Karvanpoisto teipillä – onnistuu! DIY-karvanpoistoliuskat

Sain päähänpiston kokeilla karvanpoistoa aivan tavallisella teipillä – ja se kokeiluhan kannatti! Kaiken lisäksi netissä ei ole paljon asiaa karvanpoistosta teipillä edes englanniksi, joten tämä kirjoitus tulee varmasti tarpeeseen.

DIY- eli tee se itse -karvanpoistoliuskat syntyvät todellakin pelkästä teipistä. Kaikki teipit eivät kuitenkaan toimi yhtä hyvin, mutta minä olen koekaniinina testannut useampia, ja niinpä kerron ja näytän, mikä toimii parhaiten.

Niin kuin yllä näkyy, karvat todella lähtevät teipillä irti. Esittelen alla lisää tuloksia. Sitä ennen haluan kuitenkin kertoa, miten olen yleensä huolehtinut karvanpoistosta ja mikä sai minut tarttumaan teippiin.

Ennen teippikokeilua olin aina höylännyt eli sheivannut kaikki ihokarvat, mitkä olen halunnut poistaa. Muista karvanpoistomenetelmistä minulla ei juurikaan ollut kokemusta: vahausta tai sokerointia en ole kokeillut koskaan, ja vuosia sitten kokeilemani karvanpoistovaahdot eivät jaksaneet poistaa läheskään kaikkia karvoja, ja karvat sitä paitsi alkoivat kasvaa saman tien takaisin juuri niin kuin sheivauksenkin jälkeen. Epilaattoria kokeilin aikoinaan pari kertaa ennen kuin myin sen pois. Se ei toiminut kohdallani lainkaan toivotusti, ja sisäänkasvaneita karvoja tuli enemmän kuin olin osannut ennakkoon edes kuvitella. Mitään pysyvämpiä karvanpoistomenetelmiä kuten laseria en ole koskaan edes harkinnut.

Sheivaaminen eli karvojen ajaminen toimi minulla loistavasti vuosikaudet enkä kokenut hommaa kamalaksi riesaksi. Viimeisen vuoden sisällä jokin on kuitenkin muuttunut, sillä ihoni ei enää siedä sheivaamista. Se on sikäli hyvin jännää, sillä sheivaamista pidetään yhtenä hellävaraisimmista karvanpoistomenetelmistä siinä missä karvojen nyppiminen juurineen tavalla tai toisella on paljon kivuliaampaa.

Oma ihoni menee nykyään kananlihalle, kun alan sheivata, ja sen takia iho haavautuu ajelun seurauksena, eivätkä kaikki karvat leikkaannu tyvestä, koska iho on ajeluhetkellä epätasainen. Mitkään käsittelyt, lämpötilat tai voiteet eivät poista kananlihaa, koska nykyään ihoni yksinkertaisesti inhoaa sheivaamista. Alla on kuva ajellusta säärestä viime kesältä.

Koska sheivaus ei siis enää toimi ja innosta, sain neronleimauksen tarttua teippiin.

Moni mieltää ilmastointiteipin yhdeksi tehokkaimmista teipeistä, ja netistä löytyykin yksi teksti, jossa ilmastointiteippiä testattiin karvanpoistomielessä: Ilmastointiteippi täyttää 75 vuotta – Pasi testasi, saako jesarilla poistettua myös säärikarvat. Jutussa esiteltyä tulosta pidetään onnistuneena, ja koekaniini Pasi iloitsi myös siitä, että ilmastointiteipin repäisy ei tuntunut missään.

Niinpä itsekin odotin paljon nimenomaan ilmastointiteipiltä. Kävi kuitenkin niin, että se pärjäsi testissäni kaikkein huonoiten! Niin huonosti, etten viitsinyt edes ottaa kuvaa teipistä, johon ei ollut tarttunut kuin pari karvaa. Repäisy ei minustakaan tuntunut miltään, ja sille löytyy myös looginen syy: mitä vähemmän karvoja teippi irrottaa, sitä vähemmän repäisy tuntuu.

Itse sain parhaat tulokset kaksipuolisella valkoisella teipillä, jota tämän kirjoituksen kuvituksessa näkyy eniten. Kyseinen teippi on mattoteippiä.

Teipin alalaidassa näkyy parhaiten, että karvat ovat irronneet juurineen.
Kuvan alalaidassa näkyy parhaiten, että karvat ovat irronneet juurineen.

Lisäksi kokeilin kaikkia muita vähänkin leveämpiä teippejä mitä löysin omista ja sukulaisten varastoista, mukaan lukien eri firmojen mainosteippejä. Tulokset niillä eivät olleet olemattomia, mutta mattoteippi vei kirkkaasti voiton.

Teippi karvanpoistomenetelmänä on mainio monesta syystä: se on paljon edullisempi kuin monet muut menetelmät, ja omalla kohdallani se on myös hellävaraisempi kuin sheivaaminen, ja sileä lopputulos kestää viikkoja, mikä on valtava etu ajelemiseen nähden.

Teippi repäistään vastakarvaan. Pelkäsin ensimmäistä repäisyä, mutta kipua oli paljon vähemmän kuin olin kuvitellut. Iho ei myöskään jäänyt punoittamaan pitkäksi ajaksi eikä se kihelmöinyt tai reagoinut muutenkaan. Oma ihoni voi näkyvästi paremmin teippikäsittelyn jälkeen kuin sheivaamisen jälkeen, ja ihosta tuli ennenkokemattoman sileä. Tuntui, ettei iho olisi tarvinnut edes mitään (rauhoittavaa) voidetta käsittelyn jälkeen, mutta rasvasin sääret silti kosteusvoiteella.

Aivan täydellinen karvanpoistomenetelmä teippaus ei siltikään valitettavasti ole, sillä vaikka suurin osa karvoista irtoaa juurineen, ihan kaikki eivät. Alla näkyy muutoin jo viikon sileänä pysynyttä säären ihoa, mutta muutama karva puskee läpi, koska ne eivät irronneet juurineen.

Menetelmä jää silti käyttöön, sillä tulokset ovat paljon hämmästyttävämmät kuin osasin odottaa. Olisi ihanaa päästä sheivailusta eroon.

Kaikista ihaninta toki olisi, jos voisi lakata poistamasta karvoja kokonaan. Miesten ei tarvitse silottaa kehoaan, ja parrankin kohdalla he saavat valita, ajavatko partansa vai eivät, muotoilevatko siitä haluamansalaisen, vai peittävätkö sillä kaksoisleuan tms. ilman, että heidän valintojaan kauhistellaan.

Naisen ajamattomat sääret (ja muut karvaiset paikat) puolestaan ovat automaattisesti hirviömäisen kauheat; se on kuin yleinen totuus, jota kukaan ei kyseenalaista. Minusta olisi mahtavaa olla tuollaisen ajattelun yläpuolella, mutta en ole. Ajatus mekosta tai hameesta ja karvaisista sääristä niiden kanssa tuntuu mahdottomalta.

Ehkä vielä joskus annan karvojeni rehottaa, mutta sitä aikaa odotellessa aion käyttää hyväksi havaitsemaani teippimenetelmää!

14 vastausta artikkeliin “Karvanpoisto teipillä – onnistuu! DIY-karvanpoistoliuskat

 1. Eikö karvat siis kasvaneet sisään ”teippailun” jälkeen? Mulla meinaan sama ongelma epilaattorin kanssa, että sisäänkasvaneet karvat aiheuttivat ongelmaa, vaikka sääret pysyivätkin sheivausta kauemmin sileinä.

  Tykkää

  1. Vaikuttaa tosiaan siltä, että teippailulla ei ole samaa vaikutusta kuin epiloinnilla, eli sisäänkasvaneita karvoja ei ole näkynyt. Teipillä repäisy myös tuntuu erilaiselta (miellyttävämmältä, mikäli niin voi sanoa) kuin epilointi; kenties juuri siksi lopputuloskin on erilainen, mene ja tiedä. :)

   Tykkää

 2. Tää sun blogi on kyllä mahtava! Erityisesti ihastelen tätä aiheiden monipuolisuutta (seksilelukokeilut, harjaepisodit…) ja mukavaa kirjoitustyyliäsi, joka viimeistään saa aiheista kiinnostavan.

  Eipä olisi tullut mieleen testata, mutta hyvä että kokeilit ja raportoit tuloksista :D Tosin itse en ole edes koskaan tehnyt säärikarvoilla mitään, koska ovat (onneksi) sen verran vaaleat ja melko huomaamattomat. Pitää myös tunnustaa, että en ole vuosiin myöskään sheivannut, koska olen sen sijaan kehittänyt jonkinlaisen pakkomielteen (tai jopa intohimon) nyppimiseen pinseteillä. Vaikka muuten olenkin aika kipuherkkä, niin tätä en koe kivuliaaksi, vaan pikemminkin saan jonkinlaista tyydytystä siitä, että saan nyppiä karvoja yksitellen.

  Tykkää

  1. Kiitos kovasti ihanista sanoistasi! ❤💜 Sisintä lämmittää saada noin mukavaa palautetta. :)

   Heh, hauska tuo pinsetti-intohimosi! :D Tiedän onneksi, mitä tarkoitat, sillä itsekin nypin yksittäisiä säärikarvoja Irlannissa ollessani. Tykkään yleensäkin nyppiä, puristella ja repiä kaikkea mahdollista; putsaan mm. usein miehen korvat, ja saan luvan repiä yhden läheisen ihosta psoriasis-hileitä! Ja jos itsellä tai jollain muulla on mojova finni jossain, sormeni syyhyävät päästä puristamaan se (mikä ei toki aina onnistu). :D Tiedä sitten, mistä tällaiset pakkomielteet ja/tai intohimot syntyvät. :)

   Tykkää

 3. Mainio vinkki! Olen epiloinut sääret monta vuotta, mutta se on aika hidasta puuhaa ja varsinkin talvisaikaan epilointivälit venähtää turhan pitkiksi.

  Tykkää

 4. Mielenkiintoinen kokeilu. Viime vuonna näihin aikoihin tein päätöksen lopettaa karvanpoiston kokonaan ja vetelin koko (viileän) kesän sääret ja kainalot hulmuten. Säärikarvojeni määrä kun ei ole aivan vähäinen. Päätin, että jos en kelpaa jollekulle omana itsenäni, niin olkoon. Nyt olen taas saman keskustelun edessä ja olen pohtinut asiaa edes ja taas. Luulen kuitenkin, että karvat hulmuten mennään tänäkin vuonna. Jotenkin pääsin sen makuun, että on mukavaa, kun on yksi ikävä operaatio vähemmän, josta tarvitsee piitata, eikä enää ole tikkuista sänkeä.

  Parasta on, etten tiedä, moniko edes on kiinnittänyt hulmuaviin säärikarvoihini huomiota. Sitä mietin, kun itse pohdin eräänkin tapaamisen jälkeen, että tiedänkö minä oikeasti, kenellä heistä oli ajellut sääret ja kenellä ei. En osannut sanoa, joten arvelin, että jos minä itse en kiinnitä ihmisiä tavatessani erityisemmin huomiota juuri heidän sääriinsä, niin ehkä ei moni muukaan.

  Tykkää

  1. Kiitos, että kerroit omasta kokeilustasi! Karvanpoiston lopettaminen on omakin tavoitteeni, ja kainaloiden kohdalla olen sitä testannutkin (tosin en kesällä, jolloin sillä on suurin merkitys). Ajamattomuus todella kiehtoo minua, ja karvanpoisto millä tahansa metodilla on lopulta melko turha riesa. Minua estää varmasti se, että karvoja on melko paljon ja että ne ovat tummia; en vain ole vielä siinä pisteessä, että antaisin niiden vain rehottaa.

   Olet kyllä kovin oikeassa karvapohdinnoissasi: karvanpoisto todella on ikävää, tikkusänki ei miellytä, ja jos joku ei halua asioida kanssasi karvojesi takia, niin vika on silloin hänessä eikä sinussa! Sama pätisi minuun ja kaikkiin muihinkin, eli pitäisi vain antaa säärienkin rohkeasti rehevöityä. Jos ei vielä tänä kesänä, niin joskus varmasti vielä! :)

   Liked by 1 henkilö

   1. Mua rohkaisee ja kannustaa jatkamaan talviturkissa elelyä joka ikinen, joka sanoo, että on miettinyt samaa, vaikkei itse olisi tehnyt samaa päätöstä. Kiitos sinulle! On se vaan kumma, miten paljon työtä vaatii, että uskaltaa olla oma itsensä. :-/

    Tykkää

   2. Niinpä, hyvin sanottu! On uskomatonta, että karvojen jättämistä ihoon joutuu miettimään ja epäilemään, vaikka ajatus siitä kiehtoisi. Itsekin koen ihoni ja varsinkin säärteni viestittäneen, etteivät ne pidä karvojen poistosta. Verinaarmut ovat vahva merkki siitä, että karvojen pitäisi vain antaa olla, ja silti olen kokenut pakolliseksi poistaa karvat kesäisin. Tiedän asetelman älyttömyyden, varsinkin kun olen muutoin elämässä tehnyt monia tiedostavia valintoja ja kulkenut omaa polkuani silloinkin, kun muut ovat yrittäneet houkutella minua valtavirran mukaan.

    Kiitos vielä ajatuksia herättäneistä kommenteistasi!

    Liked by 1 henkilö

 5. Heipotihei piiitkästä aikaa!

  Mielenkiintoinen juttu, joka herättää mielenkiintoista keskustelua! Ehdottomasti kokeilen moista teippeilyä, kun joskus taas karvoihini kajoan. Päätin alkaa niin karvaiseksi naiseksi kuin mahdollista reilu vuosi sitten. Halusin haastaa omaa ajatteluani ja kokemustani, kun tajusin, että koen itseni epävarmaksi, kun huomaan jonkun katsovan sänkistä säärtäni. Päätin, etten ajele mihtään mistään ennen kuin en enää koe moista höpsöä epävarmuutta niin luonnollisesta asiasta kuin kehon karvoitus! Prosessi on jo aika pitkällä, ja nykyään pidän kainalokarvoista naisella – niissä on jotain viehättävää! Huomasin myös, että kainalokarvat kasvavat ainakin 6 viikkoa, ehkä kaksi kuukautta. Huh!
  Kaikkea hyvää ja valoisaa kevättä sinne!!! :–)
  PS. Tällä hetkellä majailen Australian kamaralla, olen asunut täällä nyt tammikuusta saakka. Paluu Suomeen häämöttää talven eli Suomen kesän loppupuolella.

  Tykkää

  1. Moikka, ihana Veera! Kylläpä on huippukivaa, että tulit kommentoimaan – ja vielä Australiasta asti, vau! Toivottavasti siellä on ollut eksoottista ja mieluista. :) Katsotaan, saanko joskus kuulla reissustasi enemmänkin; minulla on ollut sinulle lähtevä sähköpostiluonnos odottamassa jo hävettävän kauan, mutta en ole saanut sitä (vieläkään) lähetetyksi. Koko ajan olen silti tiennyt, että yhtenä päivänä sen vielä lähetän, ja olen toivonut, että tietäisit, etten suinkaan ole unohtanut sinua – yhtä upeimmista ihmisistä, joita onnistuin blogin kautta koskaan ”tapaamaan”. 💜

   Olet ollut hyvin viisas karva-aatoksissasi ja -kokeiluissasi, juuri noin minäkin haluan jonain päivänä tehdä. On järkyttävää, miten naiset katsovat peilistä omia karvojaan ja tuomitsevat karvaiset alueensa hirveiksi tajuamatta ja miettimättä lainkaan, kuka istutti heihin sen ajatuksen, että karvat naisella ovat kamalia. Vaikka en ole omissa karvakokeiluissani päässyt vielä kainalokarvojen kasvattamista pidemmälle, olen silti tosi tietoinen siitä, miten hullua on pitää luonnollista karvoitusta rumana, epähygieenisenä, epäseksikkäänä ja yksinkertaisesti kaikin päin vääränä.

   Ja millaisia tekstejä netistä löytyy naisten karvoitukseen liittyen! Luin niitä yhtenä päivänä useamman tunnin, ja ne olivat kyllä uskomatonta luettavaa; miten jotkut voivatkin olla niin sokeita ja aivopestyjä? Onkohan sitä itsekin yhtä tiedostamaton jonkin muun asian kohdalla? Siltä varalta, että sinua tai jotakuta muuta aihe joskus kiinnostaa, niin tässä on pari pahinta tekstiä:

   https://www.mirror.co.uk/3am/celebrity-news/celebrities-hairy-armpits-julia-roberts-3269001
   https://www.independent.co.uk/life-style/debate-julia-roberts-boyfriend-says-he-likes-her-unshaved-and-unscented-shame-on-him-says-tom-loxley-1092433.html.

   Voi voi, kyllä on maailmassa typeriä huolenaiheita. Minustakin kainalokarvat naisella näyttävät yllättävän hyviltä. :)

   Ihanaa jatkoa Australiaan, ja toivottavasti kuullaan pian! ❤

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s