Testissä Delight Pure -patukat

Kun minulle tarjottiin testattavaksi vegaanisia välipalapatukoita, en tahtonut sanoa ei. Minun on usein vaikea saada itseäni innostumaan minulle tarjottavista tuotteista, joten silloin harvoin kun tuotteet houkuttelevat, diiliin on tartuttava. Tällä kertaa sain siis testiin neljä erilaista Delight-patukkaa, joista kolme on perinteisempiä välipalapatukoita ja yksi proteiinipatukka.

Delight Pure -välipalapatukat ovat luonnon omia terveellisempiä herkkuja, joissa jokaisessa on vain viisi raaka-ainetta! Patukoiden pohja muodostuu taateleista ja pähkinöistä, ja loput kolme ainetta tekevät jokaisesta eri mausta omanlaisensa.

Kun olin sanonut patukkadiilille kyllä, niitä ei ensin kuulunut pitkään aikaan. Lopulta syyksi paljastui pääsiäinen kaikkine pyhineen, eli paketti oli lähetetty paljon ennen kuin se saapui. Odotellessani patukoita ehdin kuitenkin luulla, ettei niitä halutakaan lähettää minulle, koska kirjoitin aikoinaan kriittisesti CocoVi-patukoista, jotka nekin koostuvat pitkälti juuri taateleista ja pähkinöistä. Olen yleensäkin todella kyllästynyt superfoodeihin, joihin varsinkin CocoVi yhdistyy, ja olen ilolla lukenut eri lähteistä superfoodien suosion laskevan. Superfoodeista arvasi, ettei niiden suosio nimenomaan ruokina pystyisi aina kasvamaan tai ylipäänsä jatkumaan, koska eksoottisten (hedelmä)jauheiden roudaus toiselta puolelta maailmaa vain on juuri niin älytöntä kuin miltä se kuulostaakin. Palataksemme vielä CocoVi-patukoihin kirjoitin niistä myös hyvää siinä mielessä, että pidin niiden ideasta, mutta en hyppinyt ilosta niiden maun vuoksi. Ostin niitä joskus varsinkin äidilleni lahjaksi, koska hänen ei syöpäpotilaana kannattanut syödä esim. suklaapatukoita mm. maidon, rasvan ja sokerin vuoksi, mutta hänen saattoi silti joskus tehdä mieli ”jotain hyvää”.

Delight Pure Ginger Lemon

Delight Pure Ginger Lemon

CocoVi-patukoiden takia pelkäsin, etteivät Delight Pure -patukatkaan tekisi minuun vaikutusta, mutta ne ovatkin paljon herkullisempia kuin oletin ja voittavat CocoVit mennen tullen! Uskon sen johtuvan ainakin seuraavista syistä: Delight Pure -patukoissa käytetään pähkinöinä maapähkinöitä, kun CocoVi käyttää cashewpähkinöitä. Cashewpähkinät ovat paljon neutraalimman makuisia kuin maapähkinät, ja juuri sitä neutraalia ominaisuutta hyödynnetään mm. raakaleivonnassa. Niinpä maapähkinöihin luottava Delight Pure tarjoaa omaan makuuni paljon voimakkaamman makuelämyksen. Lisäksi Delight Pure käyttää patukoissaan taateli- ja pähkinäpohjan ohessa myös taatelisiirappia, joka tuo patukoihin paljon kaivattua makua. Taateleiden voisi luulla olevan itsessään riittävän makeita, mutta taateleita laajasti testanneena tiedän, että eri lajikkeissa on valtavat erot.

Lisäksi päättelen Delight Pure – ja CocoVi-patukoiden ainesosalistoja vertailtuani, että tietyissä CocoVi-patukoissa on suhteessa enemmän kaakaota ja vähemmän makeutta kuin Delight Pure -patukoissa, mikä luonnollisesti tekee samaisista CocoVi-patukoista kitkerämmän makuisia. Myös CocoVin täysin kaakaoton patukka (SuperSnack Cashew, jossa sokereiden osuus on 31,7 g/100 g) häviää auttamatta makeudessa ja maussa testaamilleni Delight Pure -patukoille, joiden luonnollinen sokeripitoisuus on korkeampi (48,9 – 50,6 g/100 g). Pelkät taatelit ja cashewpähkinät eivät yksinkertaisesti pärjää Delight Pure -patukoiden taateleille, maapähkinöille ja taatelisiirapille omissa kirjoissani! Minulle maku on tärkein tekijä välipalapatukassa, sillä en ole valmis maksamaan tuotteesta, joka ei tyydytä makuhermojani. Jos patukka ei vie makeanhimoani mennessään, tulen syöneeksi patukan lisäksi jotain epäterveellisempää herkkua, mikä ei todellakaan ole tarkoitus.

Alta selviää Delight Pure -välipalapatukoiden ainesosat ja oma arvioni mausta.

Delight Pure Cocoa & Peanuts

Ainesosat: taatelit 63 %, maapähkinät 18 %, taatelisiirappi, murskatut kaakaopavut 4 %, vähärasvainen kaakao 3 %

  • Vahva hyvä maku, riittävän muttei liian kaakaoinen. Pähkinät tasapainottavat kaakaoisuutta. Eniten perinteisen välipalapatukan makuinen, eli vastaa omaa käsitystäni samantyyppisistä (kaakao)patukoista.

Delight Pure Peanuts, Raisins & Sea Salt

Ainesosat: taatelit 43%, maapähkinät 25 %, rusinat 20 %, taatelisiirappi, merisuola

  • Ihana suolaisen ja makean liitto, suola saa makean maistumaan vielä makeammalta. Kaikista kolmesta tämä on ehdottomasti oma suosikkini, vaikka kaupassa en välttämättä olisi osannut valita juuri tätä makua. Siispä hyvä, että sain tuotteen testiin!

Delight Pure Ginger Lemon

Ainesosat: taatelit, maapähkinät 25 %, taatelisiirappi, inkivääri 0,8 %, sitruunaöljy 0,05 %

  • Sopivan voimakas maku, inkivääri tuo selvästi pientä miellyttävää poltetta. Kun avasin kääreen ja haistoin patukkaa heti, minulle tuli mieleen herkullinen kiinalainen ruoka! :D Patukka ei tietenkään maistu kiinalaiselta ruoalta, mutta inkivääri (ja miksei myös sitruuna) sai efektin aikaan. Omaan makuuni tämä on testin toiseksi paras patukka.

Delight Choco Brownie

Koska olin sanonut kyllä vegaanisille välipalapatukoille, en aluksi edes tajunnut, että Delight Choco Brownie on ei-vegaaninen proteiinipatukka, jossa maito vieläpä on kaikista ensimmäinen raaka-aine. Maistamalla patukkaa minulle kuitenkin heti valkeni, että siinä on jotain ”vikaa”: rakenne ja maku olivat täysin toisenlaiset kuin kolmessa muussa patukassa. Proteiinipatukathan ovat tyypillisesti jämäköitä, eivät välttämättä kovinkaan makeita, ja niissä on (keinotekoisia) makeutusaineita. En koskaan osta proteiinipatukoita, joten minua ei jää harmittamaan se, etten ”voi” syödä Choco Brownieta jatkossa. Se kiistatta hävisi kolmelle muulle patukalle, mutta täysin erityyppisenä proteiinipatukkana sitä ei oikein voikaan verrata vegaanisiin välipalapatukoihin, enkä ole oikea ihminen arvioimaan sen ominaisuuksia.

Delight Pure Choco Brownie

Delight Choco Brownie

Kolme välipalapatukkaa kuitenkin vakuuttivat, ja olisin valmis ostamaan niitä itsekin. Olen varma, että jos haluaisin syystä tai toisesta vältellä mahdollisimman paljon perinteisempiä teollisia herkkuja, kuten keksejä, jäätelöä, pullia, karkkeja yms., onnistuisin siinä helpommin Delight Pure -patukoiden avulla. Terveellisemmäksi herkuksi ne ovat riittävän makeita ja herkullisia, ja saan tyydytettyä niillä makeanhimoni. Ja herkkuhimoni ylipäänsäkin!

Delight Pure -patukoiden myyntipisteet löytyvät täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.