Hometta (?) katossa

Perjantain kunniaksi lyhykäinen tilannepäivitys viimeisimmästä remontointikohteestani eli kylpyhuoneen katosta.

Sanonta moni kakku päältä kaunis ei nyt sovi tähän ollenkaan, vaan pikemminkin on päinvastoin. Ahersin katon kanssa tuntikausia, jotta siitä tuli niin tasainen ja sileä kuin tuli. Mutta todellisuudessahan katto näyttää tässä vaiheessa siltä kuin se olisi terveydelle erittäin haitallisen homeen peitossa vuodettuaan ensin jotain äklöä mätää jo vuosikymmenten ajan.

Homeen illuusio oli parhaimmillaan silloin kun laasti ei ollut vielä täysin kuivunut.

Minulla oli mennä totaalisesti hermo laastin kanssa, kun tasoitin pintoja viidettä tuntia, mutta hillitsin itseni. Yhden kohdan tasoitus lastalla useimmiten sotkee toisen kohdan, minkä vuoksi tasoittelevia vetoja kertyy satoja. Jossain vaiheessa joltain pinnalta on jo lähtenyt liikaa laastia pois kaiken tasoittelun tuloksena, jolloin uutta laastia on taas pakko lisätä ja aloittaa homma uudestaan sen tietyn pinnan kohdalta. Ja kun katosta oli kyse, niin niska- ja hartiajäykkyys oli melkoisen voimakasta operaation jälkeen. Tärisin taas kauttaaltaan paikattuani katon kuntoon, ja nukahdin pian työn ja syömisen jälkeen muutamaksi tunniksi sohvalle. En ehkä olisi herännyt kuin vasta seuraavana aamuna, ellen olisi havahtunut miehen soittoon myöhään illalla.

No, hieno ja tasainen katosta onneksi tuli, ja kuivana laastikaan ei näytä homeelta. Eipä tosin haittaa, vaikka näyttäisikin, kun kerran maalaan tuota pikaa koko katon. Sen jälkeen kaikki kodin kattotyöt on tehty. Kattotyöt melkein vievät remontoinnista kaiken ilon, mutta ehkä lopputulos ilahduttaa aikanaan normaaliakin enemmän, koska sen eteen on joutunut ponnistelemaan korostetun paljon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.