Kiharavoide – salaisuus kuohkeiden kiharoiden takana

Kun sain viime syksynä tietää, että tämän vuoden alkupuolella lanseerattaisiin kauppani ensimmäinen kiharavoide, innostuin välittömästi.

Olenhan sentään ollut kiharapää monta kertaa elämäni aikana aivan niin kuin nytkin, kiitos viimevuotisen permanentin, enkä silti ole koskaan aiemmin testannut aitoa kiharavoidetta.

Se herättääkin heti kysymyksen, mihin kiharavoidetta tarvitaan, jos kerran ilmankin pärjää? Mitä kiharavoide yleensäkin tekee? Mitä se lupaa ja miksi sellaista haluaisi käyttää?

Tästä kaikesta lähdin ottamaan selvää.

kiharavoide kokemuksia
Hiuksissa Fabulous Curls -kiharavoidetta.

Kiharavoiteen idea

Kiharavoiteen isoin ero moniin muihin kiharoille tarkoitettuihin, hiuksiin jätettäviin tuotteisiin, kuten muotovaahtoihin ja geeleihin, on sen hoitavuus ja vähempi muotoilevuus.

Lähes kaikille markkinoiden kiharavoiteille tuntuu olevan yhteistä seuraavat ominaisuudet/väitteet:

Kiharavoide laineikkaille ja kiharille hiuksille

 • tekee kiharoista ilmavat, sileät, kimmoisat (ja kiiltävät)
 • vähentää kiharoiden mahdollista pörröisyyttä tai poistaa sen kokonaan
 • kosteuttaa kiharoita (kiharat hiukset ovat usein kuivemmat kuin suorat hiukset)
 • selkiyttää/korostaa kiharoita ja tuo ne paremmin esiin
 • tekee kiharoiden/takkujen selvittämisestä helpompaa

paras kiharavoide

Mitä kiharavoide ei ensisijaisesti tee eikä monesti lupaakaan tehdä?

 • ei tuo voimakasta pitoa eli pidä kiharoita niin kiharina kuin mahdollista niin pitkään kuin mahdollista, mihin tehtävään muotovaahto ja geeli sopivat ihanteellisemmin

Myös kiharavoide on muotoilutuote ja kyllä muotoilee kiharoita, mutta paljon pehmeämmin ja vähemmällä pidolla kuin esim. muotovaahto, jonka pelkkä nimi kertoo sen ydinidean olevan muotoilussa.

Hoitava voide, joka sisältää kosteuttavia sekä ravitsevia ainesosia, ei käytännössä voi tuoda sellaista pitoa kuin nimensäkin mukaiset muotoilevammat tuotteet.

Fabulous Curls -kiharavoide vastapestyissä, kuivaneissa hiuksissa.

Nyt kun kiharavoiteen tarkoitus ja lupaukset on käyty läpi, siirrytään suoraan käyttökokemuksiin.

Kiharavoide-kokemuksia

Kerroin yllä, etten ollut koskaan aiemmin testannut aitoa kiharavoidetta. Painotus on sanalla aito, sillä olen kyllä muutoin laittanut kiharoihini voidetta, ja saanut sillä vieläpä silmin nähden mahtavaa volyymia.

Tuolloin kerroin myös, että lähes mikä tahansa perusvoide tuntuu toimivan kiharoita kuohkeuttavana, jolloin monta kymppiä maksavalle kiharavoiteelle ei välttämättä löydy ostoperusteita.

Onneksi oman kauppani kiharavoide on jo lähdössä niin paljon viisaammin hinnoiteltu, että houkutukseen kokeilla on helppo vastata kyllä!

Ennen Fabulous Curls -uutuusvoiteen testaamista oma suosikkini oli Herbinan kiharavoide Prismasta, jonka nimessä ei kylläkään ole kiharaa, mutta etiketissä mainitaan erikseen soveltuvuus kiharille hiuksille.

Millaista jälkeä Fabulous Curls tekee Herbinaan verrattuna?

Vaikutus on täsmälleen sama kuin vertailukuvassa yllä, eli kiharoista tulee näkyvästi kuohkeammat ja pöyheämmät!

Herbina jättää hiuksiin selvän tuotetunnun, eli tavallaan ”kiinnittää” kiharat muotoonsa ja luo kiharoihin hienoisen ”kuoren”. Ei tuuheuta eikä pöyheytä.

Fabulous Curls ei tunnu hiuksissa lainkaan, ei siis jätä niihin tuotetuntua eikä kuorta, jolloin lopputuloksena on äärimmäisen ilmavat, pehmeät kiharat. Etenkin 2. ja 3. päivänä edellisestä pesusta huomaa, että kiharavoide tuo vähemmän pitoa, eli kihara ei pysy yhtä hyvin ja yhtä kauaa kasassa kuin vahvemmilla muotoilutuotteilla.

Terävämmät, ”geelimäiset” kiharat Herbinalla.

Fabulous Curls lunastaa kaikki lupauksensa: sillä saa järkevään hintaan kuohkeutta, kosteutusta, pehmeyttä ja ihanan tuoksun (Advance Techniques on sarjana lähempänä kampaamo- kuin markettikosmetiikkaa, joten myös tuoksu muistuttaa kampaamotuotteista).

Ja koska Fabulous Curls on nimenomaan laineille ja kiharoille tarkoitettu voide, hiuksiin ei tarvitse läntätä saman hintaluokan kasvo- tai vartalovoiteita niin kuin minä ennen tein!

Laineikkaat hiukset voivat tulla entistä laineikkaimmiksi Fabulous Curls -kiharavoiteella, aivan kuten firmamme kouluttajalla:

kiharavoide laineikkaille hiuksille
Fabulous Curls -kiharavoiteen vaikutus laineikkuuteen taipuvaisiin hiuksiin. Lähde: YouTube

Miten selvä ero ja nätti lopputulos! Tällaiset rennommat beach wave -tyyliset laineet ovat yleensäkin monen mieleen.

Silloin kun lähtötilanne on jo valmiiksi paljon kiharampi, oman kokemukseni mukaan kiharavoide ei pysty kihartamaan lisää jo valmiiksi kunnolla kiharaisia hiuksia, vaan pidon puute nimenomaan pehmentää kiharaa ajan kanssa.

Jos pesukertojen välillä ei siis käytä muita, tymäkämpiä muotoilutuotteita, vaan pelkkää kiharavoidetta, voi käydä näin:

Toisin sanoen kiharat alkavat suoristua parin päivän sisällä edellisestä pesusta nimenomaan pidon puutteesta, ja erityistä pitoahan kiharavoiteet eivät lupaakaan.

Tässä vielä omat valintani:

Aina kun haluan erityisen kiharaiset hiukset, valitsen Herbinaa sekä muotovaahtoa ja/tai geeliä (näin muotoillut hiukset eivät välttämättä näytä kovin runsailta, koska kiharat on tavallaan ”liimattu” muotoonsa).

Aina kun haluan kiharoihin merkittävää tuuheutta ja volyymia, valitsen Fabulous Curls -kiharavoiteen.

kiharavoide inci
Fabulous Curls -kiharavoide. Käyttö: levitä tasaisesti puhtaisiin, kosteisiin tai kuiviin hiuksiin. Älä huuhtele. Muotoile tavalliseen tapaan.

Sopiiko tämä kiharavoide Curly Girl -metodiin?

Voi sopia, riippuu omasta tulkinnasta. Esim. suosittu Moroccanoil Curl Defining Cream -kiharavoide sisältää silikonia niin kuin Fabulous Curls -voidekin, mutta moni hyväksyy silikonit varsinaisen hiustenpesun jälkeen. Tässä kiharavoiteessa on mm. vehnäproteiinia ja risiiniöljyä.

Onko tämä kiharavoide luonnonkosmetiikkaa? Ei ole.

kiharavoide Curly Girl
Hiuksissa ainoastaan Fabulous Curls -kiharavoidetta, pesusta ja muotoilusta kulunut 1 vuorokausi. Suuret, pehmeät ja kiiltävät kiharat.

Yhteenveto

Kiharavoide ei ole kaikkien muiden kiharatuotteiden korvaaja, vaan täysin erillinen tuote muotovaahdoista ja geeleistä.

Paras kiharavoide tai muotovaahto/geeli vastaa juuri siihen, mitä laineilleen/kiharoilleen kunakin päivänä kaipaa: kaikki eivät halua koppuraista kuorta kiharoille, vaan kuvien osoittama kuohkeus, pehmeys ja luonnollinen look puhuttelevat, jolloin kiharavoide on varsinainen täsmätuote.

On mahdollista ja etenkin kuivahiuksisille suotuisaakin käyttää sekä kiharavoidetta että muotovaahtoa tai -geeliä. Kiharoita voi myös parannella pesujen välillä vahvemmilla muotoilutuotteilla, vaikka enimmäkseen käyttäisikin hoitavampaa kiharavoidetta.

Myös hennoille hiuksille kiharavoide voi olla mieluisempi vaihtoehto kuin muut tuotteet nimenomaan sen tuoman volyymin ja keveyden tähden. Kiharavoide ei jätä hiuksia tahmeiksi, ei tunnu kertyvän niihin eikä latista hiuksia, vaikka sitä lisäisi useamman kerran pesukertojen välissä.

Lopuksi

Toivottavasti kiharavoiteen perimmäinen olemus ja käyttäytyminen hiuksissa ovat nyt saaneet ansaitsemansa selon!

Kiharavoide löytyy verkkokaupasta:

Yli 50 €:n tilauksiin ilmainen toimitus kaikkialle Suomeen! (Lisää tietoa verkkokaupasta täällä.)

Millaiset kiharat miellyttävät eniten sinua itselläsi ja/tai muilla?

7 vastausta artikkeliin “Kiharavoide – salaisuus kuohkeiden kiharoiden takana

 1. moi mielekäs! kiva juttu kiharoista omista on jo sen verran aikaa!!! nyt huolet voi jo heittää nääs kun ikää tulee,ylipäänsä olis kiva että tukkaa olis eres sen verran että sais jotain kammattavaa! voi teitä nuoria! kiva että mainitsit herbinan se on tuttu jo vuosien takaa. ei petä ja on edullinen moro!

  Tykkää

  1. Kiitos, harmaakettu! 💜

   Minulla on blogissa monta juttua harmaantumisesta, koska aloin harmaantua jo alle 20-vuotiaana, joten tiedä vaikka tulevaisuudessa kirjoittelisin myös hiusten ohenemisesta/kaljuuntumisesta. Vielä eivät onneksi ole olleet ajankohtaisia!

   Mukava lukea, että olet sinut menetettyjen kiharoidesi ja yleensäkin hiusten kanssa, vaikka tykkäisitkin runsaammasta kuontalosta.

   Herbinalla on kyllä hyviä tuotteita, kuten juuri tämä kiharavoide. Sopiva hintaluokkakin on tärkeä; Herbinan ja oman kauppani kiharavoide ovat hyvin samanhintaisia, enkä ostaisikaan/voisi itse myydä mitään ylihintaista, jossa maksetaan suurimmaksi osaksi vain brändistä tms.

   Nähtäväksi jää, löytyisikö blogista joskus arvioita sinulle tarpeellisemmista/mieleisemmistä tuotteista! 😊

   Tykkää

 2. Olen käyttänyt firman samannäköisessä purtilossa olevaa hiuksiin jätettävää hoitoainetta, joka on todella tuonut luonnonkiharani esiin. Nyt sitä ei enää ole. Onko tämä kiharavoide sama vain vähän eri nimellä. Olen pulassa jos ei ole.

  Tykkää

  1. Olipa kiva kuulla hoitoainekokemuksestasi!

   Hmm, kävin äsken tarkastamassa tämän ja myös edellisten kampanjoiden koko Advance Techniques -valikoiman, eikä hiuksiin jätettäviä hoitoaineita ole kuin tämä kiharavoide (seerumeja ja suihkeita toki, mutta nimenomaan hiuksiin jätettävää hoitoainetta ei). Samanmallisissa purtiloissa on/on ollut erilaisia hiusnaamioita, mutta kaikki huuhdeltavia.

   Voi siis hyvinkin olla, että kyseessä on sama tuote! Ehkä moni suorahiuksinen ei kaipaa/tarvitse shampoon ja hoitoaineen lisäksi vielä hiuksiin jätettävää hoitoainetta, ja koska tuote tehoaa niin ihanasti juuri kiharoihin, varteenotettavin kohderyhmä on nyt osattu ottaa markkinoinnissa/tuotteen nimeämisessä paremmin huomioon.

   Toivotaan siis, että saat uudella kiharavoiteella vähintään yhtä ihanat luonnonkiharat kuin ennenkin! Jos valikoimaan on myöhemmin tulossa uusia, hiuksiin jätettäviä hoitoaineita, tulen päivittämään tiedon siitä tänne kommentteihin.

   Tykkää

   1. Mielenkiinnosta kysyin tästä asiasta 7 vuotta Avonilla olleelta kollegalta, ja hän löysi yhdestä vuoden 2015 kuvastosta kuvaukseesi parhaiten sopivan tuotteen nimeltään ”Advance Techniques BB Absolute Perfection -hiuksiin jätettävä hoitoaine” (musta tuubi). Moni muukin kehui kyseistä tuotetta, joten jännä, että se kuitenkin lopetettiin jo vuosia sitten.

    Nykyinen kiharavoide ei siis sinällään ole sama tuote (eikä valikoimassa ole aikaisemmin ollut varsinaista täsmätuotetta kiharoille), mutta koska merkki, käyttöperiaate ja jopa saavutettavat tulokset ovat osittain täysin samat, kiharavoiteen voisi kuvitella toimivan ihanteellisesti luonnonkiharissa hiuksissasi.

    Tykkää

 3. Jos käyttää kiharavoidetta ja hiukset alkavat latistua seuraavana päivänä niin miten niihin saa ryhtiä? Hankin juuri elämäni ekan permiksen ja olen vähän hukassa tämän muotoilun kanssa :)

  Tykkää

  1. Kivaa, että hankit permanentin; toivottavasti lopputuloksesta tuli niin ihana kuin odotitkin! 😍

   Jos hiukset vaikuttavat latistuneilta jo seuraavana päivänä pesusta/kiharavoiteen käytöstä, voi olla, etteivät hiuksesi muutenkaan kaipaa erityisesti juuri kiharavoidetta. Eri merkkien kiharavoiteissa on toki eroja, mutta noin yleisesti voidaan sanoa, että kiharavoide on kosteuttava ja hoitava tuote toisin kuin vaikkapa muotovaahto ja geeli, jotka jo lähtökohtaisesti tuovat hiuksiin enemmän ryhtiä. Voi siis olla, etteivät hiuksesi ainakaan tässä vaiheessa tai useasti käytettynä tarvitse/hyödy kiharavoiteen tuomasta kosteuttavuudesta/hoitavuudesta.

   Toisaalta myös liiallinen läträäminen muilla tuotteilla voi latistaa hiuksia, joten en suosittelekaan sinulle isoa purkkiarsenaalia.

   Jos permanentatut hiukset osaa pestä oikein (eli siten kuin kuvaan permanenttitekstissäni), hiukset näyttävät aina parhailta, runsaimmilta, kiharimmilta ja vähiten pörröisiltä pesun ja muotoilun jälkeen. Siispä kun hiukset myöhemmin latistuvat esim. päivän tai parin päästä, niihin tuodaan takaisin kuohkeutta ja ryhtiä jäljittelemällä samaista pesuprosessia mutta vain veden osalta. Hiuksia ei siis pestä, koska permanentti tekee hiuksista ilmavammat kuin ennen, mikä vähentää hiusten pesutarvetta, mutta kiharat tavallaan ”aktivoidaan” vedellä.

   Voit siis kokeilla ensi pesun yhteydessä

   1) antaa hoitoaineen vaikuttaa hiuksissa pitkään samalla kun harot niitä sormillasi eli selvität niitä

   2) jättää sitten kiharavoiteen kokonaan pois ja valita minkä tahansa muotoilevamman tuotteen, jota puristelet kevyesti puolikuiviin kiharoihin

   3) tulevina päivinä ennen uutta pesua suihkuta hiuksiin vettä suihkepullosta pää alaspäin ja puristele kiharoita kokoon; se kaunistaa kiharoiden muotoa eli palauttaa niiden ryhtiä; voi olla, ettet tarvitse lainkaan lisää muotoilutuotteita, mutta voit halutessasi käyttää hieman muotovaahtoa/geeliä, joita voit niitäkin levittää kostein käsin, mikä entisestään laimentaa niitä, eli saat pitoa mutta tuotteita ei suuremmin kerry hiuksiin joka päivä

   (Hiuksia ei suihkuteta märiksi ja vettä valuviksi, vaan korkeintaan kauttaaltaan kevyen kosteiksi.)

   Lyhykäisyydessään: ensisijainen salaisuus on vesi, vasta sitten tuotteet, joiden kohdalla vähemmän on enemmän!

   Myös hiusten pituus vaikuttaa; nyt kun itselläni on vielä kohtalaisen tuore ja reilun kiharainen permanentti keskipitkissä hiuksissa pitkien hiusten sijasta, kiharat eivät latistu välttämättä edes neljässä päivässä! En siis useinkaan parantele kiharoita mitenkään pesujen välissä, ja silti ne yhä näyttävät hyviltä. Jos treenaan paljon, eli joudun pitämään hiuksia tiukemmilla nutturoilla, silloin elvytän kiharoita pesujen välissä juuri tuolla suihkepullosysteemillä.

   Älä myöskään huoli, jos nyt alkuun tuntuu hankalalta, sillä permanentin hoito on oikeastikin todella suoraviivaista ja helppoa, kunhan vain löydät sinulle sopivat muotoilutavat/-tuotteet. Esim. itse hoidan permanenttia kauemmin suihkussa ja sen jälkeen kuin hoidin suoria hiuksiani, mutta sitten minun ei tarvitsekaan tehdä moneen päivään mitään, kun taas suorat hiukseni näyttäisivät samassa ajassa hirveiltä ja olisivat uuden pesun/vähintäänkin kuivashampoon ja muotoilun tarpeessa.

   Olen varma, että muotoilu alkaa pian luonnistua! ❤

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s