Vyötärö kapeaksi hulavanteella?

Nyt minäkin kuulun niihin, jotka ovat hiljattain ostaneet hulavanteen!

Niin kuin moni tietää, hulavanne on kesän 2019 trendikkäin treeniväline. Siitä saa kiittää Helsingin yliopiston tekemää tutkimusta, jonka mukaan hulavanteella pyörittely vie vyötäröltä senttejä ja josta ainakin Iltalehti ja Helsingin Sanomat ovat raportoineet.

Trendit ja minä emme useinkaan sovi yhteen, joten joku voisi ihmetellä, miksi menin ostamaan hulavanteen. Puolustuksekseni voin onneksi sanoa, että tämänhetkinen hulavanteen trendiasema selvisi minulle vasta ostopäätöksen tehtyäni eli siinä vaiheessa, kun aloin googlata hulavannetta.

Sain idean hulavanteesta käymällä kohta kohdalta läpi eri harrastusten listaa, jonka olen linkittänyt tekstiin Miksi mikään ei kiinnosta? Nyt selvisi syy! Olen tuoreeltaan poiminut listasta lukuisia muitakin harrastuksia, joista saattaisin olla kiinnostunut, hulailu on siis vain yksi niistä.

Niinpä tilasin ja eilen vihdoin myös sain vanteen; toimitusaika oli suuren suosion takia yli kaksi viikkoa. Itse haen hulavanteelta lähinnä hauskuutta ja sopivaa katkaisua arjen kaikkeen muuhun toimintaan, mutta koska minulla on blogi, miksipä en testaisi myös sitä, kapeneeko vyötärö luvatusti hulavannetreenillä ja kuinka paljon ja missä ajassa.

Juuri nyt trendinmukaisille hulavanteille on yhteistä niiden koottavuus ja paino. Ei siis puhuta (lapsille tehdyistä) ontoista hulavanteista, vaan yli kilon painoisista, kuudesta osasta koottavista ja vaahtomuovilla päällystetyistä vanteista. Omani painaa 1,5 kiloa.

Kun luin nettikauppoihin jätettyjä palautteita hulavanteista, asiakastyytyväisyys vaikutti korkealta. Valtaosan mielestä hulavanne toimii hienosti, sitä on helppo käyttää/käytön oppii nopeasti ja treenaaminen on mukavaa. Muutamat negatiiviset palautteet koskevat lähinnä joko käytön hankaluutta, osien irtoamista tai sitä, että hulavanne tuntuu ikävältä vartaloa vasten ja jättää sen mustelmille. Toiset vakuuttivat, että kun käyttöön tottuu, mustelmia ei enää tule.

Varoin tilaamasta sellaisesta kaupasta, jonka palautteissa kerrottiin osien irtoamisesta. Niinpä omani tuntuukin vankalta ja yhtenäiseltä. Itse asiassa en keksi, miten osat saa repimättä ja rikkomatta irti toisistaan kokoamisen jälkeen siltä varalta, että vanteen haluaisi kuljettaa pienempänä pakettina paikasta toiseen. Täytyyhän siihen jokin keino olla, mutta vanteen mukana ei tullut minkäänlaista ohjetta.

Sain testattua vannetta, ja jo parin minuutin sisällä onnistuin pyörittämään 80-90 kierrosta peräkkäin oikealta puolelta aloittaessani. Vasemmalta aloittaessani sain ensin vain kaksi kierrosta ennen kuin vanne tippui reisille, mutta taas vain parissa minuutissa ylsin 16 kierrokseen. Kehitys on niin nopeaa, että pian voin halutessani myös kävellä tai tehdä muita jalkaliikkeitä hulaillessani.

Alussa vanne tosiaan sattuu vyötäröön eli mustelmat eivät ole liioittelua. Se on onneksi pieni hinta näin kivasta liikuntamuodosta, mikäli vanteeseen tottuu ja mustelmat jäävät menneisyyteen.

Minulla on tuore vyötärömitta merkattuna ylös, joten raportoin blogissa myöhemmin, kapeneeko se hulailun avulla!

Lue myös: Kapeniko vyötärö hulavannetreenillä?

6 vastausta artikkeliin “Vyötärö kapeaksi hulavanteella?

 1. Minäkin luin näitä juttuja ja mietin, että pitäisköhän kaivaa mun hulavanne (just tollanen painollinen) kaapin perältä. Mä oon ostanut sen jo aikaa sitten (2-3 vuotta), eli olenksmä nyt niinkuin edelläkävijä…?
  Mulle ainakin tuli ihan hillittömät mustelmat aluksi ja jouduin pitämään taukoa. Sen kummemmin en mittaillut vyötäröä, mutta vois ottaa uusintastartin ja pistää ihan numeroita ylös.

  Tykkää

  1. Ooh, olet ehdottomasti edelläkävijä noin monen vuoden takaisella ostollasi! Hulavanne ei sitten ainakaan silloin tehnyt sinuun lähtemätöntä vaikutusta, koska päätyi kaapin perälle. Jokin päivittäinen tavoite, vaikka vain viisi minuuttia hulatreeniä, voisi pitää harrastuksen hengissä. Mittojen merkitseminen ylös voisi olla kaltaisellesi listoja rakastavalle liikkujalle kiinnostava kokeilu. :)

   Mustelmia tosiaan tulee, mutta uskon väitteisiin hulavanteeseen tottumisesta, johon sinunkin kokemuksesi viittaa. Kumman paljon käyttö kyllä alussa sattuu; kävin tämän kirjoittamisen lomassa juuri kokeilemassa vannetta, ja jo muutama kierros tuntuu siltä kuin olisi jonkun piestävänä. Eilinen eli ensimmäinen hulavannetreenini on siihen varmasti syyssä. Kyllä tämä vielä tästä!

   Tykkää

 2. Minä jo lapsena tykkäsin pyöritellä hulavannetta, kuten varmaan moni muukin meidän ikäluokan immeinen. Siksi en ihmettele, että siitä on tullut niin suosittua! :D

  Ja oon ihan varma, että hulavanne toimii, vaikka ei olis painollinen. MInun vanne on kotona edelleen. Olin kaukaa viisas ja säästin vanteen. Muistan, kun silloin teininä mietin, että hulavanne auttaisi juurikin tuossa vyötärön kapenemisessa. :D

  Tykkää

  1. Kiva, että säilytit vanhan hulavanteesi lapsuudesta! Minulla oli lapsena siskon vanha vanne, jota oli jo silloin teippailtu ja joka tuntui huteralta, joten vanne on sittemmin heitetty pois. Arvaan kuitenkin, että toisilla oli parempia hulavanteita jo silloin.

   Jos mietitään tämänhetkistä hulavannebuumia, myös painoton vanne saa tosiaan vyötärön liikkumaan ja voi olla joillekin mieluisampi kuin painollinen vanne. Fysioterapeutit tuntuvat suosittelevan vain painollisia hulavanteita, mutta pakkohan painottoman vanteen on olla parempi kuin ei mitään. Se lopulta on tärkeintä, että jaksaa pyörittää vannetta säännöllisesti, minkään painoinen vanne kun ei auta, jos se haudataan kaappiin. Hauskaa, että oma vanteesi odottaa sinua kotona siltä varalta, että haluat vielä jonain päivänä testata sen vyötäröä muovaavaa vaikutusta! :)

   Tykkää

 3. Mä olen pyöritellyt iskän vanhaa (juuri tuollaista painollista) hulavannetta aina silloin tällöin jo useamman vuoden ajan, ja onhan se ihan hauskaa puuhaa. Ainoa ongelma hulailussa on vain se, että se on pidemmän päälle ihan helvetin tylsää. :-D Pitäisi keksiä jotain oheistekemistä siihen sivuun (kännykän räpläämistä jo kokeilinkin :-D).

  Mutta jään mielenkiinnolla odottamaan tuloksiasi. Kannattaa katsoa myös tämä Timo Haikaraisen video aiheesta:

  Tykkää

  1. Hauskaa, että sinäkin olet hulaillut! Täytyy kyllä sanoa, että kummasti alan olla samaa mieltä tuosta tylsyydestä: heti hulavanteen saatuani aloin tehdä sillä päivittäisen 15-20 minuutin treenin, ja eilen eli vasta neljännen treenin yhteydessä tuntui ensimmäistä kertaa, että ”taas tätä yhtä ja samaa”. :D Tosin onhan moni muukin laji sitä yhtä ja samaa, lisäksi YouTuben katsominen samaan aikaan auttoi. :)

   Satuin itse asiassa katsomaan tuon Haikaraisen videon aiheesta jo ennen hulavanteen tilaamista, mutta katsoin siitä uudelleen osia myös nyt. Minulle jäi jo ensimmäisestä katselukerrasta mieleen, että hän on kyllä ehdottomasti oikealla alalla, koska on niin kiinnostunut nimenomaan rasvanpoltosta, nopeista tuloksista ja ruokavalion yhdistämisestä treeniin kuin treeniin. Jos siis haluaa mahdollisimman paljon tuloksia mahdollisimman nopeasti, hän on juuri oikea kaveri siihen hommaan.

   Minua ei kuitenkaan enää tässä vaiheessa elämää motivoi entistä kapeampi vyötärö itsessään, joten vaikka sellaisen saavuttaisi paljon tehokkaammin muin keinoin kuin hulavanteen avulla, en innostu viiden viikon rääkkikuureista tai vastaavista. Hulavannettakaan en tilannut ensisijaisesti vyötärön kapenemisen takia, mutta arvasin, että se kiinnostaa ihmisiä blogin puolella, joten lähestyin aihetta siitä näkökulmasta. Voihan olla, että jo ennestään liikunnallisena ja normaalipainoisena ihmisenä vyötäröni ei kapene juuri lainkaan toisin kuin Helsingin yliopiston tutkittavilla, jotka olivat kaikki ylipainoisia. On silti mukava olla koekaniinina, koska vyötärölläni olisi juuri tällä hetkellä varaa kiinteytyä muutaman sentin verran. :) Raportoin tuloksista varmasti parin kuukauden sisällä.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s