Uusi lupaava alumiiniton deodorantti: Aloe Ever-Shield

On tullut aika esitellä tähän asti vakuuttavin alumiiniton deodorantti, jonka olen markkinoilta löytänyt.

Se pärjää jopa kestosuosikilleni eli itsetehdylle dödölle, mutta häviää toki kemikaaleissa ja luonnollisuudessa vain kolmesta aineesta koostuvalle omatekoiselle dödölle. Kaikki eivät kuitenkaan halua tehdä hygieniatuotteita itse, ja koska kaupat ovat täynnä melko toimimattomia alumiinittomia dödöjä, toimivalle yksilölle on varmasti kysyntää.

Kyseessä on dödö nimeltään Aloe Ever-Shield Deodorant Stick. Sain dödön bloggaajakollega Anulta, joka toimii Forever -tuotteiden jälleenmyyjänä.

Forever-linja tulee USA:sta, ja tuotteita voi ostaa vain jälleenmyyjiltä. Linja luottaa osittain nimensäkin mukaan aloe veraan, jonka ympärille tuotteet kehitetään. Aloe vera tunnetaan rauhoittavista ja hoitavista ominaisuuksistaan, ja jopa jotkut toipuvat/toipuneet syöpäpotilaat listaavat sen yhdeksi suosikkiravintolisäkseen (lähde: Syövästä voi selviytyä, 2016).

Olen nyt testannut dödöä kuukauden putkeen, ja sen ajan sisään mahtuu Suomessa oleilun lisäksi lähes kaksiviikkoinen, melko hikinen vaellusloma Mallorcalla. En ole koskaan testannut mitään tuotetta näin pitkään, mutta dödön käyttöä ei vain ole tehnyt mieli lopettaa! Niin toimiva se on.

Etelän lämmössä dödön tehoa todella koeteltiin, mutta yllättävän hyvin se pärjäsi sielläkin. Paidat eivät alkaneet pahemmin haista, vaikka jouduin pitämään samoja paitoja useamman kerran eri vaelluksilla.

Millaisia ominaisuuksia dödöllä sitten on, ja mikä tekee siitä niin mahtavan moneen muuhun alumiinittomaan deodoranttiin verrattuna?

  • Dödö on ”väriltään” läpikuultavaa eikä tahri edes tummia vaatteita.
  • Dödölle luvataan peräti vuoden riittävyys ja säilyvyys! Ja kun tuotteen hinta on vain 10 euroa, niin dödö on naurettavan edullinen. (Itse käytän dödöä niin paljon ja usein, että epäilen sen kestävän minulla ihan täyttä vuotta, mutta itse levittelenkin dödöä välillä neuroottisen paljon.)
  • Rakenteeltaan Aloe Ever-Shield on sopivan jämäkkää, mutta kuitenkin täysin vaivattomasti levittyvää. Rakenne ei ole liian voidemainen, mutta ei myöskään lainkaan kristallisen kuiva. Stick-muotoinen dödö jättää kainalot heti riittävän kuiviksi pukeutumista ajatellen. Vaikka dödö on kiinteää ja kainaloilla näkymätöntä, tuote kuitenkin selvästi levittyy kainalon iholle, mikä on itselleni tärkeää psykologisestikin, koska haluan olla varma, että kainaloissa todella on dödöä eikä vain illuusiota siitä.
  • Dödössä on mitä miellyttävin raikas ja puhdas tuoksu, joka sopii sekä naisille että miehille. Ei ole kyse pelkästä lupauksesta, sillä oma mies suorastaan PYYSI saada kokeilla dödöä matkalla, vaikka en ollut edes ajatellut tarjota sitä hänelle! Tuoksu todella on niin neutraalin miellyttävä, että se sopii kaikille. Myös dödön ulkoasu on neutraali, jotta se puhuttelisi yhtä lailla niin naisia kuin miehiäkin.
  • Dödö pitää kainalot kuivina ja hyväntuoksuisina pitkään, eli hienhaju pysyy tehokkaasti loitolla. Alumiinittomien dödöjenhän ei kuulu pitää kainaloita kuivina, minkä vuoksi sitä harvoin luvataankaan, mutta itse huomasin kainaloideni olevan kuivemmat Aloe Ever-Shieldin jäljiltä kuin omatekoisen dödön jäljiltä. Vertasin Aloe Ever-Shieldiä juuri itsetehtyyn dödöön, koska se on paras tietämäni alumiiniton deodorantti. Pitkään koinkin, että Aloe Ever-Shield voitti kuivuudessa mutta hävisi raikkaudessa, eli omatekoisella dödöllä kainaloni kostuivat voimakkaammin, mutta tuoksuivat liikunnankin jälkeen raikkaammilta kuin Ever-Shieldiä käytettäessä. Jossain vaiheessa alkoi tuntua, että kainaloni olivat aiempaa raikkaammat myös Ever-Shieldin käytön jälkeen.

Lopputuomioni on, että raikkaudessa dödöt ovat hyvin samaa luokkaa; jos jompikumpi pitäisi valita, omatekoinen dödö voittaisi aavistuksen verran, mutta jos arviointikriteerinä on märkyys, itsetehty dödö häviää auttamatta itselläni.

Jos siis haluan kuivemmat kainalot, se on helpommin saavutettavissa Aloe Ever-Shieldin avulla. Minulle monen muun lailla muodostuu helposti läntit kainaloihin varsinkin perinteisiä alumiinittomia dödöjä käytettäessä, joten olen arvostanut Ever-Shieldin tuomaa kaivattua kuivuutta.

Mikä tekee tästä dödöstä niin tehokkaan?

Listasta pomppaa esiin triklosaani, joka Foreverin tuotekehityksen ja ilmeisesti firman saamien käyttökokemusten mukaan on juuri se aine, mikä tekee dödöstä toimivan.

Triklosaani on tehokas kemiallinen yhdiste, joka tappaa bakteereita, sieniä ja mikrobeja. Triklosaania käytetään yleisesti mm. pesuaineissa, hammastahnoissa, suuvesissä ja deodoranteissa kuin myös leluissa, lakanoissa ja leikkuulaudoissakin. Triklosaanista löytyy suomeksikin monia kirjoituksia, joiden mukaan ainetta tulisi välttää. Kirjoitusten mukaan isoin haitta triklosaanista koituu ympäristölle, koska se kertyy vesistöihin ja kaloihin.

Toisaalta Suomessa kehotetaan syömään kaloja, joissa on todistetusti syöpää aiheuttavia myrkkyjä ja lihaa, joka sekin on todistetusti syöpää aiheuttavaa ja täysin tarpeetonta ihmiselle, eli kehotukset ja suositukset eivät aina ole niin loogisia kuin voisi toivoa. (Lihantuotanto puolestaan on paljon tuhoisampaa ympäristölle kuin kosmetiikkateollisuudessa käytettävät kemikaalit yhteensä.)

Anu kertoi, että Aloe Ever-Shieldistä poistettiin yhdessä tuotekehitysvaiheessa triklosaani, eikä tuote sen jälkeen enää toiminut halutulla tavalla. Tämä viittaa siihen, että triklosaania ei ole tuotteessa turhaan toisin kuin esim. hammastahnoissa, astianpesuaineissa ja saippuoissa.

Erilaiset puhdistusaineet puhdistavat ilman triklosaaniakin, eli triklosaanin tuomaa antibakteerista ja antimikrobista vaikutusta ei erikseen tarvita. Haiseviin ja litimärkiin kainaloihin triklosaani tuntuu kuitenkin olevan eri lailla täsmäaine.

Triklosaania tutkitaan selvästi nyt enenevissä määrin, mikä on hyvä asia. Se varmasti poistetaan (uudestaan) niin tuotteesta kuin tuotteesta, jos riittävän moni taho pystyy todistamaan sen haitalliseksi. Minua tämä kaikki muistuttaa siitä, kun kosmetiikan säilöntäaineita parabeenejä alettiin kammoksua, ja niitä alettiin korvata paljon allergisoivammalla metyyli-isotiatsolinonilla.

Siispä ei ainakaan suin päin kannata korvata tiettyjä ”haitallisia” tuotteita vielä haitallisemmilla, vaan mieluiten tehdä kosmetiikka- ja hygieniatuotteensa itse, jos haluaa maksimoida kemikaalien välttelyn.

Yhä ihmettelen, miksi alumiini on täysin hyväksytty ja erittäin laajasti käytetty aine kainalotuotteissa. Miksi sitä vastaan ei hyökätä siten kuin esim. parabeenejä? Itse lopetin alumiinilla kyllästettyjen antiperspiranttien käytön nimenomaan siksi, että alumiini on yhdistetty rintasyöpään, jota omassakin suvussani esiintyy.

***

Kemikaalipelkoisille suosittelen lämpimästi itsetehtyä dödöä, mutta jos tehokas ja alumiiniton ostodödö kiinnostaa, Aloe Ever-Shield on niistä paras, minkä tiedän. Vuoden riittävän dödön voi ostaa 10 eurolla lähimmältä tai muuten sopivalta jälleenmyyjältä.

10 vastausta artikkeliin “Uusi lupaava alumiiniton deodorantti: Aloe Ever-Shield

  1. Vau! Hyvä kirjoitus. Joskus vuosia sitten testasin kyseisen lafkan toista deodoranttia, joka maksoi suunnilleen saman verran ja oli mun lemppari. Meni monta putelia monena vuonna. Sitten sukulaisella kai jotenkin tyrehtyi tämä myyntihomma enkä enää ”kehdannut” tilata uutta siinä pelossa, ettei hänelle muita tilauksia tule ja yhden ainoan tuotteen tilaaminen oli ainakin silloin rahallisesti typerää. Mutta on ihanaa, että tällaisista lafkoista löytyy huipputuotteita!

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos! Kiva, että ihastuit Foreverin toiseen dödöön noin kovasti. :) Linjalla tuntuu kyllä olevan monia hyviä tuotteita (sain muutamasta näytepakkaukset dödön lisäksi). Harmi, että sukulaisesi bisnes tyrehtyi ja menetit siten itsekin mahdollisuuden tilata uuden dödön, hyviä alumiinittomia kun on niin vaikea löytää. Onneksi tuotteita kuitenkin yhä saa hankittua; Anu perheineen on toiminut jälleenmyyjänä jo kymmenisen vuotta, eikä loppua ole näkyvissä!

      Liked by 1 henkilö

  2. Kiitos hyvistä artikkeileistasi! Olen itsekin etsimässä alumiinittomia tuotteita ja kyllä vaikeata tuntuu olevan. Artikkelin lopussa ihmettelit miksi alumiinia ei kielletä kokonaan. Syy on varmasti sama kuin tupakan ja lääketeollisuudenkin. Iso raha puhuu eikä näiden tuotteiden valmistusta yksinkertaisesti saa kieltää.

    Tykkää

    1. Kiitos mukavasta palautteesta!

      Noin se tosiaan taitaa olla, että hygieniatuotteiden alumiinista ei hevillä päästä eroon. On se kumma, ettei edes (rinta)syöpäliitto varoita kainalotuotteiden alumiinista.

      Tämä Aloe Ever-Shield onneksi sopii hyvin myös miehille, mikäli päätät sitä kokeilla. Toinen hyvä vaihtoehto on tehdä dödö itse kookosöljystä, tärkkelysjauhosta ja ruokasoodasta. Alumiinittomista ostodödöistä Aloe Ever-Shield on kuitenkin paras kokeilemani.

      Tykkää

    1. Heippa! En osaa vastata esittämiisi lainsäädöllisiin kysymyksiin, mutta en usko, että tuotetta pystyttäisiin myymään Suomessa, jos se olisi millään tavalla laitonta. Linkkaamassasi artikkelissahan kerrotaan, että triklosaanin käyttö kiellettiin elintarvikkeissa v. 2010 EU:ssa. Se tarkoittaa, että vielä v. 2009 triklosaania on saatu laittaa elintarvikkeisiinkin, eli triklosaania on ”nautittu” myös sisäisesti. Kosmeettinen käyttö sentään on pienempi paha, vaikka voihan hyvin olla, että triklosaanin käyttö kielletään jossain vaiheessa myös kosmetiikassa.

      Pitoisuutta en osaa itse laskea tai päätellä, mutta koska triklosaani on jo viidentenä raaka-aineena dödössä, sitä luultavimmin on dödössä melko reilusti.

      Jos haluat kysyä näitä asioita suoraan firmalta, viralliset suomenkieliset sivut yhteystietoineen löytyvät täältä: https://www.foreverliving.fi/

      Tykkää

  3. Vaarallinen tuote joka sisältää erittäin paljon Triclosania, ympäristömyrkkyä:
    (safkanet-linkki ei enää toimi)

    Tykkää

    1. Hei Pirjo!

      Jos sinua kiinnostaa juuri tässä kirjoituksessa esitelty alumiiniton deodorantti, löydät lähimmän jälleenmyyjän esim. asuinpaikkakuntasi tai postinumeron avulla tästä linkistä: Osta tuotteita

      (Olen itsekin verkkokauppias, mutta myyn Avonin tuotteita, kun Forever Living puolestaan on eri firma.)

      Jos taas yleisesti etsit alumiinitonta deodoranttia, kirjoitin niistä (sekä tehokkaista että tehottomammista) vastikään kattavan kirjoituksen: Alumiiniton deodorantti joka lähtöön

      Tykkää

Jätä kommentti