Muutan viidakkoon

Viimeisimmät tonttikuulumiset tulevat tässä:

Sanat rehevyys ja vehreys saavat tontilla miltei uuden merkityksen.

Voikukanlehdetkin olivat niin pitkiä ja muhkeita, että asetin kameran kotelon niiden juureen, jotta niiden kokoluokasta saa käsityksen.

Ulkomaankohteilta vaadin tavallisesti eniten juuri vehreyttä, joka kuitenkaan ei ole itsestäänselvyys monissakaan maissa. Miksi lähteä merta edemmäs kalaan, kun vehreä viidakko löytyy omalta tontilta vain 50 kilometrin päässä Helsingistä?

Meidän piti melkein kiirehtiä tontille tällä viikolla siistimään paikkoja, sillä sain kuulla, että siellä meinataan myllätä ja rakentaa kovastikin jo ensi viikosta alkaen! Se on erityisen yllättävää, koska rakennuslupaakaan ei vielä ole. Pääsuunnittelija kuitenkin arveli, että saamme sen heti elokuun alussa, ja siihen mennessä pitää jo olla paljon maatöitä tehtynä. Niinpä kävimme ristimässä tontin rakennustyömaaksi: asiattomilla ei ole sinne nyt asiaa. Ei sinne tosin kukaan asiaton kaiketi menisi ilman kylttiäkään, sillä kasvillisuus tekee etenemisen paikoin vaikeaksi.

Muuten oli kyllä todella kaunista, vaikka itse sanonkin. Pidän tontin tunnelmasta, ja näen meidät sinne asumaan. On oikeasti pienoinen ihme, että juuri meidän suvulla sattuu olemaan tällainen tontti. Totuin nimittäin jo pienenä siihen, että meidän perheellä ei koskaan ollut mitään ”hienoa”. Kun olin lapsi, kaverini lähtivät kesämökeille lomailemaan, uimaan, saunomaan ja leikkimään. Kun meidän perhe lähti ”kesämökille”, se tarkoitti pelkkää ruumiillista työtä puutöiden, vedenhaun ja kakkaämpäreiden tyhjennyksen parissa, ja kaikki se työ tehtiin muita ihmisiä varten.

Toinen esimerkki: Kerran lapsena lähdin kesäleirille, jolla yövyttiin teltoissa. Makuupussi ja muutkin varusteet piti tuoda itse. Sain kotoa mukaani isän vanhan, 1960-lukuisen makuupussin. Oli kesäkuun alku, ja öisin oli hallaa. Muut lapset leirillä valittivat hikoilevansa kunnollisissa, nykyaikaisissa makuupusseissaan, kun itse puolestani hytisin niin, etten saanut öisin unta, ja huuleni rohtuivat kylmyydestä nelinkertaisiksi normaalikokoonsa nähden (ei minulla ollut sen ikäisenä huulirasvaakaan mukana).

Meidän perheessä kaikki vanhakin oli aina uutta. Jos mietittiin esim. sohvien uusimista, pian todettiin, että sohvathan olivat jo ”uudet”. Eivät ne olleet kuin 10 vuotta vanhat. Kaiken tämän valossa olen yhä niin ihmeissäni siitä, että meidän perheellä on kerrankin jotain niin ihanaa kuin valtava järvenrantatontti rinteessä! Ja vieläpä alueella, joka on täyttä maaseutua, mutta kuitenkin niin lähellä pääkaupunkiseutua ja kaikkia sen palveluja!

Ruohonleikkaus muutti ilmettä hiukan puutarhamaisemmaksi.

Täytyy muuten sanoa, että olen pääosin todella tyytyväinen perheeni vaatimattomaan, epämaterialistiseen historiaan. Se on taatusti vaikuttanut omiinkin arvoihini, ja yhä tänäkin päivänä ihmettelen tietynlaista väline-elämää ja -urheilua, millaista välillä näen ympärilläni. Jos olisin lapsena tiennyt, että saan aikuisena upean tontin kaikkien menetettyjen kesämökkipäivien ja makuupussien tilalle, olisin yhä kantanut puita selkä vääränä ja vapissut kuin horkassa, mutta tehnyt sen kaiken riemumielin!

2 vastausta artikkeliin “Muutan viidakkoon

  1. Kyllä minäkin välillä olen miettinyt, että kyllä kaikella on tarkoituksensa ja että kaiken sateen jälkeen se aurinko kyllä takuulla paistaa sinne risukasaankin.

    Tykkää

    1. Tuo sanonta on yksi omiakin lemppareitani! :) (Opin lukiossa, että englanniksi se sanotaan ”Every dog has its day”, mikä on aika merkillinen. Ainakin sinun koirillesi aurinko taatusti paistaa joka päivä! :))

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.