Mitä jos leikkaisikin itselleen otsatukan?

Viime aikoina olen ollut hieman kyllästynyt hiuksiini.

En ole tiennyt, mitä niille enää voisi tehdä, koska olen jo leikkauttanut niitä reilusti, ja värjäyskokeiluissa minua kiinnostavat vain ruskeat sävyt.

Otsatukan leikkaamista en ollut ajatellut koskaan sen jälkeen, kun siitä viimeksi luovuin yli 20 vuotta sitten. Vielä hetki sitten ajattelin, että otsatukka on viimeinen asia, mitä hiuksiini haluan.

Jostain mahdollinen otsatukan leikkaaminen kuitenkin pälkähti mieleeni aivan yhtäkkiä, ja aloin googlailla eri otsatukkamalleja. Havaitsin, että hurjan monet ihmiset (Googlen tapauksessa useimmiten julkkikset) näyttävät paljon paremmilta otsatukan kanssa.

Otsatukka piristää, nuorentaa, elävöittää ja/tai korostaa upeasti silmiä ja kasvonpiirteitä. Samaten väitetään, että otsahiukset sopivat useimmille. Ovaalin muotoisille kasvoille sopii mm. hiusten ja silmälasien kohdalla miltei malli kuin malli, ja tiesin, että omat kasvoni ovat juurikin perusmuotoiset eli ovaalit.

Ihastuin etenkin Sandra Bullockin otsahiuksiin yllä ja muutaman muun julkkiksen hiuksiin alla.

Mikä ero! Reese Witherspoon näyttää tuntuvasti kauniimmalta, raikkaammalta ja nuoremmalta otsatukan kanssa kuin ilman.

Emma Stonelle sopivat monenlaiset hiustyylit, mutta näistä kahdesta otsatukallinen malli on omaan makuuni miljoonasti parempi.

Myös Kate Middleton sai nuorekasta hehkua ja tyylikkyyttä ilmeeseensä otsatukan ansiosta.

Taylor Swift on säkenöivämpi ja sähäkämpi otsatukalla kuin ilman. Ilman otsatukkaa hän näyttää huomattavasti tavallisemmalta.

Kun otsatukka näyttää pukevan niin monia, niin miksei minuakin? Se voisi olla juuri sitä, mitä hiuskyllästymisessäni kaipaisin. Nyt jään vielä pohtimaan, minkä pituisen ja mallisen otsatukan itselleni leikkaisin tai leikkauttaisin.

Kaikkien kuvien lähde: Slice

Lue myös: Otsatukka ei ollutkaan minun juttuni

6 vastausta artikkeliin “Mitä jos leikkaisikin itselleen otsatukan?

 1. Mä vetäsin reilu viikko sitten tommosen SandraEmmaTaylor-otsiksen. Paksu, korkea ja kolmionmuotoinen. Nopsaan sen kyllä saa kasvatettua poiskin ja mulla käy aina samalla lailla: ensin leikkaan sen, kohta haluan kasvattaa pois ja vähän sen jälkeen, kun se jo ylttää ponnariin, niin leikkaan sen taas takaisin… :P

  Että anna mennä vaan!

  Tykkää

  1. Oo, milloin saamme nähdä sinun uuden tukkaihanuutesi? :) Kuulostaa nimittäin tosi hyvältä! Haaveilen itsekin ennemmin paksusta kuin hennosta otsatukasta. Hiukset tosiaan kasvavat nopeasti, ja otsiksen saa monin keinoin pois naamalta lyhyenäkin, jos haluaa. Kaipaan niin kovasti jotain uutta hiuksiin, että en kyllä aio ruveta arkailemaan!

   Tykkää

 2. Otsis kyllä piristää kummasti kasvoja! Sinulle varmasti sopisi! :) Itselläni on sen verran pyöreät kasvot ja matala otsa, etten ole vuosiin viitsinyt otsista leikkauttaa, varsinkaan nyt kun hiukset ovat lyhyemmät. Tykkäisin kyllä juuri sellaisesta pitkästä, melko tasaisesta otsiksesta ja joskus minulla on sellainen ollutkin pitkien hiusten kaverina. Sellainen otsatukka vaan vaatisi minunlaiselleni laiskalle parturoijalle tiheää leikkaustahtia ettei se ”puhko silmiä”… :D

  Sinua kyllä kannustan kokeilemaan! 20 vuotta on kuitenkin pitkä aika, ja kuka tietää vaikka viettäisit seuraavat 20 vuotta otsatukan kera! :D

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos kannustavista sanoistasi! ❤ Kaipaan niin paljon muutosta hiuksiin, että nyt kyllä on otsiksen aika. ;) Voihan tosiaan olla, että viihdyn otsatukan kanssa hyvinkin pitkään. Tai jos en, sekään ei ole ongelma, koska hiukset kasvavat. Hiusten nykytilaa tuskin alan kaivata, koska juuri siihen olen niin kyllästynyt.

   Minuakin viehättää juuri pitkä ja tasainen otsatukka. :) Leikkaamista se kyllä vaatii, sillä itsekään en halua hiuksia silmille.

   Onneksi myös pyöreähköille kasvoille ja/tai matalaotsaisille löytyy hyviä otsismalleja, vaikka aivan kaikki mallit eivät parhaiten sovikaan. On kuitenkin kiva tietää, että sopivia malleja löytyy, mikäli otsatukasta vielä joskus innostuu. :)

   Liked by 1 henkilö

   1. Hiukset ovat tosiaan uusiutuva luonnonvara, joten melko huoletta voi otsiksenkin leikata. Äkkiä se pois kasvaa jos ei tykkääkään. :)

    Itse odottelen vielä tovin että hiukset kasvaisivat hiukan lisää pituutta, niin ei tule sellaista ”palloefektiä” kasvoille. :D

    Liked by 1 henkilö

   2. Vähän olen täällä jo saksinutkin, eikä ole kyllä kaduttanut! ;)

    Otsatukka muuttaa ilmettä niin tuntuvasti, että se vaikuttaa tosiaan myös siihen, miltä muut hiukset näyttävät päässä; lopputulos voi olla imarteleva tai jotain ihan muuta. Palloefektikin voi näyttää joillakuilla oikein hyvältä, kun toisia se ei taas pue ollenkaan. Itsekään en ole pallon perässä ainakaan juuri nyt, vaikka minua vähän houkuttaisikin leikkauttaa myös muut hiukset lyhyemmiksi. :)

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s