Joululahjaideat (2021)

Kuulutko sinäkin heihin, jotka joutuvat pähkäilemään joka vuosi, mitä ostaa joululahjaksi kenellekin?

Vai kuulutko heihin, joille joululahjaideat ovat turhia, koska läheisten kanssa on sovittu, ettei mitään hankita? Sitten kuitenkin saat ainakin konvehtirasian ja pörrösukat, mutta menit itse tyhjin käsin joulukylään? Moni tuskin haluaa olla se tyyppi, ja joutuukin siksi miettimään vähintään sitä, mitä pientä joululahjaksi voisi tuoda.

Niinpä esittelyssä onkin tänään joululahjaideat jokaiselle, oli joululahjaintosi ja budjettisi kuinka pieni tahansa! Ostamalla joululahjat netistä säästyt lisäksi kaupoissa pyörimiseltä, ruuhkilta ja stressiltä.

Kaikki alla esittelemäni tuotteet ovat myynnissä verkkokaupassani niin kauan kuin tavaraa riittää. Yli 30 €:n tilauksiin kuuluu ilmainen toimitus noutopisteeseen kaikkialle Suomeen! Tuotteet ehtivät jouluksi kotiin, kun tekee tilauksen viimeistään 16.12. (Lisää tietoa verkkokaupasta täällä.)

Parhaat joululahjaideat / joululahjat 2021

Joululahjat naiselle, äidille, tyttärelle tai ystävälle

1. Valmiit setit/lahjapakkaukset

Haluatko päästä helpolla lahjan mietinnässä ja mahdollisesti jopa paketoimisessa? Valmiit setit ja lahjapakkaukset ovat silloin käteviä. Settejä on lukemattomia eri tuoteyhdistelmin oikeastaan kaikissa kategorioissa (hajuvedet, meikit, ihonhoito, jalkojen hoito, kylpytuotteet…).

Edullisimmat setit maksavat vain muutamia euroja, kalleimmatkin vain muutamia kymppejä.

Itse ihastuin valtavasti kolmen piparisen tuotteen settiin (yllä), ja minua houkutti ostaa jo toinen samanlainen. Ihanalta tuoksuvat nestesaippua, suihkugeeli ja tuoksusuihke saavat koko kylppärin lämpimän mausteiseksi, ja hinta viimeistelee helpon ostopäätöksen: koko setti maksaa vain 5,95 €!

Jalkahoitoon tarvittavat tuotteet ostin lahjaksi (kuvassa yllä), joten niitä en ole itse kokeillut, mutta suklaa ja hasselpähkinä kuulostivat niin herkullisille, että niillä tuskin voi mennä vikaan. Lisäksi annan tuotteet ihmiselle, jonka tiedän tykkäävän poreilevista jalkakylvyistä; parhaat joululahjat tunnistaakin siitä, että ne tulevat tarpeeseen ja menevät heti käyttöön.

2. Valoa talveen

Kun näin kuvastossa ensi kertaa nallelampun, tiesin heti, että tulisin ostamaan sen. Ehkä kaikki eivät haksahda samalla tavalla, mutta minä en voinut vastustaa moista suloisuutta.

Valikoimassa on myös hienostuneempia LED-valokoristeita, jos söpö nallukka ei iske. Kaikki nämä ovat keraamisia muovin sijasta, ja tuntuvatkin siksi laadukkailta. Tarkoitettu vain sisäkäyttöön. (Nallelamppu löytyy helpoiten kaupasta kirjoittamalla hakukenttään bear.)

3. Kosmetiikkajoulukalenteri

Joulukalenterin kohdalla voi ajatella, että sen hankinta on jo myöhäistä eikä se muutenkaan sovellu hyvin joululahjaksi (ellei anna sitä aikaisena joululahjana), mutta tämä 12-luukkuinen kosmetiikkajoulukalenteri ehtii vielä ilahduttaa saajaansa.

Luonnollista olisi alkaa avata luukkuja 12. päivästä eteenpäin, mutta itse ajattelin alkaa avata luukun kerrallaan tapaninpäivästä alkaen eli silloin kun monen muun joulu ”päättyy”! On kuitenkin maita (esim. Espanja), joissa lahjat avataan loppiaisena eli 6.1., joten voisi olla hauskaa avata viimeinen luukku juuri silloin. Etenkin aidoille jouluihmisille tällainen idea voisi olla mainio.

Verkkokaupasta selviää helposti luukkujen tarkka sisältö, mutta en halua pilata yllätystä, joten kuvassa täysin korkkaamaton kalenteri.

4. Korut/korusetit

Koruihmisille on kaupassa reilusti valinnanvaraa valikoiman koostuessa monentyylisistä kaula-, ranne- ja korvakoruista sekä sormuksista. (Alempana on pari kuvaa koruista hyväntekeväisyystuotteiden yhteydessä.)

Itse ostin kaksi settiä korvakoruja lahjaksi sukulaistytölle, koska jäin paitsi himoamastani korujoulukalenterista, mutta sitten asiakaspalvelusta vinkattiin kalentereita tulleen lisää, joten sain kuin sainkin ostettua sen lahjaksi, joten palautin sen tilalle ostamani korvakorut. (Kalenteri oli valitettavasti myynnissä vain marraskuussa.)

5. Ihonhoitotuotteet ja meikit

Syksyn kuumimpia uutuuksia ihonhoidon puolella ovat kaiken tekevä ihmeseerumi, joka ”häivyttää jopa 7:ää ikääntymisen merkkiä vain 7 päivässä”, kohottavat ampullit ja ihon hapen saantia tehostava kokonainen tuotesarja, joka elvyttää erityisesti sameaa talvi-ihoa.

Ajankohtaisimmat meikkiuutuudet puolestaan ovat seerumimeikkivoide, joka hoitaa ihoa ja on keveydestään huolimatta yllättävän peittävä, ja nyt joulukuussa lanseerattu jalokivien innoittama meikkikokoelma Glimmering Gems, josta valitsin alle kuvaan luomiväripaletin.

Ostin itse ihmeseerumin eli Renewal Power -seerumin ensimmäisestä mahdollisesta kampanjasta, mutta se mahtoi olla liikaa sellaisten suosikkieni kanssa, joiden käyttöä en halua lopettaa (esim. yövoide vihreällä teellä ja salisyylihapolla), sillä jotenkin seerumi ei tuntunut imeytyvän (ihoni ei kai vain tarvinnut niin paljon kosteutta aiemmin syksyllä). Annoin sen isosiskolle, jolla on kuivempi iho. Hän oli seerumista innoissaan, mutta en ole vielä kuullut käyttäjäkokemuksia. Noin yleisesti juuri tämä seerumi on yksi kaupan pidetyimpiä.

6. Jotain hiuksille

Kauppa on pullollaan erilaisia shampoita ja hiusten hoitotuotteita, pois pestäviä ja hiuksiin jätettäviä, kuin myös hiusharjoja ja välineitä kampauksiin. Niistä erottui helposti se, minkä itse halusin ostaa ja mille heti keksin oikean saajan:

Kyseessä on pieneen tilaan menevä, taittuva harja peilillä (kaupassa nimellä matkaharja). Koko idea, nuo värit ja kannen kuviointi viehättävät. Harja myydään aikuisten osastolla (ja lapsille löytyy tällä hetkellä oma ”hiiriharja”), mutta varmasti moni tyttökin tällaiseen ihastuu. Sarana on ilahduttavan jämäkkä, eli kestää toivottavasti käytössä pitkään.

7. Vaatteet ja asusteet

Nalleteema on yltänyt myös naisten pyjamaan (taaskin lapsille omansa). Kotoilun vaihtuessa menevämpään menoon tarjolla on kaikki tarvittava mekoista ja jeggingseistä huiveihin ja laukkuihin. (Perinteisessä verkkokaupassa on enemmän vaatteita kuin pikakuvastossa siltä varalta, että joku ihmettelee, miksei kaikkia vaatteita löydy.)

8. Tuoksukynttilät/huonetuoksut

Upean ajattomia, helppoja ja tunnelmallisia lahjoja laajalla kohdeyleisöllä. Tuoksukynttilöitä voi polttaa lähestulkoon läpi vuoden nimenomaan tuoksuelementin ansiosta, mutta toki vuoden pimeimpään aikaan ne ovat eniten paikallaan. ”Talven” tuoksuisessa kynttilässä on mm. appelsiinia ja neilikkaa, tuoksukynttiläsetti puolestaan vetää puoleensa tyylikkyydellään.

9. Hyväntekeväisyystuotteet

Onko sinulla tiukat kriteerit parhaille joululahjoille? Niitä voisivat olla esim. kotimainen joululahja, muulla tavalla eettinen lahja ja/tai merkityksellinen lahja. Verkkokaupassani ei ole Suomessa tehtyjä lahjoja, mutta siellä on useitakin hyväntekeväisyystuotteita, joiden tuotosta 100 % ohjataan rintasyöpätyöhön Suomessa. Kotimaisuus, eettisyys ja merkityksellisyys pystyvät siis kohtaamaan tällä tavoin.

Kaiken lisäksi jos ehdit kuvittelemaan, että tällaiset tuotteet varmaan näyttävät aika ankeilta, olit onneksi väärässä:

Sekin on mukava lisä, että hyväntekeväisyystuotteita löytyy sekä koruista, vaatteista/asusteista ja jopa ihonhoitotuotteista (tuotteet löytyvät kaupassa helpoiten kirjoittamalla hakukenttään rintasyöpäkampanja).

Huh, aikamoinen listaus on jo takana, eikä naisille edes ole lainkaan niin vaikea keksiä lahjoja kuin miehille! Siirrytään siis pikimmiten heihin.

Joululahjat miehelle, poikaystävälle, isälle tai vaarille

10. Valmiit setit/lahjapakkaukset

Nämä on pakko mainita erikseen myös miesten kohdalla, sillä vaihtoehtoja on niin runsaasti.

Erilaisia yhdistelmiä eri merkeiltä:

 • parranajogeeli-kasvopesu + after shave -balsami-kosteusvoide + miesten toilettilaukku
 • Eau de Toilette + pesuneste hiuksille ja vartalolle
 • Eau de Toilette + roll-on-antiperspirantti-deodorantti
 • Eau de Toilette + roll-on-antiperspirantti-deodorantti + suihkugeeli
 • Eau de Toilette + roll-on-antiperspirantti-deodorantti + pesuneste hiuksille ja vartalolle + vartalosuihke

11. Parranajokone ja/tai hiustenleikkuukone

Valikoimassa on pyöriväpäinen parranajokone tai 12-osainen siistiytymissetti, jossa on

• 3 x parranajopää
• 2 x kampalisäosa hiusleikkuriin
• teräverkkopartakone (paras päivittäiseen parranajoon)
• hiusleikkuri
• tarkkuustrimmeri
• nenäkarvatrimmeri
• partatrimmeri
• puhdistusharja
• käytännöllinen pidike

Meillä minä aina parturoin miehen, ja edellinen kone (sekin parranajokone hiusten leikkuuseen tarkoitetulla lisäterällä) on alkanut viime aikoina reistailla vuosien käytön jälkeen. 12-osainen peli yllä näyttää kovin lupaavalta, joten aion ostaa seuraavaksi sen. Mies sai edellisenkin parranajokoneen minulta lahjaksi, joten kaipa osaan valita hyvän nytkin! Tuossa on sitä paitsi paljon enemmän vaihtoehtoja hiustenleikkuuseenkin.

12. Älykello

Kauppani älykellot ovat edullisia useita satoja euroja maksaviin kaimoihinsa nähden, joten jos miehellä on ollut kauan kiikarissaan jokin tietty älykello, en suosittele poikkeamaan toiveesta.

Jos merkillä puolestaan ei ole niin väliä eikä budjettikaan salli ostaa yli 400 euron älykelloa, näistä voisi löytyä sopiva yksilö:

Vasemmanpuoleisessa kellossa on kahden vuoden takuu ja seuraavat toiminnot:

 • Aktiivisuustavoitteet
 • Puheluhälytykset
 • Askelmittari
 • Uniseuranta
 • Kameran kaukolaukaisin
 • Etsi puhelin
 • Kosketusnäyttö
 • Viestihälytykset
 • Herätys
 • Bluetooth
 • Säätiedot
 • Syke
 • Kellotauluvaihtoehdot
 • Musiikin hallinta

Nämä voivat olla hyviä vaihtoehtoja myös silloin, kun mies ei koe pakottavaa tarvetta älykelloon, mutta voisi kuitenkin tykätä sellaisesta, jos hänellä sellainen olisi.

Kaupasta löytyy myös tyypillisempiä lahjoja, kuten miesten pyjama, sukkia ja rannekelloja. Siirrytään sitten lapsiin!

Joululahjat lapsille

13. Kädenlämmittimet

Voiko pikkuisille oikein sopivampaa lahjaa ollakaan näin kylmillä keleillä?

14. Nallemuki

Tuskin kaipaa perusteluja. Nallen kuono ja tassut vaihtavat väriä, kun mukiin kaataa kuumaa juotavaa. Tuo olisi ollut suosikkimukini, jos minulla olisi lapsena vastaava ollut. Muki ei kuvaston mukaan ole varta vasten lapsille eli aikuinenkin voi sitä hyvin käyttää.

Kuvassa yllä kädenlämmittimet, nallemuki ja tablettituki.

15. Lasten omat pesu- ja tuoksutuotteet

Nyt joulunaikaan näitä on tarjolla normaalia enemmän (löytyvät kuvaston sivuilta 44–45 ja 231–235).

Pari lisävinkkiä (lasten joululahjoihin)

Ovatko itse tehdyt joululahjat lähellä sydäntä, mutta aika ei riitä niitä kaikille tekemään? Silloin yksi oiva ja budjettiystävällinen kompromissi on koota eri tuotteista kiva kokonaisuus lahjansaajalle: jos satsaa esitystapaan/paketointiin ja valitsee lahjan teemaksi esim. tietyn värin ja/tai tuoteperheen, lahjasta tulee hyvännäköinen ja siinä on enemmän luonnetta kuin valmiissa lahjapakkauksessa.

Yllä olen luonut värikoordinoidun kokonaisuuden, jossa on iso suihkugeeli, tuoksusuihke, hiusharja ja karkkipussi (viimeisin ei myynnissä verkkokaupassa.) Tämä tai vastaavanlainen lahja sopisi melkein kenelle vain, mutta itse aion antaa tämän 12-vuotiaalle tytölle. Tuoksusuihkeet ovat kaikista kaupan hajuvesistä miedoimpia, joten ne sopivat hyvin myös nuorelle naisenalulle.

Entä mitä pojat haluavat joululahjaksi? (Ilmiselvä vastaus: pelejä.)

Nostan tämän erikseen esiin, sillä lupasin kirjoituksen alussa joululahjaideoita jokaiselle, mutta pojat, erityisesti vanhemmat pojat (lapset, eivät teinit) ovat haastavin ryhmä omaa kauppaani ajatellen. Lasten pyjamissakin viimeinen koko on 10–11-vuotiaille, joten mitä 12-vuotiaalle joululahjaksi?

Kamppailin itse tuon kysymyksen kanssa viime jouluna sukulaispojan täyttäessä 12 juuri joulunaikaan. Hän kuitenkin tykkäsi lahjasta niin kovasti, että päätin jakaa idean tässä, vaikka näitä ei omasta kaupastani saakaan.

Poika ei käsittääkseni toivo(nut) muuta kuin pelejä ja rahaa, mutta jätän ne aina vanhempien ja isovanhempien annettavaksi, ja loin tällaisen kokonaisuuden yhdistetyksi synttäri- ja joululahjaksi:

Väriteemaksi valitsin valkoisen ja ralliauton punaisen, ja kokosin laatikkoon valmiit lettuainekset, ruoanlaitto- ja leivontavälineitä, joulutoffeita, pieniä askeja kuivattuja hedelmiä, suklaisen kakku- ja muffinssimixin ja lahjakortin (peli)sovelluskauppaan. Lopuksi lisäsin lahjaan vielä suklaatikkarin. (Pieni söpö lisä ei haittaa lainkaan, kunhan se on syötävää.) Lahja oli hitti: näin heti, miten pojan ilme kirkastui, kun hän huomasi lahjan!

Perhe olikin myöhemmin hankkinut uudestaan juuri samat lettuainekset, koska ne olivat tehneet vaikutuksen. Ruoanlaitto- ja leivontavälineet hankin sillä idealla, että poika ottaisi ne mukaansa vuosien päästä muuttaessaan lapsuudenkodista. Jos vain jaksaa miettiä pitkälle, niin ei siitä koskaan haittaa ole!

Lopuksi

Toivottavasti valtaosa lukijoista kokee saaneensa vastauksen polttavaan kysymykseen, mitä joululahjaksi 2021 ja mitkä joululahjaideat ovat omaan tilanteeseen sopivimmat.

Tuotteet löytyvät nopeasti ja kätevästi kuvaston kautta.

Ei siis muuta kuin tervetuloa ostoksille!

6 vastausta artikkeliin “Joululahjaideat (2021)

 1. kyllä tässä oli paljon hyviä ideoita jouluksi! kauniit kuvat on sitten kiva juttu! pitäis varmaan miettiä mitä läheiset todella tarvitsevat,joskus se voi olla pelkkä läsnäolo toisen kanssa ja hetken rauhoittuminen hänen kanssaan.mutta kyllä minä pidin hyväntekeväisyys lahjoista kaikista eniten,tärkeällä asialla ootte! ja itselle tulee kanssa hyvä mieli.hyvää joulua mielekkäälle miellekartalle! terv.täystonttu

  Tykkää

  1. Kiitos kaikin päin kivasta kommentista ja jouluntoivotuksesta, täystonttu (niin hauska nimimerkkikin)! ❤ Mukavaa, että pidit joululahjaideoista ja kuvista. Läsnäolo ja toisen kanssa rauhoittuminen ovat tosiaan upeimpia ”lahjoja” etenkin iäkkäämmille ja/tai yksinäisille.

   Hyväntekeväisyyslahjat ovat kyllä ihania, ja itse arvostan nimenomaan sitä, että 100 % tuotosta menee tärkeään työhön Suomessa; olen nimittäin nähnyt Roosa nauha -kampanjassa paljon sitä, että yritys lahjoittaa esim. 10-20 senttiä/tuote hyväntekeväisyyteen, mikä on tietysti todella vähän monen euron tuotteesta, mutta yritys saa kuitenkin brändilleen paljon hyvää mainosta, koska pinkki nauha komeilee näkyvästi heidän tuotteissaan. Monelle kuluttajalle voi silloin syntyä käsitys paljon anteliaammasta yrityksestä kuin mistä todellisuudessa on kyse. Niinpä onkin mahtavaa olla itse osana aitoa hyväntekeväisyyttä, sillä siitä tosiaan tulee hyvä mieli niin kuin kirjoitit. :)

   Miellyttävää joulunalusaikaa täystontulle! 🎅🎄🎁

   Tykkää

 2. No nyt se verkkokauppamysteeri selvisi! Vaikka jotain tämäntyyppistä uumoilinkin.

  Kauniit kuvat ja hyvin esitellyt tuotteet. Ja kiva tuo tarina sukulaispojan lahjaboksista.

  Tykkää

  1. Kiitos Menninkäinen ihanasta palautteesta! ❤ Viime päivät verkkokaupan kanssa ovat olleet niin työteliäitä ja jännittäviä, että palautteen saaminen on arvokkaampaa kuin koskaan. Niin mukava kuulla, että sukulaispojankin tarina miellytti, varsinkin kun aprikoin ensin, kirjoittaisinko siitä mitään. :)

   Tykkää

 3. Olipa kiva postaus vaikka kaikkea ei just nyt ollutkaan myynnissä. Mä on jouluihminen henkeen ja vereen niin alotan jouluostokset aina hyvissä ajoin, yleensä viim. ystävänpäivä tarjousten aikaan. Silleen säästyy kaikelta joulustressiltä ja pääsee vaan nauttimaan koko touhusta! Tietty rahaakin säästyy mistä tulee lisäpointsit 😉

  Tykkää

  1. Kiitos hauskasta kommentista! On aina mukava tavata jouluihmisiä, jotka aloittavat jouluvalmistelut tai ainakin lahjojen hankkimisen näin aikaisin. 😍

   Noita sesonkituotteita ei tosiaan ole myynnissä nyt, mutta kaikkea vähänkin ajattomampaa löytyy aivan niin kuin luottoklassikoiksi nousseita tuotteitakin. Myös hyväntekeväisyystuotteissa on lähes aina jotain uutta joka kampanjassa.

   Rahan säästyminen on kiinnostava näkökulma; jos mielessä on jokin tietty tuote, ja pystyy seuraamaan sen hintatasoa koko vuoden, niin silloin tosiaan varmasti saa iskettyä siihen, kun se on edullisimmillaan, eikä se edullisin aika taatusti ole joulun alla! Meilläkin on kampanjoissa ”Vuoden paras hinta” -hinnoittelua, jolloin tuote todella on edullisin (esim. 20 euron suosittu seerumi, joka ei juuri koskaan ole reilussa alennuksessa, voi maksaa 13 euroa, mikä on euroissa ja prosentuaalisestikin tuntuva säästö).

   Iloista joulushoppailua sinulle❣

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s