Työasuni

Olen taas ryhtynyt hommiin, ja tällä kertaa olen paremmin varustautunut kuin viime kerralla. Mikäli naamalla olevia aurinkolaseja ja pikkuhousuja voi sanoa hyviksi varusteiksi.

Mihin hommiin vaaditaan tällainen asu? Pankinryöstöönkö? Ei sentään, vaan rapistuneen maalipinnan raaputtamiseen betonikatosta. Tein täysin vastaavaa työtä vuoden alussa keittiön puolella. Maalihiutaleiden ja etenkin betonipölyn takia hengitystiet ja silmät kannattaa suojata.

Nyt tuli vihdoin kylpyhuoneen katon vuoro. Olen lykännyt katon kunnostusta, koska katto on kaikista hankalin alue korjata, ja touhussa joutuvat koville niin niska, käsilihakset kuin kyljet ja jalatkin, kun joudun kaiken lisäksi vielä varvistelemaan. Vessanpönttö on sen verran tiellä, että jouduin jättämään jakkaran melko kauas, ja siksi pöntön yllä olevan kattopinnan raaputtaminen sai jalat vapisemaan kaikesta varvistelusta.

Luulin kylppärin kattoa helpommaksi korjata kuin keittiön, koska kunnostettava alue vaikutti niin paljon pienemmältä ja maalipinta vähemmän revenneeltä. Juuri siksi aikoinaan aloitinkin keittiön katosta, koska se vaati kipeämmin korjaamista kuin kylppärin katto. Ulkonäöllisesti niin olikin, mutta muuten kylppäri osoittautui vieläkin ällöttävämmäksi haasteeksi. Pelkästään alueen preppaus vei niin kauan, että joudun muiden hommien takia jättämään varsinaisen paikkaamisen ja maalaamisen ensi viikkoon. Aion maalata koko katon toisin kuin keittiössä, sillä kylppärin katto on selvästi kellastunut ja ihmeen läiskäinen.

Tältä lattia ja tuoli näyttivät, kun olin raaputtanut vasta osan katosta pois. Sotku oli siis melkoinen, ja hiutaleet ulottuivat eteiskäytävän uudelle ”kivilattiallekin”. Betonipöly on kuitenkin kirkkaasti (pikemminkin sameasti) pahinta.

Korjattavan alueen suuruus paljastui vasta raaputuksen jälkeen. Alue on laaja, muttei syvä.

Kokonaisuudessaan katto näyttää tässä vaiheessa tältä:

Vessanpöntön kohdalta katon raaputtaminen oli epämiellyttävintä työasennon vuoksi, mutta koska maali oli halkeillut sieltäkin, oli vain pakko reippailla.

Yksikään tuoli ei mahtunut riittävän lähelle vessanpönttöä eivätkä jakkarat nosta minua riittävän korkealle, mutta muutama salainen ase pelasti minut taas.

Vai ei muka kielialan opiskeleminen kannata? Englannin ja Amerikan kirjallisuuden antologiat ovat kuulkaas palvelleet minua valtavasti valmistumisen jälkeen. Kunnon työpaikkaa näillä järkäleillä ei välttämättä ole ropissut, mutta katonrajaan kurkottamisessa they offer tremendous help.

Toivon, että ikävin osa katon korjaamisesta on nyt takana. Paikkaaminen ja maalaaminen ovat yhtä haastavia fyysisesti, mutta sentään ne eivät ole yhtä sottaavia ja pöllyäviä toimia.

6 vastausta artikkeliin “Työasuni

  1. Vessanpöntön kohdalla jouduin seisomaan viritelmällä. ;D En päässyt riittävän lähelle katon oikeaa kohtaa millään tuolilla, joten oli pakko keksiä jotain muuta. Keskemmällä kylppärin katossa olevan alueen pystyin raaputtamaan turvallisemmalla tuolipatentilla seisten. Ei tuo jakkaraviritelmäkään niin paha ollut; se ei vaappunut ollenkaan, kunhan ensin pääsin kirjojen päälle, eli oli kenties tukevampi kuin miltä näyttää. ;)

   Tykkää

  1. Kiitos! Kylppärin tietylle alueelle on kyllä ikävän hankala päästä, mutta onneksi valtaosa kattoremontista tapahtuu keskemmällä kylpyhuonetta, jolloin minun ei tarvitse turvautua kirjaviritykseen. ;)

   Tykkää

  1. Kiitos linkistä! Juuri tuollaiset tosiaan tarvitsisin. :)

   Olet ihan oikeassa, ja ajattelen rempoista samalla tavalla silloin, kun asunto on tarkoitus myydä ja kun se on jo valmiiksi hyväkuntoinen. En siksi olisikaan alkanut remontoida edes osittain siistejä pintoja vain saadakseni ne esim. eri värisiksi tai kuosisiksi, mutta jouduin korjaamaan sekä keittiön että kylpyhuoneen katon niistä kohdista, mistä ne olivat rapistuneet. Koin, että en olisi voinut jättää kattoja siihen kuntoon, missä ne olivat. Kylpyhuoneen katon katsoin joutuvani maalaamaan kokonaan, koska se oli niin kellastunut ja laikukas.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.