Päivä Menorcalla

Vihdoin pääsen kertomaan jo viittaamastani Menorcan-päivästämme.

Menorcalle pääsee lautalla Mallorcan pohjoisosista, ja parhaiten nimenomaan Alcúdiasta. Niinpä hyödynsimme mahdollisuuden. Matka kestää noin kaksi tuntia yhteen suuntaan, eli päivästä kannattaa miinustaa neljä tuntia matkoihin. Lauttafirmat voivat väittää matkan kestävän vähemmän aikaa, mutta mañanan luvatussa maassa siihen ei ole luottaminen. Me varasimme ”super fast ferryn”, jolla matka-ajan piti olla vain 75 minuuttia suuntaansa. Maata ei kuitenkaan ollut lähelläkään näkyvissä matkattuamme tunnin ja vartin. Nopeimmillaankin matka kestää yli puolitoista tuntia, mutta todennäköisemmin lähemmäs kaksi. Lautoille kannattaa saapua hyvissä ajoin.

Luonnollisesti matka-ajan kesto vaikuttaa siihen, mitä Menorcalla ehtii tehdä. Joillekuille voikin olla mieluista viettää useampi päivä Menorcalla ja majoittua sinne, toki niin, ettei samaan aikaan maksa hotellista Mallorcalla. Lautoilla voi olla tiettyinä vuodenaikoina eri hinnat paikallisille ja turisteille, ja yleensäkin kesällä matkustaminen on kalliimpaa. Omat matkamme maksoivat yhteensä 88 euroa, eli 22 euroa/suunta yhdeltä henkilöltä.

Menorcalla lautta saapuu Ciutadella-nimiseen kaupunkiin. Jos Menorcalla oleilee vain päivän, käytännössä Ciutadellasta ei kannata eikä ehdi lähteä muualle. Se ei onneksi haittaa, sillä Ciutadella on kaunis ja tunnelmallinen, ja tarjoaa historian ja vanhan kaupungin lisäksi myös luontoa ja turkoosia merta. Myös shoppailuun Ciutadella on oivallinen. Hintataso tuntui olevan vielä aavistuksen matalampi kuin Mallorcalla, mutta voi olla kyse pelkästä sattumasta.

Parhaiten Ciutadellaan tutustuu kävelemällä ympäriinsä. Vanhan kaupungin kaikilla kujilla ei edes pystyisi ajamaan autolla.

Ciutadellan vanhassa kaupungissa yhdistyivät hiekan väriset rakennukset ja iloisen värikkäät talot. Paikoin tuntui melkein kuin olisi ollut jossain Disneyn tai Pixarin animoidussa elokuvassa, mikä näkyy mielestäni kahdessa alla olevassa kuvassa.

Niin ihana värimaailma! Yllä olevan kuvan keskellä ikkunatkin ovat kuin jostain piirretystä. Noissa maisemissa todella viihtyi. Tietyillä kaduilla oli kovin omanlaisensa ilme, eikä vastaavaa näe kovin usein.

Vanha kaupunki olisi viehättänyt meitä vieläkin, mutta muutakin oli päästävä näkemään.

Ehkä tämäkin on vain kuvitelmaa, mutta ihan kuin Menorcalla olisi ollut vähän vihreämpääkin kuin Mallorcalla. Ihastuttavaa joka tapauksessa!

Uskallan oman kokemuksemme perusteella suositella Menorcaa ja Ciutadellaa täydestä sydämestäni. Tulin miettineeksi sitäkin, olisimmeko mahdollisesti viihtyneet Menorcalla koko lomamme ajan. Paikassa on nimittäin koko saaren ympäröivä 185 kilometriä käsittävä vaellusreitti Camí de Cavalls, jota pystyy kulkemaan osissa. Olen varma, että Menorca olisi sopinut meille lomakohteeksi täydellisesti, mutta toisaalta Mallorcaa ei voi mitenkään moittia tai katua, koska meillä oli niin onnistunut loma ja luonto tarjosi sulojaan sielläkin.

Ah, tuo vesi! Voiko olla, että Menorcalla on sekä vihreämpää että turkoosimpaa kuin Mallorcalla?

Laskeuduimme kuvassa näkyvät portaat ja söimme eväitä noissa maisemissa. Oli niin rauhallista. Kuului lähinnä vain laineiden liplatusta ja linnunlaulua. Meinasin nukahtaa lämpimälle kivetykselle.

Mikä olisikaan parempi tapa lopettaa Menorcasta kertominen kuin yllä oleva kuva. Kerrassaan upea paikka!

4 vastausta artikkeliin “Päivä Menorcalla

    1. Menorcalla oli kyllä ihanaa. :) Turkoosista vedestä on turha Suomessa haaveilla, mutta lämmöstä ja varsinkaan uudesta kasvusta onneksi ei; kaikkia silmuja ja nuppuja on niin mahtava katsella, kunhan niiden aika vihdoin koittaa! 🌷🌻

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.