Muutto on alkanut!

Kun tällä viikolla ajoimme tontille, näimme heti saman, minkä olemme nähneet monesti aiemminkin: siellä ei ollut tehty kenenkään toimesta mitään kokonaiseen viikkoon. Siellä siis näytti aivan samalta kuin edelliselläkin visiitillämme.

Kaivaja oli lähtenyt koneinensa ja totta kai jättänyt hommat pahasti kesken, kukaan talofirmasta ei ollut käynyt talolla edes aloittamassa firmalle kuuluvia töitä, eikä putkimies ollut voinut viimeistellä omaa osuuttaan talofirman takia. Talotoimittajan toilailut tosin ovat pientä kaivajan vastaaviin verrattuna; kaivajan välinpitämättömyys kesti aikoinaan viisi viikkoa ja jatkuu taas, talofirman toimia olen puolestaan odottanut nyt kaksi viikkoa. Sieltä on sanottu, että heidän hommiinsa menee vain pari päivää ja että ne tehdään ensi viikon alussa eli aivan kohta.

Aiemmin kaikki tuo tekemättömyys olisi taas jälleen kerran kasvattanut sitä valtavaa pettymystä, mitä tunnen talobisnestä ja varsinkin maarakennusbisnestä kohtaan. Enää niin ei kuitenkaan ole. Se johtuu siitä, että muutto on alkanut!

Makuuhuoneeseen jäi hurjasti tilaa, vaikka siellä on nyt normaalin kokoinen parisänky (160 x 200 cm).
Makuuhuoneeseen jäi hurjasti tilaa, vaikka siellä on nyt normaalin kokoinen parisänky (160 x 200 cm).

Tähän asti talo on tuntunut etäiseltä unelmalta, josta ei koskaan tule totta. Mutta kun nyt veimme sinne mm. sängyn, kaikki patjat ja sohvan, saavuttamamme edistys tuntui hyvin konkreettiselta. Muutossahan on iso työ, ja kun sitä työtä tehdään systemaattisesti ja tasaisesti, edessä on koko ajan vähemmän työtä.

Sänky ja sohva ovat painavimpia, isoimpia ja hankalimpia huonekaluja, mitä minulla on. Nyt kun ne ovat talossa oikeilla paikoillaan, tuntuu, että niin paljon on jo tehty! Metallisen sängyn kokoamiseen meni pieni ikuisuus, ja sohva on sen verran muhkea, että sitä sai käännellä ja väännellä, jotta se mahtui ensin isäni kodista ulos ja sitten oman talon ovesta sisään. Kaikkea työtä vaikeutti tarpeettomasti yksi asia, mistä siitäkin on kaivajaa kiittäminen.

Minähän maksoin yli 10 000 euroa pelkästään kivistä, joista kaivaja teki talon viereen asti ulottuvan tien. Tie oli pakko tehdä, jotta talo voitiin tuoda tontille. No, nyt tiestä ei ole paljon iloa, koska kaivaja on tilannut lisää kiviainesta urien täyttöä varten, määrännyt kivikasat laitettaviksi keskelle tietä, ja lähtenyt sen jälkeen tiehensä! Kasat estävät täydellisesti tiellä ajamisen, mikä käy selväksi yllä olevasta kuvastakin.

Niinpä jouduimme jättämään auton hyvin kauas talosta ja kantamaan suuria ja painavia huonekaluja kapealla ja muhkuraisella ”polulla”, joka on tallomalla tehty kivikasojen sivuun, koska jostain on pakko päästä kulkemaan. Aivan kuin yli hehtaarin kokoisella tontilla ei olisi ollut mitään muuta paikkaa, mihin dumpata tilatut kivikasat. Aivan kuin ne tarvitsisi ylipäänsä jättää keskelle tietä viikkokausiksi, kun vaihtoehtoisesti urat voisi täyttää pian kasojen saapumisen jälkeen.

Kun olimme bodanneet huonekalut taloon ja saaneet sängyn kasattua, laitoin sänkyyn vielä patjat ja niihin lakanat. Tuntui uskomattomalta saada vihdoin alkaa tehdä talosta kotia! Lakanoita venyttäessäni vilkaisin ikkunasta ulos, koska siellä näytti yhtäkkiä niin valoisalta. Oli kaivettava kamera esiin, sillä näkymä makuuhuoneesta pellolle oli niin kutsuva:

Voi ei, mihin pääsenkään asumaan, ajattelin! Kaikki menee sittenkin vielä hyvin!

Olen tuuminut, että ensi viikolla viemme taloon lisää tavaraa ja seuraavalla viikolla kaikki loput, minkä päätteeksi jäisin itsekin taloon. Näin ollen asuisin talossa puolentoista viikon kuluttua. Minulle se on kaikin päin realistinen suunnitelma. Kaivajan maailmassa minun ei tarvitse koskaan päästä taloon asumaan, eikä asialla ole talofirmankaan mielestä mikään kiire. Olen kuitenkin henkisesti niin orientoitunut tuohon muuttoaikatauluun, että en aio suostua mihinkään muuhun. Olenkin päättänyt, että lopullinen muuttopäiväni on tasan kymmenen päivän päästä eli 22.11.2017!

6 vastausta artikkeliin “Muutto on alkanut!

 1. Kakskaksyksyks kuulostaa hyvälle, ajatelkoot urakoitsijat ja firmat mitä lystää! Kuvakin jo kertoo, että aurinko paistaa risukasaankin ja mikäs sitä parempaa kuin paistatella sitä päivää omassa kotona!

  Tykkää

  1. Niinpä! Kotiin on kyllä sellainen hinku, että enää ei voi odottaa. :) Haen vettä vaikka enon luota, jos sitä ei ensikään viikolla ole saatavissa omassa talossa, mutta arvelen kyllä, että on. Itse muutan joka tapauksessa, ja muiden on turha yrittää pidätellä!

   Tykkää

 2. First things first, niin mahtavaa että muutto on alkanut!! Ja se, että olet kaikesta huolimatta päättäväisenä menemässä läpi harmaiden kivien ❤️

  Rakennusala on noin ylipäätään niin oma taiteenlajinsa, jossa järjestelmällisyys ei ole ihan ykkösasia, tai ainakin saattaa näyttää siltä. Omakotirakentaja ei ikävä kyllä useinkaan ole prioriteetti ykkönen. Työjonon hännille saattaa joutua jopa vaikka suolaisen palautteen vuoksi, niin nurinkuriselta kuin se kuulostaakin. Ja todella, todella epäreilulta. En toki tiedä ko maanrakentajan syistä, onko hänellä teossa jonkun ison rakennusliikkeen työmaa tms, mutta ne syyt voivat olla vaikka ja mitä, ihan uskomattomiakin.

  Jaksamista toivotan paljon! Maaliviiva häämöttää jo – siitä oon tosi iloinen sun puolesta! Ihan pian saat nautiskella ihanista maisemista ihan joka päivä ❤️❤️

  Tykkää

  1. Kiitos Taru ihanista toivotuksistasi ja tsempeistä! 💜❤ En malta päästä muuttamaan ensi viikolla!

   Osuit kyllä naulan kantaan tuossa arviossasi rakennusalasta (eikä toki ihme, kun teillä kerran on perheessä rakentaja :)). Niinä viitenä viikkona, kun odotin kaivajaa, minulle kävi selväksi, että taloni on hänen prioriteettilistallaan viimeinen. Sitä ei kukaan ole yrittänytkään kieltää, koska silloin jäisi auttamatta kiinni kunnon emävalheesta. Hänellä on muita, isompia töitä sellaisilta työnantajilta, jotka tarjoavat hänelle työtä jatkossakin. Ymmärrän, että hän priorisoi sellaiset työt, ja toimisin itsekin samoin.

   En kuitenkaan hyväksy sitä, että minulle uskoteltiin joka viikko, että hän tulee töihin. Suunnittelijan olisi heti kaivajan häivyttyä pitänyt joko ehdottaa minulle toista kaivajaa tai vähintäänkin ilmoittaa minulle kaivajan muista töistä, jotta olisin itse voinut palkata toisen kaivajan. En tehnyt niin siksi, että ajattelin, että kaivaja tulee kuitenkin töihin juuri samalla hetkellä kuin uusi palkkaamani kaivaja. Suunnittelija ja kaivaja ovat kavereita, jotka tuntevat toisensa hyvin. Arvostaisin kaivajaa, jos hän olisi suoraan kertonut, että hänellä on nyt monta muuta työmaata, eikä hän siksi ehdi minun tontilleni pitkään aikaan. Silloin olisin voinut valita, odotanko häntä vai palkkaanko jonkun toisen.

   Kiitos vielä kaikesta tuesta ja kannustuksesta, jota jaksoit minulle jakaa! ❤

   Tykkää

 3. Hienoa että lopullinen muutto lähestyy (toivottavasti tässä välillä ei ole tullut mitään yllätyksiä). Tuollainen odotuttaminen ja lupaileminen on kyllä törkeää. Tuota maisemaa kelpaa kyllä katsella.

  Tykkää

  1. Kiitos myötätunnosta! Koko taloprojekti on kyllä koetellut hermoja itselleni ennen kuulumattomalla tavalla, mutta jospa vaikeudet vihdoin olisivat takana ja pääsisin muuttamaan suunnitellusti. Tontti ei tälläkään viikolla hivellyt silmää siinä mielessä, että työt olisivat edistyneet, mutta talomyyjä kuitenkin lupasi hyvää. Maisemat varmasti lohduttavat viimeistään sitten, kun niitä pääsee pysyvämmin ihailemaan!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s