Jouluisia juttuja

Tänä joulunalusaikana/jouluna

  • Sain isältä lahjaksi koristelemattoman piparkakkutalon ja sokerikuorrutetuubin. Olin pitänyt kaupassa näkemiäni koristelemattomia taloja kovin ankeina, mutta kuorrutetuubin kanssa talosta tulikin yllättävän kiva lahja. Oli hauska päästä joulutunnelmaan koristelemalla talo itse. Joulunalusaika ei nimittäin tänä vuonna ole tuntunut erityisen jouluiselta (katso syy seuraavasta kohdasta), joten piparitalo tuli sitäkin kautta tarpeeseen, ja koti tuoksuu nyt ihanan pipariselta. Tuoksu kantautuu sänkyyn asti, vaikka talo on pikkuinen.

  • Olen koko joulun ja kaikki muutkin pyhät töissä. Minun oletettiin tulevan töihin myös jouluaattona, mutta kieltäydyin siitä päästäkseni edes yhteen perhekokoontumiseen joulun aikana. Työaikani nyt joulun alla ja pyhinä on noin 250-prosenttinen normaaliin työaikaani verrattuna, joten rauhaa rakastavana ja väsyvänä introverttina jo pelkkä ajatuskin meinaa heikottaa, mutta yleisellä tasolla viihdyn kyllä palkkatyössäni. Olisin voinut sanoa ei kaikkiin ylimääräisiin vuoroihin, mutta otin ne ihan mielelläni vastaan.
  • Olen hankkinut joululahjoiksi lähinnä vain ”häviäviä” asioita eli syötävää tai jotain muuta käytössä kuluvaa, joka aikanaan loppuu kokonaan. On helpottavaa, kun ei tarvitse ostaa mitään krääsää kenellekään. (Aina niin ei ole ollut, sillä esim. pienet lapset arvostavat enemmän Kiinassa tehtyjä muovileluja kuin kotimaisia puuleluja, jollaisia satuin kerran löytämään.) Miehelle minulla on täsmälahja, joka tulee tarpeeseen ja joka korvaa vanhan ja osin rikkinäisen tuotteen, jonka toimivuus on ollut jo muutaman kuukauden ajan epävarmaa.
  • Sain töistä joululahjaksi alla näkyvän lahjakortin. Miten mainio idea! Moni varmaan tietää kyseisestä palvelusta, mutta minulle se oli aiemmin vieras. En ole vielä lunastanut lahjakorttia, joten en osaa arvioida palvelua käytännössä, mutta kovin lupaavalta se vaikuttaa. Koska kortilla voi hankkia lahjakortin johonkin tiettyyn liikkeeseen, ei tarvitse väkisin ostaa mitään turhaa.

*

Odotan joulua, mutta vielä enemmän odotan rauhallista arkea, jonka täyttää ainakin nukkuminen ja kirjoittaminen. Viime päivinä en ole pystynyt syventymään romaanin kirjoittamiseen lainkaan siten kuin olisin halunnut, mutta se oli odotettavissa muiden kiireiden takia. Onneksi on kyse vain poikkeustilasta, joka päättyy heti loppiaisen jälkeen. En malta odottaa, että pääsen taas kirjan pariin.

Piparisentäyteistä ja levollista joulua kaikille! 🎄

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.