Nyt menee niin kuin pitää!

Laukkusäntäilyn jälkeen Mallorca on hemmotellut meitä lämmöllä ja rauhalla juuri niin kuin toivoimmekin. Täällä on melkeinpä vielä aurinkoisempaa ja polttavampaa kuin mihin olimme varautuneet. Illoiksi viilenee reilusti, mutta päivisin on ollut yli 20 astetta lämpöä, ja tuulettomuus ja auringonpaiste ovat lisänneet kuumuuden tunnetta. Iltaisin poskia kuumottaa suloisesti kaikesta auringosta.

Ensimmäinen varsinainen vaelluksemme suuntautui juuri niille samaisille kummuille, joiden avulla löysin hotellimme. Reitin ja samalla korkeimman kummun nimi on Puig de Sant Martí, ja sieltä näkee koko Alcúdian rantoineen, satamineen ja kylineen. Vaikka näkymät huipulta ovat melkoiset, kumpu on vain vähän yli 250 metriä korkea. Reitin kokonaispituudeksi tuli 13 kilometriä.

Reitti on merkitty vihreällä karttaan ja näkyy yllä vasemmalla.

Aloitimme patikoinnin vihreistä maalaismaisemista hotellien jäätyä taakse.

Tietyistä kukista tulee Suomen kesä mieleen.

Tässä vaiheessa vaellusta kaikki arkiset huolet viimeistäänkin unohtuivat. Tuttu ihana tunne, jonka saamme patikoidessamme, oli virallisesti saapunut. Sisäiseksi rauhaksikin sitä voisi kutsua. Luonnossa kävelyä ei suotta suositella mielen tyhjentämiseen ja hyvään oloon.

Tässä kohtaa saavuimme reitin metsäosuudelle. Puut olivat vinot aivan kuin valtavat lumikinokset olisivat joskus painaneet latvoja alas kohti maata. Lunta täällä ei kuitenkaan koskaan ole, saati kinoksia. Luulisi, etteivät mitkään tuuletkaan saa tuollaista kallistusta aikaan. Tunnelmallista oli joka tapauksessa, ja söimme eväitä puiden varjossa.

Oli aika aloittaa huipulle nouseminen.

Pian saavuimme huipulle. Sieltä oli hienot näkymät joka suuntaan.

Yllä olevissa kahdessa kuvassa näkyy turistien suosima Port d’Alcúdia. Satama, monta kilometriä pitkä ranta ja lähes kaikki hotellit ovat siellä. Alla puolestaan näkyy historiallinen Alcúdian kylä, josta teen oman postauksensa.

Tämä vaellus oli samalla niin näyttävä ja leppoisa, että se jätti heti kauas toiseksi vastikään tekemämme viimeisimmän vaelluksen. Ja kun paras pitäisi aina säästää viimeiseksi. No, onneksi meillä on vielä aikaa ja mahdollisuuksia löytää vaikka kuinka antoisia reittejä!

4 vastausta artikkeliin “Nyt menee niin kuin pitää!

 1. Hienoa, että matka on lähtenyt alkuhankaluuksien jälkeen sujumaan! Aivan ihanissa maisemissa olette olleet. Minunkin pitäisi harrastaa lomilla enemmän tuollaisia patikointeja, mutta yksin ei oikein tule lähdettyä (ukkeli ei patikoi). Mukavaa loppulomaa! :-)

  Tykkää

  1. Maisemat ovat tosiaan olleet kohdallaan. :) Harmi, ettet saa ukkelia mukaan maastoon; yksin kävelykin antaa useimmiten paljon, mutta ainakin meillä yhteiset vaellukset poikkeavat tunnelmaltaan kovasti omista kävely- ja juoksulenkeistäni Suomessa. Yksin kulkiessani en tahdokaan jakaa mitään kenenkään kanssa, mutta patikoidessa uusissa maisemissa kokemukset on mukava jakaa jonkun (itselle tärkeän ihmisen) kanssa.

   Kiitos lomatoivotuksista, ja mukavaa juuri alkanutta huhtikuuta! :)

   Tykkää

 2. Oi, mahtavaa, että teidän reissu on startannut loppuviimein hyvin! :) Patikointi on niin huippua ja olisihan sitä kiva tehdä useamminkin. :) Tosin talviaikaan ei tule lähdettyä, kun retkeilyreiteille päästäkseen täytyy mennä autolla ja olisi ihan kamalaa, jos lumisade yllättäisi just silloin. Nimimerkki ”Kokemusta on”. Täälläkin voi tosiaan sataa lunta ja varsinkin, jos lähtee Pyreneiden suuntaan. Muistelen, että tämä talvi on muutenkin ollut aivan poikkeuksellinen Espanjassa, jossain esim. Murciassa oli satanut lunta rannalle..! Ja pakko oli utsia, niin esim. tämän uutisen mukaan Mallorcallakin olisi satanut lunta. http://www.elmundo.es/baleares/2017/01/18/587f20b922601dcb058b467b.html Eli periaatteessa nuo puut voisi olla lumen taivuttamia, vaikka minustakin tuntuu uskomattomalta, että Mallorcalla olisi satanut lunta ja luulisi, että pitäisi olla paljon lunta, että ne taipuisi..?:P Teneriffalla näimme muuten metsäalaa, joka oli palanut! Se oli aika pysäyttävä näky. Huomenna lähdemme mekin patikoimaan, kirjoittelen lisää blogissani! :)

  Tykkää

  1. Kivaa, että tekin olette lähdössä patikoimaan, ja mukava päästä lukemaan siitä. :) Ja kiitos tuosta linkistä! Enpä olisi arvannut, että Mallorcallakin sataa lunta. :) Puiden taivuttamiseen lumimäärät eivät ehkä tosiaan riitä, mutta muuten Espanjan talvi näyttää olevan rikkaampi ja oikukkaampi kuin olin ajatellut. Mallorcalla näimme muuten lisääkin todella vinoja puita, ja tuli mieleen, jospa ne kääntyvät valoon päin? Etelässähän ja lännessä paistaa aivan toisin kuin idässä saati pohjoisen suunnassa.

   Mekin olemme nähneet metsäpaloja ja maastoa niiden jäljiltä, ne todella muuttavat maisemaa tyystin. Onneksi paloista seuraa ainakin joskus myös jotain hyvää mm. uuden kasvun muodossa, tietyt siemenethän suostuvat itämään vasta metsäpalon jälkeen. :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.