Vegaaninen uutuus: Härkäpapu-vegepanini

Olen testaillut blogissa monia uusia vegeruokia sitä mukaa, kun niitä on tullut markkinoille. Tällä kertaa sain testattavaksi uuden kotimaisen herkun: Mr. Paninin vegaanisen Härkäpapu-vegepaninin. Olen aina niin innoissani, kun Suomeen saadaan lisää täysin vegaanisia ostoruokia, että niitä on ilo päästä maistelemaan.

Uuden vegepaninin tuotekuvaus kuuluu näin:

Suomalaisen, rapean paninileivän täytteenä on härkäpavuista, sipulista ja lehtikaalista valmistettuja vegaanipihvejä sekä paninikeittiön omaa, sopivan mausteista chilikastiketta. Härkäpapu-Vegepanini on laktoositon ja täysin vegaaninen.

Lähde: https://mrpanini.fi/

Kuvaus saa veden herahtamaan kielelle. Sopivan mausteinen chilikastike lupaa hyvää. Lisäksi vegepihvien raaka-aineet houkuttavat, ja pihvien kasvispitoisuus on peräti 93 prosenttia. Ei siis muuta kuin maistamaan!

Itselläni ei ole parilaa, joten valmistin paninin uunissa, jossa sitä pidetään 4 – 6 minuuttia 225 asteessa. Paninileivästä tuli päältä miellyttävän rapea sisuksen pysyessä pehmeänä ja mehevänä. Maku ylitti odotukseni. Olin luullut, että paniniin tarvitsisi lisätä kaikkea, jotta sen saisi kunnolla maistumaan, mutta mm. chiliä, chilitahnaa ja jalapenoa sisältävä täyte pihveineen ja kastikkeineen olikin tuntuvan herkullinen ja sielukas. Niinpä lisäsin paninileivän väliin vain tuoreita kasviksia. Makuaineiden puolesta panini ei kaipaa mitään lisättävää. Siinä on sellaisenaan sitä jotain. Makukokonaisuus on huippuunsa hiottu, eli mitään ei jää puuttumaan.

Sanoisin, että vegepanini ei missään nimessä ole tulinen eikä tippaakaan liian mausteinen, mutta koska kauppojen vegeruokia joskus moititaan liian mausteisiksi, niinpä vegepaninikin voi olla jonkun suuhun liian kipakkaa. Arvelen, että enemmistö ei kuitenkaan vähentäisi mausteiden määrää maustemitan kymmenesosallakaan.

Minulle toimitettiin useampi panini, ja joukossa oli muitakin Mr. Paninin panineja, kuten kinkkua, kanaa ja mozzarellaa sisältäviä panineja. Niitä maistoivat mies ja isäni. Mies piti vegepaninista kaikkein eniten, ja sanoi mm. mozzarellapaninia paljon sitä neutraalimmaksi. On siis viitteitä siitä, että vegepanini voi olla kaikista Mr. Paninin eri panineista se vaikuttavin – myös sekasyöjien mielestä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.