Granaattiomena – superfood myös iholle

Oletko koskaan miettinyt, onko granaattiomena hedelmä syötäväksi vai iholle? Vastaus on tietysti sekä että!

Granaattiomena on korostuneen C-vitamiinipitoinen hedelmä, jonka uute on yksi parhaista ainesosista myös ihonhoidossa.

Jos on koskaan aprikoinut, mihin käytetään granaattiomenaa, vastaus itsestään selvän elintarviketeollisuuden lisäksi on nimenomaan kosmetiikka.

Tänään esittelyyn pääsevätkin uusimmat granaattiomenaherkut.

onko granaattiomena terveellistä iholle
Onko granaattiomena terveellistä iholle?

Mitä vitamiineja on granaattiomenassa?

Granaattiomenan vitamiinit suuruusjärjestyksessä ovat C-vitamiini, E-vitamiini, niasiini, pyridoksiini (B6-vitamiini), tiamiini (B1-vitamiini), riboflaviini (B2-vitamiini), folaatti ja K-vitamiini. (Lähde: Fineli)

Granaattiomenan sisältämiä kivennäisaineita puolestaan ovat kalium, fosfori, magnesium ja kalsium sekä hiven rautaa. (Lähde: Fineli)

Miten granaattiomenan ravintosisältö välittyy ihonhoitotuotteisiin, joissa on granaattiomenaa (Punica Granatum)? Entä onko granaattiomena naisille?

granaattiomena terveys iholle

Granaattiomenan vitamiinit toimivat antioksidantteina, jotka tunnetaan erityisesti anti-aging-vaikutuksestaan ihoon. Siksi se voi kiinnostaa enemmän naisia kuin miehiä, vaikka todellisuudessa kuka tahansa hyötyisi granaattiomenasta sekä sisäisesti että ulkoisesti.

Granaattiomenatuotteet voivat ulkoisesti käytettynä eli voiteina rauhoittaa ihoa ja häivyttää ryppyjen näkymistä. (Lähde: Skin Care Ingredient Dictionary)

Kauppani granaattiomenaisiin uutuuksiin kuuluvat Antioxidant Moisture -yleisvoide, -vartaloemulsio ja -käsivoide.

granaattiomena tuotteet

Kaikki sarjan tuotteet

 • sopivat kaikille ihotyypeille
 • sisältävät granaattiomenauutetta, vitamiineja sekä emollientteja
 • auttavat suojaamaan ihon kollageenisäikeitä, mikä tekee ihosta kiinteämmän
 • auttavat vähentämään ihon oksidatiivista stressiä, joka aiheuttaa ihon ennenaikaista ikääntymistä
 • tekevät ihosta sileämmän ja palauttavat sille tervettä, nuorekkaampaa ilmettä
 • antavat iholle antioksidatiivista suojaa sekä pitkäkestoista kosteutusta

Yleisvoide on paras valinta niille, jotka haluavat ihonhoidon olevan mahdollisimman vaivatonta ja onnistuvan päästä varpaisiin vain yhdellä tuotteella: voide on tarkoitettu kasvoille, käsille ja vartalolle ja kosteuttaa jopa kuivimpia ihon alueita, kuten kyynärpäitä ja polvia.

Vartaloemulsio levittyy helposti ja imeytyy nopeasti jättämättä iholle kalvoa. Jotkut voitelevat kroppaansa ahkerammin kuin toiset (minkä hyvää tekevä vaikutus alkaa näkyä sitä selvemmin, mitä vanhemmaksi tulee), ja heille onkin tarjolla myös suurempi säästökoko.

Itse olen käsivoiteiden suurkuluttaja, joten korkkasin sen ensimmäisenä. Etenkin pienissä pakkauksissa olevat käsivoiteet saattavat tyypillisesti olla vetisiä, koska ne on tarkoitettu mukaan otettaviksi ja levitettäväksi iholle pitkin päivää esim. aina käsien pesun jälkeen vähintäänkin ihoa kuivattavan talvikauden aikaan.

Granaattiomenakäsivoiteen mainitaan kuitenkin käyvän erityisesti iltoihin, mikä viittasi sen olevan täyteläisempää. Arvaus paljastui oikeaksi testissäni: voide ei ole lainkaan vetistä, vaan hoitavaa mutta imeytyy silti nopeasti ja jättää käsiin mukavan tuntuisen pinnan. Saatoin jatkaa näppäimistön naputtelua pian levityksen jälkeen.

Tuoksu on yllättävän mutta ihanan karkkinen, miehen mukaan mansikkainen/marjainen. Hänen veikkauksensa jälkeen minulle nousi mieleen mansikkajugurtin tuoksu lapsuudesta!

Kuinka kauan granaattiomena säilyy kosmetiikassa? Kaikkien tässä esittelemieni tuotteiden sisältämä granaattiomenamehu säilyy vuoden avaamisesta.

Lisäksi purkeissa ja pulloissa on varsin tuoretta tavaraa: kauppani tuotteisiin lisätään aina valmistuskuukausi, ei parasta ennen -kuukausi. Se on paljon läpinäkyvämpää, sillä nyt voin todeta, että esim. käyttämäni käsivoide valmistettiin viime kuussa!

Avaamattomina tuotteet toki säilyvät muutenkin pitkään, ja avattuinakin vielä vuoden siihen päälle.

Lopuksi

Miellyttävän tuntuiset ja hoitavat granaattiomenavoiteet voi ostaa suoralla linkillä kuvastosta.

Yli 30 €:n tilauksiin ilmainen toimitus kaikkialle Suomeen! (Lisää tietoa verkkokaupasta täällä.)

Nyt jos koska on hyvä aika tutustua ihonhoidon peruspilareihin, joista iho saa samalla kunnon vitamiinipläjäyksen!

4 vastausta artikkeliin “Granaattiomena – superfood myös iholle

 1. Minä en ole tiennytkään, että granaattiomenassa on noin paljon hyviä ominaisuuksia, sekä sisäisesti että ulkoisesti! Mutta kappas vain, sehän näyttää olevan oikea superhedelmä. :-)

  Minä olen ollut aina vähän skeptinen kaikenlaisten voiteiden anti-aging -ym. vaikutuksista, mikä voi kyllä johtua siitäkin, että en ole perehtynyt erilaisiin voiteisiin lainkaan. Aina vaan ne samat purkit pyörivät tuolla kaapissa. :-D Minulla on jotenkin sellainen tunne, että terveys lähtee ensisijaisesti sisältä päin, ja jos esim. ruokavalio on retuperällä, asiaa on mahdoton korjata ulkoisesti.

  Minäkin olen käsivoiteiden suurkuluttaja, ja sopivan käsivoiteen löytäminen voi olla todella vaikeaa.Yksi voide on liian tahmainen, yksi liian vetinen, yksi liian kevyt ja toinen liian raskas. Ja sitten taas jossakin on liian voimakas tuoksu… Onneksi olen löytänyt itselleni sopivan käsivoiteen, mutta se on kyllä ihan Prisma-kamaa. :-D

  Nämä sinun tuotteesi näyttävät kyllä tosi houkuttelevilta. <3

  Tykkää

  1. Kiitos Satu, minustakin juuri tämän sarjan pullot ja purnukat näyttävät niin herkullisilta, että niitä oli ihana valokuvatakin ja pyöritellä kuvia kollaaseja varten! Ja toki pakkausten sisällöt vakuuttivat vielä enemmän, vaikka ne eivät ole samalla lailla valokuvauksellisia kuin kaunis ulkokuori. :)

   Hienoa, että olet löytänyt mieleisen käsivoiteen! Kommenttisi osoittaa, että kun todella kuuluu jonkin tuotteen käyttäjäryhmään, koostumuksella ja muilla ominaisuuksilla oikeastikin on väliä; vetistä tai tahmaista tuotetta ei tule ostettua uudelleen, etenkin kun valinnanvaraa riittää, niin marketeissa kuin netissäkin.

   Monien ainesosien, kuten juurikin tiettyjen vitamiinien anti-aging-hyödyt ovat onneksi oikeita ja tieteellisesti tutkittuja. :) Voi toki olla, että sinunkin käyttämissäsi voiteissa sattuu olemaan joitain niistä ainesosista, vaikkei sitä erikseen mainostettaisi. (Esim. kaikissa vegaanisissa tuotteissa ei puhuta vegaanisuudesta mitään, jos sen pelätään vain kaventavan tuotteelle ajateltua kuluttajakuntaa.)

   Olet oikeassa, että yleisesti terveys lähtee sisältä päin, eikä millään ulkoisella (tai sisäiselläkään) voi kumota vaikkapa tupakoinnin aiheuttamia vaurioita keuhkoissa. On kuitenkin myös monia poikkeuksia: esim. auringolta on suojauduttava ulkoisesti eikä sisäisesti, lisäksi monet ainesosat vaikuttavat iholla eri tavalla kuin sisäisesti nautittuna. Kirjoituksessani silmänympärysvoiteista kerroin kofeiinista, jolla on täysin erilainen vaikutus sisäisesti kuin iholla.

   Ja toki koska iho on ainoa elin, jota hoidetaan ulkoa päin, on järkeenkäypää haluta mm. vitamiinien tuomia etuja myös suoraan iholle: esim. granaattiomena pelkästään sisäisesti nautittuna ei jaksa silottaa ihoa ja tehdä siitä kimmoisamman, vaikka onkin muutoin niin terveellinen (myös) syötynä. :)

   Tykkää

 2. moi! granaatit on enemmän tuttuja mulle sotaelokuvista kuin syötäväksi ! kerran olen maistanut ,hyvä maku mutta työlästä syödä kun kaikki maku on niissä pienissä siemenissä,ja nyt niistä tehdään voiteita,aika jännää

  Tykkää

  1. Moi jagge! Heh, granaatista tulee minullekin ensimmäisenä mieleen kranaatti ja siten leffat. 😊

   Omenana granaatti tosiaan ei ole helpoin tai nopein syötävä. Onneksi siitä voi myös hyötyä; jos on taipumusta naposteluun ja sitä kautta ylensyömiseen, granaattiomena mahdollistaa pitkään kestävän napostelun terveellisesti, koska vielä puolenkin tunnin kuluttua syömisen aloittamisesta on yhä saman omenan siementen kimpussa! 😄 Maku sentään on aidosti hyvä niin kuin sinäkin koit.

   Voiteiden raaka-aineena granaattiomena tekee vaikutuksen niin kuin ruokanakin, ja mikä parasta, siemenet on jo eroteltu ja uute uutettu! 😎

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s