Hölmö menettää rahaa turhaan

Haluan näyttää omalla esimerkilläni, miten helppoa on menettää rahaa tuosta noin vain ja aivan turhaan. Näytän sen, jotta muiden ei tarvitse olla yhtä hölmöjä tai tietämättömiä.

Normaalisti olen fiksu raha-asioissa. Se on aina ollut minulle luontaista, ja blogissa se näkyy monessakin kohdassa, kuten teksteissä Pihistelijän happy hour ja Hävyttömän edullisesti etelään. Minulla on lähipiirissäni monia taitavia rahankäyttäjiä ja säästäjiä, mutta toisinaan osaan säästää jopa sellaisissa asioissa, jotka eivät ole tulleet heille mieleenkään: kun joku heistä sattuu kertomaan, missä on Helsingin edullisin passikuvaus, minä kysyn, miksi et ottanut passikuvaa itse? Se kun on täysin ilmaista, sallittua ja lopulta helppoakin. Oma säästöajatteluni siis toisinaan ylittää sen, mitä säästämisellä yleensä ajatellaan.

Kun on tuollainen säästöhistoria kuin minulla, harmitus on suuri, kun tajuaa menettäneensä rahaa aivan turhaan. Miten se on edes mahdollista ja miten se tapahtuu?

Näin helposti menetät ja vastaavasti tienaat rahaa

Lyhykäisyydessään voi sanoa, että olen maksanut liikaa suurin piirtein kaikista viimeisen vuoden aikana ostamistani tuotteista, jotka olen tilannut netistä. Vaikken edes tee kovasti ostoksia netissä, näihin tuotteisiin kuuluu silti niin piilolinssejä, DVD-levyjä, kirjoja kuin vaatteita ja kengätkin. Miksi sitten maksoin niistä liikaa ja kuinka paljon olisin voinut säästää?

Olen käyttänyt Bonusway-palvelua juuri niin kauan kuin firman banneri on ollut bloginkin sivupalkissa. Bonusway antaa nettishoppailijalle bonusta kaikista sen kautta ostetuista tuotteista, ja tienatut bonukset saa puhtaana rahana suoraan pankkitilille. Palveluun liittyminen ja sen käyttäminen on ilmaista, ja Bonuswayn kautta voi shoppailla ja tienata jo yli 850 verkkokaupassa, kuten Elloksella, Booking.comissa, Nellyssä, CDON.comissa ja Stockmannilla. Ostokset tehdään verkkokaupoissa juuri niin kuin ennenkin, ja niistä kertyy shoppailijalle rahaa, kunhan hän vain kirjautuu Bonusway-palveluun ja klikkaa itsensä kauppoihin Bonuswayn kautta ennen ostosten tekemistä.

Tuon kaiken siis tiesin ja olin sen blogiinkin kirjoittanut ylimääräisen edun kera, sillä Bonusway tarjoaa blogini lukijoille 10 euroa ostosrahaa, kun palveluun liittyy tästä linkistä. Silti olen itse ollut niin pösilö, etten ole tajunnut hyödyntää Bonuswayta lähellekään tarpeeksi.

Mielessäni olen yhdistänyt Bonuswayn matkailuun, sillä käytän palvelua aina matkavarausten yhteydessä. Bonuswayssa onkin runsaasti hotelleja ja lentoja tarjoavia kauppoja, mutta matkailu on silti vain yksi kategoria. Siksi Bonuswayhin mahtuu valtavasti niin monia muitakin liikkeitä. Kuten kaikki ne, joista itse säännöllisesti ostan jotain! Miten ne kaikki voivatkin olla Bonuswayssa ja miten on mahdollista, että minun kaltaiseni ostaja ja säästäjä ei sitä tiennyt? Siihen en saa koskaan vastausta, mutta voin sentään nyt jälkikäteen laskea, kuinka paljon rahaa olisin voinut ostoillani tienata.

Omat nettiostokseni oli helppo kartoittaa sähköpostikansiosta. Erittelen ostoni alle.

  • DVD-levyjä (CDON.com) 212,77 eurolla, bonus 4,79 euroa.
  • Erikoisleveät kengät yhdelle sukulaiselle ja muutama vaatekappale (Klingel) 164,24 eurolla, bonus 3,69 euroa.
  • Kirjoja (Adlibris) 86 eurolla, bonus 1,90 euroa.
  • Naulakko ja yksi vaatekappale (Hobby Hall) 77,80 eurolla, bonus 2,80 euroa.
  • Piilolinssejä (Mister Spex) 334,77 eurolla, bonus 15,06 euroa.

Näin ollen menetin bonuksissa yhteensä 28,24 euroa. Olisin keksinyt tuolle summalle vaikka mitä viisaampaa käyttöä. Summa on merkittävä ottaen huomioon, että olen ostanut niin vähällä. Moni shoppailee yhtä pitkällä aikavälillä paljon minua useammin, jolloin säästötkin kasvavat. Omalla kohdallani sen osoittaa parhaiten matkusteluun liittyvät ostokseni, joita minulle on kertynyt muita ostoja enemmän ja joiden kohdalla olen tajunnut käyttää Bonuswayta aina kun mahdollista. Siksi bonustakin on kertynyt lähes 100 euroa.

Tuo lähes 30 euron menetykseni osoittaa, että jopa harvoin tai vähän ostavan henkilön kohdalla ei puhuta vain muutamista senteistä, vaan useiden kymppien säästöstä. Ei siis kannata aliarvioida bonuksen voimaa.

Kertaluonteisistakin ostoista voi kertyä monta kymppiä tai jopa sataa euroa bonusta, jos esim. muuton yhteydessä ostaa uuden pesukoneen, polkupyörän ja pihakalusteita. On vain hyvä, että ei ole jatkuvasti ostamassa tavaraa, mutta monella harvemminkin ostavalla on edes muutaman kerran elämässä hetki, jolloin hankintoja täytyy tehdä enemmän.

Bonuswayllä on selainlisäosa, joka muistuttaa kauppojen kuulumisesta Bonuswayhin. Selvästikään minä en ollut sitä kokeillut, vaikka syytä olisi ollut. Kaiken tämän hölmöilyn jälkeen olen onneksi oppinut läksyni.

Jos haluat tienata ostoksillasi etkä vielä ole Bonuswayssa, liittymällä palveluun tästä linkistä saat 10 euroa ostosrahaa ensimmäisestä ostosta. (Huom! Linkin on oltava juuri tuo 10 euroa saadakseen, eli pelkkä Bonuswayn etusivulta liittyminen ei tuo asiakkaalle ylimääräistä ostosrahaa. Myös blogin sivupalkista löytyy oikealla linkillä varustettu banneri.)

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.