Laveraa luomille

En edes muista, milloin minulla oli viimeksi luomiväriä. Tänä vuonna ei ole ollut kertaakaan, enkä käyttänyt luomiväriä edes viime jouluna enkä synttäreillänikään viime kesänä. Kun en enää jaksa laittaa luomiväriä edes juhlatilaisuuksiin, niin lienee selvää, ettei se kuulu arkeeni. Joskus oli toisin, mutta nykyään aina priorisoin nukkumisen, ja silmien meikkaaminen on jäänyt lähes tyystin.

Nyt jaksoin kuitenkin intoutua. Lavera juhlisti tammikuussa kymmenvuotistaivaltaan Suomessa, ja minäkin sain kutsun tapahtumaan.

Mietin kauan, menisinkö seminaariin, sillä tiesin sen olevan täynnä erilaisia kosmetiikkafriikkejä, jollainen en itse ole. Lopulta päätin mennä, koska olen ennenkin käyttänyt Laveran tuotteita (olen kertonut pitäväni erityisesti Laveran yhdestä tehokkaasta dödöstä), ja arvostan merkin luonnollisuutta ja vegaanisuutta.

Lähdin seminaarista tuotekassi kädessäni. Aloin heti käyttää siellä olevaa kiiltoshampoota (joka muuten todella tekee hiuksista kiiltävät ja raikkaat), mutta muut tuotteet jäivät odottamaan testiin pääsyä. Kuten tämä herkullisen näköinen luomiväripaletti: Lavera Beautiful Mineral Eyeshadow sävykokoelmassa Cappuccino Cream.

Tuli vihdoin aika loihtia sillä jonkinlainen silmämeikki. Lopputulos näkyy sekä alla että postauksen ensimmäisessä kuvassa.

Käytin kaikkia sävyjä: tumminta laitoin silmän ulkonurkkaan ja luomivakoon, vaaleinta keskelle luomea ja aivan sisänurkkaan, ja pehmensin ja häivytin sävyjen rajaa paletin kahdella muulla sävyllä. Värit eivät varisseet levitettäessä, ja luomet näyttivät lähes yhtä siisteiltä vielä illallakin, vaikken käyttänyt silmämeikinpohjustajaa. Paletin jokainen sävy on selkeästi hohtava, mikä näkyy kuvissakin. Sävyjen värikylläisyys on varsin hyvä, eli pieni määrä väriä todella näkyy luomella.

Kyseisen paletin mainostetaan sopivan myös piilolinssejä käyttäville, allergiasta kärsiville tai muutoin herkkäsilmäisille. Minulla on tätä nykyä ympärivuotinen allerginen nuha, käytän piilolinssejä, ja silmäni kuivuvat ja kutisevat aivan toisin kuin ennen. Sovin siis hyvin testaamaan, pitävätkö lupaukset paikkansa. Kun minulla oli Cappuccino Cream -paletin sävyt luomilla, silmät eivät oireilleet yhtään tavallista enempää, ja olinkin sangen vakuuttunut. Jos käyttäisin luomiväriä useammin, Laveran paletista tulisi taatusti suosikkini.

Yleisesti ihastuin Laveraan entistäkin enemmän kuultuani seminaarissa, miten sitoutunut yritys on luonnonmukaisuuteen, sertifikaatteihin ja ympäristön suojeluun. Lavera tuottaa niin vähän päästöjä, että olin aivan ällikällä lyöty: firman hiilijalanjälki on 0,0002 %, mikä vastaa vain 325 kotitalouden päästöjä!

Seminaarissa tuli tunne, että Lavera on hyvin kiinnostunut asiakkaistaan ja käyttää tuotekehitykseen ja raaka-ainehankintaan ja -testaukseen valtavasti aikaa etiikkaa, ympäristöä ja tiukkoja vaatimuksia unohtamatta. Olin niin taivaissa kaikesta kuulemastani, että hämmästyin, kun sain tietää, etteivät KAIKKI Laveran tuotteet olekaan vegaanisia. Olin niin tottunut näkemään Laveran tuotteissa virallisen vegaanimerkin (”vegaanikukan”), että oletin mm. yllä mainitsemani kiiltoshampoon olevan vegaaninen. Käytettyäni sitä jonkin aikaa tajusin, ettei se sitä kuitenkaan ole. Luomiväripaletti sitä vastoin on, ja siitä löytyy vegaanimerkki.

Ei-vegaanisuuden ei varmasti tulisi yllättää minua mm. Joe Blasco -pettymyksen jälkeen. (Tapaus on esimerkki siitä, kuinka erilaisilla logoilla saadaan luotua kuva eettisestä toiminnasta totuuden ollessa hieman toinen.) Mutta koska en kuulu kosmetiikkatuotteiden suurkuluttajiin, ja Laveran kohdalla olin aiemmin käyttänyt vain vegaanisia tuotteita, en tullut ajatelleeksi, ettei vegaanimerkki ulotu kaikkiin yrityksen tuotteisiin. Onneksi monet Laveran lempparini, kuten käyttämäni hammastahna, dödö ja nyt tämä luomiväripaletti kuitenkin ovat vegaanisia.

4 vastausta artikkeliin “Laveraa luomille

 1. Kaunis meikki! Ja hienoa, jos ei lähmäänny päivän mittaan. Mä laittaisin varmaan enemmän luomiväriä, mutta just kun ei jaksa laittaa mitään pohjustuksia, niin sitten ne on puoleenpäivään mennessä kauniina klönttinä luomivaossa…
  Taas tällainen luolamies ihmettelee, että enpä tiennyt hammastahnassakin olevan jotain vegaanille sopimatonta… Kaikkea sitä oppii!

  Tykkää

  1. Kiitos! Meikki tosiaan pysyi siistinä pitkään. Luomia on toki erilaisia, ja jotkut tarvitsevat/haluavat pohjustuksen mille vain luomivärille. Laveran Cappuccino Cream on onneksi mainostekstinkin mukaan ”crease-resistant”, eli ehkä se toimii yksinäänkin paremmin kuin jokin muu luomiväri.

   Hammastahnojen mahdollista vegaanisuutta ei helposti näe ainesosalistan perusteella, koska tietyt aineet ovat joko eläin- tai kasviperäisiä. Samaten mahdollinen tuotteiden testaaminen eläimillä ”pilaa” ainesosiltaan muutoin vegaanisen tuotteen. Jotkut kelpuuttavat vain sellaisia kosmetiikkatuotteita, joissa on virallinen vegaanimerkki, ja silloin ”vahingossa” vegaaniset tuotteet eivät ole riittävän eettisiä (koska yritys ei ole sitoutunut vegaanisuuteen). Itsehän olen jättänyt täydellisen militanttisen veganismin, ja käytän mielelläni myös sattumalta vegaanisia tahnoja. Syön niin paljon herkkuja, että pesen hampaat useimmiten kolmesti päivässä, ja siksi kulutan reilusti monia eri tahnoja. :)

   Tykkää

 2. Täytyykin tutustua Laveraan tarkemmin, kun tulee seuraavan kerran kosmetiikkahankinnat ajankohtaiseksi. Hienoa että yritys on kiinnostunut hiilijalanjäljestään, mutta hieman tuo prosenttiluku ihmetyttää, että mistähän osuudesta mahtaa olla kyse. Koko maailman päästöistäkö? Joitain tuotteita olen Saksasta joskus ostanut (ovat muuten siellä huomattavasti edullisempia kuin Suomessa), mutta mitään ei ole jäänyt vakituisesti käyttöön. Minulla on muuten käynyt luomivärien kanssa samalla tavalla, että nykyään en jaksa laittaa niitä edes juhliin, vaikka nuorempana käytin luomiväriä lähes päivittäin.

  Tykkää

  1. Ajattelinkin juuri sinua, kun Laveran esityksessä alettiin puhua päästöistä. :) Annettu prosenttiluku saattaisi hyvinkin olla Laveran osuus koko maailman päästöistä. (Seminaarissa jaettiin sen verran materiaalia, että varma tieto asiasta selviäisi varmasti osallistujille jaetusta kirjasesta, mutta itse tiirasin lukeman pienellä präntillä painetusta luentokalvosta.)

   Kosmetiikan hankkiminen ulkomailta tai merkin omasta kotimaasta on usein tosiaan huimasti edullisempaa kuin Suomessa shoppailu (Irlannissa oli sama juttu mm. Lushin kohdalla). Laveralla on niin mittava valikoima, että ajan kanssa siitä voisi kyllä hyvin löytyä omat suosikit. Meikkaaminenkaan ei ole edellytys, koska Laveralla on niin paljon myös hygieniatuotteita meikkien lisäksi.

   Kiva sattuma tuo sinunkin luomivärikäyttäytyminen. :) Kai sitä vain priorisoi jotain muuta silmämeikin edelle, vaikka tykkääkin yhä luomiväreistä.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s