Aurinkoa peräaukolle

Juuri kun luulitte, etten enää ikinä kirjoita mitään terveyteen ja hyvinvointiin liittyvää, niin minäpäs yllätän kirjoittamalla uusimmasta terveystrendistä.

Harmi vain, että mahdollisuudet sen harjoittamiseen ovat Suomessa niin rajoitetut.

On tietysti kyse auringon ottamisesta peräaukkoon tai vähintään peräaukolle, josta auringon hoitava vaikutus pääsee kulkeutumaan aina sisäelimiin asti!

Lähde: AwakenWithJP

Voi kuulostaa tuulesta temmatulta tai huonolta vitsiltä, mutta kyseessä on ihan oikea trendi, jota lääkäritkin ovat kommentoineet. Asiantuntijat eivät suosittele auringonottoa peräaukolle, mutta jotkut vannovat sen nimeen; harrastuksen väitetään ainakin vahvistavan sisäelimiä ja tuovan lisää energiaa ja elinvuosia ja parempia yöunia. Nuo ovat kovia lupauksia, jollaiset ovat varsin tyypillisiä monille vastaavanlaisille huuhaauskomuksille.

Toisia trendi on huvittanut, se on jopa mitätöinyt yhden mainion sanonnan. Jos on joskus vastannut jonkun ajatukseen, ideaan, anteeksipyyntöön tms. sanomalla Tunge se sinne, minne päivä ei paista, enää sanonta ei toimi, koska nykyään päivä voi paistaa nimenomaan sinne.

Miten tämä trendi liittyy omaan elämääni? Kun katsoin alla olevan satiirivideon auringon ottamisesta peräaukolle, sain mahtavan idean kirjaani liittyen!

Video on niin hupaisa, että nauroin vielä jälkikäteenkin!

Tällä viikollahan sain tosissani aloitettua systemaattisen kirjan kirjoittamisen, mikä on viimeisin itselleni asettama tavoite ja prioriteettilistan kärjessä.

Kirjoittaminen on yleisesti sujunut hyvin ja tarina edennyt harppauksin, mutta ongelmia totta kai tulee yhtenään vastaan. Yksi tällä viikolla kohtaamani ongelma koski hahmojen tekemisiä ja arkea. Esitän heidät usein oikeusjutun parissa, ts. he ajavat omaa asiaansa uhreina ja asianomistajina.

Kenenkään elämä ei kuitenkaan ole yhtä oikeusjuttua, mitä uhrit siis puuhaisivat tavallisena arkenaan? Jos ratkaisisin ongelman niin, etten kuvaisi heidän arkeaan tai elämäänsä lainkaan, hahmot jäisivät liian pintapuolisiksi makuuni. Jos puolestaan alkaisin keksiä heille tekemistä vain täyttääkseni kirjan sivuja, tarinasta tulisi helposti tylsä, se ei etenisi eivätkä tekemiset liittyisi mihinkään. Mielenkiintoinenkin arki voisi tuntua täysin irralliselta muusta tarinasta, mitä en voi kirjoittajana sallia.

Olin paininut tämän ongelman kanssa vasta muutaman tunnin, kunnes satuin katsomaan auringonottovideon. Kesken peräaukkosatiirin sain idean: kirjani yhden hahmon arkeen tulee kuulumaan vaihtoehtohoidot, niiden etsiminen ja varsinkin kokeileminen!

Idea tuntuu täydelliseltä, sillä se on ajankohtainen ja realistinen, ja sopii tarinaan aukottomasti (pun intended). Moni parantumattomasti sairas tulee kokeilleeksi vaihtoehtohoitoja joko perinteisen hoidon rinnalla tai sen tilalla. Vaikka aihe on vakava, saan sen avulla tarinaan myös paljon kaipaamaani huumoria.

Olin niin innoissani ideasta, että keskeytin videon katselun ja menin heti kirjoittamaan kaikki mieleeni tulvineet hoitomuodot ylös. Usein tärkeät ideat eivät synny näin nopeasti, mutta tällä kertaa olin onnekas.

Kun luo jotain intensiivisesti, aihe ja kaikki siihen liittyvä on aktiivisesti mielessä, ja luomustaan kantaa haluamattaankin koko ajan mukanaan. Silloin ideoita voi saada mistä tai keneltä tahansa mitä hauskimmilla tavoilla!

6 vastausta artikkeliin “Aurinkoa peräaukolle

 1. Meinas mennä kahvit väärään kurkkuun… Pitäiskö kokeilla seuraavana kesänä – tai jos sellaista ei tule, niin seuraavalla Kanarian reissulla…?

  Sitä huomaa välillä ihan arjessakin todella outoja ajatusketjuja. Lopuksi sitä vaan miettii, että miten mä tähänkin ajatukseen päädyin. Kirjaa kirjoittaessa toisaalta hyvinkin hyödyllistä!

  Tykkää

  1. Totta, kummalliset ajatusketjut voivat palvella hyvin ainakin kirjoittajia. :)

   Auringonottopaikkoja on toisinaan vaikea löytää, jos esim. asuu kerrostalossa eikä omaa pihaa ole, mutta kun haluaa aurinkoa peräaukolle, sopivan auringonottopaikan löytämisestä tulee vielä paljon haasteellisempaa. Kanaria tarjoaa varman kesän, mutta löytyykö sieltä riittävän yksityistä sijaintia tähän hommaan? Ehkä selvität sen ensi reissullanne! 😃

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s