Ostin käsikäyttöisen pesukoneen

Sisähuussiin päätyminen sai minut toteuttamaan yhden haaveen, joka on ollut kauan mielessäni. Se haave oli käsikäyttöisen pesukoneen hankkiminen.

Koska vessaratkaisustamme tuli osittain pakon sanelemana hyvin ympäristöystävällinen, ajattelin, että nyt jos koska voin hankkia ekologisemman pesukoneenkin.

Pyykinpesu on yksi lempikotitöistäni silloinkin, kun käytän aivan tavallista, sähköllä toimivaa pesukonetta. Kun sähköelementti otetaan pois, ja pyykit vaivaakin rummussa itse, saan myös kaipaamaani käsitreeniä. Lisäksi käsikäyttöisissä koneissa voi pestä pieniä määriä pyykkiä ilman tarpeetonta veden haaskausta turhasta sähkönkulutuksesta puhumattakaan.

Ennen koneen tilaamista tarkoitukseni oli vertailla eri malleja. Käsikäyttöisiä pyykinpesukoneita ei kuitenkaan ole markkinoilla niin runsaasti kuin voisi luulla, vaikka hakisi niitä netistä englanninkielisillä hakusanoilla.

Ehdottomasti parhaat ja puolueettomimmat arvostelut oli silti saanut The Laundry Alternativen WonderWash-pesukone, ja juuri sen minäkin päädyin tilaamaan.

Minulle tulee koneesta mieleen betonimylly. Kone toimii niin, että siihen laitetaan pyykit, pesuaine ja vesi, ja sitten konetta pyöritetään kääntämällä sivussa olevaa vipua muutaman minuutin ajan.

Sitten vesi vaihdetaan, veivataan taas hetki vipua, ja pian pyykit ovat pestyt. Vedet voi joko kaataa ulos tai käyttää pohjassa olevaa putkea, josta vesi valuu itsestään mutta hitaasti pois.

Tuhansissa arvosteluissa oikeastaan kukaan ei moiti koneen pesutehoa. Niinpä minäkään en epäile, etteikö laitteella saisi puhdasta jälkeä. Ongelmallista tuntuukin olevan vain se, että pyykit jäävät pesun jäljiltä kovin märiksi. Suurin osa arvosteluista on amerikkalaisten kirjoittamia, ja hehän rakastavat kuivausrumpuja.

Itse en halua pyykeistä saman tien kuivia, vaan haluan ripustaa ne telineelle niin kuin aina ennenkin, mutta litimärkä tekstiili on toki eri asia kuin sopivasti kostea vaate, jonka voi ripustaa kuivumaan.

Olisin ollut kiinnostunut ostamaan myös käsikäyttöisen kuivausrummun saadakseni pyykit vähemmän märiksi pesun jälkeen, mutta löysin vain sähkökäyttöisiä kuivausrumpuja. Niinpä joudun vielä keksimään, miten saan pyykit kuivemmiksi sitten, kun kone saapuu ja alan käyttää sitä. Minulla on jo monia ideoita, ja tuhansista arvosteluista ja kommenteista saa lisääkin vinkkejä, mutta kirjoittelen niistä vasta kokeiltuani niitä.

Puuttuvan kuivausominaisuuden takia olisin tykännyt betonimyllyä enemmän Laundry Pod -nimisestä käsikäyttöisestä pesukoneesta:

Laundry Pod näyttää asialliselta, ja siinä pyykit voi myös lingota kuivemmiksi. Kone on kuitenkin saanut paljon WonderWashia huonommat arvostelut, ja useampi käyttäjä kertoo, että veivatessa konetta siitä irtoaa pieniä muovisuikaleita! Lisäksi muutamissa videoarvosteluissa kone näyttää heiluvan melko voimakkaasti, kun taas WonderWash pysyy tukevasti paikoillaan.

Niinpä meille on tulossa betonimylly pesua varten ja ehkä salaattilinko kuivausta varten (monet kehuvat salaattilinkoa arvosteluissa)! Ideaalitapauksessa myisin vanhan pesukoneeni kokonaan ja käyttäisin vain käsikäyttöisiä laitteita. Vaihtoehtoisesti voisin pestä esim. lakanapyykit perinteisessä pesukoneessa ja pienemmät vaate-erät WonderWashissa. Katsotaan nyt!

Lue myös: Mullistava keksintö tekee pyykinpesusta kivaa!

47 vastausta artikkeliin “Ostin käsikäyttöisen pesukoneen

 1. *kaavin leukaani pöydältä* En mä edes kuvitellut, että olisi olemassa käsikäyttöisiä pesukoneita… Mielenkiintoista… Mun käsivoimat ei riittäisi moiseen, hyvä että jaksan lettutaikinan sotkea käsivispilällä. Mutta onhan tossa ideaa, vettä ja sähköä säästyy takuulla. Isot pyykit voi tosiaan olla ongelmallisempia.
  Mitähän ihmeellistä sä seuraavaks kaivat päivänvaloon? :)

  Tykkää

  1. Kiva, että pystyin esittelemään jotain täysin uutta! :) On nimittäin varmasti muitakin, jotka eivät ole kuulleetkaan käsikäyttöisistä pesukoneista. Niiden ei pitäisi olla liian raskaita veivattavia, mutta toki käsivoimia tarvitaan, varsinkin jos pesee useamman erän. Jännää joka tapauksessa päästä testailemaan konetta! WonderWashia kehutaan kestäväksi, ja kalliskaan se ei ole (n. 50 euroa).

   Mahtavaa, jos pystyn jatkossakin silloin tällöin kertomaan joistakin uusista jutuista ja keksinnöistä! :)

   Tykkää

 2. Taas jotain, josta en ollut kuullutkaan. 🙂 Vähän tuon ympäristöystävällisyys kyllä epäilyttää. Vaatteiden kuivumiseenkin kuluu energiaa, paitsi jos kuivaa ulkona. Ehkä pienemmillä pyykkimäärillä se voi olla parempi vaihtoehto, eikä varmasti tule pestyä mitään turhaan, kun joutuu näkemään kunnolla vaivaa. Kuinka paljon tuohon tarvitaan vettä per pesu? Mielenkiintoista kyllä kuulla tuosta sitten käyttökokemuksia.

  Tykkää

  1. Hauskaa, että tämä oli sinullekin uusi tuttavuus. :) WonderWashin väitetään käyttävän 90 prosenttia (!) vähemmän vettä kuin tavalliset pesukoneet, mutta tuo luku on totta kai hälyttävän suuri, ja nykypäivän koneet käyttävät muutenkin melko vähän vettä (n. 60 litraa/pesukerta). Kun vettä joka tapauksessa annostellaan WonderWashiin itse, vettä voi käyttää niin vähän kuin haluaa. Myös pesuainetta tarvitaan vain äärimmäisen vähän. Jos haluan ekoilla oikein kunnolla, voin toki mm. lämmittää vedenkin kamiinalla samalla kun lämmitän talon (toimii toki vain riittävän kylminä vuodenaikoina, joita Suomessa kylläkin piisaa). Kun pääsen testaamaan konetta, raportoin sitten ehdottomasti myös vesi- ja pesuainemääristä. :)

   Liked by 1 henkilö

 3. Uusi tuttavuus minullekin, että näitä (vielä) myydään! Itse haluaisin kotityöt ihan minimiin, mutta eivät nuo veivausten kestoajat mitenkään mahdottomilta kuulosta. Jos meidän uuden taloyhtiön pesutupa osoittautuu aina varatuksi, voisi tuo laite olla mahdollisuus, koska kylppärissä ei ole pesukoneliitäntää. Tuommoiset laitteet inspiroivat siihen, että mitä jos jäisi vähäsähköiselle kesämökille asumaan.

  Tykkää

  1. Kiva, että innostuit pesukoneesta ja että mahdollisesti harkitset sitä tai jotain vastaavaa! Olen käyttänyt konetta nyt kolmesti kahdella eri pesuaineella ja pessyt erityyppisiä pyykkejä, ja kirjoitan käyttökokemuksista piakkoin blogiin. Voin kuitenkin jo paljastaa, että kone tekee hyvää jälkeä tosiaan vain muutamissa minuuteissa, eli voi olla varteenotettava vaihtoehto sinullekin niin (kaupunki)asuntoon kuin mökillekin. Vähäsähköinen mökkiasuminen houkuttaisi minuakin; kunpa olisi vielä enemmän laitteita, jotka toimisivat ilman sähköä tai jotka voisi ladata vaikkapa polkemalla tai vipua kääntämällä (esim. polkien ladattava jääkaappi olisi mainio). :)

   Tykkää

 4. Minulle kanssa pyykinpesu on lempihommistani! Olen pikkupojasta asti tykkänyt pyykinpesusta vanhalla pulsaattorikoneella, Nykyisinkin pesen pyykit pulsattorikoneella, tykään siitä hommasta, Kyllä varmaan tuokin laite tomii piikkupyyykissä kuinka onnistuu lakanoiden pesu.

  Tykkää

  1. Pyykinpesu on tosiaan mukavaa puuhaa! Hauskaa, että meitä tässä asiassa samanmielisiä on muitakin. :) Meilläkin on maalla pulsaattorikone, jota en ole itse koskaan kokeillut, mutta joka kyllä kuulemani mukaan hoitaa hyvin hommansa.

   Lakanat ja pyyhkeet mahtuvat vaivatta WonderWashiin (osissa), eli se ei ole ongelma. Ostin myös salaattilingon saadakseni pyykit kuivemmiksi: https://mielekasmiellekartta.wordpress.com/2017/07/16/mullistava-keksinto-tekee-pyykinpesusta-kivaa/. Salaattilinkoon ei kuitenkaan mahdu läheskään yhtä paljon, eli isokokoiset pyykit jäävät kovin märiksi, jos niitä ei pysty linkoamaan kuivemmiksi. Oma linkoni on kylläkin melko iso, ja sinne mahtuu kokonainen pussilakana ja parisängyn aluslakanakin yksitellen, mutta isot pyyhkeet ovat liian muhkeita linkoon.

   Tykkää

 5. Kiva jotta tykkäät kanssa pyykinpesusta.Itse tosiaan olen tykkänyt pyykipesusta pikkupojasta asti . Kesäsin olin äitiä auttamassa pyykipesussa pulsaattorikonella. Pidin kun sai kiertää pyykit koneesta pois ja virutella niitä. Kansakoulu ikäisenä olin joskus myös kummitätiä auttamassa pyykinpesussa pulsaattoriokoneella. Itse olen siis hurahtannut todella tälläiseen pyykin pesuun miehenä nykyisinkin . Ensi viikolla pitäsi pestä pyykkiä pulsaattorikoneella kun sitä on kertynyt .kun tässä ei ole viime aikoina kerinnyt. Käyhän pyykinpesu näinkin . Itse en tiedä muita jotka pesee pyykit vanhalla pulsaattoripesukoneella.Kyllä pyykinpesu on näinkin mukavaa.

  Tykkää

  1. Kiva, että olet löytänyt noin mieluisan harrastuksen ja jatkanut sitä kaikki nämä vuodet! Ei sitä tarvitse nykyaikaisempaa konetta vain siksi, että kaikilla muilla sellainen on, jos/kun itse tykkää tehdä asiat toisin. Kun pulsaattorikone hoitaa hommansa, ja sillä peseminen tuo vieläpä paljon iloa, niin silloin pyykinpesuasiat tuntuvat olevan mallillaan.

   Tykkää

   1. Joo toi pyykinpesu pulsaatorikoneella on minusta mukavaa puhaa mökillä. Olen kai poikkeus ainakin miehenä kun tykkään tälläisestä pyykinpesusta.Siinä päivä menee mukavasti iltaan pyykinpesun merkeissä.

    Tykkää

 6. Kyllä on jotta ei sitä kaipaa nykyaikaisempiä pesukoneita kun on pulsaattorikone. Pyykinpesu on minun nautinto mökillä. Tykkään kun saa pestä isokasan pyykkiä kerralla ja väänellä niitä virutus vesissä ja lopuksi laitaa kuivumaan. Joskus haen myös äidiltä pyykkejä kun pesen menevät siinä samalla kertaa. kyllä näinkin puhdasta tulee. Tarkoitus oli pestä tiistaina pyykkiä mutta kyllä sen näyttäsi menevän lauantaihin tällä kertaa. Tämähän on jo katoavaa perinettä. Onhan tähän varattava päivää aikaa kun rupeaa pyykille pulsaattorikoneella mutta kun se on mieluisaa.Automaattikonetta käytän vain jos ei pysty pulsaattorikoneella pesemään. Itselläni on useampi pulsaattorikone joita käytän. Onhan tämä nykypäivänä erikoista pyykinpesua . Harva pesee nykyisin pyykit pulsaattoripesukoneella ainakaan miehet.

  Tykkää

 7. Kyllä pulsaattoripesukoneellakin käy pyykinpesu hyvin nykyisinkin .Automaattipesukonetta käytän vain silloin jos ei onnistu pulsaattorikoneella. Itse tykkään pyykinpesusta pulsaattorikoneella. Pidän kun isokasa erilaisia pyykkejä pestävänä kerralla. Joskus haen äidiltäkin pyykkiä pesuun kun olen menossa mökille pyykille. Onhan tähän tietenkin varattava aikaa jos pesee pulsaattoripesukoneella. Minusta pyykinpesun pulsaattorikoneella on mukavaa. Tässä näkee oman työn jäljen. Lauantaina olisi tarkoitus ruveta pesemään pyykkiä mökillä kunnon pulsaattorikoneella. itselläni on useampi pulsaattoripesukone joita käytän. Virutuksen jälkeen puristan pulsaattorikoneen telojen välissä liiat vedet pois jonka jälkeen linkoan. Ripustan pyykit ulos kuivumaan.

  Tykkää

  1. En ajatellutkaan, että pulsaattorikoneella peseminen vie niin paljon aikaa; tätä minun ostamaani konettahan mainostetaan juuri sillä, että pyykkiä vaivataan vain pari minuuttia, sitten vaihdetaan vesi, ja huuhdellaan vielä vähemmän aikaa. Itse olen tosin vaivannut pyykkiä vähän suosituksia kauemmin, koska se on kivaa. Tosin oman koneeni rumpu on pienempi, ja meneehän pyykkien linkoamiseenkin aikaa. Useimmiten minulla menee noin tunti, kun pesen ja linkoan pari kolme kiloa pyykkiä näillä ostamillani laitteilla. Sinä varmaan peset suuremman erän kerralla, varsinkin jos mukana on äidinkin pyykkiä.

   Pulsaattorikoneen telat kuulostavat käteviltä liian veden rutistamiseen. Ja pyykkien kuivattaminen ulkona on aina hyvä idea. En aiemmin tiennyt, että pyykit voi kuivattaa ulkona pakkasellakin: en ole itse sitä koskaan kokeillut, enkä tiedä, tykkäävätkö tekstiilikuidut siitä, mutta lukemissani artikkeleissa vakuutetaan, että pyykit kuivuvat hienosti ulkona talvellakin!

   Tykkää

 8. Kiitos vastauksesta Mielekkäs miellekartta. Itse pesen kerralla ison kasan pyykkiä. Kone käy kerralla n4-5minuttia jonka jälkeen saa kiertää pyykit pois ja laitaa uudet. Vaihdan veden välillä en pese kaikkia samalla vedellä. Pesen yleennsä kaikki pyykit kahteen kertaan pulverivedellä jonka jälkeen huutelen kahteenkertaan useamassa saavissa. Käytän yleensä nestemäistä pesupulveria. Ensin laitan pyykit likoon. Yleensä pesen kerran kuussa näin ollen pyykkiä tulee aika paljon. Totta on jotta aikaa kuluu mutta kun”rakastaa” pyykipesua pulsaattorikoneella. Itsekin ole kokeiliu tuota pakkasella ulkona kuivattamista.

  Tykkää

  1. Hienoa, että pärjäät aina kokonaisen kuukauden ennen seuraavaa pyykinpesukertaa! Ei siis ihmekään, että pesupäivä venyy iltaan, kun pestävää on aina kuukauden edestä. Toisaalta sehän on vain mukavaa, koska peseminen on niin mieluista.

   Minäkin käytän ennemmin nestemäistä kuin jauhomaista pesuainetta tässä käsikäyttöisessä koneessa. Myös likoamaan jättäminen ennen pesua on hyvä ajatus likaisemman/hikisemmän pyykin kohdalla. Vaikuttaa, että kaikilla noilla vedenvaihdoilla ja pesu- ja huuhtelukerroilla saat taatusti puhdasta pyykkiä!

   Tykkää

 9. Tällä odotellaaan kovasti lauantaita jotta pääsen pyykille. Kesäsin ole pessyt ahkerammin . Taviaikaan yleensä kerrankuussa. Muistan kun äiti laittoi pyykit aina ennen pesua likoon kun asutiin maalla.ja oli pulsaattoripesukone. SItä mämä tavat ovat kai periytyneet. Pidä kirjaa mitä pyykkejä on kerralla pestävänä. Vuoden lopussa huomaa jotta kyllä sitä aika kasa pyykkiä kertyy vuodessa yhdeltäkin henkilöltä. Onhan pyykinpesu näin tosi mukavaa. Välissä voi hörpätä kupin kahvia kun pyykit pyörii koneessa-.

  Tykkää

 10. Täällä odotellaan lauantaita jotta päästään pyykinpesuuun jälleen kerran.Tänään oli tarkoitus mennä laittamaan alustavasti pyykkejä likoon . Kävikin taasen niin jotta suunnitelmat muuttuivat täysin . Muistan pikkupoikana kun äiti laittoi pyykit ennen varsinaista pesua likoon saavin. Siitä ne sitten kierettiin pesukoneeseen.Kaippa nämä tavat ovat tulleet perintönä äidiltä. Onhan tämä pyykinpesu näin mukavaa ainakin itse tykkään siitä. Kun laitaa ensin likoon siinä irtoo jo osa pölöistä ja sun muista lijoista. Pysyy pesuvesi paremmmin puhtaanakin.

  Tykkää

  1. Noin pitkä liottaminen onkin hyvä idea, eikä varsinainen pesuvesi tule tosiaan yhtään niin likaiseksi kuin se tulisi ilman pyykkien liotusta.

   Jos pyykeistä pitää kirjaa, niin vuoden pyykkimäärät voivat varmasti hämmästyttää. Mutta koska harva haluaa pidemmän päälle kulkea likaisissa ja tunkkaisissa vaatteissa, peseminen tavalla tai toisella on välttämätöntä. Pyykkikasoilta ei monikaan voi välttyä, mutta onneksi on mukavia keinoja pestä pyykkiä!

   Tykkää

 11. Totta on jotta pyykkikasoilta ei voi välttyä. Onneksi voi valita pesutavan itse. Pyykkipäivä siirtykin sunnuntaihin mutta sain kuitenkin pestyä isonkasan pyykkiä.Päivä siinä meni nopesasti iltaan pyykiäpestessä..Vikolla onkin sitten jälkikäsitelyn vuoro.Yleensä olen pessyt parikertaa kuussa paitsi ihan keskitalvella. Tänä vuonna oon ollut sen verran ”laiska” jotta en ole pessyt kuin kerran kuussa. Vielä olisi pestävää mutta katotaan sitä taasen muutaman viikon päästä. Olisihan tässä taasen aikaa kun nyt ei ole töissä. Minusta on mukava pestä pyykiä pulsaattorikoneella.

  Tykkää

  1. Hienoa, että sinulla oli noin ansiokas pyykkipäivä, vaikka pestävää vielä hiukan jäikin. Onpahan ainakin materiaalia seuraavaa pyykkäyskertaa varten! Kenties peset uuden erän pyykkiä vielä ennen joulua, vaikka ehkä pärjäisitkin sen yli nyt pesemilläsi pyykeillä.

   Tykkää

 12. Kyllä sitä täytyy pestä vielä ennen joulua ainakin kerran.Tänään kerkisin osittain mankeloimaan pyykit.Olihan siinä pyykkiä taasen kerraksi. Onhan tuo pyykinpesu ihan kiva puuhaa jos siihen aikaa on.

  Tykkää

 13. Kyllä mankelilla saa liinavaateet kätevästi sileäksi. Nykyisen ostin eräältä kirpputorilta kun oli puoleen hintaan Lukiessani netissä kertomuksia pyykinpesusta ole huomannut jotta siellä ei ole juurikaan miehiä kertomassa. Eikö miehet pese lainkaan pyykkiä vai eivätkö uskalla tunnustaa sitä? Kyllähän se mankeli pitäisi olla joka kodissa nykäänkin

  Tykkää

 14. Kyllä se mankeli olla pitää. Sillä saa nopeasti liinavaateet sileiksi. Nykyisen mankelin ostin eräältä kirpputorilta Tässä kun olen näintä pyykkijuutuja lukennut nettissä olen huomannut jotta miehet eivät juurikaan kerro pyykinpesusta.Eivätkö pese pyykiä vaiko eivätkö kehtaa kertoa siitä.Ei siinä pitäsi olla mitään häpeämistä jos pese pyykkiä on se tapa mikä hyvänsä.

  Tykkää

  1. Niin, tiedä sitten mitä kaikkea pyykinpesun taakse kätkeytyykään. Meillä kotona sekä äiti ja isä pesivät aina pyykkiä; äiti pesi ”erikoisempia” vaatteita, kuten silkki- ja villavaatteita ja yleisestikin herkempiä kuituja, isäni taas pesi kolmesti viikossa koneella kaikki ”tavallisemmat” pyykit, jotka kestivät pesun 60 asteessa. Isän pesuissa ei paljon värjääntymisistä ym. välitetty, kun äiti taas oli paljon tarkempi.

   Kenties miehet eivät tosiaan pyykinpesusta keskustele, vaikka luulisi monen miehenkin joutuvan pesemään vaatteitaan ja muutakin pyykkiä. Nykyäänhän on kaikenlaisia älypesukoneita, eli ehkä pesukoneiden teknistyminen tuo pyykinpesun vieläkin vahvemmin myös miesten kotiaskareeksi. Käsinpeseminen, pulsaattorikoneen käyttö ja mankelointi sen sijaan ovat varmasti paljon harvinaisempia tapoja hoitaa pyykkiasiat, mutta sitäkin rakkaampia niille, jotka noista tavoista pitävät. Hienoa, että sait tehtyä hyvät kaupat mankelista!

   Tykkää

 15. Kyllä se taitaa olla niin jotta miehet eivät juuri juttele pyykinpesu kokemuksista.Se on hieno asia . jotta pyykinpesu ei ole ollut pelkästään naisten työ kotonasi.Kyllä toi pyykinpesu pulsaattorikoneella ja mankelointi ovat nykyisin hyvin harvinaista.Itsellni pyykinpesu pulsaattorikonella on rakas tapa. Katsotaan kuinka tässä joulukuussa ehtii pesemään pyykkiä.

  Tykkää

 16. Kyllä se taitaa olla niin jotta miehet ei puhu pyykinpesusta mitään. Isäsi oli poikkeus kun pesi pyykkiä. Hieno asia jotta pyykinpesu ei ollut pelkästään naisten homma. Itselleni ei ole juuri pahemmin sattunut mitään kommellusta pyykinpesussa. Kyllä toi pyykinpesu käsin tai pulsaattorikoneella ja mankelointi on varman nykyisin harvinaista. Pyykinpesu pulsaattorikoneella on minulle eräänlainen rakas harrastus.. Kyllä joulua vielä pestä pyykkiä ainakin kerran kunhan tässä taasen ehtii.

  Tykkää

 17. Ehkäpä se on niin tosiaan jota miehet ei keskustele pyykinpesusta ,vaikka pesevät niitä.Isäsi oli mielestäni rohkea kun pesi pyykkejä .Teillä ei pelkästään äiti hoitannut tuota pyykki hommaa, Itselleni ei ole sattunut pahempia mokia pyykinpesun kanssa.Totta on jotta pyykinpesu käsin tai pulsaattorikoneella ja mankelointi on nykyisin harvinaista. Pyykinpesu pulsattorikoneella on minulle mieleistä nykyisinkin. Kyllä joulukuussa täytyy pestä taasen kunhan tässä kerkiää.

  Tykkää

  1. Hyvä, että ehdit pyykkäämään vielä ennen joulua! Pyykinpesu missä muodossa tahansa on tosiaan varmasti vielä tänäkin päivänä harvinaisempaa miesten keskuudessa. Jos mies peseekin pyykkiä, usein vaatteiden on oltava rypistymättömiä, koska harva jaksaa enää silittää (itsekään en nauti silittämisestä, vaikka pyykinpesusta pidän). Kai olin tosiaan onnekas siinä suhteessa, että lapsuudenkodissa isä osallistui moniin askareisiin, vaikka onkin monella tapaa hyvin miehekäs ja ärtsy tyyppi.

   Tykkää

 18. Kyllä tässä tuli pestyä pyykkiä ennen joulua sekä saatua pyykit omiin kasohinsa kaapehin. Itse tosiaan pesen mielelläni kaikenlaista pyyykkiä pulsaattorikoneella. Pyykinpesu on aina mielestäni mukavaa ja kivaa pesee millä tavoin vaan.Tänä vuonna tulikin hiukan vähemmän pestyä pyykkiä kuin aikasemmin. Kyllä sitä siti tuli kohtalaisesta!

  Tykkää

  1. Mainiota, että sait pestyä pyykkiä vielä ennen joulua juuri niin kuin olit suunnitellutkin! Itsekin pesin useamman koneellisen ennen joulua, mutta silti uutta kasaakin on jo kertynyt. Varsinkin lakanat täyttävät pyykkikorin nopeasti, mutta pääseepähän sitten taas pyykkäämään. 😊

   Tykkää

 19. Näihän se on jotta ei pyykit lopu kai pesemällä. Itsellänikin olisi vielä kasa lakanoita sun muuta pestävänä. Huomenna olen ajatellu jotta voisi vielä laittaa pulsaattorikoneen laulamaan ja pestä pyykkiä . Toivotaan ensivuodelle hauskoja pyykkipäiviä.

  Tykkää

 20. Lauatai kului mukavasti vuoden viimeisessä pyykinpesussa. Nyt olisi sitten vimeistelyn vuoro, eiköhän siitäkin selvitä. Kyllä tässä mieli tekisi jo uudelleen pestä pyykkiä mutta jätetään tammikuu loppupuolelle. Pyykinpesu on aina mukavaa pulsaattorikoneeellakin. Itse kun olen tykännyt siitä lapsesta saakka. Ilmeisesti keskiviikkona teen jälkihoidon. Uskon itse jotta pyykki päivistä tulee vähintään yhtä mukavia kuin viime vuonnakin. Kesä
  aikaan on kukavampaa kun sää on lämpöistä ja voi laittaa ulos kuivumaan.

  Tykkää

  1. Kesä on kyllä mahtavaa pyykinkuivatusaikaa. Uuden taloni eteläterassi voisi olla mitä mainioin paikka pyykkitelineelle. Vielä en toki ole sitä päässyt testaamaan, kun vasta marraskuussa muutin, mutta pyykinkuivatus antaa vielä yhden syyn lisää odottaa kesää!

   Tykkää

 21. Kyllähän kesä on mukavampaa pyykinpesu aikaa .Kesällä voi laittaa pyykit ulos kuivumaan kuivuuvat nopeasti.Itselläni on mökillä puiden välissä narut joihin ripustan pyykit kuivumaan. . . Eivät ne pyykit katoa mihinkään vaikka talvi kuukausina pesisi ollenkan pyykkiä. Kyllä pyykinkuivaus ja pesu on hyvä syy odottaa uutta kaunista ja lämmintä kesää. Jäädään odotamaan hyviä ja hauskan mielekkäisiä pyykki hetkiä .

  Tykkää

  1. Noin tehdään! 😉 Tuo narusysteemi onkin klassinen ja toimiva. Täytyypä itsekin sitoa kesällä naru puiden väliin, mikäli pyykkitelineeltä loppuu tila tai pesen kerralla normaalia enemmän pyykkiä. Naru on niin kätevä tapa saada lisää kuivatustilaa.

   Tykkää

 22. Tänään ehdin pitkästä aikaa pesemään pyykkiä mökillä. Oli mukava taasen pestä pulsaattoripesukonella pyykkiä, Kyllä tässä päivä kului mukavasti pyykipesussa.Seuravaksi ompi siten pyykin mankeloitia ja silitysä kunhan ovat kuivuneet.Harmitta kun ei voinnut laittaa ulos kuivumaan.

  Tykkää

 23. Tää päivä kului pitkästä aikaa taasen pyykinpesussa. Oli mukava pestä pyykkiä taasen pulsaattoripesukoneella pitkästä aikaa. Seuraavasi ompi makelointia ja silitystä kunhan ovat kuivuneeet mökillä

  Tykkää

 24. Joo se vähän harmitta kun ei voinnut laitta ulos kuivumaan. Olen joskus kokeillu ulko kuivausta talveella kyllä pyykit kuivuvat myös talvella, tulee ainakin raikas tuoksu.Huomenna olisi tarkoitus mankeloida ja vähän silitellä. Kyllä sitä oli kertynyt vaikka pesisi perään uudeleen. Kyllä tässä taasen pärjäilee hyvin seuraavaan pyykinpesuun asti. Toivotaan jotta seuraavaksi voisi laittaa ulos kuivumaan. Pyykinpesu on todella mukavaa kevät aurinkossa siitä nautii oikein kunnolla.

  Tykkää

  1. Kiva, että olet viitsinyt kuitenkin kokeilla ulkona kuivattamista myös talvella, vaikka se ei samanlaista olekaan kuin keväällä ja kesällä. Onneksi on jo helmikuu; hienoimmat vuodenajat pyykin ulkona kuivatusta varten ovat edessä! Onneksi nyt ei ole loppusyksy, se kun on ainakin minusta ikävin vuodenaika ja mahdoton myös pyykkien ulkona kuivatusta ajatellen.

   Tykkää

 25. Luin joskus netissä tuosta pyykin ulkokuivauksesta talvella siitä sitten sain ajatuksen kokeilla sitä käytännössä. Totesin jotta kyllä se toimii vaikkein aivan samanlailla kuin kesällä. Onneksi ollaan taasen menossa parempiin aikoihin pyykinkuivatuksen suhteen. Kyllä näin on jotta syksyn on yleensä huonoa aikaa pyykin ulkokuivatukseen. Nyt on taasen saatu laitettua viimeksi pestyt pyykit järjestykseen sunnilleen. Kyllä tässä taasen innolla odotellaan seuraavaa pyykkipäivää. Kyllä pyykinpesu on ihan kivaa tekee sen millaisella koneella tahansa ainakin minusta.

  Tykkää

  1. Hyvä, että kokeilit ulkona kuivatusta talvella ja havaitsit, että se kaiken lisäksi toimii. Seuraavan pyykkipäivän odottelu mahtaa olla tavallistakin mukavampaa nyt, kun kevät on väkisinkin koko ajan entistä lähempänä.

   Tykkää

 26. En ole nähnytkään tällaista uuden aikaista käsikäyttöistä pesukonetta. Meiltä löytyy sellainen vanha mummolta peritty kone. On tulut pari kertaa käyttöön kun pesukone on mennyt rikki ja ollaan odoteltu koneen korjausta.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s