Hiukseni nykyään

En ole aikoihin kirjoittanut hiuksista, vaikka syytä olisi ollut.

Hiuksiani nimittäin kelpaa esitellä, vai olisiko oikeaoppisempaa sanoa, että nämä eivät esittelyjä kaipaa. Ehkä voisi sanoa, että minulla on nykyään luonnostaan shokkivärit päässä. Hiukseni ovat väriltään melkein kuin 101 dalmatialaista -animaatioelokuvan naispahiksella.

Halusin muutosta ja palasin vastikään kampaajalta hiustenleikkuusta. Näytän lopputuloksen alla, mutta kertaan sitä ennen pikaisesti hiushistoriani ja nykyiset toiveeni hiusten suhteen.

Otin permanentin lokakuussa 2017. Myöhemmin samassa kuussa värjäsin hiukseni viimeisen kerran, eli minulla on melkein 16 kuukauden edestä omaa, luonnollista kasvua päässä. Hiukseni olivat ennen tasaisen keskiruskeat, mutta nykyään minulla on paljon valkoisia hiuksia, koska aloin harmaantua jo teini-ikäisenä noin 15 vuotta sitten.

Tavoitteeni on ollut kasvattaa hiuksista pois viimeisetkin kasvivärien ja permanentin jämät, ja nauttia sitten elämästä entisenä brunettena ja nykyisenä valkohapsena.

(Pidin kovasti permanentatuista hiuksista, ja saatan joskus tulevaisuudessa ottaa taas uuden permanentin, mutta sillä kertaa luonnollisiin, en värjättyihin hiuksiin.)

En suinkaan aina ole ollut sinut valkoisten hiusteni kanssa, kun kerran olen niitä vuosien varrella värjäillyt monet kerrat. Nykyään kuitenkin tykkään niistä jo melkoisesti. Minulla ei ole hiuksissani lainkaan likaisenharmaita hiuksia, vaan vain valkoisia ja eri ruskean sävyjä. Ennen valkoisia hiuksia oli yksittäisiä, sitten laajemmin ja nyt jo tukuittain. Ajattelin, että kun leikkauttaisin latvat pois, pääsisin vihdoin nauttimaan aiemmin kirjoittamastani gray hair -trendistä.

Ennen kampaajalle menoa oli epäselvää, oliko valkoisia hiuksia yhäkään tarpeeksi haluamaani tyyliä varten, sillä niin hurjan valkohapsinen kuin jo olenkin, sitä ei yhäkään välttämättä arvaisi päältä päin. Ruskeita hiuksia on nimittäin eniten juuri päälaella, niin kuin allakin näkyy.

Halusin joka tapauksessa eroon roikkohiuksista, joita siedän sitä vähemmän, mitä vanhemmaksi tulen. Koska en oikeastaan ikinä muotoile tai laita hiuksiani, pitkät hiukset eivät imartele minua mitenkään, vaan vain roikkuvat aina samannäköisinä. Kaipaan sitä, että hiukset kehystävät kasvot. Ei siis muuta kuin kampaajalle!

Tältä uudet hiukset näyttävät:

Peilistä katsoo iloinen nainen. Olen hurjan tyytyväinen lopputulokseen enkä tajua, miksi en luopunut värjäilyistä ja roikkohiuksista jo aikaa sitten. Olen vetänyt hiukset tarkoituksella taakse, jotta valkoiset hiukset pääsevät valloilleen. Niitä onkin reilusti niin kuin toivoinkin, mutta takaa hiukset ovat vielä yllättävänkin ruskeat.

Kampaaja kertoi laittavansa harmaita raitoja yhtenään asiakkailleen, jopa nuorille miehenaluille. Minun ei kuitenkaan tarvitse, kun päästä löytyy omasta takaa oikein kunnolla raitoja. On jännää ja hassua olla hiukset alhaalla ruskeahiuksinen, hiukset ylhäällä puolestaan vaaleahiuksinen! Ties kuinka valkopäiseksi blondiksi tässä onkaan matkalla. Myös matkan pituus on mysteeri, tähän pisteeseen pääseminen kun on tosiaan kestänyt lähes 15 vuotta.

13 vastausta artikkeliin “Hiukseni nykyään

 1. Todella kivannäköiset hiukset! Ja hauskaahan se on, että voi päättää onko tänään brunette vai blondi.

  Tykkää

 2. Aika hauska! Blondi ja brunetti samassa. :D
  Mistäköhän hiusten harmaantuminen johtuu? Ei ainakaan näemmä vanhenemisesta (tai vanhuudesta). Ja tosiaan, harmaathan ovat jo hetken olleet muotia!

  Tykkää

  1. Kiitos! 💛 Juuri minun kohdalla harmaantuminen ei tosiaan johdu vanhuudesta, koska se alkoi niin kovin varhain. Toisinaan puhutaankin ennenaikaisesta harmaantumisesta, mikä varmasti pätee minuun. Varsinkin luontaistuotteiden myyjät yrittävät väittää, että hiusten harmaantuminen johtuu erilaisista puutostiloista kehossa, mutta tieteellisempi selitys on, että harmaus kulkee geeneissä. On tavallista, että suvusta löytyy myös muita aikaisin harmaantuneita, jos lapselta tai teiniltä alkaa löytyä harmaita.

   Yhdessä lähteessä todetaan, että ”The appearance of gray hairs may be the result of a child’s genetically determined maturational schedule” (https://www.drgreene.com/qa-articles/children-gray-hair/). Kai siis minunkin geeneissäni on määrätty, että kehityn ja kypsyn aikaisin! ;D

   Tykkää

 3. Onpa jännä! :) Miusta nuo siun uudet hiukset on kivat ja ties vaikka joskus olisit ihan täysblondi! :) Itse odotan päivää, jolloin hiukset ovat harmaat, koska luulen niiden silloin tulevan valkoisiksi, niinkuin mummolla oli ja ei tarvitsisi värjätä. Mutta miullakin on kyllä hiusrintamalla muutoksia, kun nyt yritän saada luonnolisempia hiuksia. Ens viikolla menenkin kampaajalle! :)

  Tykkää

  1. Kiitos! 💜 Täysblondius on luultavasti joskus edessä, mutta siihen voi hyvin vierähtää vielä seuraavatkin 15 vuotta. ;) Kiva, jos sinäkin saisit haluamasi ja pääsisit värjäyskierteestä. Tavoitteesi luonnollisemmista hiuksista kuulostaa lupaavalta; odotan jo innolla kampaamokäynnin jälkeisiä kuvia blogissasi!

   Tykkää

 4. Uusi kampauksesi on oikein kiva ja pirteä! <3

  Ihailen sitä, että olet niin sinut harmautesi kanssa. Minulla on myös ollut lähes täysin harmaa juurikasvu jo ties kuinka monta vuotta, mutta en voisi ikipäivänä kuvitella, että lopettaisin hiusten värjäämisen, koska en kestäisi itseäni harmaapäisenä. Tai mistä sitä tietää, olisiko minunkaan tukkani ihan kauttaaltaan harmaa, mutta en aio ottaa asiasta ainakaan ihan lähiaikoina selvää. ;-)

  Onko sinusta muuten harmaa hius laadultaan jotenkin karkeampaa värjätty hius? Itse en halua lopettaa värjäämistä senkään takia, kun oma hius tuntuu niin kamalan karkealta, melkein kuin hevosen jouhilta. Tosin on myönnettävä, etten ole koskaan tutkinut hevosen jouhia lähemmin, joten en tiedä, millaisia ne tarkalleen ovat. :-)

  Tykkää

  1. Kiitos, Satu! 💗

   Kauan minullakin meni ennen kuin aloin tykätä harmaista, mutta onneksi se sentään tapahtui ”jo” nyt. Minulla siihen vaikuttaa paljon se, että en ole mitenkään erityisen tyytyväinen hiuksiini värjättyinä, sillä ei mene kauaa ennen kuin hiukset pitää taas värjätä. Juurikasvu näyttää hirveältä, ja kun värjää vaaleasta tummaan, vaalea juurikasvu saa ihmisen näyttämään kaljulta ja ohuthiuksiselta, vaikka tukkaa olisi kuinka paljon. Vasta kun jaksaa kasvattaa omaa väriä niin kauan, että juurikasvua ei enää ole (ts. vanhat latvat leikataan pois), sitten hiukset voivat alkaa tosissaan näyttää näteiltä.

   Siirtymävaihe on siis ehdottomasti kaikista pahin, ja hiukset tulevat lähes poikkeuksetta näyttämään ”hirveiltä”, sitä hirveämmiltä, mitä kauempana hiusten oma väri on keinoväristä. Jotkut tekevätkin niin, että he pyrkivät värjäämään hiuksensa harmaiksi, jotta oma kasvu sopisi sen kanssa yhteen, kunnes värjätyt hiukset voi leikata ja jäljelle jää vain omaa kasvua. YouTubesta löytyy aiheesta kiinnostavia videoita hakusanoilla transitioning to gray hair. Siirtymän voi siis tehdä joko luonnollisesti tai värjäämällä hiuksia.

   Jouhiksi harmaita tosiaan usein sanotaan. :) Omatkin harmaani ovat karkeampia kuin ruskeat hiukseni (tai värjätyt hiukset), mutta minulle sekin on ollut ihan mieluista; minulla on luonnostaan sileät, liukkaat hiukset, joten harmaat ovat tuoneet rakenteeseen vaihtelua ja tehneet niistä vähemmän liukkaat (pompulatkin pysyvät nyt aiempaa paremmin hiuksissa, koska eivät liu’u pois yhtä helposti kuin ennen). :)

   Veikkaan, että sinäkin näyttäisit hyvältä harmaahiuksisena, mutta muutosta pitää toki haluta itse ennen kuin siihen kannattaa ryhtyä. Nyt ainakin tiedät, mistä saa vinkkejä, jos päätät joskus lopettaa värjäämisen. :) Ehkä uteliaisuutesi voittaa ennemmin tai myöhemmin ja haluat nähdä, mitä kaikkia sävyjä luonnollisista hiuksistasi löytyykään!

   Tykkää

  1. Olisipa kiva nähdä kuva hiuksistasi! Harmi, ettei tähän saa kuvaa sellaisenaan, vain kuvaan linkkaaminen onnistuu. Osittain tummat/ruskeat hiukset yhdessä harmaiden/valkoisten hiusten kanssa ovat monesti jännää katseltavaa. 😉

   Tykkää

   1. On kyllä niin karmeassa vaiheessa, että tekisi mieli heittää lusikka nurkkaan :D Toisaalta, alta on kasvamassa niin upea puhdas harmaan valkoinen kuontalo, että jotenkin on sinniteltävä :)

    Tykkää

   2. Koeta tosiaan sinnitellä, sillä vaikka siirtymävaihe näyttäisi karmealta, lopputulos on kaiken odottelun arvoinen! Lopulta on ihanaa, kun päässä on vain omaa väriä eivätkä juurikasvut ja värjäyskierteet enää liity omaan elämään mitenkään. :)

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s