Blogi uudistuu + Madeiran vaarallisin levada

Olen päättänyt uudistaa blogiani. Sain siihen sysäyksen hirvittävistä jauhelihamainoksista, joilla WordPress rumentaa kaikki tekstini niin aatteellisesti kuin ulkoisestikin.

Valotan alla, millaisia uudistuksia olen hahmotellut tekeväni, kunhan pääsen blogin kimppuun ensi viikolla. Voi olla, että moni ei kiinnitä uudistuksiin lainkaan huomiota, mutta kerron niistä lyhyesti, jotta halukkaat löytävät blogin jatkossakin, mikäli osoitteenmuutoksessa menisi jokin pieleen.

Blogin kehittäminen on aihe, joka on pyörinyt mielessäni kaikkien bloggaajavuosieni ajan, mutta nyt täällä Madeiralla olen kypsytellyt uudistusideoita aktiivisesti koko viikon. Voi kuulostaa ikävältä, että loma kuluu blogipulmia miettiessä, mutta minusta se ollut vain mukavaa. Patikoidessa mieli on sekä levännyt että työstänyt asioita. Kun olemme eksyneet reitiltä polkujen kadottua tyystin ja metsäpalojen tuhottua viimeisetkin maamerkit, vasta silloin blogi on jäänyt mielen perukoille. Selviytyminen on aina mennyt muun edelle.

Curral das Freiras - Nunnienlaakso
Curral das Freiras – Nunnien laakso

Yksi päivävaellus, jonka aikana ei tullut ajateltua liikaa blogia, löytyy Santa Quiterian ja Curral das Freirasin (Nunnien laakson) väliltä. Kyseessä on Madeiran vaarallisin levadakävely Levada do Curral. Pentti Korpelan kirjoittama opas Madeira – patikoitsijan paratiisi: reittejä helpoista vaativiin (2010) kuvaa reittiä näin:

Reitti soveltuu vain varmajalkaisille ja korkeisiin paikkoihin tottuneille. […] Levada kulkee pääosin jyrkillä metsärinteillä, mutta ylittää ajoittain pystysuoria pudotuksia kalliojyrkänteillä. Reitille on viime vuosina lisätty suojakaiteita, mutta silti moni jyrkänne on vielä ilman niitä.

Tämän kirjoituksen kuvituksena on otoksia tuolta jännittävältä vaellukselta.

Mennään sitten blogiuudistuksiin.

Joudun maksamaan siitä, että saan häiritsevät mainokset pois blogista. Koska saan samalla rahalla myös ammattimaisemman, kauniimman ja helpommin muistettavan verkkotunnuksen eli osoitteen blogilleni, minun kannattaa ottaa se, eli poistaa nykyisestä osoitteesta sana wordpress. Niinpä blogin uudesta osoitteesta on näillä näkymin tulossa mielekasmiellekartta.com. Myös vanhan osoitteen pitäisi automaattisesti kääntyä uuteen, mutta näistä ei koskaan tiedä. Yritän tehdä kaiken oikein niillä tietoteknisillä taidoilla, mitä humanistinen koulutus ja itseopiskelu ovat minulle suoneet.

Olen myös vihdoin keksinyt yhden yhtenäisemmän teeman, joka kuvaa isoa osaa luomastani sisällöstä. Se on self improvement, suomeksi useimmiten itsensä kehittäminen. Termi kuvastaa jo nyt monia artikkeleitani, mutta tulevaisuudessa saatan vielä tietoisemmin keskittyä aiheeseen. Itsensä kehittäminen liittyy olennaisesti myös terveyteen, ja terveyspuolella minua kiinnostaakin nykyään enemmän mm. henkinen hyvinvointi kuin se, saako pellavansiemenistä liikaa syanidia ja kadmiumia. En halua olla terveyspoliisi enkä kuunnella ketään muuta sellaista!

Lisäksi saatan tehdä (pieniä) muutoksia blogin ulkoasuun. Mistään valtavista muutoksista ei kuitenkaan ole kyse, sillä arvotan blogin luettavuuden ja ns. klassisen mallin niin korkealle, että en halua alkaa kikkailla millään kauniilla mutta epäkäytännöllisillä blogipohjilla.

Jossain vaiheessa aion kirjoittaa siitä, seurasiko blogiuudistuksesta mitään hyvää tai pahaa, kuten lukijamäärien lisääntymistä tai vähentymistä. Se voi kiinnostaa ainakin muita bloggaajia, jotka ovat joskus harkinneet oman domainin ostamista.

Nähdään siis pian uudistuneessa blogissa seksileluarvioineen kaikkineen!

Levadareitti kulkee kalliojyrkänteellä kuvan keskipaikkeilla.
Levadareitti kulkee kalliojyrkänteellä kuvan keskipaikkeilla.
Vaelluksen päätepiste eli Nunnienlaakso, Curral das Freiras
Vaelluksen päätepiste Curral das Freiras eli Nunnien laakso.

6 vastausta artikkeliin “Blogi uudistuu + Madeiran vaarallisin levada

 1. Kyllä Madeira on ihana ❤️

  p.s. Ja hyvin se blogiuudistus menee, usko pois! Jos tulee jotain tenkkapoota, niin laita viestiä, autan mielelläni tarvittaessa :) (ei mullakaan tosin oo it-alan koulutusta, mutta vuosikausien vankka kokemus tekemisestä, myös WordPressin tempuista)

  Tykkää

  1. Madeira on ihana ja niin olet sinäkin! Kiitos, että olet noin kultainen. ❤

   Tartun tarjoukseesi ehdottomasti! Jos jokin siis menee pieleen, otan yhteyttä. On minulla onneksi uskoa siihenkin, että kaikki voisi sujua hyvin omastakin takaa, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Katsotaan, kuinka käy, ja kiitos vielä siitä, että olet noin mahtava! 💜

   Liked by 1 henkilö

 2. Ihania kuvia ja jännittäviä suunnitelmia! Mullakin on tarkoituksena päivittää omaan domainiin, jahka saan käytettyä tämän ilmaisen alustan kuvakiintiön täyteen. Eli joskus hamassa tulevaisuudessa. :D

  Tykkää

  1. Kiitos! Mukavaa, että oma domain kiinnostaa sinuakin. :)

   Itseäni ei ole oman blogin hupeneva kuvakiintiö häirinnyt, koska kuvathan eivät katoa jo julkaistuista kirjoituksista, vaikka samat kuvat joutuisi pakosta eli tilan puutteen takia poistamaan mediakirjastosta. Ja koska kuvat joka tapauksessa ovat tallella muissa paikoissa, esim. omalla koneella ja tikulla, en välttämättä tarvitse kuville kolmatta säilytyspaikkaa eli blogin mediakirjastoa. Jokin idea enemmässä tallennustilassa varmasti kuitenkin on, vaikka itse en koekaan sitä tarvitsevani. Ainakin videosisältöä tuottaville enempi tila on varmasti tarpeen. :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.