Tulin kalliiksi talofirmalle

Viimeksi kerroin sovun olevan syntymässä talofirman kanssa. Olin saanut tarjouksen, jonka pystyin hyväksymään. Vielä silloin luultiin, että paperit voitaisiin allekirjoittaa piankin, mutta sopimuksen laatimisessa kestikin vähän pidempään.

Paperit kuitenkin saatiin allekirjoitettua, ja tällä viikolla korvaussumma ilmestyi myös pankkitililleni. Käsittämättömän ihanaa! Näin ollen taloprojekti on nyt virallisesti päättynyt talofirman osalta. Minun ei tarvitse enää odottaa talofirmalta mitään korjauksia tai muita toimia, sillä kaikki vastuu talosta on korvauksen myötä siirtynyt minulle.

Kuva otettu 22.5.2019.
Kuva otettu 22.5.2019.

Sain nähdä sopimuksen reilusti ennen allekirjoitustilaisuutta. Vaikka sopimus oli ytimekäs ja asiapitoinen, se oli silti paikoin niin hauskasti kirjoitettu, että se toi väkisinkin hymyn huulille. En olekaan koskaan aikaisemmin saanut allekirjoittaa niin mukavaa sopimusta. Kieli-ihmisenä osasin heti arvostaa sopimuksen tyyliä, selkokielisyyttä ja sitä, että se kunnioitti sataprosenttisesti kaikkea aiemmin suullisesti sopimaamme.

Alla on kolme lainausta sopimuksesta:

 • Kaupan jälkeen ostaja on havainnut ja reklamoinut lukuisista taloa koskevista virheistä ja puutteista. Mm. talon lämmitysjärjestelmä on eri kuin sovittu, talossa on ollut vesivahinko, ja talossa on monia muita puutteita. Talofirmankaan käsityksen mukaan talo ei ole ollut virheetön eikä sopimuksen mukainen, mutta joitakin ostajan vaatimuksia/väitteitä talofirma on pitänyt liiallisina.
 • Osapuolet ovat päätyneet sopimaan asian enemmän riidan välttämiseksi tämän sopimuksen mukaisilla sopimusehdoilla. Sopimus on kompromissiratkaisu, eikä sillä oteta kantaa siihen, miltä osin osapuolten vaatimukset/väitteet ovat olleet oikeita taikka vääriä.
 • Todetaan erikseen, että hinnanalennussumma on erittäin merkittävä suhteessa kauppahintaan, ja osapuolet ovat erikseen sopineet, että sanottu alennus kattaa myös sellaiset mahdolliset virheet, joita ei ole vielä edes havaittu. Talofirmalla ei ole hyvityksen jälkeen mitään virhe-/takuu- tms. vastuuta talosta.

Sopimuksessa oli muitakin mainioita kohtia, mutta ne pidän omana tietonani.

Olenkin parhaillaan talolla hengailemassa. Olen ollut täällä melkein viikon. Viimeksi yövyimme täällä talvella ennen katon vesivahinkoa, minkä jälkeen keskityin puhtaasti korvausasioihin. Nyt kun talojupakka on selvitetty, täällä tekee taas mieli olla. Toki jo pelkkä vuodenaika tekee täällä olemisesta täysin erilaista kuin viimeksi.

Mies oli pari päivää kanssani, muuten olen ollut yksin. Joutsenet ja kurjet sentään ovat pitäneet minulle seuraa etupihan puolella, lisäksi näin pihalla fasaanin ja kaksi kissaa eri päivinä. Naakkojen pesiä löytyy miltei kaikista röttelötalojen savupiipuista, ja närhipariskunnankin bongasin.

Nyt kesän edetessä tartumme sitten isäni kanssa hommiin ja korjaamme täällä muutamia paikkoja. Isoin työ lienee katossa ja aukkojen tilkitsemisessä. (Tajusin viime talvena, mistä keittiön lattian erityinen kylmyys johtuu; lattialista on keittiössä kokonaan auki astianpesukoneen kohdalta, jotta koneen ovi pystyy aukenemaan, ja listan takana on putkien ympärillä valtavia aukkoja, joita ei ole tukittu ja joiden kautta kylmä ulkoilma pääsee tehokkaasti sisätiloihin. Lattia lämpenee monta astetta siis jo pelkästään sillä, että aukot tilkitään.)

Listaan korjauskohteita ja esittelen onnistuneita lopputuloksia sitä mukaa kun etenemme.

Vihdoin sain vaihdettua kauhtuneen kanervan kesäkukkaan.

4 vastausta artikkeliin “Tulin kalliiksi talofirmalle

 1. Iik miten ihana siili! Ja ihanaa, että homma on nyt purkissa. Onneksi sinulla ja isälläsi on tietotaitoa ja intoa ryhtyä korjaustoimiin. Saatte siitä varmasti oivan rauhoittumispaikan arjen keskelle.

  Tykkää

  1. Kiitos, Menninkäiseni! 💛💚 Tämä paikka tosiaan sopii rauhoittumiseen; nukahdinkin jo terassin sohvapenkille viimeisenä aurinkoisena päivänä ennen sateita. :)

   Viime kesä oli niin rankka saunan ja ulkorakennusten kattojen rakentamisineen, että veikkaan tästä kesästä tulevan paljon kevyempi, vaikka talon kanssa onkin omat hommansa. Intoa riittää, kun tietää, ettei hommaa lopulta ole kovinkaan paljon.

   Siilin ostin Porvoon syysmarkkinoilta, se on kyllä söpö!

   Tykkää

   1. Mä arvasin! Mulla on myös takapihalla samaan sarjaan kuuluva punkkaripöllö!! Mä himoitsen niiden sitä poroa…. ne on vaan kaikki niin suloisia!

    Tykkää

   2. Punkkaripöllö onkin osuva nimi! Minunkin oli vaikea valita kaikista kivoista jokin itselleni, mutta päädyin lopulta siiliin. Poroa en muista valikoimassa (ajattelin kyllä heti, että jos valikoimassa olisi kaikkea, haluaisit varmasti poron!), mutta nyt sitten tiedän, että sellainenkin on olemassa. Toivottavasti saat sellaisen jossain vaiheessa käsiisi! Hinnallahan nämä eivät onneksi ole pilattuja. :)

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s