Elämää vuosi sitten vs. nyt

Tänä kesänä olen automaattisesti tullut verranneeksi elämääni vuoden takaiseen.

Normaalisti en tee vastaavaa vuotuista vertailua, mutta nyt se on tapahtunut itsestään kaiketi siksi, että olen niin paljon onnellisempi kuin vuosi sitten.

Vuosi sitten kesällä

 • minulla oli määräaikainen työ, joka edellytti edestakaisin reissaamista joka viikko
 • tontilla oli aivan liikaa töitä
 • stressasin tulevia häitämme, vaikka niissä ei pienimuotoisuutensa johdosta pitänyt olla mitään stressattavaa
 • asioiden selvittely talofirman kanssa oli vasta aluillaan, kaikki oli epäselvää eikä tulevien korjausten päivämääristä ollut mitään tietoa
 • maksoin kalliita laskuja sitä mukaa, kun piha valmistui (kiviaines on hurjan hinnakasta, mutta maksoin myös mullasta tonnikaupalla)
 • pidin pitkää blogitaukoa, koska aika ja jaksaminen eivät riittäneet kirjoittamiseen
 • sain raivokohtauksia liiallisen työnteon ja liian vähäisen vapaa-ajan takia

Tänä kesänä

 • Minulla on uusi, vakituinen (siis vakituinen!) työpaikka 10 minuutin kävelymatkan päässä kaupunkikodistamme! Työ on osa-aikaista juuri samoilla työajoilla kuin miehelläni (vaikka olemme eri työpaikoissa), joten meidän on helppo reissata talon ja kaupunkikodin väliä yhdessä. Työtä on niin joustavasti, että saan olla pidempiä aikoja putkeen talolla, mikä ei viime kesänä ollut mahdollista ja mistä jo silloin kovasti unelmoin. Kaiken lisäksi työ on kiinnostavaa ja monella tapaa itselleni uusi aluevaltaus. Niin moni asia natsaa uuden työn kohdalla työnantajan mukavuutta myöten, että pystyn kuvittelemaan itseni siihen pitkäksi aikaa.
 • Tontilla ei ole paljoakaan muuta työtä kuin normaalia niittämistä ja ruohonleikkuuta. Sisätöitä toki on, mutta pihatöitä huomattavasti vähemmän kuin viime vuonna.
 • Minun ei tarvitse stressata häitä sen enempää kuin määräaikaisen työn loppumista, sillä kumpikaan ei enää kosketa minua.
 • Taloasioiden selvittely on saatu päätökseen ja ohjat ovat omissa käsissämme. Mikään ei enää ole epäselvää.
 • Sen sijaan, että maksaisin suuria summia laskujen muodossa, olen itse vastaanottanut suuria summia korvausten muodossa. Aiemmin tällä viikolla tietoomme tuli, että saamme ensi kertaa myös kotitalousvähennyksen täysimääräisenä.
 • Haluan ja jaksan sitoutua viikoittaiseen blogikirjoittamiseen.
 • En saa enää raivokoht… No okei, saan vähemmän raivokohtauksia kuin viime kesänä.

Näin hienosti asiat voivat edetä, ratketa ja muuttua parempaan suuntaan vain yhdessä vuodessa! Se on hyvä muistaa etenkin silloin kun tuntuu, että elämä vain junnaa paikallaan. Mitä vain hurmaavaa voi tapahtua jopa silloin kun sitä vähiten odottaa.

Onnellisempi kesä.
Onnellisempi kesä.

14 vastausta artikkeliin “Elämää vuosi sitten vs. nyt

 1. Oi miten ihanaa! Onnea paljon koko sydämestäni, ihan kaikesta! ❤️

  Ja heh, voiko satunnaisista raivokohtauksista koskaan päästä..? En usko. Sehän on pelkästään sen merkki, ettei ihminen ole tylsä ja väritön hiirulainen 😉

  Tykkää

  1. Kiitos kovasti! 💜 Ihana kuulla sinusta; tykkäsin viimeisimmästä kasvikirjoituksestasi niin paljon, että sen luettuani niitin pihamme entistäkin suurpiirteisemmin. ;)

   Raivokohtaukset taitavat tosiaan olla melko pysyvä ominaisuus niillä, keitä ne koskettavat. :) Vanhemmiten ihminen sentään rauhoittuu, sen olen todennut omia lähisukulaisiani seuraamalla. Olen samaa mieltä, että on kyllä paljon kivempi välillä räjähtää kuin olla tasainen ja tylsä. Miestäkään raivarini eivät enää häiritse, päinvastoin tuntuu, että hän on alkanut ottaa minusta mallia. Niinpä raivoamme välillä kilpaa! :D

   Liked by 1 henkilö

   1. Juu, ei temperamentti ole vika vaan ominaisuus. Voisin kuvitella, että on myös terveellisempää ja vapauttavampaa kilahtaa vaikkapa minuutiksi ihan täysillä, kuin jurnuttaa jotakin päivä tai viikko 😄 Huh, ei sopisi minulle(kaan). Ja tosi on, että ikä ja elämänkokemus hieman rauhoittaa särmiä 😊

    Liked by 1 henkilö

   2. Ehdottomasti noin. :) Kamalia ovat ne tapaukset, joissa kaikki kiukku ja raivo pidetään sisällä, ja sitten huhtikuisessa riidassa kerrotaan, että paha olo alkoi kasaantua jo jouluna. Minulla on kokemusta jopa tällaisesta: silloinen kumppani luetteli elokuussa päivämäärän tarkkuudella, mikä häntä oli minussa häirinnyt 21.6., 14.7. ja 22.7.! Tuohan on jo itsessään hullua (helppo arvata, että suhde jäi lyhyeksi), mutta vaikka olisin halunnutkin selittää käyttäytymistäni, en todellakaan pysty elokuussa arvailemaan, mikä minussa on mahtanut kiukuttaa toista kuukausia aiemmin juuri tiettyinä päivinä. Ehkä joillekuille tekisi siis hyvää suorastaan opetella raivoamaan ja nimenomaan siinä hetkessä, kun raivostuttaa. :)

    Tykkää

 2. Niinpä. Ei kai niitä vuorenhuippujakaan ole ilman alamäkiä… Mä olen sitä mieltä, että ehkä ei nyt ihan itsekseen, mutta asioilla on tapana järjestyä. Sitä ei aina siellä kuopassa muista, mutta näin se monesti tuppaa menemään.
  Olipa kiva, että olet saanut mieluista työtä ja noin läheltä. Ja toi jos mikä on luksusta, että on puolison kanssa samat työajat. (nimim. ope ja tarjoilija, jotka ovat paitsi kellon, myös kalenterin mukaan aina päinvastoin töissä ja vapaalla….)

  Tuosta kuvasta huokuu kyllä rauha ja onnellisuus!

  Tykkää

  1. Kiitos! 💚 On totta, että vaikka moni ei halua ikävällä hetkellä edes kuulla ”asioilla on tapana järjestyä” -lohdutteluja, niin kyllä niillä vain on tapana järjestyä. Moni lienee myös aika kärsimätön ja haluaa kaikki muutokset ja parannukset heti. Jos vähän jaksaa malttaa, elämä näyttää silloin herkemmin sulojaan.

   Työn kanssa kävi tosiaan tuuri, vihdoinkin! Työhistoriani on täynnä riistofirmoja ja pelleilyä, jollaista moni ei uskoisi olevan edes olemassa, joten kun minulle tapahtuu työelämässä jotain hyvää, se on aina melkoinen ihme. Ja työaikojenkin osuminen yhteen on uskomatonta mutta niin tosiaan kävi. Harmi, että teillä on vapaat ihan eri aikaan, minullakin on kokemusta sellaisesta yhdestä muinaisesta suhteesta, jossa mies ajoi iltaisin ja öisin taksia. Arki vaatii tarkempaa suunnittelemista, kun monina iltoina ei voikaan olla ja tehdä yhdessä. Teillä on varmasti jokin hyvä systeemi, koska aikataulut eivät tunnu blogisi perusteella paljoakaan menoa haittaavan. :)

   Tykkää

   1. Systeemin nimi on ”ukko sairaslomalla koko kesän odottamassa polvileikkausaikaa”… :D
    Välillä byrokratian kanssa hirveetä säätöä, mutta tää on ollut ihana kevät / kesä.

    Tykkää

   2. Enpä olisi ikinä arvannut, että ihanuutenne on miehesi polven ansiota! :D En nyt tiedä, pitäisinkö peukkuja sen puolesta, että miehesi saa pian ajan ja tervehtyy nopeasti vai sen puolesta, että polvileikkaus ei koita aikoihin ja ihanuutenne sitä kautta jatkuu. 😄

    Tykkää

 3. Aivan ihana postaus ja ihana kuva! :) Tuo on niin totta, että yhdessä vuodessa voi tapahtua paljon ja elämä muuttua täysin. Onnittelut tuosta työpaikasta! Niin hienoa, että tärppäsi hyvästä paikasta. :) Niin, kyllä minullakin on vuodessa tai 1,5 vuodessa muuttunut hurjasti. Vielä en ole tyytyväinen täysin omaan tilanteeseeni, mutta kyllä se tästä! Hyvää kesää! <3

  Tykkää

  1. Kiitos, Vivi! 💙 Sinä jos kuka tiedät, miten nopeasti asiat voivat muuttua ja miten elämä halutessaan käännetään ylösalaisin hyppäämällä rohkeasti kohti tuntematonta. Harmi, ettet ole vielä täysin tyytyväinen; kai tietynlaiset mutkat matkassa kuuluvat asiaan. Lopputulostakin arvostaa sitten enemmän, kun se ei synny itsestään ja ilmaiseksi. Itse joudun useinkin rehkimään kovasti, eikä vaivannäköäni silti palkita mitenkään. Niin se vain menee. Siksikin satunnaiset onnenpotkut tuntuvat toisinaan erityisen suurilta ihmeiltä. Toivon paljon onnea ja menestystä tulevaisuuteesi ja kesääsi! 💗

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.