Unelmieni koti

Olen esitellyt blogissa remonttiprojekteja, mutta en lainkaan sitä, millainen unelmieni koti olisi, mikäli sellaiseen joskus pääsisin. Vihdoin on tullut aika kertoa aiheesta ja antaa kuvien puhua puolestaan.

Unelmieni koti on…

 • vanhanaikainen
 • värikäs
 • täynnä roinaa
 • huonosti hoidettu
 • likainen
 • täynnä yksityiskohtia, kuten kaappien kahvoista valuneita ruostevanoja

Kotini yleistunnelman pitää herättää sekä pienoista kauhua että suurta uteliaisuutta. Haluan, että se kuvastaa täydellisesti asukkaitaan eli miestä ja minua. Ahtaus ja tavarapaljous ovat avainasemassa. Vaikka koti on suuri, pöytäpinnoille ei saa jäädä lainkaan työskentelytilaa.

Kodin pitää henkiä aitoa rustiikkaa. Rosoinen ilme ei saa olla keinotekoisen käsittelyn tulos, vaan aidon käytön ja kulutuksen. Haluan myös sekä tukkia että tukea ovet ja kulkuväylät. Näin varmistan, ettei kukaan pääse sisään ja etten itse pääse ulos. Ja että koti pysyy kasassa. En tahdo, että mitään huolletaan tai kunnostetaan. Siinä vaiheessa, kun kynnyslistojen alta pursuaa eristeitä ja villoja, tiedän varmasti asuvani unelmieni kodissa. Viehätyn kaikenlaisesta pikkusälästä siellä täällä, joten ripustan sitä varten erilaisia taskuja ympäri seiniä.

Ilman ajan patinaa en pärjäisi. Nykyajan modernit kodit ovat niin mauttomia kliinisyydessään; minun unelmieni kodissa on muitakin värejä kuin valkoista. Varsinkin kakanruskeaa. Kodin ulkopuolen haluan koristella kaatopaikalta tuoduin jättein ja mööpelein, jotka asettelen näytille nätisti ylösalaisin.

Sukulaisteinejä varten kodissani pitää olla erillinen huone. Itse en siitä niin välittäisi, mutta haluan pystyä tarjoamaan teineille oman, luovan tilan. Tilan, jossa he voivat juoda olutta ja matkia kaikkia muita hankkimalla ikonisen kuvan Che Guevarasta tietämättä hahmosta ja hänen ideologioistaan hevon häntää.

Hyvien vibojen on toki ulotuttava myös yleisiin oleskelutiloihin. Varsinaista pöytätilaa en taaskaan halua, mutta pari istumapaikkaa on oltava. Rakastan järjestystä, ja siksi minulla täytyy olla kaikki tärkeät paperit siisteissä pinoissa kaikkien töllisteltävissä.

Unelmieni kodin autenttinen tunnelma ei ole vain meitä asukkaita varten, vaan myös vieraiden pitää saada nauttia siitä. He eivät ehkä aina tiedä, miten suhtautua ja minne asettua, mutta he voivat lukea rauhoittavaa lintukirjaa sohvan selkänojalta. Mikäli pöydiltä ja pinnoilta löytyy jotain syötävää ja/tai juotavaa, minun ei tarvitse erikseen huolehtia tarjottavista. #älykoti

Unelmat ovat liian usein vain unelmia. Ne eivät koskaan toteudu. Onkohan tämäkin koti pelkkää toiveajattelua, sitten joskus kun -haihattelua?

10 vastausta artikkeliin “Unelmieni koti

  1. Kiva, että pidit tekstistä. :D Kyllä tosiaan on ihmisiä, jotka asuvat näin ja joita tilanne ei haittaa ollenkaan. Joillekin tavarapaljouskin tuo enemmän turvaa ja ihania muistoja kuin minkäänlaista ahdistusta. Onneksi omassa kodissa saa elää juuri siten kuin haluaa. :)

   Liked by 1 henkilö

  1. Hauskaa, että toit esiin aprillipäivän! Tekstini olisi ollut makuuni liian ilmeinen aprillipila, jos olisin julkaissut sen silloin. :) (Lisäksi olin silloin Mallorcalla, minne kotiaiheiset jutut eivät mielestäni sopineet.)

   Kaikki postauksen kuvat ovat minun ottamiani. Minulla oli kerran kunnia päästä tuohon kotiin kylään. :) Talossa asuva pariskunta tiesi vieraiden saapumisesta, eli koti oli tuollaisenaan paraatikunnossa! :)

   Tykkää

 1. Hih, nyt oli hauska teksti! :) Mutta oliko tämä kirjoitettu tosissaan vai kieli poskella vitsinä? :) Noh, oli miten oli, niin jokainenhan saa olla kotonaan miten haluaa. :) Suomessa meillä on pieni asunto (parakki) ja sitä olisi kiva vuokrata kesän ajan matkailijoille. On vain yksi iso mutta… Se vähän (siis aika paljon) muistuttaa tuota kuvan kotia. XD

  Tykkää

  1. Mukavaa, että teksti hauskuutti. :) Siinä on paljon ironiaa, ja siksi oikea unelmieni koti onkin melko lailla kaikessa päinvastainen kuin kuvien koti. ;)

   Parakin vuokraaminenhan olisi mainio ajatus! Haasteellista se kyllä voi olla, mikäli siellä näyttää paljonkin samalta kuin kuvien kodissa. 😁

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.