Rakennuslupa myönnettiin vihdoin!

Tätä päivää oli odotettu! Sain eilen tiedon, että rakennuslupa on vihdoin myönnetty! Saatamme asua talossamme jo muutaman viikon päästä! Taas huutomerkki!

Vielä jossain vaiheessa kirjoitin jokaiseen taloaiheiseen postaukseen, että meillä ei vielä ole rakennuslupaa. Viime viikkoina en jaksanut asiasta enää mainita, vaikka lupa oli yhä saamatta. Minulle oli sanottu, että lupa todennäköisesti myönnettäisiin elokuun alussa heti kesälomien jälkeen, minkä vuoksi odottelinkin sitä, ja turhauduin viikko viikolta lisää, kun sitä ei kuulunutkaan.

Kärsivällisyyden puutteesta ei ollut kyse, vaan luvan uupuminen sai miettimään, oliko tontilla sittenkin vielä lisää joitakin erikoisrajoituksia. Meillehän selvisi jo alkukesästä, että yksi tontin taloista on museollisesti arvokas, mikä tarkoitti monen muun asian ohella sitä, että meidän talolle haettiin lupaa sivuasuntona. Koska sivuasuntoja saa olla vain yksi, millään muulla tontilla olevalla talolla ei saanut olla samaa statusta.

Me toki tiesimme, etteivät tontin muut talot ole koskaan olleet asuintaloja, mutta totuudella ei ole mitään väliä, mikäli virallisissa papereissa lukee toisin. Kaiken lisäksi äitini oli joskus maininnut, että yksi tontilla oleva talousrakennus on aikoinaan rakennettu luvattomasti, ja vieläpä liian lähelle naapurin tontin rajaa, ja ajattelin sen mahdollisesti aiheuttavan ongelmia tänä päivänä. Ilmeisesti kaikki lupa-asiat olivat kuitenkin kunnossa senkin rakennuksen kohdalla, ja talo on turvallisesti meidän tontilla, sillä seinistä on vielä monta metriä naapurin rajalle.

Jo olemassa olevia epäilyjäni eivät vähentäneet tietyt kysymykset ja kommentit, mitä ehdin elokuun aikana saada. Yksikin ihminen kysyi, hainko rakentamista varten poikkeuslupaa. Totesin vain, että en, ja jäin pohtimaan, silläkö lupatyypillä lupaa olisi pitänyt hakea ja miksi. Toinen jännitettävä asia koski perustuksia, sillä oikeasti niitä ei olisi saanut rakentaa, jos lupaa ei ole myönnetty.

Meillä oli siis vain kaksi vaihtoehtoa: joko perustukset tehtäisiin luvattomasti tai perustusfirmalta tilaamamme aika peruttaisiin ja siirrettäisiin myöhemmäksi. Näemmä jälkimmäinen ei sittenkään käynyt vaihtoehdoksi, sillä perustuksia tekevä firma oli tilattu monta viikkoa etukäteen, eikä aikoja noin vain vaihdella. Sitäkin ehdin huolehtia, että saan vielä jonkin sakon luvattomasti rakennetun perustuksen takia (niin tosin ehtii vielä tapahtua, mikäli rakennusalalla niin toimitaan!).

Nyt voinen silti huoahtaa, koska näinkin perustavanlaatuinen asia kuin rakennusluvan saaminen on vihdoin järjestyksessä!

4 vastausta artikkeliin “Rakennuslupa myönnettiin vihdoin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s