippuen:

pitsirintaliivit

Näissä on ideana mukavuuden ja seksikkyyden yhdistyminen.

Minua houkutti ostaa kaikki paitsi tummanvioletit (liian tummat omaan ihonsävyyni/hiuksiini), mutta en saanut perusteltua itselleni näin kauniiden rintaliivien ostoa, vaan olen keskittynyt puhtaasti käytännöllisyyteen.

Mutta nyt kun olen asiakkaan lisäksi myyjä, saan perusteltua monet hankinnat itselleni helpommin, joten ensi kerralla isken kiinni myös pitsirintaliiveihin!

Sopivuuden pitäisi nimittäin olla varmaa, sillä kaikki liivit tehdään saman kokotaulukon mukaan.

Rintaliivit: kokotaulukko

Oikean koon löytäminen on tärkeää, koska rintaliiveillä ei ymmärrettävästi ole palautusoikeutta, mikä on vakiokäytäntö alusvaatteiden kohdalla.

Oman verkkokauppani liivit noudattavat seuraavaa kokotaulukkoa:

rintaliivit kokotaulukko
Entä rintaliivien isot koot? Pienimpien ja isoimpien välillä on reilun 30 sentin ero, joten koosta XL voi löytyä sopivat, kaarituettomat liivit isoille rinnoille.

Jos omat mitat jäävät kahden eri koon välimaastoon, yleisohjeena on valita pienempi koko rintaliivien joustavuuden vuoksi, mutta toki jos syystä tai toisesta haluaa väljät rintaliivit (esim. nukkumiseen tai syöpähoitojen aikaan tms.), isompaakin kokoa voi harkita.

Jos kiinnostuu tilaamaan, kannattaa ensin tilata vain yhdet liivit (tai vastaavasti omata läheisiä tai ystäviä, joille itselle sopimattomat liivit voi antaa lahjaksi). Jos liivit osoittautuvat sopiviksi ja miellyttäviksi, seuraavien tilaaminen on riskittömämpää, sillä rintaliivit todella on tehty samoihin mittoihin:

rintaliivit kokovertailu

Miten nerokas keksintö sen sijaan, että kaikille rintaliiveille olisi erilliset kokotaulukot ja aina joutuisi pohtimaan, mikä koko kussakin mallissa olisi paras itselle.

Lopuksi

Kaikki rintaliivit eivät ole myynnissä samaan aikaan eli samassa kampanjassa, joten päivitän alle aina kulloisenkin kuukauden uutuudet/valikoiman. Toisinaan rintaliivejä (jopa suosikkeja) on myös alessa, mistä toki ilmoitan aina täällä.

Tässä kuussa valikoimaan kuuluvat seuraavat kaarituettomat rintaliivit:

Yli 50 €:n tilauksiin ilmainen toimitus kaikkialle Suomeen! (Lisää tietoa verkkokaupasta täällä.)

Luen mielelläni muiden rintaliivikamppailuista ja/tai rintaliivilöydöistä, mikäli haluatte niitä jakaa! 😘

6 vastausta artikkeliin “Kaarituettomat rintaliivit

 1. Voi ei ole mitään parempaa kuin oikeanlaisten rintsikoiden löytäminen! Mulle taas SML-rintsikat ei käy, koska olen kropalta s/m, mutta rintojen kohdalta xl/xxl. Pitkään kesti aikanaan siinäkin, että kaupoista alkoi löytyä 65/70 ympäryksellä dd:tä suurempia kuppikokoja.

  Onneksi nykyään löytyy aikalailla kaikille mieluisia liivejä; toki täytyy tietää mistä etsiä.

  Tykkää

  1. Kiitos, että jaoit oman, kiinnostavan ja täysin päinvastaisen kokemuksen kuin omani! ❤

   Suurin piirtein tuolta minusta on aina tuntunut sovituskopeissa; vaikka olen valinnut rintaliivit omien mittojeni mukaan, on tuntunut siltä kuin ympärysmitta olisi 65 (perhananmoinen kiristys) ja kupit lähellä D:tä ja F:ää (monta kuppia liian isot)! :D Tietenkään koot eivät ole olleet niin vääriä, mutta istuvuus on tosiaan ollut aina niin huono (ottaen huomioon, että olen ottanut kaikki strategiset mitat huolella useita lähteitä apuna käyttäen), että liivien sopimattomuus on tuntunut juuri tuon tasoiselta.

   Mutta tosi tottahan tuo on, että sopivien rintaliivien löytäminen on varsinkin menneisyydessä ollut hankalaa kumpaankin suuntaan: suhteessa suuret rinnat ja pieni ympärysmitta TAI suhteessa pienet rinnat ja suurempi ympärysmitta.

   Ihanaa, että olet itse löytänyt oikeat paikat etsiä liivejä! Minulla siinäkin asiassa on ollut ongelmia, sillä esim. yksiä tiettyjä Sloggeja käytin vuosien ajan ja tykkäsin (ostaen siis vuosien varrella monet samat Sloggit), mutta niitä muutettiin jokunen vuosi sitten niin, että ympärysmitta kiristyi ja kuppien kangas oheni ja löystyi merkittävästi. Siis aivan painajaismainen muutos: lisää kiristystä, muttei enää lainkaan tukea rinnoille!

   Viime jouluksi sain taas lahjaksi Sloggit, mutta täysin erilaiset, ja vaikka koko on sama S, kiristystä on huomattavasti vähemmän. Kangas on hurjan ohutta, mutta kupit tuovat kuitenkin jonkin verran tukea. Olkaimet puolestaan ovat ohuimmat, mitä olen koskaan nähnyt, mutta silti liivit voittavat mennen tullen ne aikaisemmin muutetut liivit!

   Tykkää

 2. Mulle liivien ostaminen on ollut aina pakollinen paha. Inhoan sitä yli kaiken, koska se sovittelu on vain niin hitsin ärsyttävää. Ja kaappiin onkin kertynyt sekalainen kokoelma rumia liivejä, jotka ajavat juuri asiansa mutta eivät muuta. :-D

  Urheiluliivien ostaminen puolestaan on ollut aina tosi helppoa, ja jotenkin ne sopivatkin mun kohtuupienille rinnoille paremmin kuin ns. perinteiset liivit. Ja tästä päästäänkin asiaan, eli siis miksi ihmeessä en ole ostanut varsinaisiksi liiveiksikin tuollaisia toppimaisia liivejä, kuten sinä?! No kun ei ole tullut vain mieleen! Eli siis suuret kiitokset tästä oivalluksesta. <3 Näin pitkälle piti elämää nähdä, että tämmöisenkin asian tajusin. :-D

  Tykkää

  1. Heh, no olipa sitten tosiaan hyvä, että kirjoitin tämän! :D Kiitos itsellesi kiinnostavien kokemusten jakamisesta! 💜 (On kiehtovaa kuulla muiden kamppailuista ja lohdullista huomata, että ei suinkaan ole ainut/vähemmistössä liivi-inhotusten kanssa.)

   Et ehkä itse ollut aiemmin hoksannut toppimaisten liivien käyttöä muulloinkin kuin urheilleissa, koska olet löytänyt perinteisten liivien puolelta edes jotenkuten sopivia liivejä. Mutta toki on paljon ihanteellisempaa löytää aidosti istuvia, tukevia ja mukavia liivejä, ja kertomuksesi perusteella voisit helpostikin löytää niitä ennemmin näistä toppimaisista kuin perinteisistä liiveistä. :) Toppimaiset liivit yleensäkin sopivat erityisesti keskikokoisille ja sitä pienemmille rinnoille.

   Minusta toppimaiset liivit näyttävät vaatteidenkin alla herkästi paremmilta (eli eivät siis näy) toisin kuin perinteiset liivit, joissa sileätkin mallit voivat saada ihon pullottamaan liiallisen kiristyksen takia.

   Omaan kauppaani on kevään/kesän mittaan tulossa näiden jo esitellyiden lisäksi mm. saumattomat rintaliivit ja mustat pitsirintaliivit. :)

   Tykkää

 3. Rintaliivien ostaminen on tuskaa. Olen tehnyt sitä yksin ja useamman alusvaatemyyjän kanssa, ja tulos on aina ollut sama: kaikella tapaa epämukava olo. Hirviät puristusvekottimet, ahistaa! Onneksi tämä on taakse jäänyttä elämää, sillä päätin olla käyttämättä rintaliivejä. Nyt en enää edes muista kuinka monta vuotta olen ollut liivittömänä, mutta on varmasti ollut yksi elämäni parhaista päätöksistä tämä. Jos kroppani onkin usealta osalta harmillinen puutteidensa ja toimintaongelmiensa vuoksi, niin onneksi minulla sentään on sen verran pienet rinnat, että ilman liivejä oleminen on mahdollista.

  Tykkää

  1. Kiitos mielenkiintoisesta kertomuksesta, Hehkuvainen, ja ihana kuulla sinusta muutenkin pitkästä aikaa! 💚

   Tuo, ettei hyviä liivejä löydy edes alusvaatemyyjien avustuksella, todella kertoo ongelman olevan liiveissä, ei siis käyttäjän osaamattomuudessa etsiä oikeanlaisia liivejä. Niin se vain on, etteivät perinteiset rintaliivit kaikille sovi; en itsekään koskaan löytänyt kuppikoollisia liivejä, jotka olisivat tukeneet mutta eivät puristaneet ja ahdistaneet.

   Satu yllä käytti erottelua perinteiset liivit vs. toppimaiset liivit. Minua nämä toppimaiset liivit, jotka ovat kauttaaltaan erittäin joustavat, eivät purista ja ahdista ollenkaan, vaikka olen kovin allerginen perinteisille liiveille. Luulenkin, että toppimaisten rintaliivien suosio perustuu nimenomaan miellyttävyyteen ja mukavuuteen samalla kun rinnat saavat tarvitsemaansa tukea, sillä jos ne eivät tukisi/käyttäjä ei kaipaisi tukea, sittenhän liivejä ei tosiaan tarvitsi käyttää ollenkaan.

   Hurjan kiinnostavaa tuo jo vuosia kestänyt rintaliivittömyytesi! Olen itsekin menneisyydessä lukenut aiheesta ja ollut joskus käyttämättä minkäänlaisia liivejä. On varmasti sellaisia pieniä ja terhakoita rintoja, jotka eivät tarvitse minkäänlaista tukea, eli rintaliiveillä ei ole siinä suhteessa mitään annettavaa (tosin pienirintainen voi silti haluta rintaliivit esim. toppauksien/nännien piilottamisen takia).

   Tuolloin vuosia sitten muistan lukeneeni myös, että omalla ryhdillä ja erilaisilla treeneilläkin voi tavallaan rakentaa ”luonnon rintaliivit” tai ainakin vahvistaa niitä, eli rintoja ei tosiaan ole pakko köyttää ulkoa tulevin liivein.

   Kuitenkin niin moni kokee, ettei pärjää menossa ilman liivejä, vaikka kotosalla olisi suurimmaksi osaksi ilman niitä. Esim. itse koen kaipaavani elämäntapamuutoksen eli laihtumisen jäljiltä vielä enemmän rintaliivejä kuin ennen, ja muistan hyvin mummieni kertomukset siitä, kuinka heillä oli riippurinnat jo parikymppisinä, koska heillä ei ollut koskaan ollut rintaliivejä. (He tosin eivät olleet pienirintaisia.)

   Mutta eniten kaikkeen tuohon vaikuttaa tosiaan rintojen koko ja malli, eli jos ilman liivejä pärjää vallan mainiosti, niin miksi niitä turhaan käyttämään! Olen iloinen puolestasi rintojen suhteen ja toivon, että muut toimintaongelmat helpottavat! ❤

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s