Kihlauksen purkamisen vaikutus parisuhteeseen

Olen jo kauan miettinyt, miten kertoisin tämän, ja kenelle kertoisin ensimmäiseksi.

Kerroin tammikuussa kihlauksemme purkamisesta. Uumoilin silloin kaiken jatkuvan niin kuin ennenkin, mutta asiat eivät sittenkään pysyneet ennallaan. Näin jälkikäteen ajateltuna se ei ole mikään ihme, sillä on vaikeaa elää suhteessa, joka alkaa taantua jo ennen kuin se saavuttaa täyttä kukoistustaan.

Yksi asia johti toiseen ja sitten kolmanteen. Niinpä voin nyt kertoa, että minulla ei enää ole poikaystävää.

Sillä…

Kuva: Anne Edgar

Tulevana kesänä hänestä tulee puolisoni. Aviomieheni. Kyllä, me menemme ensi kesänä naimisiin!

Jouduin siksi ylentämään hänet poikaystävästä takaisin mieheksi, jollaiseksi häntä ennenkin aina nimitin.

En ole kertonut asiasta vielä kenellekään, ja tuntuukin nyt jännältä nähdä tällaista tekstiä omassa blogissaan, mutta pakko se vain on uskoa todeksi.

Mies on ollut päätöksestämme silminnähden onnellinen. Melkein niin onnellinen, että se panee ihmettelemään, miksemme menneet naimisiin jo vuosia sitten. Mies oli ollut siinä käsityksessä, että en enää suostuisi avioliittoon hänen kanssaan, koska hän oli aikaillut jo liiaksi. Olin antanut hänen ymmärtää, että kun kerran emme menneet naimisiin vuosia sitten silloin kun aika oli otollinen, ei meidän tarvitsisi koskaan tulevaisuudessakaan sitä enää harkita. Se olisi ollut minun kostoni hänelle you snooze, you lose -tyyppisellä logiikalla.

Mutta sehän olisi ollut ihan hölmöä! Todellinen rakkaus ei tunne kostoa, enkä minä ole kostonhimoinen muissakaan ihmissuhteissani.

Niinpä kun miehen naimahalut olivat käyneet selviksi, ja hän oli anellut lukuisia kertoja, että alkaisin taas pitää kihlasormustani, hääpäivästä puhuminen olikin yhtäkkiä helppoa ja kivaa. Tärkeimmät asiat olemme jo sopineet, eli varsinainen päivän, vieraiden määrän (noin 10, maistraatin vihkihuoneeseen ei enempää mahdukaan) ja häämatkan ajankohdan.

Olenko yhtä onnellinen tästä kaikesta kuin mies? Olen, ehdottomasti. Vaikka naimisiinmeno ei ole mitenkään välttämätöntä tai itsessään hienoa, en näe myöskään ikuista naimattomuutta upeana silloin, kun ihminen on nuoresta asti ollut saman ihmisen kanssa. Tuntuu lohduttavalta, että suhteemme saa vihdoin arvoisensa sinetin.

22 ajatusta artikkelista “Kihlauksen purkamisen vaikutus parisuhteeseen

 1. Helmi

  Onpa kiva kuulla! Jos molemmista tuntuu nyt oikeasti hyvältä ja väärinymmärrykset on selkeästi selätetty, niin onhan se nyt huisin ihanaa!! Hurjasti Onnea!

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
  1. Mielekäs miellekartta Kirjoittaja

   Kiitos paljon! ❤ Kuvailit asioita tosi hyvin; väärinkäsityksiä meillä nimenomaan oli ihmeellisenkin monia, mutta ei onneksi enää. :) Hurjan hyvältä kyllä tuntuu nyt!

   Tykkää

   Vastaa
  1. Mielekäs miellekartta Kirjoittaja

   Kiitos hurjasti! ❤ 💙

   Saa toki arvailla, vaikka vaikeaa se voi olla, ellen anna vihjeitä. ;) Saatan kirjoittaa aiheeseen liittyvistä valmisteluista myöhemmin (tai sitten en, me kun pidämme niin pienimuotoiset ”häät” kuin mahdollista), mutta sen ainakin voin tässä vaiheessa sanoa, että päivä ei osu viikonloppuun, koska olen koko kesän viikonlopputöissä. Häämatkalle pääsemme vasta noin kuukauden päästä hääpäivästä, ja siihenkin on syynä saamani työpaikka. Toisaalta silloin on vielä ihanan lämmintä, vaikka varsinainen sesonkiaika onkin päättynyt. Samalla säästymme pahimmilta turistivirroilta ja kalleimmilta hinnoiltakin. :)

   Tykkää

   Vastaa
  1. Mielekäs miellekartta Kirjoittaja

   Voi kiitos! ❤ ❤ ❤ Fiilis on tosiaan huikea ja samalla levollinen. Tuntuu, että vihdoin otetaan se askel, joka on koko ajan ollut meille luonnollinen, mutta joka on silti aiemmin jäänyt kulkematta. :)

   Tykkää

   Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s