Epäsiistiä edistystä

Pidin viimeisintä näkyä tontilla niin kauniina, että odotin nyt samanlaista haltioitumista. Näky ei kuitenkaan ollut ihan sitä, mitä odotin.

Tiesin, että talon sokkeli oli tehty sillä välin, kun olin Levillä. Samaten tiesin, että myös terassien alle tuleva pilariperustus oli valmistunut. Menimme siis varta vasten katsomaan perustuksia, ja yleisilme näyttikin hyvältä:

Kuvassa näkyvät itse talon perustus, ja sen takana ja sivulla oleva pilariperustus terasseja varten. Mustan muovin alla oikealla on eristeitä, jotka eivät liity sokkeliin ja jotka oli juuri toimitettu tontille.

Sama näky eri kulmasta:

Kun pilareita tarkasteli lähempää, ne näyttivät seuraavanlaisilta:

Tärkeintä on toki se, että perustus on luja, kestävä, oikein mitoitettu ja tasainen. Talon perustuksesta luvataankin, että se kestää ilman korjauksia peräti 50 vuotta. Olen varsin tyytyväinen tuohon lukuun, sillä olenhan silloin jo kahdeksankymppinen, mikäli olen yhä elossa. Niinpä perustuksen ulkonäköseikat ovat toissijaisia. Silti sotkuisuus ja epäsiisteys yllättivät minut.

Saattaa olla, että yllä näkyvät sotkut peittyvät laudoituksella (jollaisen talofirma ehkä haluaa näkösyistä terassin yhteyteen asentaa), mutta vaikka itse pilarit jäisivätkin laudoituksen suojiin, mikään ei peitä alla olevaa sotkua.

Tässä on valutettu betonia pilariperustuksen ulkopuolelle niin reteästi ja huolella, että se on pakko siivota hakkaamalla pois, kivikova betoni kun ei harjaamalla irtoa. En tiedä, kenen tehtäviin sotkuisen perustuksen siivoaminen kuuluu.

Hivenen hauskaa tästä kaikesta tekee se, että talofirmalla on ilmeisesti oikeus esitellä taloani (ts. pitää näyttö, vaikka talo ei suinkaan ole myynnissä) sitten kun se on valmis; minulla ei varmaan ole asiaan mitään sanomista, jos/kun se lukee sopimuksessa. Joko talofirma siis esittelee taloa kaikkine sotkuineen (mikä luonnollisesti toimisi firmalle kovin huonona mainoksena) tai vastaa itse niiden siivoamisesta. Jännittävää seurata, miten homma etenee!

Vaikka en ollut perustuksen nähtyäni yhtä häkeltynyt lopputuloksesta kuin olin talon pohjan kohdalla viimeksi, minulle tuli heti parempi mieli, kun hyppäsin kävelemään talon sokkelin reunoilla.

Sokkeli nostaa talon niin korkealle, että näkymät sen reunalta olivat vielä upeammat, kuin mihin olen tottunut. Innostuin asiasta niin, että menin kuvaamaan tontin ainutta ruskan kokonaan värittämää vaahteraa.

Kyllä talosta vielä hyvä tulee, sotkusokkeleineen kaikkineen!

2 vastausta artikkeliin “Epäsiistiä edistystä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s