Yli 11 kilon kevennys!

Kyllä vain, keventyminen on alkanut lupaavasti. Olen menettänyt jo yli 11 kiloa!

Tosin näissä kevennysprojekteissa on aina myös huonot puolensa: kun saa muutaman kilon pois, sitä alkaa ahnehtia, eikä lopulta mikään määrä menetettyjä kiloja ole tarpeeksi. Aina pitäisi tulla yhä vain kevyemmäksi. Juuri siksi raja tulisikin vetää johonkin. Tietyn määrän kiloja on pakko riittää, mutta silti ei aina ole selvää, mikä määrä olisi sopiva. Kun samaan aikaan kaikki muutkin keventävät ympärilläni juuri nyt kesän alla, se luo minullekin paineita jatkaa keventämistä.

Urakka alkoi sillä kaikkein pelottavimmalla vaiheella: vaa’alle hyppäämisellä. Tiesin toki, että puhuttiin monesta kilosta, mutta en silti olisi uskonut, että niitä oli kertynyt niin tuhottoman monta. Itsesyytökset alkoivat nostaa päätään. Miksi olin päästänyt tilanteen niin pahaksi? Miksi en ollut tarttunut härkää sarvista jo aikaa sitten? Itsekurin puutteesta ja laiskuudestahan nämäkin kilot johtuivat. Vai sittenkin jostain muusta?

Kun vaaka paljasti lukemaksi 11,3 kiloa, en sentään ollut pyörtyä niin kuin vuosia aiemmin. Olen selvinnyt 11 kilosta aiemminkin, ajattelin. Tällä kertaa laihduttaisin nämä kilot vain päivässä tai parissa, vaikka moinen tavoite kuulostikin epäterveelliseltä ja ennen kaikkea mahdottomalta.

Noin viikko siihen lopulta meni, että sain kaikki kilot pois! Kyllä niitä olikin ollut melko raskasta kantaa. Kiloihin liittyi paljon muistoja, kipeitäkin sellaisia.

Syy kertyneisiin kiloihin alkoi selvitä: mitä enemmän elettyä elämää, sitä enemmän siitä kasaantuu kaikenlaista kuonaa. Jos ei pysy kuosissa, elämä varmasti kerryttää kiloja.

Miten kummassa kiloista sitten pääsee eroon? Toisille se on hyvin vaikeaa. Aina ei ole helppoa luopua menneisyyden taakoista ja aloittaa uudelleen puhtaalta pöydältä. Sillä juuri siitä on kyse: nykyinen olotilasi on kaikkien menneiden päätöstesi ja toimiesi tulosta. Jos olet valmis luopumaan menneestä, ylimääräisten kilojen ei tarvitse kuulua uuteen elämääsi mitenkään.

Mitä sitten, kun kilot ovat poissa? Sitten vain nautitaan keveämmästä olosta! Älä kuitenkaan odota kevennykseltä liikoja. Moni ongelmasi ei alkujaankaan johtunut ylimääräisistä kiloista, sillä kilothan olivat vain seurausta kaikesta muusta, mitä elämässäsi on tapahtunut. Jos olet keventänyt oikeista syistä, ja sinulla oikeastikin oli kevennettävää, silloin pystyt todennäköisemmin iloitsemaan lopputuloksesta.

***

Tekstin selkokielinen käännös: Olin säilönyt kuvissa näkyvään isoon laatikkoon yli 11 kilon edestä papereita, joista suurin osa oli yläasteajoiltani. Heitin lähestulkoon kaikki paperit (99,9 %) kierrätykseen otettuani muutamista ensin valokuvan, ja minulla on nyt kaikin päin kevyempi olo!

2 vastausta artikkeliin “Yli 11 kilon kevennys!

 1. Minullakin olisi samanlainen urakka edessä, eikä taida edes tuo 11 kiloa riittää. Vanhojen koulujuttujen pois heittäminen tuntuu kyllä vaikealta, kun niitä on jo niin kauan säilyttänyt, vaikka en edes ymmärrä, miksi olen niitä säilyttänyt. Nykyisin en todellakaan säilyttäisi mitään sellaista. Ainakin monista jutuista saa hyvät naurut niitä läpi käydessään, mutta toisaalta liian hauskoja juttuja ei sitten raaskikaan heittää pois 🙂

  Tykkää

  1. Mukava sattuma, että sinullakin olisi paljon paperista raakattavaa. :) Minullakin on laatikoissa vielä paljon lukio- ja yliopistopapereita, eli hommaa riittää, mutta ainakin yläastepaperit on nyt pitkälti hävitetty, mikä tuntuu helpottavalta. Yläastepaperit eivät olisi häirinneet minua nykyisessä asunnossa, mutta ajatus niiden roudaamisesta ensin isäni luokse ja sitten sieltä uuteen taloon tuntuukin jo ihan eri tavalla älyttömältä. Ehkä sinäkin saat apua omaan urakkaasi, kun kuvittelet itsesi kantamassa laatikkotolkulla vanhoja papereita ja ahtamassa niitä uuteen kotiin, jossa niille ei kunnolla ole tilaa. :)

   Luulen, että pystyt vaivatta luopumaan sellaisista papereista, joita et nykyään säilyttäisi. Hauskoista papereista voit ottaa kuvan, niin et tavallaan joudu luopumaan niistä, vaikka hävitätkin paperit. Toki osan papereista voi säästääkin, kunhan säästömoodi ei vain jää päälle niin, ettei lopulta saakaan luovuttua oikein mistään!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.