Uuden talon pohjapiirros

Viime päivinä olen tutkaillut varaamani talon pohjapiirrosta erityisen tarkasti.

Pohja itsessään on totta kai meille kovin mieleinen, kun kerran valitsimme juuri sen, mutta nyt mietinnän kohteena ovat olleet huonekalut ja varsinkin niiden paikka talossa. Kodissa on nimittäin sen verran paljon isoja, lattiaan asti ulottuvia ikkunoita, että seinillä ja lattialla ei ole paljoakaan tilaa huonekaluille.

Talo todella on pieni, mistä moni on nyt pohjapiirroksen nähtyään varmaan samaa mieltä. Olen aiemmissa asunto- ja muuttokirjoituksissani kertonut unelmoineeni pienestä kodista jo vuosia. Myös mies ymmärtää koko ajan paremmin ja paremmin, miksi pienempi koti on enemmän meitä kuin isompi koti.

Lisäksi tontillamme on paljon varastotilaa, eli tavaraa meillä saa sen puolesta olla reilustikin, kunhan roinat eivät ole kodissamme. (Itsehän olen karsinut tavaraa vähän kerrallaan jo pitkän aikaa, mutta mies on luonteeltaan keräilijä.)

Talossa meitä ihastuttavat mm. isot ikkunat, lasiset ovet, avokeittiö, valtava terassi ja huonejärjestys. Lasiovista huolimatta talo on tyyliltään enemmän perinteinen kuin moderni. Lasiset ovet yksinkertaisesti tuovat taloon enemmän valoa (ja lämpöä auringon paistaessa).

Muita hienoja ominaisuuksia talossa on se, että huoneita/asuintiloja on selvästi kaksi, eli nukkumiselle on oma huone pelkän makuualkovin sijasta. Satoja asuntoilmoituksia nähneenä voin sanoa, että eteeni osui vain kaksi alkovillista asuntoa, joista pidin. En siis lähtökohtaisesti innostu alkoveista. Niiden pienuus ei häiritse, vaan se, että ne ovat useimmiten ikkunattomia syvennyksiä, jotka eivät saa hyppimään ilosta. Niinpä kokonainen makuuhuone puhuttelee meitä. Lisäksi yöksi jäävät ystävät saavat nyt oman nukkumapaikan olohuoneen puolelta, mikä lisää kaikkien viihtyvyyttä.

Hyvältä siis näyttää. Huonekaluja on kuitenkin alettava karsia. Sen ei sinällään pitäisi olla mikään ongelma, mutta yllätyin silti siitä, miten vähän huonekaluja taloon mahtuu. Toisaalta se kai osaltaan onkin talon idea; se pysyy pakostakin avarana, koska sitä ei voi täyttää huonekaluilla. Ja sehän sopii minulle, vaikka se tarkoittaakin, että luopumistyötä on vielä paljon edessä.

6 vastausta artikkeliin “Uuden talon pohjapiirros

 1. Mahtavia suunnitelmia! Olette varmasti täpinöissä! Oi että, lattiaan asti ulottuvat ikkunat on niiiin ihania <3 Ja miten kaunis ja idyllinen tontti! Paljon onnea tulevalle Kodille <3

  Meillä puolestaan suunta muuttui tyystin. Nelkyt neliötä alkoi aiheuttaa ahtaan paikan ahdistusta, tai jotain. Kokemus kuitenkin oli, että pärjäähän sitä tosi vähällä ja pienissä oloissa. Tottakai. Mut paketti ei sitten sopinutkaan just meille ainakaan tällä haavaa, joten tartti muuttaa kurssia. Olennaistaminen (tai miksikä sitä nyt sanoisi) on hitsin inspiroivaa ja vapauttavaa, mutta onneksi myös joustavaa :)

  Tykkää

  1. Kiitos paljon! 💗 Olemme tosiaan suunnitelmista innoissamme, ja kaikki on kovin jännää ja uutta! :-)

   Kiva oli lukea teidän kokemuksistanne. Pieni koti voi totta kai käydä ahtaaksi tai ainakin alkaa tuntua siltä. Sekin vaikuttaa suuresti, millainen pohja on, missä talo tai asunto sijaitsee ja mitä ikkunoista näkyy. Mutta jos huomaa, että pienessä kodissa asuminen ei enää ole oma juttu, niin silloin toki kannattaa toimia esim. juuri niin kuin te. :)

   Vähällä tosiaan pärjää, ja hurjan paljon on tavaraa jopa sellaisilla ihmisillä, joilla on monen mielestä vain vähän tavaraa!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s