Niinköhän muutat?

Olen pitänyt tiukasti muuttoaikataulusta kiinni, mikä tarkoittaa, että muutan taloon lopullisesti kolmen päivän päästä! Olemme jo vieneet suurimman osan tavaroistani paikan päälle:

Tämänviikkoinen reissumme tontille ei alkanut lupaavasti. Se alkoi niin kuin lähes jokainen reissumme sinne: mitään ei ollut tehty, missään ei ollut edistytty, kukaan ei ollut edes käynyt tontilla hommissa. Kannoimme taloon kaksi vitriiniä ja kasoittain laatikoita jo latistavan tutuiksi käyneiden kivikasojen sivulta kulkevaa polkua pitkin miettien samalla, miten toimia.

Itse en ensin osannut päättää, kihistäkö raivosta vai vaipuako huoleen. Raivo otti kuitenkin vallan, ja päässäni kuhisi erilaisia uhkauksia, joita kohta latelisin talomyyjälle. Kun kaikki tavarat oli kannettu sisään, kiukku oli onneksi vähän lauhtunut fyysisen ponnistelun seurauksena. Olin nyt valmis soittamaan talomyyjälle, joka todellisuudessa on yksi suosikeistani kaikista niistä ihmisistä, joiden kanssa joudun asioimaan talon tiimoilta. Kun pakolliset esittäytymiset oli tehty, puhelu eteni näin:

 • Minä: Niin että mä oon nyt täällä talolla, eikä mitään oo tehty. Viimeksi sanottiin, että hommat tehdään joko viime viikon lopussa tai viimeistään tämän viikon alussa.
 • Myyjä: Joo kyllä nyt pitäisi jo alkaa tapahtua, se on jo seisonut niin kauan. Kyllä se (hommat) on tälle viikolle merkitty… Mä voisin soittaa tolle työpäällikölle…
 • Minä: Joo, hyvä. Sä voitkin kertoa sille samalla, että tilanne on nyt tämä, että mä muutan tähän taloon lopullisesti tasan viikon päästä keskiviikkona 22.11.2017. [odottaa myyjän reaktiota]
 • Myyjä: [leppoisaan sävyyn] Ai jaa, no se on hyvä tieto. Mä kerron sen X:lle (työpäällikön nimi), niin se tietää sitten laittaa kaikki kuntoon ennen sitä.
 • Minä: [ihmeissään] Meinaatko, että se onnistuu?
 • Myyjä: Joo kyllä se täytyy nyt hoitaa kuntoon, ja hommat piti muutenkin tehdä viimeistään tällä viikolla. Mä soitan nyt työpäällikölle ja soitan sulle kohta uudestaan.

Lopetimme puhelun. Olin iloinen siitä, että myyjän äänessä ei ollut kuulunut pienintäkään epäröintiä tai muutakaan negatiivista, kun ilmoitin hänelle itse keksimäni muuttopäivän. Toisin sanoen myyjä antoi äänensävyllään olettaa, että muuttamisessa ”näin pian” ei ole mitään ongelmaa, vaikka keskeneräisiä töitä on niin paljon. (Todellisuudessa niitä ei ole paljon, mutta kun niiden tekeminen on niin vaikeaa kuin tähän mennessä on käynyt ilmi, töiden valmiiksi saamiseen tuntuu kuluvan useamman ihmisen elinikä.) Jäin odottamaan myyjän puhelua, jota ei onneksi tarvinnut kauaa varttua:

 • Minä: No heippa taas.
 • Myyjä: No moi moi. Joo mä sain X:n kiinni ja kerroin sille, että sä muutat viikon päästä. Homma etenee nyt niin, että huomenna siellä talossa käy kaveri tarkastamassa ne sisätilat. Niin työmiehillä on sitten oikeat maalit ja tarvikkeet mukana, kun ne tulee loppuviikosta. Sieltä on tulossa kolme miestä, ja niillä menee muihin hommiin yksi päivä. Maanantaina tulee sitten tekniikka, joka kattoo viemärit ja laittaa vesiasiat kuntoon. Tiistaina tai keskiviikkona olisi sitten se tarkastus, eli meidän työpäällikkö soittaa Y:lle (pääsuunnittelijan nimi), niin kunnalta tullaan tarkastamaan kaikki, niin että sä voit muuttaa sitten keskiviikkona.
 • Minä: [koettaa olla kuulostamatta liian hämmästyneeltä] Niin että kaikki toi tehdään ennen keskiviikkoa, ja mä pääsen muuttamaan niin kuin olin suunnitellutkin?
 • Myyjä: Joo kyllä se niin menee, kun kyllä tää pitää nyt saada kuntoon. Töitä on muutenkin niin vähän jäljellä, ja ne on tänne merkitty, niin kyllä ne nyt tehdään.
 • Minä: No tosi hyvä, koska mä olin lyönyt ton päivän lukkoon. Mulla on jo muuttoauto tilattuna ja vuokra laitettu päättymään siihen päivään. [onnittelee itseään sopivilta tuntuvien valheiden ja puolitotuuksien keksimisestä]
 • Myyjä: Joo se on oikein hyvä, kyllä siihen mennessä pitää kaikki olla meidän toimesta tehty, ja sä pääset muuttamaan.

Puhelu päättyi siis mitä ilahduttavimpiin uutisiin! Olen toki saanut lupauksia töiden tekemisestä jo useamman kerran aikaisemminkin, mutta en koskaan noin yksityiskohtaista ja päivälleen tarkkaa suunnitelmaa.

Niinköhän tässä sitten ollaan muuttamassa?

Jo kolmen päivän päästä tiedän varmasti vastauksen!

Vaikka olisinkin valmis muuttamaan taloon, jossa joutuisi asumaan jonkin aikaa ilman toimivaa vesilinjaa (hakisin vettä enolta, joka asuu lähistöllä), sellainen ei käy. Taloon ei saa muuttaa ennen virallista käyttöönottotarkastusta, mikä on kunnan rakennusvalvonnan heiniä. Se tarkoittaa, että myös tuon virallisen tarkastuksen on tapahduttava näiden kolmen päivän sisällä. Ja kun kaikki edellisetkin hommat oli tekemättä vielä muutama päivä sitten!

4 vastausta artikkeliin “Niinköhän muutat?

 1. Peukut pystyssä, varpaat ristissä ja suolaa roiskittu olkapään yli! Toivottavasti pieni potku persuksille toisi hommiin vipinää ja ensi viikonloppusi kuluisi omassa talossa! Hyvää alkavaa viikkoa!

  Tykkää

  1. Kiitos hurjasti toivotuksista ja myötäelämisestä! ❤

   Tuota vipinää minäkin niin toivon. Tilanteeseen ehti jo eilen maanantaina tulla lisää uusia käänteitä, sekä hyviä että huonoja (kirjoitan niistä seuraavassa postauksessa), mutta nyt ollaan kuitenkin taas kallistuneempia siihen suuntaan, että todella pääsen muuttamaan! Jännittää kaikki niin, ettei nukutuksikaan oikein enää saa!

   Mahtavaa viikkoa sinullekin, ja kiitos vielä siitä, että olet noin ihana! ❤

   Tykkää

 2. No huh! Pistän sormet ja varpaat ristiin että pääset todella muuttamaan keskiviikkona! Sehän onkin ihan kohta, vain muutaman päivän päässä. Ei siis ihme että hiukan jännittää valmistuuko ne hommat, mutta toivotaan parasta! Tsemppiä tähän viikkoon! <3

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos ihanista toivotuksistasi ja yleensäkin siitä, että jaksat jännätä puolestani! ❤

   Hurjasti kyllä jännittää, ja toki syystä, mutta onneksi nyt vaikuttaa siltä, että muutto toteutuu, niin epätodennäköiseltä kuin se vaikuttikin vielä eilen päivällä (saatuani (taas lisää) huonoja uutisia). Tilanne siis elää koko ajan, mutta hyvä aina lopulta voittaa pahan, ja niin luultavasti käy jo keskiviikkona! :)

   Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s