Lähdössä

Olemme tuota pikaa lähdössä matkalle, josta kerroin täällä. Vaellukset, lämpö ja mielen rauhoittuminen odottavat jo aivan kulman takana. En malta odottaa!

Tuttu näky vaellusten jälkeen.
Tuttu näky vaellusten jälkeen.

Ensimmäistä kertaa koskaan pohdin tosissani, jättäisinkö tietokoneen kotiin enkä siten kirjoittaisi blogia, lukisi sähköposteja tai tekisi mitään muutakaan tekniikan ja netin maailmassa lähes kahteen viikkoon. En ole koskaan pitänyt muutamaa päivää pidempää taukoa blogista, ja läppäri on ollut mukana kaikilla mahdollisilla matkoilla, joita olen blogin pitämisen aikana tehnyt.

Ennen blogin perustamista en koskaan ottanut tietokonetta matkoille. Minullahan ei ole myöskään älypuhelinta eikä tablettia, joten aiemmin lomamatkamme todella olivat LOMAmatkoja, ja nautin aina suunnattomasti totaalisesta nettitauosta. Tällä kertaa menemme neljän tähden hotelliin, koska sain sen niin edullisesti, mutta yleensä majoitumme lähes poikkeuksetta kahden tähden hotelleihin, joiden huoneisiin ei useimmiten kuulu televisiota. Aiemmin lomiltamme siis todella puuttui kaikki vähänkin modernimpi tekniikka, ja se oli aina sanoinkuvaamattoman ihanaa. Meillä ei koskaan tullut aika pitkäksi, ja sisäaktiviteetteina meillä oli seurustelu, parvekkeella tunnelmoiminen, syöminen ja lukeminen. Suurimman osan päivistä vietimme ulkosalla patikoiden.

Kreikan Skiathoksella kesällä 2014. Miehen kanssa viimeinen sellainen matka, jolla tietokone ei ollut mukana. Blogia aloin kirjoittaa joulukuussa 2014.
Kreikan Skiathoksella kesällä 2014. Miehen kanssa viimeinen sellainen matka, jolla tietokone ei ollut mukana. Blogia aloin kirjoittaa joulukuussa 2014.

Päätin silti lopulta, että otan koneen mukaan tälle tulevallekin matkalle, koska en halua kieltää itseltäni kirjoittamista, jos mieleni tekee jakaa matkatunnelmia paikan päällä eikä vasta Suomessa. Eihän koneella ole pakko tehdä mitään, jos ei halua. Tällaisessa ajattelussa piilee kuitenkin juju. Matkustamme pelkän käsimatkatavaran voimin, ja kannettavani on niin suuri ja painava (3 kg ilman johtoja tai mitään muutakaan), että sitä ei kannata ottaa käsimatkatavaroihin arvokkaita kiloja viemään, jos konetta ei aio kummemmin lomalla käyttää. Niinpä olenkin ihan kohta lähdössä isän kuskaamana tietokonekaupoille!

Olen jo pitkään haaveillut minikokoisesta matkaläppäristä, mutta en ole saanut perusteltua hankintaa itselleni, koska en sentään matkustele kovinkaan usein. Nyt kuitenkin löysin niin hyvän tarjouksen sellaisesta läppäristä, jota olen ennenkin harkinnut, että päätin vihdoin ostaa sen. Lisäksi ajattelin, että koska se on niin paljon kompaktimpi ja kevyempi kuin varsinainen läppärini (ja myös tehoiltaan ja ominaisuuksiltaan paljon heppoisempi), voin kanniskella sitä mahdollisesti Suomessakin eräänlaisena sähköisenä muistivihkona, ja siten kirjoittaa sinne kaikenlaisia ideoita, luonnoksia ja suunnitelmia, missä vain olenkin. (Tableteistahan aina sanotaan, että ne ovat oivia sisällön kuluttamiseen, mutta eivät luomiseen. Itse tarvitsen luomisvälineen, minkä vuoksi olen päätynyt pieneen läppäriin.)

Näin ollen on hyvin todennäköistä, että kirjoittelen taaskin matkalta, eli tavataan ensi viikolla toivon mukaan upeassa ympäristössä!

***

Ai niin, kylpyhuoneen katosta tuli muuten oikein valkoinen ja raikas, niin kuin toivoinkin. Jouduin maalaamaan sen kahdesti, koska se oli makuuni liian läpikuultava ensimmäisen maalikerroksen jälkeen. Aikaa vierähti taas tuntitolkulla, ja tällä kertaa jakkarana toimi pesukone! Se oli paljon laajempi ja tukevampi kuin aikaisemmat jakkararakennelmani. Nyt on kyllä mahtavaa saada lomaa myös remonttihommista.

8 vastausta artikkeliin “Lähdössä

  1. Kiitos! Toivottavasti todellisuus on yhtä mahtava kuin kuvitelmat. Tosin uskon, että juuri nyt keväällä meitä hemmotellaan lupausten mukaisesti luonnon ollessa upeimmillaan ja turistivirtojen ollessa pienemmät kuin kesällä. :)

   Tykkää

 1. :’D Toi eka kuva!
  Mukavaa reissua teille! Mulla on ollut nyt tabletti ulkomaanreissuissa mukana. Sinne on saanut kivasti ”muistivihkoon” tekstit blogia varten. Sitten vain palatessa siirrän tekstit bloggeriin ja liitän kuvat.

  Meidän matka starttaa ensi viikonloppuna… kohta tarttis kai miettiä mitä pakkais…

  Tykkää

  1. Vaeltaminen on tosiaan sottaista ja kuluttavaa puuhaa jaloille. :D

   Kiitos! Ja ihanaa reissua myös sinulle (ja oppilaillesi)! Kiva, että tabletilla saa tekstit talteen. Tabletit näyttävät kyllä käteviltä, mutta itse kaipaisin varmasti näppäimistöä (ja kuulin juuri parilta myyjältä, että erikseen ostettavat näppäimistöt eivät useimmiten ole yhteensopivia, vaikka tablettimerkki sitä lupaisikin). Tekstien pituus kai pitkälti määrää, kuinka miellyttävää ilman näppäimistöä kirjoittaminen voi olla. Lisäksi minulla pitäisi olla kuvankäsittely- ja julkaisumahdollisuus myös itse kohteessa eikä vasta Suomessa. Mutta muutenhan tabletit ovat mainioita ulkomaillakin esim. karttojen puolesta, ja tabletin kanssa voikin tehdä vaivatta hienon ja kattavan kaupunkivaelluksen. :)

   Minullakin on pakkaaminen vielä aloittamatta. Tosin tiedän suurin piirtein, mitä otan mukaan hiljattain karsitusta vaatevarastostani, eli mitään kiirettä ei vielä ole!

   Tykkää

 2. Hyvää matkaa! :) Hienoa tuo miniläppäri. Itse ostin itselleni uuden läppärin, kun entisen kanssa oli niin paljon ongelmia. Tosin nyt sekin toimii, mutta koska ei voi tietää milloin se sanoo sopimuksemme irti, päätin ostaa tähän saumaan. Tää uusi on hieman kevyempi ja paljon tehokkaampi. :)

  Tykkää

  1. Kiitos!

   Kiva, että sait tehokkaan ja kevyemmän läppärin. :) Oma kotiläppärini on hyvä, toimiva ja tehokas, ja ainoina ”vikoina” on sen suuruus ja painavuus. Tosin kokoa ja painoa ei voi pitää vikoina, koska halusin varta vasten suuren näytön mm. elokuvien katselua varten (meillä ei ole televisiota). On siis harmillista, että se, mitä haluan kotikoneelta, on äärimmäisen epäkäytännöllistä matkalle, ja siksi tulinkin nyt hankkineeksi tämän uuden miniläppärin. Haluan silti ajatella, ettei tämä uusikaan mene tavallisessa arjessa hukkaan, koska voin kanniskella tätä Suomessakin aivan toisin kuin kotiläppäriä. :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.